רוצה להתייעץ

rc11

New member
נו באמת...

הרשי לי לגחך ולהתעצבן. אמא מניקה היא לא אמא מאושרת? מה השטויות האלה? מעצבן כל פעם מחדש לקרוא את ההודעות האלה. מי שמביאה תינוק לעולם לוקחת בחשבון שזה לא קל. קמים בלילה כשהתינוק רוצה לאכול, קמים בלילה כשהתינוק חולה או כשסתם בא לו לקום והוא לא רוצה לישון. ההנקה היא לא רק מזון, היא גם ההתפתחות, החום, החוסן והקרבה לאם. בבקבוק לא מקבלים את כל אלה. בבקבוק מקבלים הזנה נטו. שיקראו לי מטיפה עד מחר, הנקה היא המזון הכי טוב לתינוק, אין ויכוח על זה. תינוק קם בלילה כי זה מנגנון ההגנה שלו מפני מוות עריסה והפסקות נשימה. הוא צריך לקום בלילה. זה בריא לו. תעשי מה שאת רוצה, תני תמ"ל ותני גם סטייק כדי שהתינוק ישן יותר טוב, רק אל תדביקי לזה אידיאולוגיה ותסבירי שזה מה שעושה אותך מאושרת. ובטח יפתח פה עכשיו שרשור כאורך הגלות אז אני אקדים תרופה למכה: כל אמא תעשה מה שבא לה, כל אמא תגדל את התינוק שלה כמו שנראה לה. כל אמא תניק או תתן בקבוק, תחבק ותלטף או שלא. יש מי שניסתה ולא הצליחה, יש מי שלא רוצה לנסות. כולם בסדר. כל אמא היא טובה לתינוק שלה. בשורה תחתונה, הנקה היא המזון המומלץ לתינוק ואמא מניקה נותנת לתינוק שלה הכי טוב שאפשר ולא רק הזנה. אני לא מניקה מסיבות רפואיות. הילדה שלי מקבלת תמ"ל. זה לא מוצא חן בעיני, אני לא סומכת על המזון הזה, אני חושבת שהתזונה שלה אינה אופטימאלית. אבל זה מה יש. ותפסיקו להמציא אידיאולגיה חדשה ל"אמהות החדשה המאושרת" כי המצפון מציק לכם.

hagitb1

New member
אולי תפסיקי להמציא תאוריות על אנשים

שאת לא מכירה. ואם היא באמת מאושרת שהיא לא מניקה כי ההנקה העיקה עליה או אני לא יודעת מה. את מכירה אותה בכלל???

rc11

New member
מעיק עלי גם שהילדה שלי היתה עם

עצירות אתמול ולכן לא ישנה כל הלילה. אולי אני אתן לה משלשלים כדי שתתן לי לישון ואז אהיה מאושרת ואוכל לטפל בה בנמרצות למחרת. זה עדיף על פני זה שאהיה עייפה בבוקר ולא אוכל לטפל.

