רוצה להתייעץ

tomas441

New member
רוצה להתייעץ

הקטנה שלי בת חודש בדיוק.אני מניקה אותה באופן מלא פרט למיקרים בודדים שאני יוצאת ואז אני נותנת לנ מטרנה. שמתי לב שאם אני נותנת לה מטרנה בשעות הערב המאוחרות היא נרדמת להרבה יותר זמן והבנתי שזה בסדר כי המטרנה יותר כבדה. חשבתי לעצמי שאולי בכל ערב אני אתן לה את הארוחה של הערב(בין 21:00ל- 23:00) במטרנה ואז היא תישן יותר בלילה. השאלה שלי האם זה נשמע לכן בסדר? האם זה לא יצור אצלי גודש או יפגע ברצון שלה להניק? תודה :)

או כן או לא../images/Emo41.gif

ישנם תינוקות שלומדים שלינוק מבקבוק יותר קל ואז הם פשוט זונחים את השד כי לינוק מהשד הוא עבודה קשה יותר מבקבוק ויכול להיות שלא ובכח זאת א יותרו על הציצי לי היו גם לבטים כאלו אבל בסוףהחלטתי להניק כי אין דבר בריא בעולם כמו להניק ואז נשארתיעם זה. זה תלוי בילד אף אחד לא יוכל להגיד לך בוודאות אם זה יפגע.

shlulit59

New member
אם את מסוגלת - לדעתי עדיף הנקה

כל עוד את מנקה הנקה מלאה (ופעם בכמה זמן לתת בקבוק זה עדיין "הנקה מלאה") - כל עוד את רק מניקה את לא צריכה להסתבך בחישובי שעות, כמויות, כן-או-לא לתת מים, משקל, וכו'. כשמניקים מתעסקים רק בציצי. כשיש תמ"ל - מתחילים להסתבך. בנוסף היה פה שרשור השבוע בו דובר על הבחינה הבטיחותית - שעדיף לתינוק בגיל הזה לישון פחות עמוק, מה שמשיגים ע"י הנקה.

d i n o l e

New member
סתם סמנטית , גם אם פעם ב זה כבר

לא הנקה מלאה ולוקח לקיבה כשבועים להתאושש מבקבוק תצ"ל (כדברי יועצות הנקה מוסמכות)

a t g n

New member
כמו שאמא פולנייה כתבה-

זה סוג של הימור. כל ילד מגיב אחרת. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא מה יותר חשוב לך: לישון טוב בלילה או להניק (ויכול להיות שתרוויחי את שניהם, כי יש ילדים שבהחלט מוכנים לשלב בהנקה גם ארוחת מטרנה, כמו שיש כאלה שזונחים הנקה כי המטרנה יוצאת בקלות יותר מהבקבוק ומשביעה ליותר זמן). בקיצור, את צריכה להחליט אם את מוכנה לקחת את הצ'אנס הזה.

rc11

New member
רק לידיעתך

הנקה מלאה מפחיתה סיכון למוות עריסה בדיוק מהסיבה הזו, שהאוכל לא כבד בבטן והתינוק ישן פחות חזק. הנקה הרבה יותר בריאה ומותאמת לצרכי התינוק ובלילה זה חשוב מאוד. לדעתי, לא שווה לתת בקבוק בלילה בשלב הזה, מהסיבה הזו.

אני חושבת שלא כדאי עכשיו שתתני מטרנ

תמ"ל ההנקה שלך עדיין לא התייצבה היצור של החלב שלך עדיין לא מסודר רק בגיל חצי שנה בערך זה מתאזן, ואת פשוט עלולה להרוס לעצמך את ההנקה, את יכולה אולי לשאוב ואז לתת לה בקבוק, אבל לא לתת תחליף חלב, מיותר לדעתי, פוגע בהנקה כי את הבקבוק הזה היא אמורה לקחת מהציצי, ייצור חלב הוא על פי דרישה תינק יותר יהיה חלב יותר, וכל פעם שאת נותנת בקבוק את בעצם מפסידה את ההנקה ואת הייצור של החלב. אז אם את חייבת לצאת פעם ב .......עדיף שתשאבי אם את יכולה, או תתני מטרנה, וגם מבחינת סיכון למוות בעריסה כמו שאמה ארסי11....... תמשיכי להניק לפחות עד גיל חצי שנה אחר כך תרצי לשלב בקבוק מקסימום תשלבי. גם אני היו ימים שנשברתי, אז מה שעשיתי היה לשאוב בקבוק, בדרך כלל בבוקר מוקדם אז יצור החלב ויש הרבה חלב, ובעלי היה נותן בלילה......קרה פעמיים......לא עזר לישון יותר אבל לפחות אני נחתי קצתיותר.הייתי ערה והשגחתי אבל לפחות שכבתי ונחתי.

