רוצה לקנות SUZUKI SAMURAI או JIMNEY

adimenta

New member
רוצה לקנות SUZUKI SAMURAI או JIMNEY

שלום לכולם! קודם כל חשוב לציין כי באמת נכנסתי לפורום בבושת פנים, כי איני באמת לא תותחית גדולה בנושא. פשוט שמעתי המלצות וראיתי איך המכוניות נראות ונדלקתי. יש לציין - שאני מאוד חוששת כי שאלותיי יסתיימו בבוז נרחב מצד חברי הפורום כי אני שוב מציינת שלא מבינה הרבה בנושא
. עמכם הסליחה על הבורות השאלות הן כאלה: 1. האם יש SAMURAI או JIMNEY שהן לא גיר ידני אלא הילוכים (כי אני די משוכנעת שראיתי כמה כאלה). [כן אני מציצה בתוך מכוניות חונות...] 2. מאיזה שנה התחילו לייצר את הSAMURAY והJIMNEY והאם עדיין מייצרים אותם? 3. מהי השנה הכי מוצלחת של הרכסים הנ"ל, כלומר מאיזה שנה עדיף לקנות? 4. בהמשך לשאלה 3 - כמה כל העסק יעלה: חדש (אם עדיין יש כזה) ויד שנייה? המון המון תודה מראש למשיבים. כל מידע יתקבל בברכה!

adimenta

New member
הכוונה היא כמובן לJIMNY

וחשוב לציין בנוסף - שאני מעוניינת ברכב לא עם כיסוי ברזנט אלא בגג אמיתי (מברזל!
)

Avi 66

New member
תשובות.....

1- סמוראי- רק גיר ידני, גימיני וויטרה - יש גם אוטומטים. 2- הסמוראי יובא לארץ משנת 84 אני ניתקלתי גם ב82 יבוא אישי עד שנת 97. ב97 החליפו אותו בארץ הויטרה והגימיני אך כבון ששוווקו בארץ עוד לפני. 3- לגביי קנייה בסמוראי משנת 96 כולל הוחלפו הבולמים מקפיצי עלים לקפיצי ספ]רלה כך שהרכב יותר רך. כל גי'פ יכל להיות במצב שונה מגי'פ אחר באותו שנתון. הכל תלוי ברמת התחזוקה שטופל. 3- הגימיני והויטרה יקרים יותר מהסמוראי. אני בנסיעת שטח מעדיף את הסמוראי שפחות נוח לכביש. לי ניראה שיותר מתאים לך הגימיני שהוא יותר עירוני. מקווה שעזרתי ובהצלחה.

adimenta

New member
לגבי הJIMNY

המון תודה קודם כל! ויש לי עוד כמה שאלות: 1. מאיזה שנה יש? והאם עדיין מייצרים אותם? כלומר האם יהיה ג'ימני שנת 2004? 2. האם ישנו הבדל במחיר בין הויטרה לג'ימני? שוב תודה.

The Red Baron

New member
תיקונים

נכון ש: סמוראי מדגם SJ410 אכן התחיל את חייו בשנת 82 אבל יובא לארץ משנת 84 . ותיקונים : * סמוראים יובאו לארץ ע"י היבואן עד שנת 98 . ויש יחסית הרבה 97 ו 98 . ולא עד 97 * הויטארה אף פעם לא החליפה את הסמוראי ונמכרה בארץ משנת 90 , היתה תחרות במכירות בין דיהטסו פרוזה וויטארה מספר שנים בדרך . אבל סמוראי זו לא אותה קטגוריה (כביש שטח) . * הגימני לא יותר יקר מהסמוראי - הוא פשוט בשנתון מתקדם יותר , מבחינת עקומת מחיר - זה אותו דבר . * גימיני לא יותר עירוני מסמוראי מעבר לתוספת הגה הכוח ופלסטיקה (יחסית לסמוראים מעל 96 ) . הוא אפילו קצת יותר טוב בשטח בפרמטרים של מיקום מיכל דלק למשל ודברים נוספים . ולדיון - בשטח צריכים מיומנות רבה עם סמוראי או גימיני - אלו רכבים ממש לא יציבים ומתהפכים בקלות . והערה נוספת - עוד לא קם הסמוראי שעבר איפה שאני עצרתי
(זה לא משנה לי כל כך - סתם כדי לחמם אותך
)