כרמיון

New member
אם באמת מבחינתך "כל אחת

תעשה מה שבא לה" וכו' וכו' - אז למה את בוחרת בכל זאת "לגחך ולהתעצבן"? אני אגיד את זה בצורה בוטה: כן, אני בהחלט אקרא לך מטיפה, ולא תוכלי "להקדים תרופה למכה" בעניין הזה. והסיבה שאני חושבת שאת מטיפה, ושאת מביעה כאן גישה פטרונית שלא מכבדת את דרכן של אחרות כאמהות: כי את מתקוממת אפילו נגד עצם העובדה שמישהי אומרת כאן בכנות מה היא מרגישה שעושה ***אותה*** לאם מאושרת וטובה יותר. אותה, אישית; וגם נשים אחרות ספציפיות שהיא מעריכה שנמצאות באותו מצב רגשי כמוה. (במקרה הזה, הויתור על ההנקה הוא מה שלהרגשתה הביא אותה לאושר רב יותר). אז את מתירה ברוב חסדך לכל אם לתת תמ"ל לתינוקה - כל עוד היא עושה זאת בצנעה ובשקט ככל האפשר, או תוך התנצלות, או בהבעת חרדה והסתייגות כמו: "טוב, תראו, אני יודעת שהיה יותר טוב אם הייתי מניקה, אבל...", והעיקר - שחס ושלום האמא שנותנת תמ"ל לא תגיד בגלוי שהיא מרגישה שככה טוב יותר לה ולתינוקה כי כך היא מרגישה שהיא מתפקדת טוב יותר כאם? תודה רבה, באמת. אחלה חופש. וכל אחת (מניקה ולא מניקה) תמצא על האימהות שלה איזו אידיאולוגיה שבא לה. זה טיב האמהות, המציאות מלמדת תובנות בנוגע למה עובד ומה מתאים. פסיכולוגיה בגרוש בסגנון "אתן סתם מדברת כך כי המצפון מציק לכן", לא תמנע מאמהות אחרות לנתח את המציאות של חייהן בדרכן, וגם לתת המלצות על סמך מה שהחיים לימדו אותן.

rc11

New member
היא לא דיברה על עצמה.

היא כתבה בפירוש: "לדעתי יותר חשוב מהנקה זה אמא מאושרת". זו אמירה כוללנית שהמשתמע ממנה הוא - אמא מניקה היא עייפה, קשה לה, הילד קם הרבה ולכן היא לא מאושרת. אמא שנותנת בקבוק היא אמא מאושרת כי הילד ישן טוב בלילה ויש מי שיעזור לה להאכיל. הילדה שלי ינקה מלא עד גיל 3 חודשים, מגיל חודשיים ישנה לילה שלם בן 10 שעות. כשהתחלתי לתת תמ"ל היא התחילה להתעורר כל לילה ב4:00. ואני מאושרת ככה או ככה. אני אמא שלה לטוב ולרע. ושוב - שכל אחת תעשה כרצונה. ממש לא אכפת לי. אני דואגת לתינוקת שלי ונותנת לה הכי טוב שאפשר, גם אם זה על חשבון הנוחות שלי (לחלוטין לא על חשבון ה"אושר" ו"הרוגע"). ואם מה שאני כותבת נקרא הטפה - שיהיה. כל תינוק נוסף שקיבל הנקה בזכות מה שכתבתי - רווח שלו, של אמא שלו ושלי.

אני שוב אגיד לך:

מאוש חשוב לדעת הבנת הנקרא!!!! אני עניתי לאמא הספציפית ששאלה פה שאלה בתחילת השרשור לגבי בקבוק תמ"ל אחד לפני השינה. כל התגובות אלייה היו שלא תעשה את זה ואילו אני עניתי לה שתעשה מה שטוב לה!!! ואז המשכתי וסיפרתי את סיפורי האישי שלי בנושא. את משום מה החלטת (ואני מצטטת): "היא כתבה בפירוש: "לדעתי יותר חשוב מהנקה זה אמא מאושרת". זו אמירה כוללנית שהמשתמע ממנה הוא - אמא מניקה היא עייפה" איך הגעת למסקנה שזה מה שהתכוונתי?! במקרה (כמו שלי האישי) שאני לא ישנה טוב בלילה אז אני לא מתפקדת טוב ביום, עצבנית וחסרת אנרגיה וכמובן שהראשונה שנפגעת מזה היא בתי (ולא יעזור הם קולטים בדיוק מה שאנחנו מרגישים ואת האנרגיות שלנו), אז לא נורא אם יהיה בקבוק תמ"ל בלילה לשינה יותר טובה ולגבי המקרה הזה כתבתי:"לדעתי יותר חשוב מהנקה זה אמא מאושרת" הבנת?!

כרמיון

New member
לא, את בחרת להבין אותה ככה.

