רוצה לעלות דיון

YeLLOw AnGeL

New member
רוצה לעלות דיון../images/Emo104.gif

יש לי כבר כמה ימים וויכוח עם חברות שלי על: אתם חושבים שכל בן אדם הוא קונפרמיסט? או רק חלק? עדיין לא הגענו למסקנה אחת... תעזרו לנו. תודה

Dor K

New member
כל אחד הוא קונפורמיסט

בצורה זו או אחרת. קודם כל, אנשים מטבעם הולכים עם הזרם, כדי להרגיש מקובלים ואהודים, מתלבשים, אוכלים, מבלים, לומדים וכו´, לפי מה שהחברה מכתיבה, וחיים לפיה. אבל גם אלה שכביכול הולכים נגד הזרם, הולכים עם זרם מסויים. אף אחד לא המציא את הגלגל, ותמיד יהיו האנשים שעשו את זה לפניך, ולכן, גם "המורדים" כביכול בזרם, הולכים עם זרם אחר של אנשים ושל דעות שונות.

nutmeg

New member
יש בכלל משהו

שאפשר להגיד על "כל בני האדם"? כדי לדון במשהו רצוי להמנע מהכללות ולשאול שאלה פתוחה שהתשובה עליה לא תהיה ב"כן" ו"לא".

אקווה

New member
We Are All Individuals!!

I´m not!!!!
מוקדש לכל חובבי מונטי פייטון, ובכלל...

adidas^

New member
האדם

מעצם היותו יצור חברותי (או חברתי?) הוא קונפורמיסט. ללא ספק.

nutmeg

New member
אני מכירה אי אלו

נונ-קונפורמיסטים. ההסטוריה גם היא מלאה בסיפורים על נונ-קונפורמיסטים שחוללו שינוי, שלמו מחיר יקר, אבל סללו דרך חדשה בחשיבה האנושית (גלילאו למשל) כמו גם קונפורמיסטים שהביאו להרס רב ובכי לדורות (נאצים, למשל). אין תשובה חד משמעית.

tali_le

New member
רובנו קונפורמיסטים

כי חלק ניכר מהטבע שלנו הוא החברתיות יש נו גם תכונות אחרות שאצל אנשים מסויימים (גלילאו, למשל) מצליחות להתגבר על הצורך החברתי אבל כולנו שואפים לחברתיות ודרושים דברים קיצוניים מאוד שיגרמו לנו לפעול בניגוד מוחלט לחברתיות (אל תשכחו שלפעול בניגוד למוסכמות או בניגוד לעדר זה לא בהכרח נון-קונפורמינזם, לרובזה קונפורמיזם של קבוצה אחרת) טלי

nutmeg

New member
ולמרות שהרוב

[על פי רוב] קובע - לא תמיד הוא צודק והשאלה המקורית לא היתה על "הרוב" אלא על "כולם" - משהו שהוא "במהות האדם".

tali_le

New member
הסברתי

אבל שוב בכולנו יש את הצורך בחברתיות זה חלק ממהות האדם אצל רוב האנשים זה נהפך לקונפורמיזם יש בודדים שערכים אחרים אצלם עולים על זה... טלי

נוטמג, הרי אמרת בעצמך שאין דבר

שניתן להגיד על ´כל בני האדם´. ולכן הדרך היחידה להפוךאת הדיון הזה למשהו קונסטרוקטיבי היא לשאול על רוב בני האדם. האם תכונה מסויימת טבועה בנו מעצם היותנו בני אדם? אין ספק שהאדם, מטבעו, הוא ייצור חברתי. שהרי רוב ככל בני האדם מנהלים בחייהם מערכות יחסים קרובות יותר או פחות מסוג זה או אחר. כאשר אנו רוצים שיאהבו אותנו ויירצו בחברתנו, אנו נוטים לנהוג כפי שנדמה לנו שהיו מצפים מאיתנו. אגב, אם היו סוציולוגים ביננו הם היו מתפלצים, שכן "קונפורמיזם", דהיינו הליכה בתלם, אינה תכונה שמודדים אצל אדם, אלא אצל אדם ביחס לקבוצה. ויפה אמרה טלי, שלא כל מי שלא נוהג כרוב הוא נון קונפורמיסט. לרוב הוא קונפורמיסט של קבוצה אחרת.
שירה

nutmeg

New member
ואני לתומי חשבתי

שלא מדברים על ההתנהגות אלא על המהות

ואם חשבתם שהבנתי משהו

עד עכשיו, הו, כמה שטעיתם. מישהו יכול להסביר לי מההתחלה מה היתה השאלה?

Dor K

New member
נו, כן

בטח כתבת בציניות ואני אסביר ואחר כך ארגיש כמו מפגר, אבל מילא. קונפורמיסט - אחד שהולך עם הזרם, בדרך ישרה כביכול. השאלה היתה אם כל בני האדם הם קונפורמיסטים.

אתה אוויל בכל מקרה,

שאלתי היתה על מה הדיון ספציפית. האם כולם כאלה, האם ההתנהגות שלהם הופכת אותם לכאלה, ומה ההבדל בין הרוב לבין כולם.

למעלה