לחמניות ממולאות
שושנים ממולאות בירקות / לחמניות 1/2 קילו קמח /כ-4 כוסות 15 גרם שמרים או כף שמרים יבשים כפית מלח כפית סוכר 6 כפות שמן זית/קנולה מים פושרים לפי הצורך כ-2 כוסות הכנה מערבבים את כל החומרים חוץ מהמלח בקערה .מוסיפים כוס מים ,מערבבים בכף עץ מוסיפים עוד מים ואת המלח ומערבבים, לשים את הבצק ביד עד שהבצק יהיה אחיד ולא דביק. מכסים במגבת ומניחים להתפחה 1/2 שעה ,לשים שוב את הבצק מכסים ומתפיחים לעוד שעה . מילוי 1 קישוא חתוך לפרוסות - מטוגן 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות - מטוגן 1 בצל חתוך לקובית- מטוגן כל ירק מטוגן לחוד. מעבירים לקערה ומוסיפים עלי אורגנו,תימין, חופן פטרוזיליה קצוצה זיתים ירוקים חתוכים מלח, פלפל שחור ציפוי שמן זית הכנה מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ מורחים על הבצק מעט שמן זית שמים את הירקות המטוגנים על הבצק ,מוסיפים את הירק ,התבלינים ומגלגלים חותכים לפרוסות עבות את הבצק ומניחים בתבנית אפייה להתפחה 1/2 שעה מכסים עם מגבת. מחממים תנור 180 מעלות ואופים 20 דקות עד שמזהיב באמצע התנור מוציאים ומורחים מעט שמן זית על פני הלחם. להכנת לחמניות לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק ל-8 .לשים כל חלק ויוצרים לחמניה מניחים בתבנית.לאחר גמר כל הלחמניות מכסים במגבת ומתפיחים 1/2 שעה מורחים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום.אופים כ-20 דקות עד שמזהיב מוציאים ומכסים במגבת כדי שהלחמניות יהיו לחות יוצאות 8 לחמנית גדולות