היא כתבה "לדעתי יותר חשוב מהנקה זו אמא מאושרת", וזה אומר: מבחינת סדר העדיפויות שלה, אם עבור מישהי ההנקה פירושה שאינה מאושרת, אז חשוב יותר שהיא תהיה מאושרת מאשר שתניק. אין כאן כל אמירה מכלילה שאומרת שכל מי שמניקה לא מאושרת. ועובדה שהיא כתבה בהמשך: "ההנקה הייתה מאוד מסורבלת בשבילי (למרות שיהיו כאלה שיגידו בדיוק ההפך) כיף לי שכל פעם שהיא רעבה לא "זורקים" אותה עליי... יש אחרים שיוכלים להאכיל אותה. ולגבי לשאוב אין מה לדבר - לא התחברתי.. שורה תחתונה מה שאני אומרת: תעשי מה שטוב לך ואז בטוח שלתינוקת שלך יהיה הכי טוב לא משנה הנקה או מטרנה תהיה לה אמא מאושרת!!!" מסקנה: היא מדברת כל הזמן על עצמה, והיא לא טענה בשום אופן שאמא מניקה היא במהותה עייפה/קשה לה/היא לא מאושרת. זה לא משתמע מדבריה. מה שמשתמע זה שיש אמהות מסויימות שבשבילן ההנקה היא כזאת, והיא ביניהן. היא לא הכלילה על כל המיניקות - גם לא על רובן. עובדה, היא כתבה "למרות שיהיו כאלה שיגידו בדיוק ההיפך": אלה שיגידו ההיפך הן המניקות כמוך, שטוב להן והן מאושרות. (שלא לדבר על כך שהיא טרחה לציין שהיא תומכת בהנקה וכו'. אבל כמובן שזה אף פעם לא מספיק, היא צריכה גם להכות על חטא על זה שהיא "בוחרת בנוחות" רחמנא ליצלן, ולא נותנת לתינוק שלה את הכי טוב שאפשר - להבדיל ממך...) ואגב, המשפט האחרון שלך הוא לא רק מיסיונרי לחלוטין (אני מבינה שאין לך בעיה עם זה, אני רק מציינת שזה בולט לעין) - הוא גם סותר לגמרי את הפסקה שלפניו. רגע אחד "ממש לא אכפת לך" שכל אחת תעשה כרצונה, ורגע אחר את מחשיבה כל תינוק שמקבל הנחה כרווח *** שלך ***, לא רק שלו ושל אמו? זה לא הולך ביחד. או שממש לא איכפת לך שאחרות לא יניקו, או שכמי שמרוויחה מההנקה של תינוק זר זה ממש כן האינטרס הברור שלך שכולן יניקו.

תודה ../images/Emo45.gif

שמחה לפחות שמישהי פה מבינה אותי. ואני שכ"כ הקפדתי על הניסוח כי אני יודעת כמה הנושא רגיש....

rc11 :אם היית קוראת כמו שצריך

את מה שכתבתי היית מבינה בעצם ששתיינו אומרות את אותו הדבר בדיוק. כן אמרתי שהנקה זה טוב, אבל אמרתי שאמא מאושרת זה הכי טוב! וכל אחת תעשה מה שטוב לה! והמצפון ממש לא מציק אבל הטפות כמו שלך דווקא כן!

שקדייה

New member
לדעתי לא הבנת את מה שנכתב.

