רוצה לדעת מה דעתכן

galim29

New member
היי גלי../images/Emo140.gif

לפני הכול: ניתוח זה ניתוח והחלמה זה עניין אינדווידואלי כך שאני חולקת על מה שאמרו לך והקלו בעניין של הניתוח וההחלמה. נכון שלפרסקופיה נחשב ניתוח הרבה פחות מסובך ולא מורכב כמו פתיחת בטן כי הפולשנות היא מזערית, אבל, אין ערבויות ויש החלמה. את יכולה לעמוד על הרגליים אחרי יום וללכת הביתה או להישאר בבית החולים כמה ימים וכנ"ל לגבי ההחלמה, עניין של הגוף שלך ואי אפדר ולא צריך להאיץ בו. אני יודעת שיש אצל הרופאים רצון מטורף (והזוי לדעתי האישית) ויוקרה של אנדואיך בגיל מאוחר שנכנסת להריון ואני מורידה את הכובע בפניהם אבל מה עם התחושות שלך? זואילי פרסמה לינק לכתבה שהייתה על הסיכויים להיכנס להריון אחרי לפרסקופיה לבנות עם אנדו, וזו הגישה הרווחת היום שממליצים עליה: לנקות את הגוף מהידבקויות/ציסטות/מוקדים ואז ישר להתחיל טיפולי IVF כי יש חלון זמן. אני לא יכולה להגיד לך מה לעשות או אף אחת אחרת פה, רק להמליץ לך ללכת עם תחושת הבטן שלך ואם מרגיש לך מהר מדי ולא נערכת לרעיון של ניתוח אז לכי עם זה ותמתיני עוד קצת- כי יש פה גם הליך נפשי לא פשוט להיכנס כביכול "בריאה" לניתוח. אין לי מושג מה הדחיפות לנתח בדבוע הבא אבל מכל מה שכתבת הניתוח הוא לא מכיוון שאת במצב סיכון או צריכה דחוף אלא להיכנס להריון מהר מהר. תראי, סביר להניח שאכן תגיעי לשלב הניתוח אבל אני אישית לא מאמינה בלרוץ ישר בלי לחשוב ובלי לדעת למה נכנסים. אז SORRY שלא תורמת לך יותר מדי, חוץ מלהגיד לך לא לתת לרופאים להלחיץ אותך וללכת עם האינטואיציה שלך. כי אין דבר כזה ניתוח קל!!! וזה המסר שחשוב לי להעביר לך. עד שלא תהיי אחרי לא תדעי כמה זמן ייקח לך להחלים וצריך לקחת את זה בחשבון כדי לא לחטוף הלם קרב במידה ואת לא עומדת על הרגליים תוך יומיים. היית בודקת עם הרופאים למה הם לחוצים על תור בעוד שבוע. ומנסה לקרוא בין השורות מה הלהיטות הגדולה.

זואילי

New member
"מאמר של זואילי"

אם המאמר היה "שלי" אז דבר ראשון הייתי מחליפה שם את התמונות של הדוקטורים. כאילו, מה העניינים איתכם?? נכון, מאמר חשוב, מעניין, מחקר וכל זה.. אבל רבאק, מי בחר את התמונות?? לא רציני בכלל!!
אה, למי שטרם צפתה - מחר היפה והחנון. לא אמיתי הדבר הזה. לצפות ולהיקרע. כאב הבטן מובטח רק מצחוק.

