רוצה לוודא

אני2312

New member
רוצה לוודא

אני די בטוחה שאני יודעת את התשובה, אבל לא יזיק לברר שוב...
אני מתחילה השנה לימודים באוניברסיטת תל אביב, לא רפואה לצערי. במידה ואנסה להתקבל בשנה הבאה שוב למסלול השש-שנתי, לסמסטר וחצי-שניים שאספיק לסיים לא תהיה כל השפעה, נכון? הקבלה היא על סמך בגרויות, פסיכומטרי ומו"ר כרגיל?
הייתי בכנס לסטודנטים שנה א', וסטודנט בשנים המתקדמות דיבר על מעבר לרפואה שש-שנתי אחרי שנה א' במסלול שאני מתחילה. אני לא מכירה אפיק מעבר כזה, ולמעשה אני חוששת שהציונים בשנה הזו יפגעו בקבלה שלי...
תודה :)

RBD1

New member
לפי האתר של אוניברסיטת ת"א

לבית ספר רפואה רקע אקדמי חלקי היא שנה בת 40 שעות סמסטריאליות לפחות. עוד יצויין, כי יחידות לימוד מסויימות מתייחסות בצורה שונה להשכלה מתחומים שונים, כמפורט בדפים הנוגעים ליחידות הלימוד השונות.
&nbsp
תבדקי, בחוג שאת נמצאת בו כמה ש"ס את עושה.

אני2312

New member
אוי...

אבל כשהמו"ר מתקיים ביוני-יולי ולמעשה בטרם השלמתי את השנה הראשונה, גם אז זה נחשב כאילו למדתי כבר שנה?!

PantherettePitz

New member
לא מתחשבים בסמסטר השני

כי לא מחכים לציונים שלו כשאת מגישה את המועמדות (צריך לדווח עליהם עד אפריל-מאי, שזה לפני תקופת הבחינות של סמסטר ב').
עד כמה שאני יודעת, אין אף פקולטה בת"א שבה מגיעים ל-40 נקודות זכות בסמסטר אחד. לכן, למרות שאת צריכה לדווח על הציונים שלך בסמסטר הראשון, הם לא יחליפו לך את הבגרויות והפסיכומטרי כמועמדת.

אני2312

New member
יופי, זה מה שחשבתי!! תודה

spdf

New member
בכל מקרה תהיי מחוייבת לדווח על הרקע שלך לאוניברסיטאות

שתנסי להתקבל אליהן, וזה יכול להשפיע מכיוונים לא צפויים. דוגמאות:
למשל, בת"א 'ראויים לקידום' לא תופס לאנשים עם רקע אקדמי, גם אם זה לא רקע אקדמאי מלא, או אפילו לא רקע אקדמאי שמתחשבים בו בחישוב הסכם (דהיינו פחות מ-40 נ"ז).
לגביי בן-גוריון - מישהי שלמדה איתי השנה נכשלה בקורס בסמסטר א' (כלומר 'מצב אקדמי לא תקין'), וכשהיא נרשמה לבן-גוריון עשו לה עם זה המון בעיות (מועד ב' שאותו היא עברה היה רק בפסח, ולכן הכל התעדכן באיחור וכו') - אמרו לה שאם היא לא עוברת מועד ב' היא לא תזומן לראיון.
בטכניון בכלל מצהירים שלרקע אקדמי חלקי אין שום משמעות בקבלה לרפואה (אלא רק לבעלי תואר) ושהוא לא נכנס בכלל לסכם בשום צורה, אבל אני יכול לומר לך מנסיון אישי שזה לא המקרה - אצלי באתר האישי, ראיתי שהממוצע האקדמי נכנס לסכם של הבגרויות כשכל 2 נ"ז אקדמיות שוות ערך ליחידת לימוד של בית-ספר מבחינת המשקל (אצלי זה העלה את הממוצע, אז יכול להיות שבגלל זה זה הוכנס לחישוב, אבל הייתי בודק אם זה נכנס לחישוב גם כשזה יכול לפגוע בממוצע).

בקיצור - הייתי ממליץ לעשות רשימת שאלות קונקרטיות מאוד של כל התרחישים האפשריים ולשאול מפורשות כל אוניברסיטה, כי לשאלה הכללית "האם זה יכול להשפיע?" הם בדרך כלל עונים 'לא' בלי להסב את תשומת ליבך להאותיות הקטנות.

אני2312

New member
הבנתי, תודה לך!

ראיתי באתר של הטכניון שבעלי רקע אקדמאי נדרשים גם להביא המלצות..
האם סמסטר וחצי שנכנס או לא נכנס לסכם, גם מצריך המלצות?

spdf

New member
כשאני ביררתי נאמר לי שלא

כשמדובר בקבלה לרפואה הטכניון מחשיב רק רקע אקדמי מלא (כלומר תואר שלם) - ולכן ההליך שמפורט באתר שלהם לגביי 'רקע אקדמי' (המלצות ועניינים) תקף רק לבעלי תואר (כלומר, ממני - שאני למדתי סמסטר אחד - המזכירה הנחמדה שם אמרה שהיא לא צריכה כלום למעט גליון ציונים). דמייני את הפתעתי כשגיליתי שהציונים שלי כן נכנסו לחישוב למרות שהם טרחו לומר לי בכל שיחה אפשרית שזה לא המצב...

אני2312

New member
מבינה אותך לגמרי...

לפחות יש קצת פחות טפסים ומסמכים להתעסק בהם :/
תודה!

למעלה