רוצה להתחיל..

מיקי256

New member
רוצה להתחיל..

אהלן, חדש פה. חברים המליצו לי על טרי פראצ'ט ואני מתכוון להתחיל לקרוא, למישהו יש המלצות מאיפה להתחיל (במידה ויש קשר עלילתי בין הספרים..) ובכלל, סתם המלצות על ספרים יתקבלו בברכה (פליט הארי פוטר
) יום טוב לכולם..

Aether

New member
יש כמה ספרים שאפשר להתחיל איתם

בסדרת עולם הדיסק יש מספר תת-סדרות, שהקשר העלילתי ביניהן קלוש עד לא קיים, כך שאפשר להתחיל מהספר הראשון של כל אחת מהתת-סדרות: צבע הכשף (The Color of Magic) - הראשון בכלל, והראשון בסדרת סתמרוח, שהוא קוסם לא יוצלח במיוחד שפוגש בכל זוועות העולם (הכל ברוח טובה כמובן) שומרים שומרים (Guards! Guards!) - הראשון בסדרת המשמר, שהם מעין ספרי בלשים אחיות הגורל (Wyrd Sisters) - הראשון בסדרת המכשפות (אחת המכשפת מופיעה כבר בפולחני כשף (Equal Rites), אבל אני חושב שהספר הזה שונה משאר סדרת המכשפות ולא חשוב במיוחד, חוץ מעל מנת להבין מאיפה לסבתא יש את המטאטא המצ'וקמק שלה) תרועת מוות (Mort) - הראשון בסדרת מוות - אשר גיבורה הוא הבחור השלדי עם החרמש, שהוא אחת הדמויות האהובות עליי מבין כל הספרים שקראתי אז תלך על מה שהנושא נראה לך. יש גם ספרים עצמאיים - Small Gods (לא תורגם לעברית) שהוא פארודיה דתית מן הסתם, ראי-נוע (Moving Pictures) שהוא פארודיה על הוליווד, ופירמידות, שאני ממש לא זוכר מה קורה בו. סתם המלצות על ספרים? כמה ספרים שאני חושב שהם *חובה* ויש גם סבירות שקראת - מדריך הטרמפיסט לגלקסיה, המשחק של אנדר ובשורות טובות. ספרים שלדעתי הם מאוד טובים - לעולם-לא-עולם (Neverwhere) של ניל גיימן - על עולם שלם הקיים מתחת ללונדון אבק כובים (Stardust) של ניל גיימן - הולך לצאת על זה סרט בקרוב! אנוכי, רובוט (I, Robot) של אסימוב - אוסף סיפורים קצרים על הרובוטים של אסימוב עם השלושה חוקים שלהם סדרת שיר של אש וקרח של ג'ורג' מרטין - אם אתה אוהב פוליטיקה, מזימות, סקס ואלימות (הכל סטייל ימי הביניים) אז זה בשבילך. הספר הראשון בסדרה הוא A Game of Thrones

chatenoire

New member
נאה דרשת

אני מוסיפה ואומרת שבשביל טעימה קטנה וטובה מפראצ'ט כדאי לדעתי להתחיל מספר שלא משוייך לאחת מהקבוצות. ראי-נוע הוא התחלה מצוינת. מעביר בדיוק מה זה פראצ'ט ונותן טעם חזק של עוד.

Athaclena

New member
בשורות טובות

לא שיך לעולם הדיסק בכלל בכלל, ומאוד כדאי לקרוא אותו. עוד המלצות: המצפן הזהוב (+ 2 המשכים) של פיליפ פולמן סדרת ארטמיס פאול סבריאל של גארת' ניקס

chatenoire

New member
ועוד אחד לא קשור

"מלבד הכלב" של קוני וויליס. שמעתי שהאחרים שלה פחות טובים, אבל זה ממש הקסים אותי מההתחלה עד הסוף.

Roonil Wazlib

New member
המלצה שלי../images/Emo54.gif../images/Emo211.gif

מבחינה כרונולוגית, ממליצים על צבעו של הכשף, אבל אני עדיין לא קראתי אותו אפילו. אני ממליצה להתחיל עם "תרועות מוות", Mort. זה הראשון שלי, ושל הרבה חברים אחרים שלי, וזו ההמלצה שלי לראשון. אם לא הוא, אז כמו שנאמר -שומרים שומרים כם יכול להיות התחלה טובה

מיקי256

New member
באמת חשבתי עליו..

וגם התקציר נשמע מעניין.. תודה לכל העונים!

למעלה