רוצה להתייעץ

רוצה להתייעץ

שלום בנות. אני מטופלת IVF באחד מבתי החולים וזוכה ליחס מקסים מהרופא המטפל (אני מטופלת דרך הקופה-לא פרטי). הוא עושה כל שביכולתו לעזור לי גם בבעיות שהוא יכל בקלות להתנער מהן. במסגרת הטיפולים הוא עלה על בעיה שרופאים אחרים במשך תקופה ארוכה לא זיהו אותה.היא מצריכה ניתוח,לא מסובך. הוא כמובן הציע את שרותיו(עם טופס 17) ואף עשה מאמצים כדי להקדים את הענין בשל קוצר רוחי. הבעיה היא שאחרי ברורים רציניים החלטתי שאני מעדיפה שאת הניתוח הזה יעשה לי רופא אחר ששמו הולך לפניו בתחום הספציפי הזה. אייך עושים את זה? מה אומרים לרופא המקסים? אני רוצה להמשיך להיות מטופלת אצלו במבחנה אחרי שאחלים מהניתוח. מישהי מכן התנסתה בכך? כל עיצה תעזור לי. תודה רבה.

איפה אני

למה אני שולחת הודעה חדשה ואני לא מוצאת אותה אחר כך בפורום? מה זה להקפיץ ואייך עושים את זה? תודה רבה

סערה חביבה - ברוכה הבאה..

בתקווה שמהר מאוד תמצאי עצמך בפורום השכן... מאוד חשוב שיש לך רופא מטפל כל כך טוב, אין חשוב מזה אבל לא יודעת איך עוברים וחוזרים... ידעו לענות לך בנות שיודעות יותר ממני...... בכל מקרה, כדי להקפיץ כל פעם את ההודעה שלך (במשך 3 ימים) את פותחת את ההודעה שלך ולמטה בצד ימין ישנה המילה תגובה... לאחר כתיבה בתגובה (אבל לא רק בכותרת, גם משהו בפנים, אפילו רק אייקון) רק אז תקפוץ ההודעה שלך למעלה בחזרה.. ובאמת תשתדלי לעשות זאת כל פעם שאת מוסיפה לעצמך או עונה לאחרות, או כותבת משהו בנושא...כי אחרת נגמרים הדפים, בכל דף ניתן לכתוב 20 הודעות והאחרות עוברות לדף קודם וכמעט אין מי שיראה (מי שלא פותח דף קודם).. האמת נועם בטח תכתוב לך את ההסבר כמו שצריך, אבל בינתיים כתבתי לך כדי שעד שנועם תראה את ההודעה לא תצטרכי לפתוח כל פעם הודעה נוספת... אז הינה הקפצתי לך את ההודעה
והכי חשוב שיהיה לך בניתוח ובטיפולים בכלל המון

סערה...

מק
לך מחדש
שתוכלי לראותך כי חייבת לסגור מחשב... ההודעה השניה שלך לא תקפוץ, כיוון שלא כתבתי לך תוכן, רק בנושא...

פפושקי

New member
../images/Emo32.gif זקיקים גדולים ורירית דקה../images/Emo10.gif

סליחה על ההתפרצות אבל חבל לי לפתוח הודעה חדשה... אני לאחר 5 ימי איכסקלומין (פעמיים ביום), וביום ה 13 עשיתי בדיקות דם ומעקב זקיקים: בבדיקת המעקב התוצאות היו: רירית בעובי 5 מ"מ שחלה שמאלית:זקיקים קטנים שחלה ימנית: זקיקים 25*22, 27*15, 18*25 דוגלס ללא נוזל בתוכו. בדיקת הדם: ה E2 - 3598 פרוגסטרון - 2.95. הרופא שעשה לי את המעקב אמר שנראה לו שהזקיקים קצת גדולים והרופא שלי אמר שזה בסדר גמור... אבל הרירית דקה וזה מטריד אותו. בכל אופן היום לקחתי (בשלוק...) 2 אמפולות של כוריגון. השאלות שלי: 1. האם הרירית עשויה עוד לעלות במשך 36 השעות הקרובות? 2. האם הזקיקים אכן גדולים - ומה זה אומר (האם אפשרות לציסטות?) 3. האם כדאי לעשות מעקב זקיקים/בדיקת דם נוספות? אם כן, מתי? סליחה על מבול השאלות - אבל אני ממש אובדת עצה. שיהיה לכולנו סופשבוע נעים! פפושקי