זהבה240

New member
אני לא מבינה בפריון

אני לא מבינה בפריון בכלל, יש כאן בנות שמבינות ותדענה להסביר לך את הנושא. לכן מהבחינה הזו אין לי מושג אם כדאי לך לעבור את הניתוח אול לא. מבחינת האנדו' כללי, בלי קשר לפריון [שאולי רק בגללו הם ממליצים על ניתוח] אני הייתי מחכה עם ניתוח. זה לא בדיוק כל כך פשוט. אני עברתי ניתוח בדצמבר שעבר, ונכון שיחסית למה שקראתי כאן מחוויות של בנות אחרות, הניתוח שלי עבר בקלי קלות. ממש כלום. עברתי אותו לפנות ערב ולמחרת בצהריים כבר הייתי בבית. בלי כמעט כאבים, ומה שהיה אפילו לא הצריך אקמול. אז אני לא דוגמא. מצד שני, יש כאן בנות שספרו על הרבה זמן של חולשה וגם כאבים. ניתוח זה ניתוח, וזו טראומה לגוף, וגם הרדמה זו טראומה לגוף. וניתוח יכול גם להתסבך לפעמים [לעיתים רחוקות מאוד מאוד, אל תדאגי, אבל צריך לקחת את בחשבון במסגרת השיקולים שלך].אני לא רואה איך באופן מעשי כמה ימים אחרי טראומה כזו לגוף את מיד הולכת להכניס לעצמך גם הורמונים שיזעזעו את הגוף. צריך איזושהי תקופה של החלמה. לא ארוכה, אבל משהו. ואולי בזה אני טועה. אין לי ניסיון בהורמונים הללו. אז לפחות בשביל להיות רגועה ולהחליט סופית, אני הייתי מקבלת חוות דעת נוספת, ומכסימום אם גם בה היו ממליצים לך על ניתוח, אז הייתי במקומך הולכת בלב שקט לניתוח. ונכון, שהגיל משחק תפקיד חשוב מאוד מאוד, אבל עוד שבועיים -שלושה או פחות שבועיים שלושה ,זה כבר לא מה שישנה לך. ואם הם יכולים להכניס אותך לניתוח בשבוע הבא, אז הם בטח יכולים גם בעוד שלושה שבועות. אני נותחתי על ידי פרופ. מוטי גולדנברג, הוא בין היתר המנהל של מחלקת הנשים בתל השומר [וגם של סוריאנו כללית] , והוא גם מנהל מרכז ההדרכה הארצי לרופאים לכירורגיה אנדוסקופית [לפרוסקופיה], והייתי מאוד מאוד מרוצה ממנו. הווא לא 'אבא חביב', הוא מאוד קורקטי אבל נחמד בצורה שלו, ומיד השרה עלי אמינות. עד אליו הלכתי ל4 קודמים [כולל סוריאנו] ולא נרגעתי. לגבי כל אחד מהם היתה לי הרגשה רעה, וכשהגעתי לגולדנברג שדווקא לא היה סמל הנחמדות ו ואמר לי דברים מאוד קשים [בקשר לכך שחשב שהציסטות שלי ממאירות], דווקא אצלו קיבלתי מיד את התחושה שאני בידיים טובות, ושזה אדם שמקשיב לי ומתחשב בדעתי [הוא אפילו ניתח אותי בצורה שהיתה מנוגדת לדעתו] ראיתי במרפאה שלו שהשלט עליה הוא של מרפאת פריון. אז הוא בטח מבין גם בזה. אני מאוד ממליצה שתלכי אליו לקבל חוות דעת נוספת. בהצלחה זהבה

luli74

New member
גלי,

ההחלטה אינה פשוטה. כפי שכתבו לך חברותיי, הניתוח הוא בכל זאת ניתוח. מנסיוני האישי, ועברתי כבר שניים, ע"י דר' סוריאנו (מודה, אני נמנית על מעריצותיו), אין לדעת איך תרגישי לאחריו. מהניתוח הראשון שלי יצאתי חבוטה לגמרי, וההתאוששות היתה קשה מאוד, ודווקא מהשני שהיה קשה הרבה יותר יצאתי בריצה.יש לקחת בחשבון שלכל ניתוח יש סיכונים, בעיקר כשמתעסקים בשחלות. אכן, ההורמונים עלולים לעודד את הציסטה לגדול, אבל רופא אחראי נותן פרוטקול מתאים וזהיר. כדי למנוע זיהום בשאיבה, אנדואיות מקבלות אנטיביוטיקה לוריד (צפאמיזין בד"כ). הציסטה שלך עדיין בגודל שבהחלט מאפשר טיפולים (אני מסתובבת עם היפיופה שלי כבר חצי שנה..באישור דר' סוריאנו..), ולמען האמת, אני מתקשה להבין את הלהיטות לנתח אותך. אני הייתי מבקשת חוו"ד שנייה לפני שהייתי עולה על שולחן הניתוחים. בכל החלטה שתקבלי, מחזיקה לך אצבעות ןמאחלת לך הצלחה רבה וידיים מלאות בקרוב. ועוד דבר, אני באופן אישי הייתי מתייעצת עם מומחה פריון שמבין גם באנדומטריוזיס ולא רק עם גניקולוגים- מנתחים שסכין המנתחים בין שיניהם. יש כמה פרופסורים גדולים שאת יכולה להיוועץ בהם (בגלל הזמן הדחוק, אפשר גם בפרטי, ואני חושבת שיש החזרים מקופות החולים). ל.