ברוכה הבאה לפורום אנו לא צוחקים

על אף אחד ומשתדלים תמיד לענות ולספק את התשובות לכל שואל גם אם השאלות מעידות על כך שהשואל אינו מבין בנושא. אל תפחדי לשאול כל שאלה בנושאי הפורום. ואת רשאית לפרט יותר ולשאול כמה שאלות שתרצי .ואף לענות על שאלות של אחרים בנושאים שאת כן יודעת ומבינה. בהצלחה.

miki69

New member
ברוכה הבאה

אל תחששי לשאול דווקא אלו שלא מבינים ויש להם את השכל לשאול בלי להתבייש אלו האנשים היותר חכמים. אישית מעדיף גימיני,קטן נוח חדיש

The Red Baron

New member
יש שלל של עצות

אבל זה יהיה ממש על רגל אחת . נתחיל בסוף - אני ממליץ לך בחום על ויטארה כי יש לי כזאת
גימיני יש מסוף 98 ממש בודדים , בעיקרון ניתן למצוא אותם בשנת 99 ומעלה . רוב הגימיני (הרוב המוחץ ) הם אוטומט , הידני הם יותר נדירים . גם מומלץ אוטומט כי ממיר המומנט בגיר האוטומטי מפצה בשטח טכני על חוסר בילוכי כוח נמוכים. במיוחד אם מגדילים צמיגים (ורצוי ל 215) . גם נוחות הנסיעה בשטח (חוץ מירידות ) וסחירות (שזה אותי לא ממש מעניין) עדיף אוטו. סמוראים יש עד 98 כולל, כשמשנת 96 הם באמת עברו לקפיצי סליל , יותר נוחים והיו עוד מספר שינויים קוסמטיים . משנת 94 הסמוראים בעלי הזרקה . בשנת 88 הוחלפו הסרנים בסמוראי ליותר ארוכים (יציבות ונוחות ) . אין סמוראי אוטומט . כמו כן אין להם הגה כוח (לעומת הגימיני ) שזה פרט מאוד חשוב . הלוקרים ידניים (גימיני אוטומטיים מבוססי וואקום) ויטרות משנת 89 (90 סידרתי) עד 98 , מעבר זה גראנד ויטארה (לא מומלץ ) . מסוף שנת 94 הויטארות הקצרות קיבלו הזרקה (עדיין האוטומט 3 הילוכים והלוקרים ידניים ) , ומשנת 95 עד 98 זה אותו דבר פחות או יותר . משנת 95 אוטומט 4 מהלכים , לוקרים אוטומטיים (מבוססי סנטרפוגה ולא וואקום או חשמלי - נחשבים אמינים ביותר) , מנוע 16V . ממליץ לך על ויטארה מעל 95 או גימיני . לי אישית גימיני קטן מאוד וקופצני , כמו כן הוא ממש לא יציב . אני בחרתי ויטארה . החיסרון של ויטארות שהן יותר יקרות משמעותית . אבל אפשר לנסוע בכביש 140. איכות נסיעה בכביש של פריווט ובשטח מעולה . ז"א הויטארה זה רכב כביש שטח , לעומת גימיני או סמוראי שאלו מבחינת המבנה שלהם ריכבי שטח (2 סרנים חיים ושילדת סולם) . בהצלחה . נב : יש פורום שאולי מיקי ישלח אותך לשם - שדווקה בחורות מקבלות שם יחס מועדף של VIP
אני מדבר על הפורום של האנשים בעלי המדבקה הצהובה .

The Red Baron

New member
תשובה

כי אני נהנה מהאנונימיות בפורום הזה . כיף לפעמים לכתוב שטויות ולבצע טעויות סופרים בלי שיזכרו לך את זה למשך כל החיים
נמאס לי להיות פוליטיקלי קורקט . מצד שני אין בעיה שאתה תדע מי אני - במיוחד שאנחנו חברים . אתה מכיר אותי , אשלח לך בפרטי

adimenta

New member
אז לסיכום הJIMNY היא הבחירה בשבילי?

