רוצה לשתף אותכם..:

Krishi

New member
אידיוט תקרא אתה לעצמך

הנה ציטוט שלך: "לאחר הפ ניה לא היה שום דבר שמצריך לפנות ימינה שהוא ביקש אז חפיף התמקמתי על השמאלי" זה דבר ראשון. דבר שני אל תלמד אותי את החוק. לפי החוק אתה מחוייב להיות תמיד בנתיב הימני, לכן, אם יש 2 נתיבים לפניה שמאלה, ובמידה והנתיב הימני יותר לא מפוצץ ביותר מכוניות מהנתיב השמאלי, אתה מחוייב לקחת את הנתיב הימני יותר. קודם תלמד את החוקים אחר כך תלמד לנהוג.

alonn121

New member
אתה לא אדיוט אתה פשוט מפגר

ללמד אותך על החוק אדיוט אבא שלי נהג 35 שנה אמר ש5 פעמים ביום הוא עושה את זה אדיוט אין פה שום עבירה על החוק נשבר הזיין מטמבלים כמוך סלח לי

Krishi

New member
would you like a nice cup of

SHUT THE FUCK UP
באמא שלי.. אמן שידרוס אותך עדר פילים שאני לא אפגוש אותך בכביש.. סכנת נפשות. יום טוב

NewUser4

New member
רציתי להסביר, ולעזור לך.

אבל הוצאת לי את החשק. כנראה שלא הבנתי בדיוק מה קרה שם, אבל עכשיו כבר לא מעניין אותי ממש. שיהיה בהצלחה.

אהם

יש המון נהגים על הכביש שעוברים על החוק, אבל אין שם שוטר שיגיד להם "הא! עברת על החוק, שלם קנס!". זה לא אומר שזה מותר. למרות שבמקרה שלך, למיטב ידיעתי, זו לא עבירה על החוק לקחת פנייה בנתיב השמאלי, עשיתי את זה המון פעמים והמורה שלי לא העיר לי על זה. הוא אמר שע-ד-י-ף לקחת את הימני כי אז לא צריכים לחזור לימני אם לקחת את הנתיב השמאלי, אבל לא חובה.

אז המורה שלך סתם חאפר..

כעיקרון ע"פ מה שזכור לי מותר לפנות מהנתיב השמאלי רק כאשר בנתיב הימני יש טור של מכוניות (ז"א לפחות 2 מכוניות) והמורה שלי כל הזמן היה מעיר לי על זה ע"י דוגמא מהחיים.. אתה בסופר עם עגלה מולך יש קופה ריקה- אתה תלך עד סוף הסופר בשביל אותה מטרה (קופה)? לא אתה תמשיך לקופה הקרובה אליך.. וכשהיה טור של מכוניות בימני והייתי נשאר בימני אז הוא היה גם כן נותן לי סיפור..
אתה בסופר יש מולך קופה מלאה וקופה ריקה.. לאיזה קופה תלך? (וואיי אני מתגעגע לשיעורי נהיגה..
)

Z E R O

New member
ההסבר הנכון ביותר.

לכול מקרה עדיפות על הימיני כי מילא צריך להיות בימיני בטסט, אם מפוצף בימיני, אז הולכים לשמאלי שיותר ריק כי כאן זה כבר נקרא תכנון נסיעה בלה בלה בלה... ואחרי הצומדת באין מפריע ולא כמה מטרים אחרי כי כולם בדיוק מסיימים פניה חוזרים לימין בזהירות ובודקים שלא מעקבים את התנועה. נכון שאני לא מצדיק טסטרים, לפעמים הם מכשילים על שטויות והם גם טועים כי היא גם בני אדם מסתבר. לכול מקרה, אני יודע ששירשרתי לכאן מהסיבה שאני מצדיק את התשובה של המשרשר, אבל להרחבה, מהכיסא של הטסטר רואים יותר טוב מהכיסא האחורי מה קורה באמת כי יש לו את כול המראות וכו...

may17g

New member
האמ..תשמע ממישהי שחפרו לה על זה....