גלי 39

New member
ניתוח לפרוסקופיה- מרפאת אנדומטריוסיס תל השומר

בנות ! אני מתנצלת מראש על האורך - אך העיניין הוא דחוף!! כי עוד היום אני צריכה לחזור למרפאת האנדומטריוסיס לדוקטור שיינמן ולומר לו אם אני מעוניינ בניתוח הלפרוסקופיה שבוע הבא! הייתי היום במרפאת האנדו בתל השומר , בשבוע שעבר הייתי בפגישה הראשונה אצל דוקטור שיינמן והוא ביקש שאחזור היום אחרי שיקיים התייעצות עם שאר הרופאים בקשר ל"מקרה" שלי... רקע- יש לי בשחלה השמאלית ממצא עם חשד לאנדומטריומה בגודל 32*37 1.אני בת 43 , מעולם לא ניסיתי להיכנס להריון 2.אני עושה זאת מתרומת זרע מחו"ל 3.הסטרוסקופיה- רחם תקין! 4.צילום הרחם - הראה ששתי החצוצרות שלי סתומות (אך גם זה לא בוודאות של 100 אחוז) , אך בגלל גילי , ישר "הקפיצו" אותי כיתה ל ivf עם הורמנים - עלי לציין שעוד לא התחלתי שום תהליך של ivf ואני לפני ivf ראשון ולפני התחלת מתן הורמונים לשם כך.., מה שמפחיד אותי לגבי העובדה שתוך כדי מתן ההורמונים ישנה סבירות שהאנדומטריומה יכולה לגדול , או שבעת השאיבה של הביציות ב ivf יכולים בטעות לגרום לזיהום שאז זה יוביל לחודשים של מתן אנטיביוטיקה וכאבים איומים והכי חשוב איבוד זמן יקר ..., כמו כן דוקטור שיינמן וגם הרופא סוריאנו (שניראה מאוד רציני ואמין) ישבו איתי היום ואמרו שיכול להיות שגם בלי ניתוח לפרוסקופי אני אצליח להיכנס להריון - אך הם ממליצים מאוד שאעשה זאת ..- הם גם אמרו לי שאם אחליט עוד היום לעשות את הניתוח הם מוכנים לעשות לי את הניתוח כבר בשבוע הבא!!!, כדי שלא "אבזבז " זמן וחודשים - היום אני צריכה לחזור אליהם טלפונית ולומר להם האם אעשה אני מוכנה לעשות את הניתוח או לא לדברי רופאי האנדומטריוסיס- הניתוח הוא עניין של יומיים שלושה בבית החולים ואחר כך החלמה של יומיים וקצת...., וישר אוכל להתחיל בהורמונים ו ivf (הם הדגישו בפני שלא אצטרך "דיכוי" או משהו כזה.... קצת על הסימפטומים של האנדו אני חייבת לציין שביחס למה שקראתי פה שבנות עוברות בגלל האנדו שלהן אני כניראה "מקרה קל" , אך בהחלט לפני כשלוש שנים "חוויתי" במשך כשנה כאבי תופת ששום כדור לא עזר לי (ואז לא איבחנו כלום ולא ידעו ממה הכאבים) , וכן יש לי כאבי מחזור לא נורמליים במשך שנים שהוחרפו בחמש השנים האחרונות (עד כדי כך שאני לוקחת 6 או 8 כדורים נגד כאבים בעת המחזור רק מהפחד מהכאב הביתי ניסבל!! כמו כן יש לי את תחושת ה"מלאות" - הגוף אוגר נוזלים תחושות לא נעימות בצד שמאל (היכן שנימצאת הציסטה) ca125 שלי תקין , יש לי סימפטומים "קלים" עד בינוניים שיכולים להעיד על אנדו (דבריו של שיינמן ) אני מתלבטת מאודדדדד בקשר לעשיית הניתוח בשבוע הבא - ואשמח לעיצתכן - האם הניתוח נחשב ל"קל" , האם יש פה מישהי שעברה משהו דומה?? האם לדעתכן אם לא אעשה את הניתוח ואתחיל לקבל הורמונים ,האם הציסטה תגדל ? ... אני מאוד מתפתה לעבור את הניתוח אך חוששת מאוד! למרות ששני הרופאים ניראים לי אמינים ואיכפתיים - הייתה לי תחושה שיש משהו "ניסתר" מאחרי "הלהיטות" שלהם להכניס אותי , לניתוח בדחיפות והתראה של שבוע בלבד. אני אשמח לתגובותיכם... תודה, גלי.

