רוצה להכין לחמניות ממולאות

shoreran

New member
רוצה להכין לחמניות ממולאות

פסטו, חצילים וגבינת עיזים. עכשיו השאלה שלי היא: מה לעשות עם החציל לפני האפייה? לאפות בנפרד? לטגן?
 

shoreran

New member
ועוד שאלה בקשר לחציל

אם אני רוצה לאפות אותו (חתוך לפרוסות) האם עליי לפזר עליו מלח ולתת לנוזלים שלו לצאת לפני או שאת זה עושים רק לפני טיגון?
 

shmantz

New member
חצילים אפויים

פורסים לפרוסות דקות (אורך או רוחב, תלוי מה רוצים) מורחים במעט שמן זית. מניחים בתבנית (רצוי מעל נייר אפיה) אופים במצב גריל על חום גבוהה כ 10 דקות, הופכים ואופים 10 דקות נוספות
 

shmantz

New member
עוד לא קרה לי ../images/Emo2.gif

אבל תודה על
 

bakery

New member
צודקת טלאית...

רדיד אלומניום בתבנית תחתונה לאיסוף נוזלים או תבנית אלומיניום חד פעמית. הנייר נדלק ואז יש במקום תנור טאבון.
 

שיקדי

New member
לחמניות ממולאות

שושנים ממולאות בירקות / לחמניות 1/2 קילו קמח /כ-4 כוסות 15 גרם שמרים או כף שמרים יבשים כפית מלח כפית סוכר 6 כפות שמן זית/קנולה מים פושרים לפי הצורך כ-2 כוסות הכנה מערבבים את כל החומרים חוץ מהמלח בקערה .מוסיפים כוס מים ,מערבבים בכף עץ מוסיפים עוד מים ואת המלח ומערבבים, לשים את הבצק ביד עד שהבצק יהיה אחיד ולא דביק. מכסים במגבת ומניחים להתפחה 1/2 שעה ,לשים שוב את הבצק מכסים ומתפיחים לעוד שעה . מילוי 1 קישוא חתוך לפרוסות - מטוגן 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות - מטוגן 1 בצל חתוך לקובית- מטוגן כל ירק מטוגן לחוד. מעבירים לקערה ומוסיפים עלי אורגנו,תימין, חופן פטרוזיליה קצוצה זיתים ירוקים חתוכים מלח, פלפל שחור ציפוי שמן זית הכנה מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ מורחים על הבצק מעט שמן זית שמים את הירקות המטוגנים על הבצק ,מוסיפים את הירק ,התבלינים ומגלגלים חותכים לפרוסות עבות את הבצק ומניחים בתבנית אפייה להתפחה 1/2 שעה מכסים עם מגבת. מחממים תנור 180 מעלות ואופים 20 דקות עד שמזהיב באמצע התנור מוציאים ומורחים מעט שמן זית על פני הלחם. להכנת לחמניות לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק ל-8 .לשים כל חלק ויוצרים לחמניה מניחים בתבנית.לאחר גמר כל הלחמניות מכסים במגבת ומתפיחים 1/2 שעה מורחים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום.אופים כ-20 דקות עד שמזהיב מוציאים ומכסים במגבת כדי שהלחמניות יהיו לחות יוצאות 8 לחמנית גדולות
 

shoreran

New member
תודה רבה...

ובקשר לשאלה השנייה עם הטיגון? מתי יש לתת לחצילים להוציא את הנוזלים ומתי לא? באפייה צריך?
 

פל

New member
יש מספר אסכולות

יש שטוענים שבכלל אין צורך להוציא נוזלים כי אין לזה משמעות. אני נוהגת להוציא נוזלים לחצילים מטוגנים אבל באפייה - לא. מורחת במברשת שמן זית, מפזרת מעט מלח גס ולגריל ( הכי אוהבת....)
 

bakery

New member
אני באסכולה של לא להוציא נוזלים...

הוצאת הנוזלים לשם "הוצאת מרירות" מייבשת את החציל והוא הופך דק וחסר מסה, חציל מריר ישאר מריר גם לאחר המלחה והוצאת נוזלים. נסו טבילה בחלבון ופירורי לחם ללא המלחה מוקדמת, החציל לא סופג שמן והוא על מעטה פריך, בשרו רך וטעמו נהדר.
 

פל

New member
זו השיטה של אמא שלי, חלבון

אבל לא אוהבת. מרגישה את הטעם של החלבון. אפילו אם הוא עדין עדין, עדיין מפריע לי. לכן משתדלת לאפות, או להכין על מחבת חשמלית, ואם כבר לטגן - אז שיהיה.... מניחה על נייר סופג וצמה למחרת.....(סתםםם...)
 

bakery

New member
תוסיפי לחלבון כף מים...

לבחוש היטב לנוזל דליל, טבילה וניעור עודפים, כך יהיה ציפוי דק שלא יורגש. באחריות, טעים מאד.
 

wan

New member
אני ממלעיחה פרוסות חצילים ומשאירה ל

להגרת נוזלים לפעמים לילה. למחרת מנגבת עם נייר למטבח... ומטגנת.. לא מרגישה שזה סופג שמן רב... ואם זה לסלט חצילים מוחמצים..אני פשוט לא מוסיפה שמן לתחמיץ או מוסיפה אח"כ אחרי שעומד ובודקת רוטב.. יוצא נהדר. לגב המילוי בלחמניה..ממילא הכל נספג אח"כ במאפה...
 

פל

New member
אם רוצים חצילים מטוגנים - כמובן

לטגן מראש. אפשר למלא בחציל קלוי - אז לקלות....
 
למעלה