רוצה ללמוד משפטים

liwk111

New member
רוצה ללמוד משפטים

שלום.. אני בן 21 שעכשיו מחפש איזה תואר לעשות ולאחר כמה התלבטויות בין כמה תארים ושיחה עם סטודנטית למשפטים שדי הלהיטה אותי על התואר.. אז יש לי כמה שאלות
1. זה באמת נכון ההצפה של האנשים בתואר הזה ואי אפשר לעשות כבר כסף עם התואר הזה?
2. האם באמת כמו שהיא אמרה לי אפשר לעשות עוד הרבה דברים חוץ מלהיות עו"ד? כמו עיסוקים בניהולי חברות נדל"ן וכו?
3. מהו המוסד הממולץ ביותר ללמוד אותו? והאם יש הבדל רב בין אוניברסיטה למכללה במקצוע וזה מפריע להתקבל לעבודות אם קיבלת את התעודה ממכללה?

בברכה

תשובות

1. כן, בישראל מספר עורכי הדין פר אוכלוסיה הוא הגבוה ביותר בעולם. אי אפשר לעשות כסף? לא. תלוי בכישורים.

2. כן, אפשר לעשות עוד הרבה דברים חוץ מלהיות עורך דין - להיות רופא, מתמטיקאי ואפילו רצף, אבל צריך ללמוד את הנושא. אותו דבר לגבי "ניהול חברות נדל"ן". לא רואה כל סיבה ללמוד את המקצוע אם לא נמשכים לעבודה שהוא מכשיר אותך אליה.

3. באופן חד משמעי ושלא יספרו לך סיפורים: מבחינת יוקרת המוסד ואיכות הסטודנטים, המוסדות המומלצים ביותר ללימודי משפטים הם אוניברסיטת ת"א או האוניברסיטה העברית. מיד אחריהן באות אוניברסיטת חיפה ואוניברסיטת בר אילן. אח"כ הבינתחומי. אח"כ כל השאר. לגבי איכות המרצים - יכול להיות שחלק מהמרצים בחלק מהמכללות טובים יותר מאלו באוניברסיטאות, העניין הוא שהם לא עומדים מול העפרונות המחודדים ביותר ולכן מעבירים את החומר בהתאם. לפני שכל תלמידי המכללות מתנפלים עלי - כמובן שלא כל תלמידי המכללות הינם קוטלי קנים וברור שיש גם חבר'ה טובים, אולם המצאותם הפיזית בכיתה של סטודנטים חלשים מורידה את הרמה הכללית וכן את יכולתו של המרצה להעביר את החומר באופן מופשט ומעמיק. ממקור ראשון.

בהצלחה רבה ידידי.

liwk111

New member
אוניברסיטת תל אביב עם דרישות פסיכיות

התקשרתי לבדוק ובמידה ויש לך ממוצע בגרויות של 100 הם רוצים פסיכו של 720 בזמן שבאנגלית קיבלת לפחות 120?
WTF? מזה רפואה?

K4lEl

New member
עוד לא ראית את הדרישות של רפואה

רפואה - בגרויות 112+, פסיכומטרי 740+.

וכן, החוג למשפטים הוא חוג מבוקש בכל האוניברסיטאות, ועל כן האוניברסיטה שומרת לעצמה את הזכות לברור את בעלי הציונים הטובים ביותר על-ידי העלאת הרף.

B L I M P

New member
בעקיפין זו אחת הסיבות שמעסיקים

מעדיפים בוגרי המוסדות הללו - באיזשהו מובן (ובלי להכנס לדיון הארוך על הקשר שבין ציוני הקבלה לבין אינטלגנציה) האוניברסיטאות מסננות עבור המעסיקים את המועמדים, ומעסיקים יודעים שאם התקבלת לאוני' ת"א אז כנראה שאתה יותר "חזק" (ושוב, בלי להכנס להגדרה של מזה אומר) מאשר בוגר מכללה כלשהי שלא מציבה שוב כלי סינון למועמדים שלה.

גל1985

New member
התייחסות לשאלתך

היי,
שמי גל ואני לומד שנה רביעית תואר משולב של משפטים ומנהל עסקים במרכז הבינתחומי בהרצליה.
אני יכול להגיד לך שבסוף הלימודים שלי אני אקבל שני תארים ראשונים בתעודה אחת (תואר ראשון במשפטים LLB ותואר ראשון BA במנהל עסקים).
לאור זאת, אני יודע מחברים שלי שסיימו את התואר שהם עובדים בחברות הייטק לדוגמא. הערך המוסף הוא שאני אקבל עוד תואר והדבר יפתח לי יותר דלתות לעתיד.

אני יכול להגיד לך בתור סטודנט שרמת הלימודים מאוד גבוהה וסגל המרצים כולל את המרצים המובילים ביותר בתחום. ממש חוויה לשמוע הרצאות של מרצים כמו פרופ' אהרון ברק.
בנוגע לקבלה לעבודות, אני יכול להעיד שבבינתחומי מתקיימים מפגשים עם משרדי עורכי דין מהמובילים בשוק על-מנת שסטודנטים יצטרפו לסטאז' במשרדים המובילים בארץ.
בסוף, התעודה היא אותה תעודה כמו מאוניברסיטה..

לכל שאלה נוספת,
אני פה לעזור,
חג שמח :)
גל

natilousky

New member
יחי הפרסום!

נכנסת בספטמבר לתפוז,ערכת את ההודעה בשנית

וכל זה בשביל הבחור הנחמד?

אשרייך צדיק...!

sacrament

New member
אין כמו קצת פרסומות

כדי להבין את ההבדל הכי גדול בין המוסדות
(וזה כמובן בלי קשר לרמת המוסד)

פשוט מגוחך

מוסד שמתיימר להתכבד ולעמוד בשורה אחת עם האוניברסיטאות כמו המרכז הבינתחומי מתעסק בפרסום סמוי כמו אחרונת המכללות הקיקיוניות. פשוט מגוחך.

למעלה