רוצה להגמל מעישון..

אלהלי

New member
רוצה להגמל מעישון..

בת 42 מעשנת 16 סיגריות ביום בממוצע.... עשנתי בהריון וכרגע מניקה .. זקוקה לעזרה למרות ההחלטה.. מפחדת ממהשמנה (גם ככה בעודף לא קטן) בקיצור זקוקה לתמיכה פיזית דקור וכדומה זקוקה להמלצות. (כדורים לא נראה לי שאוכל לקחת בשל ההנקה. תודה

גלים111

New member
היי

קודם כל טוב שהחלטת להפסיק לעשן. עכשיו צריך להתחיל לפעול. אני לא מבינה באמצעי עזר (דיקור וכד'), לכן לא אוכל לעזור בזה. אולי מישהו שמבין בזה יכנס ויתן לך עצות. מהניסיון שלי, מה שהכי עזר לי בימים הקשים זה שיכולתי לדבר עם חברים/משפחה על מה שאני עוברת ולקבל מכולם עידוד. אני לא השתמשתי בכדורים ולא בשום דבר אחר, רק בכוח הרצון, וזה מאוד משמח לגלות שיש הרבה ממנו... אני מאמינה שרוב האנשים יכולים להיגמל כמוני, בתנאי שעשו החלטה נחושה להפסיק, כלומר, ההכרה שאין דרך חזרה. תבדקי עם עצמך אם את באמת נחושה בהחלטה, לפני שתפסיקי. חבל להתחיל בתהליך ולהישבר בדרך. זה לוקח המון כוחות. ועוד משהו- מה שיעזור לך בגמילה זה שתשנני לעצמך כמה נזק את עלולה לגרום לתינוק שלך שיהיה מעשן פאסיבי. אני הפסקתי לעשן רק כשהבת שלי הייתה בת 10 ואני מכה על חטא היום, שלא הפסקתי קודם, כי היא מאוד סבלה מהעישון שלי. טוב, שיהיה בהצלחה, אל תישברי. זרקי את הסיגריות המסריחות לפח ותתחילי לנשום אוויר נקי.

גלים111

New member
עוד משהו

הפחד מהשמנה מובן, אבל זה "כסף קטן" בהשוואה לרווח העצום שיהיה לך מהפסקת העישון. גם אם תשמיני- זה לא סוף העולם. דיאטה אפשר לעשות תמיד. השמנה היא הפיכה, סרטן ריאות והתקפת לב הם לא (זה מה שאמרתי לעצמי בכל אופן). אני העלתי במשקל ואחר כך, כשנרגע ה"קריז" הורדתי הכל בחזרה. ועוד משהו אחרון- צפויה לך תקופה לא קלה, שאולי תהיי יותר עצבנית, אולי יהיו לך חרדות או דיכאון בתהליך הגמילה (לא להיבהל- זה עובר). בכל אופן, בגלל שאת מניקה, את חייבת להיות רגועה כדי שיהיה לך חלב (מניסיון שלי...). אז אני מציעה לך לגייס לעזרתך עזרה בתקופת הגמילה (בשבועיים-שלושה הראשונים), מישהו שיתמוך בך וירגיע אותך, ולא יילחץ יחד איתך. אם תוכלי להכין את בעלך/אמך/מי שלא יהיה לתפקיד המרגיע והמעודד- יהיה לך ולתינוקך יותר קל. ושוב, בהצלחה.

אלהלי

New member
תודה אין לי ספק שזה ענין של כח רצון

אבל אני מאלה שצריכות ללכת לדיאטקנית שתגיד שעלי לאכול גזר..

קודם כל מזל טוב

והרבה בריאות לך ולתינוק החדש (בן ?בת ?מה זה משנה ?מזל טוב בכל מקרה ) עכשיו נדבר תכלס . אם אין לך בעיה בריאותית שגורמת לך להיות בעלת משקל יתר ,וכבר החלטת כמו שכתבת להפסיק לעשן ,את תעברי את זה בקלות בלי שום עזרה . אבל לדעתי ,הבעיה שלך לא תיפתר בעזרת דיקור, כדורים וגם לא מאליה ,כי זאת בעיה שקשורה לאופן שבו את רואה את עצמך כאישה . מה הקשר ? אני יסביר - זה לא סוד שהסיבה שאישה מסתירה את נשיות שלה מאחורי שכבות שומן היא מפני שקשה לה להתמודד עם הנשיות שלה, נוח לה יותר להסתתר מאחורי שכבות שומן מאשר לראות את עצמה כאישה . עכשיו את אימא, האם את חושבת שאימא לא צריכה להראות מושכת וסקסית ? אני באמת מאמין שאפשר לפתור כל בעיה אם מגדירים אותה קודם והבעיה שלך היא לא העישון . התפטרות שלך מהעישון תהיה במקביל לבניית הדימוי העצמי שלך כאישה מיוחדת במינה .

גלים111

New member
אויש ../images/Emo31.gif

אני לא אטריח את עצמי להגיב ליונק מצוי, כי למדתי שאין עם מי לדבר. לכן אני פונה אלייך, אלהלי- אל תתייחסי!!! הוא כתב לך דבר לא רגיש וחוצפני ברמה בלתי נסבלת. חבל שמנהל הפורום לא עושה משהו בנדון. אלהלי, שיהיה בהצלחה. אל תתני לו לפגוע בך.

