ממש לא חושבת כמוך
להפך, אם מספיק מעניין אותך ותמצא רצון לקרוא למשל על הקומניזם והתיאוריות של פרויד תראה שיש להן קשר הדוק למקור היהודי שלהם - לכור המחצבה והם מאמצים הרבה משם .
להפך האנשים הכי מבריקים שפגשתי היו אנשים שלמדו פלפול ויישמו את שיטות הלמידה בחברותא ולבד בעולם סביבם . היכולת לא לקבל דבר כמובן מאליו, לקרוא תיגר , לשמוע לאחר ולבנות מין מערך של שלמות מבנית למרות ניגודים (למשל לשמוע כמה דעות ולהכריע על הדעה הטובה ביותר בלי לשלול , לגרוע או להעלים את הקודמת). הלמידה שדרך הדיון חשוב לא פחות מהתוצאות .
בקשר ללוסי , התבלבלתי עם שלד שראינו כילדים במערה וזאת הייתה חוויה חוץגופית מבחינתי, העתקתי לך פירוט של הגברת הנאווה:
"החל משנת 1929 חפרה משלחת בראשות דורותי גארוד (אשר כאמור למעלה גילתה עוד לפני-כן שלד ניאנדרטלי בגיברלטר) במערת טבון (בשמה העברי: מערת תנור) שבנחל מערות בארץ ישראל, ובאותה שנה חשפה שם שלד מפורט של אשה ניאנדרטלית, אשר בספרות המדעית מסומן כ"טבון 1". זו הייתה התגלית הראשונה של ניאנדרטל במזרח התיכון. "טבון 1" היא קטנת-גוף וראש, יחסית לניאנדרטלים אחרים, ונפח המוח שלה 1,300 סמ"ק בלבד, עדיין נמוך רק במעט מן הממוצע של נשים בנות-ימינו.,
אם אתה מאוד מתעניין יש הרבה ספרים בנושא שמפרטים על הדמיון ולמה הסיקו שאלה צורות מעבר, מה גם שנשאלת השאלה למה שיהיו צורות מעבר או דמיון עז בין פרמיטים כאלה אלינו אם הכל מהמוגמר?
אני חושבת שאתה יכול להסכים איתי , שלומר "רמאויות" ולקטלג בזה את כל הממצאים - זה לא אמיתי. השאלה איך מסבירים את האמיתי? .
דרווין היה אדם מאמין, בדרכו שלו .
זה ידוע לך וודאי ידוע לך שבגלל שאיבד את בתו היה רחוק מלרצות לוותר על הנוחם שבאמונת האל ובתכלית לדברים . הוא גם היה חדור תכלית רבה.
אין שום עניין בהתהדרות בשושלת בטענה של מוצא משותף לך ולקוף, וגם להפך לא התנערות כמו שכבר הצגתי על דרווין. זה פשוט מצב כלשהו שנוצר מחקירה והסקה של דברים .
אם קראת כבר בנושא תוכל לפרט לי מה קראת, אם יהיה לך כוח וזמן .
אני אומרת בעצם שדווקא הדברים האלה מעשירים אחד את השני ואת העולם גם יחד - שהטכנולוגיה והמדע הם כלי מאוד יעיל לשירות אורח חיים שלדעתי חשוב לך ולהפך יכולה לתת תובנות לצד המדעי.
אני לא חושבת שצריך לכפות לימודי ליבה ואני שמחה שאתה לא נגדם , כי לדעתי אתה גם חי משהו מהם בעצמך. הייתי למען האמת רוצה שתהיה הדדיות , שיותר תחומי דעת יפתחו בפני יותר אנשים-
למשל שלימוד מרובה יותר ועמוק יותר ולא בשיטה החילונית יהיה חלק מסדר היום בלימודים , לי אישית זה היה מאוד חסר כילדה במערכת חינוך חילונית . מצד שני גם למדתי דברים מאוד מעשירים ומפתיעים על המזרח הקדום וטקסטים חוץ מקראיים שהעשירו והלהיטו אותי דווקא אחרי תורה.
אני בכלל חושבת שיהודי זה סוג של ניהליסט לעולם

...
אבל הרבה מעבר.
ואני מבינה את המקומות שאתה רושם כי חלק ממשפחתי הוא חרדי ואמי עצמה באה מבית כזה ומעבר לזה גם אני בתקופות מסוימות למדתי במסגרת דתית ואני הכי רחוקה מלשלול דת, בעיני זה הרבה יותר מאשר "יפה" זה איום ונורא (כמו תארי אלוהות לא זילזול) וגדול ועצום ...
והאנשים שהכי למדתי מהם דברים היו בעלי רקע תורני דווקא ודווקא.
דברים מטורפים לדעתי, וראייה מטורפת לדעתי