רוצה להתחיל לחסוך..

DonJenove

New member
רוצה להתחיל לחסוך..

היי מקווה שאני בפורום הנכון.
אז ככה אני רוצה דבר פשוט מאוד, לשים בצד כל חודש 500 שקל. בהתחלה חשבתי למשוך מהכספומט ולשים מזומנים מתחת לבלטה, אולדסקול, אבל אז הגעתי למסקה שקנייה במזומנים בסכומים גדולים יכולה להיות חשודה, כנ"ל לגבי להפקיד את הכסף בחשבון או תוכנית בשלב מאוחר יותר במידה ואצתרך. מה גם שכסף "חי" יכול לחוות הרבה נזקים שיהיו על אחריותי, טיל אחד לבית [ובימינו זה אפשרי] וכל החסכון נשרף.

אז חיפשתי משהו פשוט בבנק שם אוכל להניח את הכסף בצד בכל חודש, ואז נתקלתי בכל מיני תוכניות חסכון למיניהן עם ריביות שונות, וכאדם מהשורה תאוות הבצע כעת בוערת בי ואני מעונין בנוסף לחסכון עצמו "על הדרך" גם למנף אותו. עכשיו הריביות בבנק מצחיקות ועם הסכומים שאני מפקיד עוד 2 שקל בשנה זה לא מה שיעשה לי את זה, אבל זה כן נתן לי את הרעיון הבסיסי של מינוף החסכון. אני מוכן ללכת על משהו עם סיכון גבוהה יותר להפסד וכו' השאלה מה הן האפשרויות העומדות בפניי?

בגדול אני שוקל ללכת ללמוד קורס בשוק ההון לקראת סוף השנה [עם הכסף שאחסוך אגב] אבל עד אז האם יש למשהו כאן הכוונה כללית? אפילו אם לספר או אתר..
תודה :)

paretomc

New member
הספר הכי טוב - "שוק ההון וניירות ערך" של משה בן חורין

שם תלמד על סיכון וסיכוי, על מינוף וריביות ואפיקי השקעה שונים.
בינתיים, פשוט תפקיד לפקדון או לתכנית חסכון, גם אם כרגע אין שם כמעט ריבית, זה יבטיח לך שהכסף סגור ולא נעשה בו שימוש

ai21

New member
שלושההמלצות:

1. אם אתה לא רוצה לעבוד בתחום, אל תלך לקורס שוק ההון.
מלבד הכסף שתבזבז על הקורס, אתה עלול להתפתות להיכנס לתחום מסחר במניות, אופציות או "מסחר יומי" ולהפסיד הרבה יותר.

2. אם מדובר על חיסכון ארוך טווח, תוכל לפתוח תוכנית חיסכון בחברות הביטוח תמורת אחוז בשנה, הכולל מוצרים דומים לאלו שיש בתוכנית הפנסיה וההשתלמות, בנוסף לתוספת אקזוטית יותר.
לחלופין תוכל לקנות קרן השתלמות, רק שתבין שהיא לא ניתנת לפתיחה במשך 6 שנים.
תוכל לשלם עשירית אחוז ולפתוח תוכנית שאתה תנהל לחלוטין בעצמך.

3. תיכנס לאתר "הסולידית" ותקבל הרבה המלצות טובות על תיקי השקעה שלא חייבים להיות מומחה השקעות כדי לנהל.

paretomc

New member
ההמלצות של ai21 טובות, ממליץ לך לשקול אותן בחיוב

למעלה