רוצה לקנות SUZUKI SAMURAI או JIMNEY

zook007

New member
דווקא בגלל זה!!

אם תקרא את השרשור תראה ש: ואני מצטט: בהתחשב בעובדה שאני א. בחורה ב. לא הולכת לצאת לשטח (מממממ.... אף פעם?) ג. מחפשת משהו עם גיר אוטומטי, מיזוג, ובלי גג ברזנט (כלומר שוב -עם גג מברזל) ד. משהו יד שנייה יחסית לא יקר נ.ב האם הבנתי נכון שכדאי לי לקנות את הג'ימני החל משנת 99 ומעלה (?) או את הויטרה (1995-1998) ושוב - המון תודה לכל המשיבים! ז"א שהיא לא רוצה ממש ג'יפ נכון? אז למה לא טריוס? כתבה מהגה הוא אמין יותר נוח מג'ימני וודאי שמסמוראי,יותר זול מספורטאג' והכי חשוב ממש נראה כמו הדבר האמיתי

The Red Baron

New member
טוב שיכנעתם אותי לענות

הטריוס לא מצטיין בכלום . בשטח כמובן שלא - זה רכב לשבילי קקל והוא גם מסתדר טוב בחולות \ דיונות (שם גם עדיף צמיגי כביש לרוב) , בכביש הוא ממש לא יציב , אוכל המון דלק , קטן וצפוף (יש יתרון ב 4X4 קבוע מבחינת אחיזה ) , ביצועים עלובים גם במנועים החדשים יותר . כמעט כל מיני משפחתית עדיפה . בכל אופן הוא קיבל מנוע חזק יותר של הסיריון 1.3 נדמה לי בשנת 2002 (הטריוס לא עניין אותי אף בפעם במיוחד) . רק לחלק מהדגמים יש בכלל נעילת דפרנציאל מרכזי . הוא ממש לא אמין יותר מהגימיני או מהסמוראי . 2 הכלים נחשבים לאמינים . מי שמחפש נטו פוזה של כאילו גיפון וזה הדבר הכי חשוב לו (מעל בטיחות , שטח , נוחות , כביש וכו) וגם לטפס מידי פעם על מדרכה . אז שיקנה טריוס . נהגתי בטריוס ... לא בשר ולא חלב . לפחות בגימיני אני מקריב יכולת\התנהגות כביש לטובת יכולת שטח מדהימה . ברגע שפעם אחת עושים טיול גיפים ומכירים את הנפשות הפועלות ואת היופי בענף אז רוצים עוד ... לגימיני יש פוטנציאל אם התחביב יתפתח . זה לא קשור אם היא בחורה או עז . נוסעות איתי בטיולים הרבה בחורות עם גיפ משל עצמן ונהנות מאותם דברים (חוץ מההערות השובניסטיות שלי ) . טיולי גיפים רק של בחורות או הסטיגמה שבחורות לא ממש צריכות גיפ (כמו שזקן בלי שיניים לא צריך סטייק) היא ממש לא נכונה וצריך לעקור אותה מהשורש . רובינו יוצאים בקבוצות קטנות ולא רובינזון קרוזו בשטח . לדעתי עדיף לקנות רכב משפחתי רגיל מאשר טריוס . דרך אגב השוואה בין גימיני (2 סרנים חיים , שילדת סולם , LOW ועוד) וטריוס היא ממש לא נכונה .

zook007

New member
ברון אפשר שאלה:

בוא נניח בצד את נושא האמינות של דיהטסו מול סוזוקי כי לכל אחד מהם יש את הייתרונות שלו (לא יודע אם יותר אמין מסוזוקי אבל וודאי שמשתווה אילו באמינות מכלולים מכניים+פלסטיקה) נהגת גם בגינמיני וגם בטריוס - מה יותר נוח בכביש ובעיר? אבזור פנימי ומרחב(עד כמה שיש) למי יש יותר? ואני לא מדבר על נושא ה5 דלתות. אפשר להתחיל מטריוס מהסיבה הפשוטה שהוא נותן טעימה מהשטח(פגשתי טריוסים במקומות שאפילו המהנדס שתכנן אותם לא האמין שיגיעו) אפשר לרדת לים ולעשות חלק גדול ממסלולי המשפחה (ע"ע חפוז בשטח) נכון זה לא נחשב לג'יפ אין לו LOW הוא הרבה יותר עדין ובחיים הוא לא יעשה חצי ממה שעושה הסמוראי הזקן(והנעול) שלי אבל הבחורה רצתה אוטו שיראה "קרבי" לא מטחנת סלעים אני בטוח שאם היא תרצה להתקדם היא תוכל להעיף את הטריוס תוך שבוע (נסה להתקשר למודעה של טריוס 2001-2002 עם פחות מ100K אחרי 10 בבוקר-מנסיון של 3 חודשים לא תמצא כזה שלא נמכר) ואם לא למה לעזזל היא צריכה LOW בעיר? שיהיה לכולכם אחלה סו"ש עם הרבה בוץ ZOOK

