רוצה לשמוע את דעתכם

תּמר

New member
הבן שלי נהנה מזה מאוד

וקניתי לו את זה כי הוא ביקש. אחרי שילדתי, הוא שם בעגלה את הבובה שלו (שלמרבה הפלא, שמה כשם התינוקת), ופחות או יותר חיקה את מה שעשיתי (ניענע, טייל, הרים את הבובה וכו'). בזמן האחרון אני עם מנשא, והוא ניסה לשים את הבובה בחגורה של המכנסיים, אז הבאתי לו צעיף שלי, ועטפתי אותו כמו במנשא. למה לשלול מילד משחק עם עגלה ועם בובה, רק בגלל שהוא בן?

She Dolphin

New member
גם תומר אוהב תינוקת במנשא! ../images/Emo13.gif

כשאני שמה את שירה במנשא, הוא מקבל לבקשתו דובי (הידוע בכינויו "דובי חום"
) שנקשר לגופו בעזרת צעיף, וככה אנחנו פוסעים לנו מרוּצים אל הגינה
.

She Dolphin

New member
אגב, לנו אין עגלת תינוקות למשחק

אבל יש לנו עגלת-סופר צעצוע, שבה הוא מסיע את הדובים שלו. אני באמת צריכה להתחיל לקנות לו בובות בעלות מראה אנושי (פחות או יותר - ברבי היא בעלת מראה אנושי...?
).

אם כבר בצעצועים עסקינן ../images/Emo8.gif

שאלת ברבי בחיים לא הייתי שואלת. פשוט לא הייתי קונה. בעיני - זה ה-צעצוע הסטריאוטיפי
.

את יוצרת את הסטראוטיפ ../images/Emo12.gif

גם לתותח שלי יש טיולון קטן וביחד איתו קנינו בובה וקראנו לה מאיה, והוא אוהב מאוד לטייל איתה. אחת ההנאות הגדולות שלי - לראות את הפרצופים של החברים שלנו כשהם רואים אותו עם העגלה והבובה...כי הרי בובות זה לבנות ומכוניות זה לבנים!(ציניות כמובן) אם יבקש בובת ברבי- יקבל גם ברבי!

נראה לי שלא הבנת את כוונתי

אם הילד ירצה צעצוע ויבקש אותו, אני לא אמנע ממנו את הצעצוע הזה רק כי הוא "אמור להיות" של בנים בלבד או של בנות בלבד וכד'. א-ב-ל ישנם צעצועים שאני לא רוצה שיהיו לילד כי לדעתי הם לא צעצועים טובים, ללא קשר לעניין ההתאמה של הצעצוע למין הילד. לדעתי, ברבי הוא לא צעצוע טוב כי הוא יוצר סטריאוטיפים על המין הנשי ללא קשר אם בן משחק בהם או בת. מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי טוב יותר.

תּמר

New member
לנו יש המון בובות

רובן הגדול דובים וארנבים וכו'. לקח לי כמה שנים להבין שזה לא נחשב לבובות. (ממתי מחליפים חיתול לדובי?). בעקבות ה"גילוי", קניתי בובה אמיתית (תינוק, שקשה לזהות אם זה בן או בת), ונתתי לבני הקטן. הוא התחיל לשחק איתה באמת רק אחרי שילדתי.

irisgh

New member
הגננת שלנו המליצה לי במפורש

היא אמרה שיניבי התחיל לפתח צורת משחק נוקשה, וכרגיל אצל בנים, זה הופך יותר ויותר נוקשה עם הזמן. עד שהם משחקים בכדורגל, כדור..רגל, כדור....גל, וזהו. אז היא המליצה לי במפורש שתהיה לנו בובה, עגלה, וכל זה. בוב יש לנו (לבוש ורוד מלמלה כמובן, אבל הוא נחשב לבן כי הוא התינוק של יניבי), אבל היא אמרה שעדיף גם, בובה, משום מה. שיהיה.

לאה_מ

New member
עגלות הן ה-להיט בגן של אורי

יש שם אולי 6 עגלות, כי כולם אוהבים לשחק בהן, וזה ממש להיט, גם אצל הבנים. גם בבית העגלה היא בהחלט פריט בשימוש. אני מאד בעד לקנות.