מיכל ק-ש

New member
פפושקי

1. הרירית אכן מעט דקה (תוצאת לוואי ידועה של נטילת איכסה-קלומין), אבל היא עשויה עוד לגדול קצת ב-36 השעות הקרובות. יש הריונות גם עם ריריות דקות (עמית@ למשל), אבל בד"כ מעדיפים שהרירית תהיה לפחות 7 מ"מ. תיתכן גם טעות במדידה. מספיק שטעו במ"מ אחד והיא בעצם 6 מ"מ וכל התמונה כבר אחרת. 2. הזקיקים אכן גדולים. 25 זה בסדר גמור, ה-27 קצת חשוד ויכול להעיד על ציסטה, אבל כאמור לעיתים יש טעויות במדידה ובואי נקווה שאלו לא ציסטות. 3. לגבי מעקב נוסף, את צריכה להתייעץ עם הרופא שלך. עוד משהו - ה-E2 שלך ממש גבוה. אז שתי המון מים! שיהיה בהצלחה, מיכל

פפושקי

New member
תודה מיכל! האם כדאי לעשות מחר

עוד מעקב ולראות אם הרירית גדלה? יש לי הפניה ואני יכולה לנצל אותה...

פפושקי

New member
ועוד שאלה:

סליחה שאני מציקה אבל אני עדיין לא מבינה מה הגודל של כל זקיק: הרי כתוב לדוגמא 25*22 אז הגודל הוא 25 או 22 או שילוב של שניהם. דבר נוסף, אם אמרת ש 25 זה קצת גדול, והזקיקים עוד יגדלו עד הביוץ, אז זה משאיר אותי רק עם זקיק אחד טוב?

מיכל ק-ש

New member
פעם הסבירו לי שמתייחסים לנתון הגבוה

מבין השניים, אבל יש כאן מומחיות גדולות ממני ואני מקווה שתקבלי תשובה מדוייקת. לא אמרתי שהזקיקים יגדלו, אמרתי שאני מקווה שהרירית תגדל, כך שבינתיים יפקעו הביציות מהזקיקים ויוכלו לנוח על מצע נעים של רירית יפה.

פפושקי

New member
את צודקת, לא אמרת שהזקיקים יגדלו

את זה אני הוספתי, שכן ידוע לי שהם גודלים בקצב של 2 מ"מ ליום. השאלה היא אם הם מגיעים לגודל מסויים הם יכולים להפסיק לגדול עד להגעת הביוץ?

עמית@

New member
זה הגובה שלהם+הקוטר שלהם

הרי הם עגולים כאלה- לא ארוכים לגובה.. אני מקווה שהצלחתי להסביר

פפושקי

New member
עמית היי! ועוד שאלה הצקה

מה בעניין גודל הזקיקים, האם כשיש 2 מספרים לדו´ 22*25 זה אומר שהזקיק הוא 25 ולכן הוא גדול? עד איזה גודל בעצם זה זקיק "נורמלי" וממתי מדובר בצ´יסטה? תודה מראש

עמית@

New member
זה מאוד תלוי- זקיק של 25 הוא גדול

אבל עדיין עשוי להיות תקין לעומת זאת ציסטה יכולה להיות גם בגודל של 14 ממ´ זה לא עניין של גודל כמו של תוכן- לכן לעיתים קשה לדעת

פפושקי

New member
../images/Emo26.gif עמית ועוד הצקה אחרונה (הבטחה

סליחה על ההצקה, אבל עדיין לא הבנתי: 1. האם כשכתוב 22*25 או 15*22 - מסתכלים על המס´ הגבוה? 2. האם הזקיקים עוד עשויים לגדול עד לביוץ או שמא הם עשויים להישאר באותו הגודל? ועוד שאלה אחרונה: האם בביוץ עצמו הביצית משתחררת ונשארת "חיה" 24 שעות? סליחה מראש על הבורות בתחום זה...

עמית@

New member
כשכתוב 15*25הכוונה היא לזקיק של

25 הם בהחלט עשויים לגדול במעט מהכוריגון עד הביוץ- הביוץ הוא תהליך ההשתחררות של הביצית מהזקיק - הביצית אכן חיה 24 שעות- שבתקווה גדולה- בהן תתרחש ההפרייה.

פפושקי

New member
עמית היי! ועוד שאלה הצקה

מה בעניין גודל הזקיקים, האם כשיש 2 מספרים לדו´ 22*25 זה אומר שהזקיק הוא 25 ולכן הוא גדול? עד איזה גודל בעצם זה זקיק "נורמלי" וממתי מדובר בצ´יסטה? תודה מראש

LeeLoo1

New member
פפושקי היקרה.....

ביום ה- 13 של המחזור שלי היו לי זקיק 15 מ"מ וזקיק 17 מ"מ בשחלה שמאלית רירית 4 מ"מ!!!! יום למחרת הזקיקים היו 19 ו- 17 רירית 5 מ"מ... אומנם דקה אבל בכל זאת עשיתי זריקת כוריגון בערב והזרעה יום למחרת... נקווה שהרירית התפתחה עוד קצת... לי אמרו שעדיף שהיא תהיה יותר עבה )חודש שעבר היא היתה 10 מ"מ!!!!!( אבל גם אם לא יש עדיין סיכויים!!!!!! אז בהצלחה

למעלה