The Red Baron

New member
טוב

נהגתי בשניהם . הטריוס טיפה נוח יותר בכביש (שולי ) וזה בעיקר נובע בגלל הבדלי המבנה והיעוד של הרכבים (למרות שדיסקו עם 2 סרנים חיים ושילדת סולם נוח מרוב ריכבי הכביש שטח האחרים) . הבעיה זה לא רק ה LOW , תנסה להגביה טריוס , גם צריך למגן אותו יותר בגלל המבנה שלו , אין לו כמעט שיפורים מעבר לקוסמטיקה לשטח , הטיעון שטריוס מגיע לכל מיני חורים שרכבים שעולים 300000 אלף שח לא מגיעים הוא לא רלוונטי ושחוק לחלוטין . ראיתי בנגב בדואים עם טנדר סובארו 2X4 (בטוח לא 4X4 ) מגיעים עצמאית למקומות שאני עם רכב נעול אחורה ומשופר בקושי הצלחתי . זה לא רכב שטח . נקודה . אולי יש לו איזה תחרות עם ריכבי הכאילו שטח של הונדה כמו ה HRV . אבל לפחות הם נוחים בכביש , יציבים ומהנים לנהיגה . למה לסבול בטריוס . וכן קונים אותו כי המחיר שלו בתור משומש מגוכך ואנשים לא מבינים מה הם קונים ממש .

zook007

New member
לא מבין אותך!

אם משהו לא רוצה ג'יפ שאפשר להגביה למגן ולנעול ורוצה שלא יהיה יקר ושלא יסע בשטח שיהיה נוח עד כמה שאפשר,אוטומטי וסגור ז"א שהכוונה היא למשהו שנראה כמו ג'יפ למה להמליץ לו על ג'ימיני או ספורטאג' ? למה לא טריוס???

The Red Baron

New member
לא

הנעילות ומיגון הן רק חלק ממה שכתבתי . לא מומלץ לרדת לשטח עם טריוס בלי מיגון רציני (עוד השקעה כספית ). כתבתי ברור לחלוטין (תקרא שוב!!!) שאם משהו מחפש משהו שנראה כמו רכב שטח בשביל הפוזה ולטפס מדרכות שיקנה טריוס . וגימיני לא צריך להגביה , למגן או לנעול כדי לנסוע איתו לטיולי שטח כמעט לכל מקום בארץ . אני אוהב תמורה לכסף . טריוס לא נותן את אותה תמורה לא בכביש ולא בשטח בפרמטרים שציינתי . וגם אם חיידק השטח פתאום תופס אותך - זה אומר למכור את הטריוס . טריוס זה להרגיש עם להיות בלי ... מצידי שהיא תיקנה סוס . לפחות יש לה קצת יותר בסיס להחלטה מאשר מדבקת ה 4X4 על צידי הרכב .

zook007

New member
צ'מע

כתבת ברור זה נכון רק חבל שלא קראת ברור לפני שענית לה הכל טוב ויפה למי שרוצה ג'יפ אמיתי וזה לא מה שהיא רצתה שוב-הכל ברוח טובה שיהיה לך אחלה סוף שבוע ושהבוץ יגיע לך עד הביצים (זה אגב המקום היחיד שאפשר לאחל את זה בלי שזה ישמע קללה) אני נוסע הביתה דרך השדות לאכול קצת בוץ סלאמת ZOOK

The Red Baron

New member
זה בגלל שיצאתי מנקודת הנחה

שבחורות לא ממש יודעות מה הן רוצות
סתם ... בנות להירגע
כמובן שהכל ברוח טובה . יתכן מאוד שלצרכים שלה טריוס זה בדיוק הדבר . מה שכתבתי היה יותר על הדעה שלי בהקשר ל 2 הרכבים הנ"ל . מקווה כמוך למצוא קצת בוץ בסוף שבוע . עוד לא הצלחתי לשקוע החורף עם הרכב בבוץ אמיתי . אם אתה יודע על מקומות שאפשר לבדוק את הכננת - תודיע

zook007

New member
רוצה בוץ?

איזור רחובות: לאורך נחל שורק מתחילים בשביל שחור מאחורי אנדרטת הצנחנים שעל כביש רחובות גדרה וממשיכים לכיון נחל שורק ולאורך הנחל עד יבנה\מושב בן זכאי מרכז: מפארק דרום לוקחים לכיוון דרום מזרח לאורך נחל איילון ממשיכים לכיוון חיריה ועוברים מתחת לגהה ממשיכים עם השביל עד כביש בית דגן-יהוד וכאן 3 אופציות 1 לחצות את הנחל מתחת לגשר ולעלות לכיוון מושב חמד עליה קשה ומכוסה בוץ 2 לחצות מתחת לגשר ולעלות בעליה החדה שמאלה אחרי העליה ימינה המווןן בוץ ועם השביל עד לקצה המסלול בנתב"ג או לשבור שמאלה לפני הגשר ולצאת באור יהודה איזור יער בן שמן: מול הכניסה לחוות הקופים שלפני מושב גימזו לוקחים ימינה, ממשיכים עם השביל אחרי כ 200 מטר עץ על השביל עוקפים משמאל בעליה חדה (חייבים נעילה) ולוקחים ימינה אחרי העץ עד שביל עפר על השביל ימינה עד האנדרטה ,באנדרטה ימינה עד לגדר לעלות משמאל לגדר ולזרום עם האיזור הרבה בוץ והרבה עליות תהנה ואל תשכח לשטוף את הבוץ מהגלגלים שלא ירעד לך האוטו בדרך הביתה ZOOK

Avi 66

New member
אחשלי! לפני הפריצת דיסק אולי .....

תחשוב על קנייה של מושב נהג פנאומטי. לי היה של אספיר. ממש מעולה.

למעלה