רוצה להתייעץ איתכם...

eastern

New member
אשריך. תודה. ועוד כמה מילים בנושא

נתיN, תודה על התגובה המפורטה ששופכת קצת אור על הנושא. אני מבקש להוסיף כמה הבהרות. המושגים והשמות שאתה מביא כאן, והמושגים והשמות שמובאים במאמרים מטעם עצת נפש, אינם מוכרים לאדם מן היישוב. גם מי מאיתנו שעוסק בקולינריה, אם הוא בעל השכלה כללית מינימלית מכיר מעט את התיאוריות של פרויד בנוגע למין ואת התיאוריות של יונג בנוגע לחלומות. הסיבה שפרויד, הרב קוק וש"י עגנון הפכו לכל כך מצוטטים היא שהם דיברו דברי טעם. ישנם מיליוני חוקרים בעשרות אלפי מוסדות אקדמיים בעולם, ואם ארצה להוכיח למשל שפופקורן מזיק לראיה, אמצא בשני קליקים בגוגל כמה אנשים שבצמוד לשם שלהם כתוב התואר ד"ר, ונבירה נוספת ודאי תציף אותי בשלל מימצאים נוספים. כל מי שלמד שנה א' בפקולטה לפסיכולוגיה או לכלכלה יודע כמה טריקים אפשר לעשות בסטטיסטיקה, וכל חוקר צעיר יודע שדוקטורט אפשר לעשות גם על הנושא הכי איזוטרי שיש, ושזה עניין כמעט טכני להביא טיעונים מבוססים שיצדיקו את התיאוריה שאתה מבקש להוכיח. אנחנו מוצפים במחקרים שמתפרסמים מדי יום (וזה רק מה שמגיע לתקשורת), שסותרים אחד את השני. בענייני חינוך, למשל, כבר כמה שנים שתוקפת את האקדמיה אופנה של להוציא מחקרים שמצדדים בשיקום הסמכות ההורים (זה חלק מהשמרנות החדשה, וארחיב בהמשך). כך ש אין לי כוח להמשיך לחטט במקורות שעומדים מאחורי התיאוריות מהן שואבים בעצת נפש את "החותמת הטיפולית", "האקדמית", "המיקצועית". עם זאת, כבר בתחילת הדפדוף בשמות החוקרים ובתוכן התיאוריות, נגלים מספר פרטים שחשוב להדגיש: 1. התיאוריות בנוגע לטיפולי המרה הומצאו כמו בהזמנה עבור קהילת המאמינים הנוצרים, שעם כל הכבוד לכוח הקנייה שלנו היהודים, הם קצת יותר רבים מאיתנו, ומונים מעל שני מיליארד מאמינים (לעומת 14.5 מיליון יהודים בעולם), רק תדמיין כמה ספרים בנושא הפלות מייצרים עבור הקהילה הזו, כמה חוקרים מבצעים מחקרים שתוצאותיהן מוטות מראש כדי להוכיח דבר כזה או אחר. אישית, זה היה אחד מהדברים הפחות נעימים שגיליתי, וכמו שאמרתי, זה עוד לפני שנכנסתי לעומק הקורה (הארדקור?). אני לא רוצה להתנשא על דת אחרת משלי, הרי