ליcות

New member
רק תיקון קטן - ההנקה מתיצבת בגיל

6 שבועות, ולא 6 חודשים.. אחרי 6 שבועות רב התינוקות כבר לומדים לינוק היטב והסיכון של בלבול פטמות יורד (כמו כן - הגוף מתרגל לכמויות ההנקה ובקבוק מידי פעם לא יהרוס את זה). חוץ מזה, די מסכימה עם כל השאר
.

אמרו לי בגיל שישה חודשים עם כל

הקפיצות גדילה וכאלו........למרות שאני יכולה להגיד שבערך מגיל שלושה חודשים אצלי יותר יציב, אין הרבה פעמים גודש וכאלו...........

lulyK

New member
בגיל 6 חודשים כבר מתחילים מוצקים.

בכל מקרה, רוב האמהות יוצאות לעבוד אחרי 12 שבועות, כך שהרבה ברירה אין להן.

lb4

New member
מאיפה התאוריה הזו על מוות בעריסה?

ממש לא נראה לי מבוסס ובכל מקרה בטח לא מתועד בספרות כעובדה ידועה ומוחלטת כמו שאת מתארת- מצאו סטטיסטית שתינוקות יונקים מתים פחות מות עריסה, אף אחד לא יודע למה... וכל מה שהעלת זה השערות וניחושים. אז לא כדאי להמציא תאוריות שיגרמו לחרדות ואשמה מיותרת.

rc11

New member
לא נכון בכלל. מה שכתבתי מבוסס

מאוד. זו הסיבה שמשרד הבריאות ממליץ על הנקה מלאה כמניעה למוות עריסה. אין לי את הקישורים. אני מאוד מקווה שאמהות אחרות שיודעות לאן לקשר יכוונו וישימו פה קישור.

lulyK

New member
בכולם באמת מצויין שהנקה מפחיתה

את הסיכון אבל לא מפורט *מה* יש בהנקה שמפחית את הסיכון (זה שחלב אם מתעכל מהר יותר? גורם עלום? האם תינוק שניזון מפורמולה אבל קם כל 3 שעות מוגן באותה מידה? האם תינוק יונק שישן לילה שלם לא מוגן?)

michal@gal

Active member
מנהל
כל המידע בנוגע למוות בעריסה

הוא סטטיסטי. גם ההנחייה להשכיב על הגב ולא על הבטן מבוססת על סטטיסטיקה וגם ההנחייה החדשה ביותר - להשכיב לישון עם מוצץ, מבוססת שוב על סטטיסטיקה. יש השערות שמנסות להסביר את תוצאות הסטטיסטיקה אבל זה רק השערות, לא עובדות.

michal@gal

Active member
מנהל
אבל היא התייחסה רק לנושא ההנקה

כאילו שבנושא ההנקה ממציאים תיאוריות ובנושאים האחרים מדובר בעובדות. כל הנושא מבוסס על סטטיסטיקה, ועדיין, נורא מקפידים על עניין ההשכבה על הגב, ומזהירים כל אמא שמשכיבה על הבטן. לא ראיתי (חוץ מאשר בשרשור הנוכחי) שכשמישהי אומרת שהיא מתכוונת להפסיק להניק או שהיא רוצה לתת בקבוק תמ"ל לפני השינה, מזהירים אותה מפני הכפלת הסיכון למוות בעריסה עקב המעבר לתמ"ל.

lulyK

New member
המעבר לתמ"ל מזמן עוד סיכונים....

אני יודעת שאני מניקה אך ורק מהסיבות האלה (בריאות התינוק).

michal@gal

Active member
מנהל
ככה היה אצלי בשבועות הראשונים

ממש לא נהניתי מההנקה, אבל המשכתי כי זה הכי בריא ולא פייר שהוא לא יקבל מה שאחיו הגדולים קיבלו. ההנאה והנוחות הגיעו מאוחר יותר.

למעלה