יש כמה ספרים שאפשר להתחיל איתם
בסדרת עולם הדיסק יש מספר תת-סדרות, שהקשר העלילתי ביניהן קלוש עד לא קיים, כך שאפשר להתחיל מהספר הראשון של כל אחת מהתת-סדרות: צבע הכשף (The Color of Magic) - הראשון בכלל, והראשון בסדרת סתמרוח, שהוא קוסם לא יוצלח במיוחד שפוגש בכל זוועות העולם (הכל ברוח טובה כמובן) שומרים שומרים (Guards! Guards!) - הראשון בסדרת המשמר, שהם מעין ספרי בלשים אחיות הגורל (Wyrd Sisters) - הראשון בסדרת המכשפות (אחת המכשפת מופיעה כבר בפולחני כשף (Equal Rites), אבל אני חושב שהספר הזה שונה משאר סדרת המכשפות ולא חשוב במיוחד, חוץ מעל מנת להבין מאיפה לסבתא יש את המטאטא המצ'וקמק שלה) תרועת מוות (Mort) - הראשון בסדרת מוות - אשר גיבורה הוא הבחור השלדי עם החרמש, שהוא אחת הדמויות האהובות עליי מבין כל הספרים שקראתי אז תלך על מה שהנושא נראה לך. יש גם ספרים עצמאיים - Small Gods (לא תורגם לעברית) שהוא פארודיה דתית מן הסתם, ראי-נוע (Moving Pictures) שהוא פארודיה על הוליווד, ופירמידות, שאני ממש לא זוכר מה קורה בו. סתם המלצות על ספרים? כמה ספרים שאני חושב שהם *חובה* ויש גם סבירות שקראת - מדריך הטרמפיסט לגלקסיה, המשחק של אנדר ובשורות טובות. ספרים שלדעתי הם מאוד טובים - לעולם-לא-עולם (Neverwhere) של ניל גיימן - על עולם שלם הקיים מתחת ללונדון אבק כובים (Stardust) של ניל גיימן - הולך לצאת על זה סרט בקרוב! אנוכי, רובוט (I, Robot) של אסימוב - אוסף סיפורים קצרים על הרובוטים של אסימוב עם השלושה חוקים שלהם סדרת שיר של אש וקרח של ג'ורג' מרטין - אם אתה אוהב פוליטיקה, מזימות, סקס ואלימות (הכל סטייל ימי הביניים) אז זה בשבילך. הספר הראשון בסדרה הוא A Game of Thrones