ש ר ו ן2

New member
עינת, כשהדר היה בערך בגיל של דן

קניתי לו טיולון צעצוע כזה (כחול
) ואבא שלו שראה את זה , הזדעק בהתחלה , אבל נרגע מיד כשראה כמה אושר זה גורם לילד... וכיום, איתמר כ"כ נהנה להניח עליה משחקים ולדחוף ולגלגל אותה בכל הבית... בקיצור, קני לו אחת כזו ואל תהססי...
ודרך אגב , קניתי לו גם כלי מטבח שאיתם הוא שיחק עד לא מזמן ...

דבורי

New member
ההבדל בין בנים לבנות

יש לי 3 ילדים, 2 בנים ובת אחת. שלשתם מאד נהנו מעגלה. אבל, יש הבדל מאד בולט שאני רואה: רק הבת חושבת שהעגלה נועדה להסיע בובות. הבן הגדול בזמנו (היום הוא בן 5.5) היה דוחף אותה ריקה בטיולים איתי, או שם בה צעצועים שונים. הבן הקטן, שהוא התאום של הבת, מסיע היום לפעמים בובות כחיקוי של אחותו, אבל תקופה ארוכה התעקש דוקא לפרק את הבד ולהסיע רק את השלד. באותה תקופה נעמה היתה כל פעם מחפשת ומביאה לי את הבד שאתקן את העגלה, אבל בצלאל מיד נזעק והוריד אותו חזרה.

ואם את צריכה עוד חיזוק...

גם עידן אוהב מאוד את העגלה שלו. אוהב אותה לא יותר ולא פחות משאר צעצועיו האהובים. או במילים אחרות: לפעמים היא עומדת שבועות באותו מקום, ולפעמים הוא מסיע אותה (ריקה או עם כל מיני בובות/דובים/חפצים) למשך 5 דקות ברציפות
(ככה זה אצלו תמיד, עם כל הצעצועים)

ועוד חיזוק...

גם לתותח שלי יש טיולון קטן וביחד איתו קנינו בובה וקראנו לה מאיה, והוא אוהב מאוד לטייל איתה. אחת ההנאות הגדולות שלי - לראות את הפרצופים של החברים שלנו כשהם רואים אותו עם העגלה והבובה...כי הרי בובות זה לבנות ומכוניות זה לבנים!(ציניות כמובן) אם יבקש בובת ברבי- יקבל גם ברבי!

tonti

New member
../images/Emo12.gifאיך אפשר בלי עגלה?

בחיי שאין לי מושג איך היינו חיים בלעדיה. זה הדבר האהוב בעולם על מתן. ורודה זוהרת ומקסימה.

לא רואה בעיה בלקנות לדן עגלה עם

בובה. תגידי למוכר בכפר השעשועים שהוא לא מתקדם כל כך בדעותיו (וזה עוד בלשון עדינה). חבל שאני לא הייתי שם. כשסיון ביקשה שנקנה לה מכונית לא היססנו לרגע אחד וקנינו (כנ"ל לגבי האוטובוס הירוק שלה).

אמברון

New member
אבא לא דוחף עגלת תינוקות?

זה נחשב "נשי"? מה ההבדל בין ילד לבין איש בוגר? זה משחק וזה מוביל את הילד. לעומר קנינו עגלה עם בובה די מזמן, וכשנולדה אחותו הוא קיבל סט נוסף (הוא בן 3 וקצת). אני בעד לקנות

אני מסכימה מאוד אמברון

וגם לדעתי זה לא צריך להיות צעצוע "נשי" אבל לאור כל התגובות השליליות שקיבלתי (וקיבלתי רק תגובות שליליות) עניין אותי לדעת מה דעתם של אנשים שבעיני הם קצת יותר מפותחים ו/או נאורים. זה לא שהייתי מוותרת על הקניה של העגלה שתכננתי בגלל משהו שמישהו אמר לי אבל ממש הפתיעו אותי כל התגובות השליליות שקיבלתי מכולם והייתי צריכה באיזה מקום חיזוק שאני לא דפוקה.

למעלה