אני מצטרפת לגלים

יונק מצוי זה משועמם שחושב שהוא פסיכולוג שבטח קורא המון ספרים ומשפריץ לנו פה את התיאוריות הפלצניות שלו בזלזול ובחוסר רגישות לזולת. הוא לא יודע לעודד, הוא לא יודע לפרגן, הוא יודע לכתוב המון מלל מקושקש ולחשוב שהוא מבין אותנו, לרדת עלינו ולהשתעשע מחולשותינו. אני חושבת שהוא ממש נזק למקום בו אנשים רוצים להגמל וכל הפורום פה במקום לעודד ולהתחבק הוא מקום לריב איתו ואני עייפתי. אין לי כח אליו יותר, הוא בין כה וכה שומע רק את עצמו, אז.....אלהלי, יש המון שיטות להפסקת עישון אל תתייחסי ליונק מצוי וזהו תקשיבי לנו, האנשים שהצליחו להיגמל כל אחת ואחד פה יש לו/לה את סיפור הגמילה שלו/שלה. בהצלחה ומזל טוב
תדפדפי כמה דפים אחורה ותקראי אם תרצי לדעת עוד אנחנו פה....

אלהלי

New member
האם הספורי גמילה מרוכזים אצלכם?

ועוד משהו ניסיתי להתקשר למרכז האלטרנטיבי שרשום אצלכם במאמרים ולדעתי המספר שגוי.. האם מישהו נגמל דרכם? ולגבי היונק לקחתי את העיצה ולא מתיחסת... גם אם יש משהו בפסיכולגיה בגרוש שלו..

spark lite

New member
יונק קבל ח'ח

עד כה זה היה המשפט הכי מטומטם שכתבת חייבת להודות שהוא הצחיק אותי אתה כל פעם מגיע לשיאים חדשים יש משהו 'פסיכולוגי' ששומן הוא כיסוי להתמודדויות אבל האישה מניקה!! עברה הריון!!!!! ציפית שתשאר טוויגי? ובכל זאת, זה ממש לא כזה שטחי שהשומן מנגנון הגנה גם אצל שמנות בלי סיבות מיוחדות וממש לא מצביע או מקושר בהכרח לנשיות!! אלהלי, תשארי כאן אני בזכות כמה אנשים בפורום הזה הורדתי את כמויות הסגריות שלי בהמון

בהצלחה

אני נגמלתי בעזרת זיבן (אני חושב שאם את מיניקה אז לא תוכלי להשתמש) וטיפולים בהיפנוזה..... אם תרצי פרטים נוספים רק תבקשי...... הרבה הצלחה

אלהלי

New member
היפנוזה נוסתה לפני שנים

אצל רופא מוולפסון שכחתי את שמו..ללא הצלחה אבל אולי כח הרצון לא היה במלואו...

ואני נגמלתי...

אני נגמלתי בעזרת פרידום בהתחלה, עכשו כבר חודשיים לא מעשנת ו..השמנתי.... ו...עושה ספורט והמשקל עודף יורד... אני פעם בשבוע הולכת לדיקור סיני לאיזון ו...החיים בהחלט יפים ללא הסיגריות
אם את רוצה לדעת עוד אני פה....

היי אלהלי../images/Emo13.gif

מה שלומך הבוקר? רק אספר לך שאני עישנתי בערך 30 שנה, קופסת סיגריות ביום ובימי לחץ גם יותר. ניסיתי המון פעמיים להפסיק בכל מיני שיטות ותמיד הצלחתי להוריד בכמויות אבל אפפעם לא הצלחתי להפסיק לגמרי, ואישה מקסימה גילתה לי על פרידום ועם השיטה הזו נגמלתי אבל...דעי לך...מה שגמל אותי זו ההחלטה הנחרצת שלי שהפעם אני מפסיקה על אמת. שאין הנחות ואין תירוצים וזה עבד!!!!!! הפרידום עזר לי עם הקריזים היה קל מאד פיזית להגמל בעזרת פרידום, נפשית? אני עזרתי לעצמי ופורמה עם ההומור הנהדר שלה גם עזרה לי תודה פורמה, לך מותר להתפלסף כמה שאת רוצה. הדיקור זה לא לגמילה, הדיקור זה לאיזון, זה בא אחרי הגמילה. אחרי 10 ימים פיזית כבר אין צורך בסיגריה, עד היום לפעמיים בא לי שכטה, במיוחד אחרי ארוחה טובה אבל בתכלס לא חושבת על סיגריות יותר. אז...אם את רוצה לדעת על פרידום תכתבי לי למסרים ואתן לך פרטים. על הדיקור אני גם יכולה להמליץ לך אבל השאלה היא איפה את גרה? אני גם מכירה תזונאית מעולה שיכולה לעזור לך. אז....בהצלחה.....ויום נהדר

זולו60

New member
אל תרוצי לקנות

עם כל הכבוד ליולי ויש כבוד יש גם קבלות. שימי לב לדגש על רצון חזק. אני ועוד לפחות 8 חברים מקיבוצי ניסו את הפרידום איש לא הצליח לדעתי זה בערך כמו מים קדושים מהברז. חוץ מזה שזה עולה המון 1700 ש"ח. אני הייתי ממליצה לך על זיבאן זאת אם את בחורה בריאה את המרשם מקבלים אצל רופא המשפחה. בתרופה אין ניקוטין. בהצלחה לך.

אז ככה.....

כל אחד שימצא לו מה שמתאים לו. העיקר להפסיק לעשן. זיבן לא מתאים למי שמניקה, לא יודעת אם הפרידום מתאים למי שמניקה. אני חוזרת ואומרת שוב, ניסיתי גם זיבן, הייתה תקופה שזה לא עשה לי כלום, והייתה תקופה שזה עזר, הכל תלוי אני חושבת בהחלטה שעושים בראש. אני מכירה ידיד שלי שנגמל עכשו עם ניקורט זה מסטיק והוא מבסוט עד הגג. הכי חשוב זה ההחלטה שעושים בראש.

למעלה