אף אחד לא קבע אקסיומה שאמא מניקה היא לא אמא מאושרת. הכוונה היתה לכך שאם ההנקה גורמת למישהי לסבל, אז עדיף לוותר. העיני זה לגיטימי. בעינייך לא. אז מילא חוסר ההבנה למה שנכתב, אבל הנימה וההתנשאות...
לא מתאים לך...

rc11

New member
אני עונה לך

כשהייתי בת 14 אמא שלי ילדה את אחי. היא לא הצליחה להניק. החלב היה נוזלי מידי, הילד עם כאבי בטן איומים, משהו שם לא הסתדר. אמא שלי חטפה דיכאון לידה, שבה על הספה בחודש אוגוסט כולה רועדת מקור וצמרמורות. מחזה לא סימפטי בכלל. ברגע שהיא הפסיקה להניק הילד נרגע, אמא שלי נרגעה. משהו שם לא הלך, לא היה מי שיעזור לה באמת (רק הטיפו כמה טוב להניק). בנוסף, שמעתי מכל עבר את הנשים מסביבי שלא הניקו ואמרו כמה שהן רגועות, כמה שכיף שהבעל קם בלילה ו"אני לא מזנון", "אני מעדיפה להיות שפויה", אני לא רוצה להתמוטט" וכו' וכו'. חמותי, גיסתי, חברותיי מהעבודה. כל אלה שלא הניקו שכנעו אותי כמה זה רע לאמא. אני חטפתי טראומה והודעתי שאין סיכוי שאניק לעולם. הנקה זה רע, זה מעייף זה יביא אותי לדכאון לאחר לידה. לא שווה לי את זה. לאחר פרשת רמדיה עלתה המודעות להנקה. אני קראתי המון בנושא, באתרים רפואיים, בפורומים השונים. במהלך ההריון התעסקתי המון בנושא והגעתי למסקנה שאני כן צריכה להניק. זה בריא, חשוב ויכול להיות אחרת ממה שאמא שלי חוותה. אחרת ממה שסיפרו לי. אקח עזרה במידה וצריך ונראה מה יהיה. לפחות אנסה. וההנקה שלי היתה קשה לאורך כל הדרך. בהתחלה סדקים איומים, אח"כ עודף חלב שהתבטא בהקאות וכאבי בטן לרומי, אח"כ פטריה אצלי ואצלה. היא לא תפסה טוב את השד (עד היום יש לה בעיה לתפוס בקבוק). כל זה כשהרופא המטפל מאיים עלי שאם לא אפסיק להניק ואחזור לקחת את הכדורים שלי הילדה שלי תהיה יתומה בגיל צעיר. ממש במילים האלה. אבל לא ויתרתי שלפחות על ההתחלה של החיים שלה תהיה אופטימאלית. יועצת הנקה עזרה לי ולוותה אותי כמעט חודשיים. כשעליתי על דרך המלך נאלצתי להפסיק. ולמה אני מספרת את כל זה? כי למילים יש כוח, יש משמעות, הן משפיעות המון על קוראות. יש מי שחושבת שלא, שזה עובר ליד האוזן. מנסיוני - זה לא. המסר שהועבר אלי ולאמא שנמצאת במצוקה הוא שכדי להיות מאושרת, כדאי לתת בקבוק תמ"ל. לי זה צרם, הזכיר את כל ההודעות שקראתי לפני הלידה, אלה ששיכנעו אותי שהנקה זה רע. אז חשוב לי להגיב, חשוב לי לכתוב למען כל אלה שהבינו כמוני. למען אלה שההנקה לא נראית להן משהו טבעי וברור מאליו ולא לכולם זה ברור. יש כאלה, כמוני, שלא חשבו אפילו להניק כי הסביבה גרמה להן לחוש אנטי. אם עדיין יבחרו אחרת, לפחות יש להן את כל הידע והנסיון של אחרות. הצד השני שמספר כמה הנקה היא חשובה ושאי הנקה לא תפתור להן את בעיות העייפות והרוגע.

שקדייה

New member
אז פספסת לגמרי....