במשך 4 ימים השבוע התאמנו עלי אנשים שרוצים להיות מורי נהיגה, במשך שעות הם היו צריכים להסביר לי חוקי תנועה וכאלה ואם הם עשו את זה נכון-הם קיבלו רשות להיות מורי נהיגה. כולם עברו, ככה שמה שהם אמרו חייב להיות נכון. ומה שהם אמרו זה שיש חובה לסוע בנתיב הכי ימני בכביש אלא אם יש עומס בכביש והמטרה שלך היא לפזר את העומס כדי שהתנועה תזרום או לעקוף או שהנתיב הימני הוא פניה ימינה בלבד ואתה לא רוצה לפנות ימינה או שהימני הוא נת"צ אתה לא אמור לעבור לנתיב השמאלי ביותר כדי לפנות שמאלה, אתה אמור להשאר בימני ביותר במיוחד אם אתה לא צריך לפנות שוב שמאלה אחרי הפניה הראשונה שמאלה. בקיצור. מה שעשית אומנם לא מסכן את התנועה אבל טסטר מניאק יכול להכשיל על זה בטענה שזה מפריע לזרימת התנועה לא חושבת שיתנו לך ערעור על זה חוץ מזהף שהעובדה שאבא שלך נוהג 2949329484 שנה ועושה את זה 5 פעמים ביום לא אומרת שהוא צודק. אנשים גם חונים באין חניה, לא עוצרים בעצור ונוסעים ברמזור אדום. אז? לא יכשילו על זה בטסטים בגלל שהם לא דורסים אף אחד? יש חוקים אולי הטסטר ההוא קשוח משו ודי מניאק אבל זה החוק אל תמציא את החוקים. פשוט תסע עלפיהם ואני יודעת כמה זה מבאס להכשל. נכשלתי היום....=/ בפעם הבאה תצליח. במיוחד אם הפעם נהגת כ"כ טוב. בהצלחה!!

learndriving

New member
לNEWUSER4, אמרת ש

"קשה לקבל את דעתו של המורה שיושב מאחור על דעתו של הבוחן שיושב מקדימה כאשר נקודת הראות שלו טובה בהרבה מזו של המורה. " לדעתי אני לא מסכים איתך. תגיד לי מה ההבדל נקודת הראות בין הנבחן שיושב מקדימה -שמאלה לבין הטסטר שיושב מקדימה -ימינה ? אני בטוח ששניהם לא רואים אותה זוויות שדה ראיה בכבישים לכן מי יותר טוב נקודת הראות של הנבחן או הטסטר? לכן זה כמובן לפעמים יש חלוקת דעות של הטסטר והנבחן בזמן נהיגה. אתה יכול לענות לי על השאלה שלי נ"ל?

NewUser4

New member
עשית בלאגן.

נקודת הראות של הנבחן ושל הבוחן היא כמעט זהה. דיברתי על כך שנקודת הראות של המורה (שישב מאחור במשך המבחן) היא הרבה פחות טובה ומדוייקת מנקודת המבט של הבוחן (שיושב מקדימה בעת המבחן). קשה לתת חוות דעת על מצבים מסויימים כאשר אתה יושב מאחור.

learndriving

New member
לא עשיתי בלאגן. רק שאלתי על נקודת

הראות של הנבחן ושל הבוחן. תודה

abcdcba

New member
מגן הטסטרים הגיע

גם אתה לא היית בסיטואציה המדוברת הספיציפית ולכן גם אתה לא יכול להכריע את הסיטואציה. בכל מקרה- אני הבנתי את הסיטואציה כך: לפני רמזור\פניה היו שני נתיבים לפניה שמאלה אך הנבחן לקח את הנתיב השמאלי (מחוסר תשומת לב, חוסר מחשבה) ולאחר הפניה חזר לנתיב הימני. למיטב ידיעתי אין שום חוק שמגביל את הנהג לבצע את הפעולה הזאת- לא בוצע כאן שום דבר שמסכן את הנהג- פעולה מעט מיותרת אך לא מסוכנת. בכל מקרה, אני מניח הוא הוכשל על מעבר נתיב מסוכן ימינה לאחר הפנייה הזאת.