זה מה שהוביל לכל המלחמות בהיסטוריה, אבל בקטנה, בינינו פה בפורום, משיטוטי בעולם וידע כללי, המאמינים הנוצרים, לא יודע אם כל השני מיליארד, לא קנו לעצמם שם של אנשים נאורים ביוחד, מלומדים, או כאלה המביעים דעות המעידות על שכל חריף בקודקוד ושק מלא תובנות זוהרות על הגב. אז אני שמח בשביל החבר'ה של עצת נפש שהם מצאו את המשפחה האובדת שלהם, חבורת נוצרים תמימים, ואם התיאוריות הגאוניות שהחוקרים הנוצרים הכינו בשביל הכנסייה והכס הקדוש כל כך מתאימות להם אולי כדאי שהם יבדקו אם הם מוצאים איתם שפה משותפת בעוד כמה עניינים, מצידי שיעברו לסולט לייק סיטי. וישאירו אותי כאן, יהודי, בן לעם הספר, לנהל את הדיונים שלי מול הקב"ה מתוך ארון הספרים היהודי, שעם כל הכבוד לד"ר כזה או אחר שעצת נפש שולפים בנונשלנטיות כאילו הם לפחות איגוד הפסיכיאטריה, לי יש את הרמב"ן והרמב"ם, ולחברותא שלי יש את מראי המקום שלו, ובאמת, תודה לד"ר (נורא התרגשתי, מר רוני שור, מהמאמר שלך בצוהר, בו אתה מספר כבר בהתחלה שהתיאוריה עליה מתבסס הביזיון שאתה מציג הותקנה על ידי אחד, ד"ר ניקולס משהו. ד"ר! הצילו! אני מאוהב!). מבחינתי, העובדה הזו לבדה מושכת את השטיח מתחת לכל הארגון הזה שנקרא עצת נפש. מפני שברגע שה"טיפול" שלהם מבוסס על תיאוריה שנהגתה עבור המאמינים הנוצרים, הם איבדו את הלגיטימציה והרלוונטיות לפעול מול האדם היהודי דתי, שהדיבר הראשון שלו הוא אנוכי ה'. לא יהיה לך אלוהים אחר מלבדי כולל לעניות דעתי את ד"ר ניקולס ואליזבת' הרלי? תסלחו לי שאני לא זוכר את השמות. 2. בנוגע לתיאוריות עליהן מבוססת השיטה של עצת נפש (לפי ההצהרות של עצת נפש עצמם): הדבר הראשון שעולה בגוגל הוא אותם הומואים נוצרים שניסו את השיטה ומה רבה היתה תדהמתם כשהם גילו ש, ובכן, זה לא קרה. הם נשארו אותם הומואים שהם היו לפני ה"טיפול", וגם הם מזכירים את ה"כמה אלפי דולרים" שהגילוי המרעיש עלה להם. בכל מקום שבו יש יש מידע לא מוטה בשיטות הללו עיקר הדיון הוא בדבר אחוזי ההצלחה האפסיים, כלומר האלוזים היחידים שנחשבים כהצלחה הם מה שמוכר מבחינה סטטיסטית כסטיית התקן (אם אני אתן למאה אנשים לאכול סלט רקוב תמיד יהיו שלושה שיגידו שדווקא היה להם טעים).