כי הטון שלך, התוכחה, הפטרונות... כל אלו יוצרים אנטי. כך שכל המסר שלך מסתכם בסוף באיזו מין תחושה כזו של "שוב פעם מיסיונרית הנקה עם זמן פנוי.."- וחבל. הסיפור שלך באמת מראה על נחישות והתמדה, וזה באמת מעורר התפעלות. אבל.... זו את. ולכל אחת פה יש את ה"סיפור שלה" את המטען שלה, ואת המקום ממנו היא באה. המחיקה הטוטאלית הזו את כל מי שלא מעונינת להשקיע בהנקה כאילו היא אמא מחורבנת (גם אם זה נאמר מלווה בפיסקת "שכל אחת תעשה מה שטוב לה") היא לא לעניין בעיני. ואני אישית חושבת שהנקה היא לא נושא של "תמות נפשי עם פלישתים"- כמו בכל עניין, צריכה להיות איזושהי נקודה ממנה זה כבר לא משתלם. שוב.. זו אני וזו דעתי- זכותך לחשוב אחרת

rc11

New member
אז פספסתי

כי המטרה שלי היא לא להעביר מסר שמי שלא מניקה היא אמא פחות טובה. זו לא האינדיקציה לטיב האמהות. המחאה שלי הוא כנגד אמירות שחוזרות בהודעת שונות ועולה מהן ש"עדיף אמא מאושרת ורגועה מאמא מניקה". זה המסר שעבר אלי בהודעה הזו, כנגדו הגבתי. אני לא רואה בהנקה משהו שבא בטבעיות, משהו קל וכיף. לפחות לא בשלבים שבהם הנקתי. אני כן חושבת שזה משהו שצריך ושווה להתאמץ בשבילו, לפחות בחודשים הראשונים לחיי התינוק. לי היו הריון ולידה קשים מאוד. הרגשתי חוסר שליטה וחוסר אונים על הגוף. דווקא ההנקה, עם כל הקשיים, הביאה אותי לרוגע ואהבה גדולים לכל המצב שבו נמצאתי. הרגשתי שאני מצליחה לנהל את העניינים, שאני שולטת במשהו שקשור לבת שלי, החדשה, במצב הכאוס הזה של אחרי הלידה. התחושה היתה עילאית. סליחה על הטון התוקפני, הנושא בוער בי.

די מפסיק לצטט משפט שלא נאמר!!!

לא השוותי הנקה ואושר!!! אני חושבת שהסברתי לך ולאחרות מספיק פעמים בשירשור הזה שלא לזה התכוונתי אז תפסיקי לרקוד על משפט שמעולם לא נאמר. אולי נוח לך שהייתי מתכוונת לזה כי אז למנטרה שלך היה אולי מקום פה. אבל אני ,בדיוק כמוך, תומכת בהנקה וגם תומכת באושר של האמא!!!

שקדייה

New member
אני דווקא מסכימה עם המסר הזה

"עדיף אמא מאושרת ורגועה מאמא מניקה". כי הכוונה היא לא שאי אפשר להיות מאושרת ורגועה עם הנקה, אלא שאם מדובבר בבחירה בין א' ל-ב'- אז ב' עדיף. אני חושבת שכל נושא ההנקה הוא כל כך אינדיבידואלי, כל כך תלוי בחויה האישית שלך ולכן קשה מאוד לשפוט וגם הטפה היא לא תמיד לענין בעיני. סיפרת על עצמך, אז אני אספר לך גם עלי... היו לי הריון ולידה קלילים למדי, ואני ממש לא רוצה לעצבן, אבל גם ההנקה הלכה לי באופן חלק טבעי וזורם. הילד יצא מהבטן והתחבר לציצי בנחישות רבה. לא סבלתי מפצעים, לא מסדקים, לא מגודש והוא גם ישן מצויין בלילה ממש מהתחלה. (נכון שהיו לי כמה באסות סביב קפיצות הגדילה, אבל זה בקטנה, לפחות במבט של בדיעבד). בעוד שבועיים הבן שלי יחגוג שנה להיווסדו- הוא כנראה ירים ציץ לחיים- כי ציצי, עד היום זו הנירוונה שלו. הוא לא מוותר על היניקה ולא משנה כמה מוצקים הוא אוכל. אז זה המקום ממנו אני באה. אני לא חושבת שמהמקום הזה אני יכולה להטיף למישהי בעד או נגד. אני לא יודעת איך אני הייתי מתמודדת אם היה מתעורר איזשהו קושי. אני מכירה את עצמי ויודעת שאם ההנקה לא היתה פיתרון לעצלנות הטבעית שלי, היא כנראה לא היתה נמשכת יותר מידי- אז מהמקום הזה בטח שאי אפשר להטיף לאף אחת. אז שוב.. זה נושא כל כך אינדיווידואלי.. כך כל קשה לשכנע. ולגבי ההסברה שכל כך חשובה לך, אני חושבת שזה באמת חשוב, אבל זה לא מתאים בכל שלב- דווקא הייתי מרכזת מאמץ מול הריוניות בשלב הטרום הנקה. כשמישהי כותבת הודעה שהיא כבר טרוטת עיניים , עייפה, עצבנית וכואב לה... זה כבר לא זמן להסברה בעיני, רק לחיבוק.