shirshir22

New member
אני חסידה של סוריאנו

נותחתי על ידו, ואם היום הוא היה אומר לי לעבור שוב ניתוח, הייתי עושה את זה שוב. קשה לי לייעץ לך לגבי ניתוח כי סך הכל אף אחת מאיתנו לא רופאה, יכולה להגיד לך מניסיון, שגם אצלי האנדו לא מוגדר כקשה - למרות שהכאבים כן...., אבל בטיפולי IVF סבלתי קשות ועדיין סובלת מכאבים ומהחמרה במצב, ממה שאני יודעת, ציסטות יכולות לגרום לעיכוב בקליטת ההריון וגם חצוצרות סתומות, בגלל הגיל שלך, הייתי ממליצה להקשיב להמלצת הרופאים ולעשות את הניתוח. אבל שוב, המלצה אישית וממש לא מוסמכת

גלי 39

New member
שאלה

1. אמרת שהאנדו שלך לא היה מוגדר כ "קשה" האנדו שלי, כמו שכתבתי האנדו שלי - היה מוגדר כ"קל" אילו לא היתה לי את הציסטה בשחלה השמאלית גודל 34 מ"מ (כך שיינמן וסוריאנו אמרו לי ) , וכמו שכתבתי בהודעה למעלה "הסימפטומים" שלי הם בעיקר כאבי מחזור לא נורמליים השאלה שלי אלייך , מה היה לך לפני שנותחת ? האם היו לך כמה מוקדים של אנדו? ואיפה? 2. כתבת שגם אחרי הניתוח כיום , עדיין את סובלת מכאבים והחמרה במצב..., מדוע? האם יש לך "מוקדי אנדו " חדשים שניראים באולטראסאונד אשמח לתשובתך - ובעיקר אשמח לדעת מה היה מצב האנדו שלך לפני הניתוח ועל סמך מה הגדירו אותו כ"קל" ?? תודה , גל

shirshir22

New member
תשובות

המוקדים שלי היו בעיקר באגן, באיזור שנקרא הדוגלס ומוקד אחד שהיה צמוד למחיצה הרקטואגינלית - כמה שזה נשמע מגעיל.... מצטערת הוא נחשב קל כי המוקדים לא היו רבים ולא גרמו לי להדבקויות, מלבד על צלקת של ניתוח אפזדיציט שהיה לי ממזמן. הכאבים שיש לי הם כרוניים, כאבים קבועים באגן ובגב תחתון, ובזמן מחזור כאבים ממש חזקים בצד ימין עד כדי שיתוק ברגל. לפני הניתוח הכאבים היו בלתי נסבלים והייתי מדממת כל הזמן ובזמן קיום יחסים, הניתוח הציל אותי, והחזיר ואתי למצב שיכולתי לתפקד ולחוות ימים נטולי כאבים. כשהתחלתי את הטיפולים, כל הכאבים צצו וחזרו להם כמו שהיו לפני הניתוח, כולל כאבי מחזור איומים. אני לא יודעת לומר אם המוקדים חזרו או לא, כי בשביל זה אני אצטרך לעשות שוב ניתוח, ואם אני אחליט לעשות זה יהיה בעזרת השם אחרי שאני אלד צריך לקחת בחשבון שהורמונים יכולים מאוד להאע את המצב, אבל מצד שני אי אפשר בלעדיהם... מקווה שעניתי לך

גלי 39

New member
shirshir22

האם ראו את המוקדים שהיו באגן עוד באולטרסאונד? (לפני הניתוח) או שראו אותם רק אחרי שניתחו?

