איך שאתה סותר עצמך...
ראשית, נאמר "דרך ארץ קדמה לתורה", נכון? ממש בקרוב ט' באב (שאני בטוח שאתה מציין אותו) והלקח של החורבן ושינאת החינם. אז קצת אהבת חינם מצידך לא תזיק. אני מבין שזה קשה לך, לפי התגובות שלך אלי ולא רק...
שנית, אם היית קצת (באמת קצת) מנסה להבין מהי תורת האבולוציה, לא היית כותב "סבא שלו קופיקו". מה נשטען שם הוא שלאדם ולקוף היה
אב קדמון משותף (לא בהכרח קוף בן ימינו). אם היית מתעמק עוד קצת היית מבין גם מדוע. אגב, תורת (או תיאורית) האבולוציה לא בהכרח סותרת קיום בורא. אם אתה מאמין שבורא ברא את העולם, אז הוא ברא את הכל, גם את התהליך האבולוציוני בו (וכו' וכו'). ייתכן שהתיאור בספר בראשית נועד להבנה של האנשים באותה תקופה ואם היה נכתב בתקופה אחרת, היו הדברים מתוארים אחרת (למשל אולי "ימים" הם תקופות הרבה יותר ארוכות ועוד ועוד כד').
שלישית, בבלוג שלך (וגם עכשיו), אתה מצד אחד "יורד" על לימודי הליבה. רחמנא ליצלן שמישהו לומד אותם! (רק שבלי התחומים הללו, כנראה שלא היו מפותחים מחשבים, האינטרנט ועוד ועוד שאתה וכולנו למעשה משתמשים בהם) ומצד שני, כמדומני, מזכיר בחורה שרוצה מפקד טייסת(?) כשידוך, כלומר אתה 'מהלל' לכאורה את התפקיד הנ"ל , אבל הנ"ל צריך להיות טוב בלימודי ליבה, אם לפני קורס הטיס ואם לא, אז תוך כדי (כמדומני הם עושים תואר ראשון בתחומים קשורים וחייבים לסיים הלימודים בהצלחה)...
רביעית, לימודי ליבה, כוללים מתמטיקה (יש לי תואר ראשון משולב גם בתמטיקה). מתמטיקה "מכריחה" אותך לחשוב מסודר ובהגיון. דברים, כפי שאני מניח אתה יודע, נבנים שם שלב אחרי שלב (ע"ג מספר לא רב של אקסיומות). אי אפשר לטעון טיעון כך סתם. כל דבר צריך להיות מוכח ובדרך מסויימת. לכן גם אני לא מקבל דברים של פלוני, רק בגלל שהוא פלוני בעל תואר כזה או אחר. חשוב, לטעמי, כמה הדברים מחוברים למציאות, ללוגיקה, למדע, גם למחקר, גם לניסיון וכד'. לא כל דבר שרב אומר הוא דבר ה'. גם הרבנים עצמם לא טוענים זאת. לדעתי "לא תישא את שם ה' לשווא" הוא פחות בנוגע ל
שם השם, אלא דווקא נוגע ל
דבר השם. בודדים הם האנשים, אם בכלל (ע"ע הנביאים), שיודעים מהו רצון השם, למעט מה שכתוב בכתובים (שזה עבורי רק (או בעיקר) התורה שבכתב).
אם אתה צם (אני מבין שזה נדחה לי' באב בגלל השבת), אז שיהיה לך צום מועיל.