eastern

New member
מסתבר שההודעה שלי לא נכנסת בשוט אחד

אז הנה ההמשך 3. בעניין הכסף. אין לי מילים. בכל זאת אדלה כמה כדי להביע את שאט הנפש שלי מהעניין. מאיפה להתחיל אללה יסתור. טוב, א. מי שבאים לעצת נפש נמצאים במצב נפשי בקרשים. לרוב מדובר באנשים בשנות העשרים והסביבה, שמתוך מודעות לחשיבות הנדבך הקהילתי בחייו של אדם דתי, ומתוך שאיפה לשמור על המעט שיש להם (האמונה השלמה וטוהר המידות), הם מבקשים לבחון את האפשרות האם אולי יכול להיות... במצב כזה, בתוך מצוקה כזאת, אדם מוכן לעשות הרבה. הוא מוכן לנסות לאכול את הסלט הרקוב. והוא מוכן גם לשלם. אין לי מילים. זה פשוט בזוי. ב. בהתחשב בכך שאחוז הבוגרים שמקבלים תעודת "סטרייט כשר לנישואים" מבוטל, מה הלגיטימציה של עצת נפש להמשיך בטיפולים? זה מתחיל להרגיש כמו עסק לכל דבר ועניין: היצע וביקוש, יש הרבה הורים היסטריים, הם ינסו כל דבר כדי "להציל" את הבן שלהם, הם בטח ישלמו גם קצת כסף. בנוסף יש כאן עניין של מעמד חברתי כלכלי: קהל הלקוחות (ה"פציינטים" הצייתנים) של עצת נפש הרי לא מגיע מהחילונים שאצלם אם מישהו אומר להורים שהוא הומו זה בערך כמו שהוא יגיד דפקתי ת'אוטו בחנייה. קצת מעצבן, אבל לא נורא; הקהל שלהם גם לא מגיע מהחרדים, שאצלם ההדחקה והכסת"ח הם כמעט בגדר מצווה, ואף אחד לא יעלה בדעתו להגיד כזה דבר למישהו וזה די ברור לכולם שאו שאתה מתחתן ומתעלם מזה או שאתה יוצא, יחד עם הארון שלך, בשאלה, ושמה, בתל אביב שלך, זה באמת לא משנה לנו אם אתה הומו או רועה זונות. קהל היעד של עצת נפש מורכב ברובו מדתיים לאומיים, אנשי תורה ועבודה, מי מהם מנהלים אורח חיים דתי ומי מהם אדוקים ומקפידים באופן הדוק יותר. לרוב, מדובר באנשים שהמעמד החברתי כלכלי שלהם יחסית לחברה בישראל הוא גבוה, או מה שנקרא מעמד הביניים, middle class, שאומנם נקרא טכנית מעמד הביניים, אבל יחסית מדובר במעמד גבוה: בדרך כלל שני ההורים עובדים, מספר האקדמאים מביניהם גבוה, במילייה הישראלי הציונות הדתית היא הקצפת של ישראל. המעמד החברתי, שימור המעמד, היכולת הכלכלית, הציות לרוח הקהילה, כל אלה יחדיו יוצרים ואקום שלתוכו נכנס ים החבר'ה של עצת נפש. מחד, מדובר בקהל משכיל ונאור, כזה שמתנהל על התפר בין המרחב החילוני לעולם התורה, מאידך, הקהילתיות ועיקרי היהדות הם עדיין האור אליו מביטים. לכן, אף על פי שעל פניו אדם מהציבור הדתי לאומי לא אמור להיות פתי שמאמין לרעיונות כמו אלה שעצת נפש מוכרים, עדיין הם מצליחים למצוא פה ושם את אלה שכן יקנו את מה שנתפס בעיניהם כ"אפשרות לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה". העניין הזה הוא עדיין חידה בעיני: מה מביא אדם בעל השכלה תורנית רחבה, לצד היכרות עם העולם הגדול וזמינות המידע, ללכת לתוך רעיון כמו זה שמציעים לו בעצת נפש. הרי אם יבחר אותו אדם לפעול מתוך נקודת המבט היהודית, התשובות והסתירות וההשגות והרעיונות ו.. הכל, ידוע לו, והידע נערם לפניו והוא יכול לחלוק את דעותיו עם אחרים באינטרנט ולהיוועץ בהם, מה מביא אדם כזה לפנות למשהו שנחשב בעיני רוב האנשים לכל כך קונטרוברסלי? נכון, זה עניין מסובך, השילוב הזה של דתי והומו, ודווקא בגלל זה תמוה בעיניי הרעיון של לסבך את זה עוד יותר. נגמרו לי המילים להערב. הצעה משלי לפתרון הסיכסוך הפנימי בעניין דתי והומו אכתוב כאן מאוחר יותר, אם יבוא אלי הכוח וידפוק לי הדלת עד שאתעורר. כמובן שאני משתמש במילה פיתרון רק מחמת עניותו של המילון העברי. וממילא, גם אם היה כזה דבר, פיתרון, הוא בטח היה אצל מישהו אחר ולא אצלי. אבל נדמה לי שאנחנו נמצאים בתוך תהליך טוב של בניית כלים להתמודדות, חברותא, הו"ד, יש רוח של הידברות וזה טוב. נדמה לי שברי סחרוף היטיב לנסח את הדברים במשפט "לב שבור הוא לב שלם". כיהודים, זה ודאי מעורר בנו הזדהות. כיהודים, דתיים והומואים, לגמרי. שיהיה שבוע טוב ואמן שאני אשכח שבכלל נכנסתי לעניין הזה בכזו עוצמה.