בהתחשב בעובדה שאני א. בחורה
ב. לא הולכת לצאת לשטח (מממממ.... אף פעם?) ג. מחפשת משהו עם גיר אוטומטי, מיזוג, ובלי גג ברזנט (כלומר שוב -עם גג מברזל) ד. משהו יד שנייה יחסית לא יקר נ.ב האם הבנתי נכון שכדאי לי לקנות את הג'ימני החל משנת 99 ומעלה (?) או את הויטרה (1995-1998) ושוב - המון תודה לכל המשיבים!

zook007

New member
עכשיו כשאת אומרת את זה:

ציטוט: בהתחשב בעובדה שאני א. בחורה ב. לא הולכת לצאת לשטח (מממממ.... אף פעם?) ג. מחפשת משהו עם גיר אוטומטי, מיזוג, ובלי גג ברזנט (כלומר שוב -עם גג מברזל) ד. משהו יד שנייה יחסית לא יקר את לא צריכה ג'יפ את צריכה סטייל ג'יפ נסי את הדיהטסו טריוס זה נראה כמו ג'יפ (אפילו יש לו גלגל ספייר על הדלת האחורית) יש לזה מזגן זה אוטומטי ואפילו עם גג פחות יקר מהגימיני ויש לו 4 דלתות

adimenta

New member
זה באמת יותר זול?!?!?!

תודה על המחשבה - אבל העניין הוא שפשוט נדלקתי על המרא של הסמוראי, ג'ימני וויטרה שהן לא מכוניות של כוסיות (מעוגלות כאלה ומבריקות
וגם קיבלתי פידבק חיובי מחברים לגבי הרכבים. זאת הסיבה שאני באמת שוקלת דווקא אותם. אבל אם אתה אומר פחות יקר - שזה שיקול משמעותי תמיד... מה יהיו המחירים שלהן בערך? [יד שנייה] (כן אני יודעת תלוי והכל, אבל משהו באמצע במחיר בינוני... רק כדי לקבל מושג כללי)

zook007

New member
תלוי

כחדש שניהם עולים פחות או יותר אותו דבר שניהם יפניים לשניהם מנוע 1.3 אוטומטי ופחות או יותר אותם ביצועים בכביש אבל כמשומש הסוזוקי שומר על ערכו יותר מהדיהטסו ז"א שכמשומש הטריום יעלה פחות בטווח שבין 5ל10 אלפיות(תלוי בשנה ומצב) וכמובן שיאבד יותר כל שנה את שניהם קשה למצוא (חיפשתי לזוגתי שתחיה ואחרי 3 חודשים נשברתי וקניתי לה מאזדה) אבל בטריוס יש יותר סיכוי שתמצאי כזה שנהגה בו כוסית עירונית שלא ממש עשתה הרבה מעבר לחניה על מדרכה בשביל האנדרנלין (וזה מה שאנחנו מחפשים פה לא?) כרכב יום יומי למי שלא רוצה שטח לא הייתי ממליץ על הסמוראי יש לי סמוראי והכנה לפריצת דיסק (על הסתימות כבר ויתרתי מזמן...) והכי חשוב לא משנה מה תעשי איתו את הולכת לקנות רכב שמיועד לשטח חשוב לבדוק אותו טוב טוב לפני הקניה ע"י משהו שמבין בהצלחה!

adimenta

New member
תודה רבה! ../images/Emo13.gif מחיר כללי?

המון תודה על התגובה המהירה! באמת הארת את עיני. מה שכן היית רוצה לדעת זה מחיר לחדש (גם הטריוס וגם הג'ימני) וליד שניהה (בערך) אגב, ירדתי מהסוזוקי אחרי הנזיפות של כולם כי אחרי הכל בסמוראי אין סיכוי ש- ציטוט: "...שתמצאי כזה שנהגה בו כוסית עירונית שלא ממש עשתה הרבה מעבר לחניה על מדרכה בשביל האנדרנלין" וכן. זה מה שאנחנו מחפשים בדיוק.

למעלה