פרטנר

New member
ואני חושב כך

בעצם abcdcba שיקף בהחלט את דעתי. נכון שרצוי להיות בימני אך אם תלמיד נוהג כראוי בכל מהלך המבחן למעט שיקול מוטעה בבחירת נתיב לפניה שמאלה (יכול לקרות לכל נהג שאינו מכיר צומת מסויים) וחוזר כראוי לימין , מיותר וטיפשי לראות בזה סיבה לכשלון. כמובן שהדברים נאמרים אם זו הסיבה האמיתית והיחידה להחלטת הבוחן.

NewUser4

New member
ולכן

זו כנראה לא הסיבה בגינה התלמיד הוכשל. אבל כמה פשוט להאשים את הבוחן במקום לבדוק מה הייתה הטעות (או הטעויות) שלך. הבוחן לא יכשיל על דבר כזה, זה בהחלט לא חכם.

aviGODFATHER

New member
אני לא יודע איפה אתה חי

אולי אתה לא כזה, אבל יש חלק לא קטן מהטסטרים שהם פשוט מניאקים. זה שאתה בעיניים עצומות מאמין לטסטר כשמולו עומדים הנבחן והמורה (וגם בית הספר לנהיגה) מראה על בורות ו\או על כך שאתה משלה את עצמך שכל הטסטרים הם הוגנים, וזה ממש לא ככה.

פרטנר

New member
אני אומר לך איפה הוא חי.

הוא חי בעולם המציאות שבו הטסטרים עושים ומנסים לעשות את עבודתם כראוי. מבחן נהיגה אינו מדע מדוייק אלא הערכה בלבד , ולכן ישנם הבדלים בין בוחן לבוחן. תלמיד נהיגה אינו רואה לרוב את מה שהבוחן מתמחה בו (ועוסק בזה יום יום ) , וכמובן שאינו אובייקטיבי. גם מורה לנהיגה המצטרף למבחן עשוי לעיתים להטות את הכף לטובת תלמידו ולעגל פינות (למרות שאני מאמין שבדברים מהותיים הוא בהחלט יבין את הבוחן). ישנם טסטרים מקצועיים יותר ומקצועיים פחות (ולעיתים אף פחות מדי) המושג טסטר מנייאק הוא מושג טיפשי כיוון שאין בוחן שאינו מעניק רשיונות נהיגה ואין בוחן שאינו מסוגל לגרום (אם הוא מעוניין בכך ) שהתלמיד לא יעבור את הבחינה. מספיק שבוחן יסיט את ההגה בטענה שהתלמיד נצמד לימין והתקרב עד כדי פגיעה ברכב חונה ,למשל, אזי שום ערעור שבעולם לא יעזור (לך תוכיח שהוא שגה). ותחשבו על זה..

alonn121

New member
newuser4 היקר

זה בדיוק אבל בדיוק הסיבת כישלון עבר לנתיב שמאלי וגרם להפרעה בתנועה 100 מטר היה מאחורי ג'יפ שחור BMW אני ]שוט זוכר את זה והמורה שלי גם

NewUser4

New member
ולכן סייגתי את דברי

ואמרתי שהדבר נכון רק אם הבנתי את הסיטואציה. בכל מקרה, עדיף לאותו תלמיד לנסות להבין מה הייתה הטעות שלו מאשר להתחיל לנבוח על הטסטר. אני מחפש לעזור לו ולמצוא את טעותו. אם הוא רוצה למצוא טעויות אצל הבוחן ולתקוף את המקצועיות של הבוחן, שיבושם לו, אני מעדיף את מילתו של הבוחן על מילת הנבחן, וגם על מילת המורה שישב מאחור, שם לא ניתן לראות את המצב בכביש כפי שרואים מקדימה. בכל מקרה, אני כבר לא מעוניין לעזור לו. מול התנהגות כזאת, ודרך חשיבה כזו, אף אחד לא יעזור.

למעלה