yenergy

New member
עצת נפש

כבוגר עצת נפש והמסע אל הגבריות הראשון אני לא חולק עמכם את השנאה היוקדת לעצת נפש. כמה הבהרות שנכונות לנסיון שלי עם עצת נפש, אבל לפניהן גילוי נאות: אני בן 29, בוגר ישיבת הסדר, בוגר עצת נפש ומסע אל הגבריות הראשון, בוגר קבוצת התמיכה (אני חושב שהראשונה בירושלים) ועוד. אני בשלבי יציאה מהארון, אני בתחילתו של קשר מופלא עם בן זוג דתי (הרבה יותר ממני) ואני לא רואה שום דרך כרגע שבה ניתן לי לחיות כסטרייט. ואני לא חושב ש "טיפול ההמרה" שווים משהו. אחרי שאמרתי את כל זאת - אף אחד בעצת נפש, מעולם, אף פעם, בשום מצב לא אמר לי שיש 100% הצלחה. אף אחד, אף פעם, בשום מצב, לא אמר לי שזה יעבור לגמרי. אף אחד, אף פעם, בשום מצב לא הבטיח לי חיים נטולי קונפליקטים. מה כן היה שם? ניסיון אמיץ וכן לנסות לעשות סדר בראש לאנשים שהיו מבולבלים בכלים אולי לא נכונים. אני לא יודע, אני לא אלוקים. מקובלנו מרבותינו שהכל בר שינוי השאלה כמה מתאמצים. אני לא יודע אם זה נכון אבל זו נקודת המוצא האמונית של עצת נפש. אמירה של זה תופעה פסיכולוגית שניתנת לטיפול ולהתמודדות ואפשר לחיות חיים "נורמלי" וטובים עם אישה למרות הנטייה. ניסיון של בירור מהיכן זה מגיע ע"י פסיכולוגים מקצועיים (צודקים או לא זה ויכוח אחר). היה ברור תמיד שבמידה ואני ארצה לחיות עם אישה היא תצטרך לדעת על התהליך שעברתי. חייבת להיות שקיפות מלאה. אף אחד מעולם לא עודד אותי לשקר ולהסתיר מבת זוגי שאולי תהיה את התהליך שעברתי. אני יודע שלא כולם חוו את עצת נפש ככה ויכול להיות שלאחר שאני החלטתי שהם לא רציניים ולא צודקים, דברים השתנו שם. חשוב לי להדגיש שוב - התיאום ציפיות שנעשה איתי זה שזו תופעה שניתן להתמודד איתה (אמנם היא השוותה לפדופיליה בכמה פעמים ברמה כזו או אחרת אבל...) השלב הראשון היה להודות כי אכן, אני נמשך לגברים, אני הומו, או כמו שהם קראו לזה נטיות הפוכות. הם הבהירו לי שרב הסיכויים שזה לא יעלם אבל באותה נשימה אמרו שזה כמו שכל גבר נמשך לנשים אחרות אבל הוא מתגבר על יצרו. הם השתמשו (ונראה לי שעד היום הם משתמשים) במתודות ששאובות מזרמים פנאטים נוצריים בארה"ב האוונגליסטית (רצועת התנ"ך) שגם שמה יש עליהן דיון מאוד שלילי. במידה ובנאדם מוכן לעשות את הבחירה הזו והוא מוצא אישה שמוכנה לחיות כך איתו - שיערב להם. אני לא מבין את זה, אבל זה לגיטימי באותה מידה. אף אחד לא יודע מה יקרה ב 120 שנה שלנו ויכול להיות שאנו נעלה לעולם העליון ונגלה שטעינו. יכול להיות שאין עולם עליון. וכו'. פרקטית - אני לא חושב שהומו יכול להשתנות. אני חושב שהומו כן יכול לחיות עם אישה - אני מאמין שהוא יהיה אומלל מזה והסיכוי שזה יחזיק מעמד הוא נמוך, או שזה יחזיק מעמד כי הוא בי ולא הומו או שהוא פשוט יבגוד באשתו או ששוב - הוא יהיה אומלל. אני מאמין בכל ליבי שהקב"ה ברא אותנו כמו שאנחנו והוא לא מצפה שנילחם בטבע שלנו. אין אח רע ביהדות מבחינת איסורים שאין לו מפלט חוקי - מה שמוביל אותי לאמונה כי המצב הזה הוא אונס גמור ויש היום רבנים אורתודכוסים שהרחיקו לכת עד ואמרו ש "אסור אבל פטור" עקב אונס (לא אכנס עכשיו לסוגיית משכב הזכר מכיוון שאיני פוסק הלכה) אני מאמין שניתן לקיים אורח חיים הומוסכסואלי והוא אינו סותר את היהדות - היהדות אינה שחור לבן ואם אתה מקולקל במקום אחד זה לא אומר שאתה חייב לקלקל בהכל. אלוהים הרואה ללבב יבוא חשבון איתך בסוף ה 120 שנה. קראתי מאמר של רב אורתודכסי ישר שאמר שאם ניקח זוג הומואים דתייםששומרים של משכב זכר, רמת הקדושה בקשר שלהם גבוהה יותר מזו של זוג סטרייטי שלא שומר על טהרת המשפחה. אף אחד לא יותר כנגד הזוזוגת הנ"ל בישראל למרות שהם עוברים על גלוי עריות מדאורייתא. מדוע החרדים לא נלחמים בזה? מה שקורה בחדר המיטות של אםד הוא עניינו בלבד. אני מאחל לך בהצלחה בכל אשר תבחר, רק תהיה עם יד על הדופק ותבדוק איפה אתה מאושר. אנרג'י

למעלה