rc11

New member
אני כותבת בדיוק אליהן

לאותן הריוניות סמויות שקוראות פה, כמו שאני קראתי לפני הלידה. לא לאף אחת אחרת. חשבתי שזה ברור.

אמיקה

New member
פחחחח "ירים ציץ לחיים" ../images/Emo6.gif

יש לך ביטויים את - הרגת אותי
לכל המתנגדות למתלהמות והמתלהבות וההיפך - השואלת בחרה להתייעץ ולקחה בחשבון שתחטוף הטפות להנקה מלאה ומוחלטת, כמו גם "אישורים" עם או בלי אידיאולוגיה בצד ל"פס" הזה מההנקה. מוסיפה את דעתי לרשימה, ומודיעה מראש שאין כאן אידיאולוגיה - לדעתי, לכי על זה. ליצור אצלך גודש - זה אולי יצור, אבל יחלוף תוך זמן קצר. ולגבי הרצון שלה לינוק - אני יכולה להעיד שהבן שלי קיבל סימילאק מגיל חצי שנה ועדיין העדיף הנקה במשך חודשים רבים (עד שעבר לו). כך שאם זה החשש שלך - הניסיון שלי אומר שאין מה לחשוש.

מצטרפת לrc אימא מניקה לא מאושרת?

באמת זה ממש שטויות, ההנקה מסתדרת מתי שהוא, ומתרגלים לזה , איפה זה ואיפה בקבוקים שצריך לסחוב, ולהרתיח מים, ולנקות, ולעשות סטרילזיציה, ולדאוג שיהיה תמ"ל ועל העלויות הכספיות עוד לא דיברתי.......... אין כמו הנקה אין כמו חלב אם לא יעזור, יש הבדל בין הסוגים השונים ואני לא מטיפה להנקה אלא חושבת שכל אימא תעשה מה שטוב לה ולתינוק שלה, וכל אחד יגדל את ילדו כראות עיניו, אבל בין זה לבין להגיד שאימא מניקה לא מאושרת זה טעות אחת גדולה.אני האימא הכי מאושרת, למרות שאני קמה בלילות כל שעתיים שעה וחצי/שלוש שעות, וכן אני גם קמה בלילות שהיא רוצה לשחק כמו אתמול משעה שתיים עד שלוש בבוקר משחקים...........וכן גם שהם חולים, אין מה לעשות זאת ההורות והיא קשה.וכל מי שהיא אימא היא יודעת כמה שזה קשה, מה ההבדל בין לקום להניק? בין לקום, להרתיח מים, להוסיף אבקה, לערבב, להגיע לתינוק שזה לוקח חמש דקות בערך, בין לשלוף את הציצי ולתת לו.......ובשכיבה ככה שאני גם ממשיכה לנמנמם, ולא מדברת על הבריאות של זה והכל.......בקיצור.......אפשר עוד להמשיך ולדון בעניין אבל.......הבנת מה שרצית להגיד.

למעלה