רוצה להתייעץ

lulyK

New member
אני כבר נהנת ומאד נוח לי.

נהנתי גם לבקבק וגם זה היה נוח לי
. לא רואה שיטת הזנה אחת כמועדפת (פרט לעניין הבריאותי ולעובדה היבשה שהנקה היא המזון האידאלי לתינוק).

lb4

New member
עם כל הכבוד

"האקדמיה לעידוד ההנקה בלוס אנגלס" לא נראית לי גוף מדעי.... הרי לכל טיפול תרופתי מקובל יש גופים שונים ומשונים עם מאות רפרנסים באינטרנט שמוכיחים באותות ומופתים תאוריות שונות- ראי הסיינטולוגים שנגד כל טיפול פסיכיאטרי תרופתי מוכח ומבוסס , דולים עובדות סותרות שונות ,שלא נדבר על תאוריית הלידה שלהם שלאחרונה קיבלה כיסוי תקשורתי. לא כל מה שכתוב באינטרנט מבוסס מדעית. אז כתבו...

shapir1

New member
על מה הויכוח כאן בדיוק?

בכל הקישורים שהוסיפו כאן (ואני בטוחה שניתן למצוא עוד בשפע) נאמר בפירוש שהנקה מפחיתה את הסיכון למוות בעריסה. זה לא דבר חדש (לפחות לא לי)וזה בפירוש ידוע. נקודה. בקישור הבא של משרד הבריאות תוכלי גם לראות זאת.

shapir1

New member
ולכל המעוניינים בהסבר "מדוע?"

הלכתי וחיפשתי שוב ובפורום "ייעוץ הנקה" כותבת שם אחת מיועצות ההנקה כי אחת הסיבות שהנקה מגנה בפני מוות בעריסה היא מכיוון שהתינוק ישן פחות חזק ויש פחות סכנה שיפסיק לנשום בגלל השינה העמוקה מדי.

lulyK

New member
אז סתם בשביל ההתפלספות:

האם תינוק שניזון מבקבוק ובכל זאת שנתו קלה, מוגן באותה מידה? והאם תינוק יונק שישן 10-12 שעות רצופות, מוגן פחות? תמ"ל, מנסיוני, הוא ממש לא ערובה לשינה חזקה ורצופה. אז מה יש בהנקה ש*באמת* מגן ממוות בעריסה?

אני לא חושבת שמישהו באמת יודע

כמו שאף אחד לא יודע למה באמת שינה על הגב מפחיתה את הסיכון, כך גם אף אחד לא יודע למה הנקה באמת מפחיתה את הסיכון. ההשערה הרווחת היא שתינוקות יונקים מתעוררים יותר ולכן מוגנים יותר. אלה השערות, המבוססות על נתונים סטטיסטיים - וזה מבחינתי לא גורע מההמלצות כהוא זה. הנקה היא רק אחד מהאמצעים להפחתת הסיכון למוות בעריסה. בעיניי זה בהחלט גורם לגיטימי בהחלטה האם להיניק או לא.

lulyK

New member
גם בעיניי (גורם לגיטימי בעד הנקה)

אבל הייתי שמחה לדעת מה בדיוק יש בה
(כמו שהייתי שמחה לדעת מה באמת גורם למוות בעריסה........).

אולי כי פעולת היניקה היא כמו המוצץ

שממליצים עליו? כי זה מציצה? לא יודעת...........אני שואלת......... ומה אני עושה עם הבת שלי לא לוקחת מוצץ..........יהיה טוב

shapir1

New member
זה מה שכתוב, בין השאר, בקישור

שצירפתי מעל (הראשון). גם שלי לא לוקח מוצץ, הוא יותר אוהב את הציצי...

shapir1

New member
לזה אין לי באמת תשובה ../images/Emo9.gif

וגם אני תהיתי קצת בנושא. אז אולי נחכה למומחיות שיבואו לענות על השאלה הזו? (בתקווה שישימו לב לשרשור)

lb4

New member
מעניין....

אז זה באמת בשביל ההתפלספות בלבד, אם כי זה כן יכול לדעתי להשפיע על החלטה למשל לא לעבור למטרנה לילה טוב או לקורנפלור שגורמים לשינה עוד יותר עמוקה- ואז המידע דווקא כן חשוב. בכל אופן סתם כדי להתבלבל עוד יותר במחקר שהופיע בכתב עת רפואי נמצא שהנקה של פחות משבועיים הייתה גורם סיכון... לעומת אלו שינקו יותר...משמע ההנקה מגינה לא רק כשהיא מתרחשת עכשיו אלא גם מי שינק בעברו מעל שבועיים מוגן....

שקדייה

New member
אם המוצרים האלו רק היו מקיימים....

את מה שהם מבטיחים, אין לי ספק שרמת התוקפנות הכללית בפורום הזה היתה יורדת פלאים..
אני משתמשת במטרנה לילה טוב כבר חודשיים בערך... יש לילות שהוא ישן מצויין ויש כאלו שממש לא..... מהניסיון הפרטי שלי המוצרים האלו הם בלוף.

לדעתי תעשי מה שטוב לך!

לדעתי יותר חשוב מהנקה מלאה זה אמא מאושרת!!! ואם זה שהיא לישן יותר טוב את תישני יותר טוב ותוכלי להיות במשך היום הכי נמרצת בשבילה אז שתייכן הרווחתן! והגוף ייתרגל זה בטוח, הגוף חכם ואפילו אם תשמרי הנקה אחת ליום הוא יכין את היחב להנקה הזאת! אני תומכת בהנקה ובמה שטוב לתינוק אך יש לי תחושה שישנה סוג של כפייה חברתית של הנקה ועכשיו פשוט כל מקום שאני הולכת (בית מרקחת, מכולת וכו'..) אני ממש צריכה להתנצל שאני מפסיקה להניק. בתי בת חודשיים וינקה מלא עד גיל 6 שבועות שבו התחלתי לשלב מטרנה ופשוט התמכרתי לנוחות של הבקבוקים, ההנקה הייתה מאוד מסורבלת בשבילי (למרות שיהיו כאלה שיגידו בדיוק ההפך) כיף לי שכל פעם שהיא רעבה לא "זורקים" אותה עליי... יש אחרים שיוכלים להאכיל אותה. ולגבי לשאוב אין מה לדבר - לא התחברתי.. שורה תחתונה מה שאני אומרת: תעשי מה שטוב לך ואז בטוח שלתינוקת שלך יהיה הכי טוב לא משנה הנקה או מטרנה תהיה לה אמא מאושרת!!! * מצטערת על האורך הייתי חייבת לפרוק....*

g yafit

New member
מהגוני את צודקת לדעתי

זה מספיק קשה לגדל גוזל קטן וכל מה שכרוך בזה אז אם אפשר להקל על עצמך מדי פעם אז למה לא. לפי דעתי תאכילי בבקבוק לפני השינה וכולם ישנו טוב גם את וגם התינוקת.רק שימי לב להשתמש בפיטמה מס 1.

למעלה