פז08

New member
יקירתי, זו החלטה שלך, אבל

אני יכולה להגיד על הנסיון האישי שלי שהניתוח היה לי ממש בסדר. כלומר מייד אחרי הניתוח, בהתאוששות, היו לי כאבים וטופלתי עם משככי כאבים. לקראת היציאה למחלקה כבר קיבלתי אופטלגין ולא משהו חזק יותר ואחר כך למעשה כבר לא נזקקתי למשככי כאבים. לקח לגוף שלי כמה ימים להתאושש מבחינת פעילות מעיים, הניתוח החמיר לי קצת את העצירות שהייתה קיימת ממילא לפני אבל למדתי להתמודד עם זה. כמו כן כמובן שצריך לנוח אחר כך, וכל אחת מתאוששת בקצב שונה. מבחנתי הניתוח היה ממש קל ואני אמורה לעשות ניתוח חוזר בעוד מספר חודשים ולא דואגת יותר מדי לנושא ההתאוששות...... כי הנסיון שלי היה חיובי. אני נותחתי על ידי ד"ר שינמן, וסומכת עליו בעיניים עצומות. למיטב ידיעתי גם ד"ר סוריאנו מעולה. כך שאם תחליטי לבצע ניתוח אין ספק שאת בידיים טובות. המחלקה ממש מדהימה, כמעט כל האחיות שם ממש נחמדות, אווירה טובה, ההרגשה שלי הייתה שודאגים לי ושאכפת לצוות ממני גם אם היה מדובר באשפוז קצר של 48 שעות. עם זאת, מדובר בהחלטה אישית שלך בלבד. לדעתי מומלץ שתשבי עם עצמך ובהתאם למידע שקיבלת תרשמי לעצמך ייתרונות מול חסרונות של שני המצבים: עם ניתוח ובלעדיו. אולי אז זה ישקף לך את התמונה במלואה. לשאלתך האם הניתוח נחשב "קל"- זה תלוי בכל מקרה ומקרה. במידה ויש רק ציסטה אחת ואין מוקדים נוספים ובהנחה שהניתוח מתבצע בלפרוסקופיה (אני מניחה שהסבירו לך על שיטה זו...) ואין שום סיבוכים בניתוח- אז הרי שמדובר בניתוח בהחלט קל יחסית. אבל שוב, כל מקרה לגופו. אני מניחה שהסבירו לך שיש מקרים שבמהלך הניתוח מגלים מוקדים נוספים שלא ידעו עליהם לפני כן. כמו כן צריך לזכור שלכל ניתוח / הרדמה יכולים להיות סיבוכים. אני לא כותבת את זה כדי להפחיד אלא כדי לשקף את המציאות כמו שהיא. וכמו שכתבה שירשיר, מה שאני כותבת הוא על סמך הידע האישי שלי והנסיון האישי שלי ולא ידע רפואי מוסמך. אם יש לך עוד שאלות, אם את חשה לא בטוחה, אני מציעה לך בחום להרים טלפון לד"ר שינמן ולהתייעץ איתו. הוא מקסים, אכפתי וסבלני ואני בטוחה שהוא יסמך לענות על כל השאלות שלך בטרם תחליטי. אם יש לך עוד שאלות ספציפיות - אשמח לענות. בכל מקרה, בהצלחה!!

זואילי

New member
גלי

את רוצה שנחליט בשבילך? בשירשור האחרון שלך בנושא שמעת דעות לכאן או לכאן. עכשיו הלחץ הוא מכיוון שאמרו לך - שזה אפשרי להינתח בשבוע הבא. מבינה.. כשאומרים לך שבעוד כך וכך ימים את בחדר ניתוח זה הדבר הכי מפחיד בעולם. מצד שני, הגיל דוחק בך מבחינת הריון והנה נתנו לך "רעיון" שיכול להיות שאיננו מכשול מבחינת זמן, אם תנותחי עכשיו. נראה לי, רק ע"פ מה שאת כותבת שבאיזה שהוא מקום כן שיכנעו אותך בנחיצות הניתוח. אבל בגלל החשש (הלגיטימי) מניתוח באופן כללי, אז את מחפשת את הקאץ'. ראשית - ראית שכששינמן אמר לך שיתייעץ לגבייך - אז זה נעשה. לא רק נעשה, גם מאפשרים לך להינתח במהירות האור. נראה שהקשיבו לך. יקירה, אני לא יודעת אם קראת כאן את דפי הפורום מיומו הראשון. אני כותבת לך את זה רק כדי שכל החלטה שתקבלי - תקחי עליה אחריות מלאה. כי זו החלטה שלך בלבד. נשים נותחו וקיבלו איכות חיים. נשים נותחו ולאחר מכן הרגישו החמרה. נשים נותחו והרו אחרי ניתוח. נשים נותחו ולא הצליחו להרות. נשים ניסו להרות לפני ניתוח. חלק הצליחו וחלק לא. הכל אפשרי - ניתוח הוא לא תרופת קסם לא לאנדו ולא לפריון. אבל הרופאים במרפאה כבר ראו הכל. אנחנו פה בפורום קמצוץ קטן. הם אלה שיודעים את המספרים, את ההצלחות (בנושא הריון) ואי ההצלחות. יכול להיות שתהרי בלי ניתוח. יכול להיות שתהרי אחרי ניתוח. יכול להיות שאם או בלי ניתוח - עדיין תהיה לך דרך לעבור. אל תשכחי את זה.... אם הניתוח נחשב קל? יש שיגידו - זה "רק" לפרוסקופיה... וזה קל. זה קל יותר מפתיחת בטן, אין ספק. אבל לא חסרות כאן נשים שיאמרו לך שבכלל לא היה קל. ניתוח זה ניתוח. אם יש מישהי שעברה את זה כאן? את יכולה לספור על יד אחת את אלה שלא עברו את הניתוח... הרוב הגדול פה עברו את הניתוח. אבל זה פשוט לא נכון לעשות השוואות. כי את תקבלי המון תשובות סותרות מאיתנו... הציסטה שלך *עשויה* לגדול אם תעשי סטימולציה. את לא יודעת אם יש לך עוד מוקדים (מה שרואים רק בלפה'). את גם יכולה למצוא את עצמך נקייה ממוקדי אנדו אחרי ניתוח ואז אחרי טיפולים לגלות ציסטה ו/או מוקדים חדשים. גם זה כבר קרה לכמה מאיתנו. את צריכה להבין שחוץ מהריון, אם הנך אנדואית - עלייך להבין מה זו המחלה ואיך היא מתנהגת. האם את יכולה למקד את הפחד שלך? להסביר (לעצמך) מה הכי מפחיד אותך? אולי זה מה שיכול להנחות אותך להחליט אם כן או לא להינתח. יש לך החלטה לא קלה לעשות. מאחלת לך המון הצלחה, בכל דרך בה תבחרי.

לי2206

New member
היי גלי מנסוני הקל:

אז ככה לי היו שני מוקדים בשתי השחלות אחד בגודל 9 ס"מ ואחת בגודל 4 ס"מ בגלל גילי (26) ובגלל גודל הציסטה והסיבה שלא הצלחתי להרות לבד עשיתי א הניתוח לפרסקופיה אצל סוריאנו. הניתוח עבר בהצלחה הכל נוקה והתאוששתי מאוד מהר. ואז כמובן ניסיתי להרות שוב ומיד לאחר המחזור הראשון נוצרה לה "להפתעתי" עוד ציסטה כרגע היא 3 ס"מ. בעיקבות כך אני מוקפצת ל IVF ואני כבר בעיצומו של פרוטוקול אתמול התחלתי גונל. מה שכן אצלי יש מעבר צבע תקין בחצוצרות. אבל שאלתי אם עדיף לי לעשות עוד ניתוח ואמרו לי שלא !!!! כולם פה אחד המליצו לי קודם כל להשיג הריון בעזרת IVF. כך שלדעתי ממליצים לך יותר על ניתוח בגלל החצוצרות פחות בגלל הציסטה כי בעצם זה יכול לחזור שוב מיד אחרי ניתוח כמו שקרה לי. סוריאנו מקסים ותקשיבי למה שהוא אומר לך. אני ניסיתי למנוע את הניתוח בכל דרך אפשרית ובסוף עשתי את זה. זה לא נורא. שיהיה לך בהצלחה

ריקינט

New member
הבוקר נפגשנו במרפאה ../images/Emo13.gif

להזכירך נכנסתי הבוקר ראשונה לסוריאנו . אני חושבת שהבנות כתבו לך יפה כל אחת מניסיונה האישי אך חשוב לי להדגיש!! כל גוף מגיב בצורה שונה ! קחי לדוג' הרבה בנות מהפורום קיבלו זריקת לוקרין ועברו אןתה בשלום ואילו אני הגבתי לזריקה בצורה מזעזעת אשר הובילה אותי לאישפוז, הבנות שעברו ניתוח לא יכולות להחליט עבורך. גם אם תשבי ותעשי השוואה כמה בנות עברו בהצלחה וכמה נכשלו זה לא ייתן לך אינדיקציה. לכי עם ליבך ונסי להיות שלמה עם כל החלטה שתקבלי. מחזיקה לך אצבעות ומאחלת לך מהר הריון תקין ובריא.

למעלה