רוצה לדעת מה דעתכן

גלי 39

New member
רוצה לדעת מה דעתכן

אז הייתי השבוע אצל שיינמן מתל השומר - מחלקת אנדומטריוסיס אחרי תיחקור שלו ובדיקה - אמר שיש לי אנדומטריוסיס בדרגה קלה עד בינונית... (יש לי ממצא במרקם שוקולדי בדול 35*30 בשחלה שמאלית) אני בת 43 - ורוצה להיכנס להריון ראשון מתרומת זרע עשיתי צילום רחם : שתי חצוצרות סתומות (אין מעבר של הנוזל לחלל האגן) - שיינמן אמר שהוא רוצה להתייעץ בפורום המלא של הרופאים ולכן יש לי פגישה נוספת איתו בשבוע הבא, כמו כן עשיתי הסטרוסקופיה אבחנתית - והכל יצא תקין בגלל החצוצרות הסתומות - "מקפיצים" אותי כיתה ל ivf ישר...., אני עומדת להתחיל טיפולים כולל הורמונים אצל דוקטור רב הון (אני במאוחדת) בעוד כחודש וחצי שיינמן אמר שהוא רוצה עוד להתייעץ לגבי עם עוד רופאים - הוא חושב אולי שיש מקום לעשות לפני התחלת הטיפולים ניתוח שניקרא - לפרוסקופיה , אבל הוא לא בטוח בכך..., אני אישית ממש לא בעד שוםםםםם! ניתוח , אני יודעת שההורמונים יכולים להגביר את האנדו (אבל כעת אין לי בכלל את התסמינים הקשים שבנות פה בפורום מספרות עליהן - יש לי את הציסטה בצד שמאל בשחלה ןכאבי מחזור גדולים מאוד, אגירת נוזלים ..וזהו כאמור אני בת 43 ולא רוצה לבזבז את הזמן הקצר שנותר לי להיכנס להיריון -על ניתוח הלפרוסקופיה - שמימלא הבנתי שהציסטות חוזרות אחר כך וגם יש סכנת הידבקויות של מעיים וכו אחרי ניתוח כזה- כרגע אין לי שום בעייה בריאותית חמורה ...והאינטואיציה שלי אומרת לי כמה שפחות שינתחו ויפתחו ככה יותר טוב ויותר בריא!!! עלי לציין ששיינמן בעצמו לא סגור לגבי הצורך בניתוח גם בגלל הגיל שלי, גם בגלל שבבית חולים ציבורי אני אצטרך לחכות כמה חודשים לניתוח , וזה ביזבוז זמן... וגם בגלל שהאנדו לא כל כך חמור.., , אמרתי לו מה דעתי ושאני ממש לא בעד ניתוח (אני ממש פוחדת מהשלכות של הידבקויות מעיים אחרי הניתוח ועוד כל מיני תופעות לוואי של ניתוח כזה) עכשיו בנות- אני רוצה להיות כנה ולומר מה תחושותי הסובייקטיביות לגבי המפגש עם שיינמן : רופא נחמד מאוד לכאורה.., אבל ממש לא יצר אצלי תחושה של אמון .., מניסיוני בעבר עם רופאים אני יודעת שחשוב מאוד לסמוך על האינטואיציות הפנימיות ..כל ה"נחמדים" למיניהם ...אחר כך לא רואים אותך ממטר כשייש סיבוכים או בעיות...,הרופאים המון פעמים אוהבים לעשות ניסיונות על מטופלים ..., הם באים מעמדה של אגו נפוח...שקר מפריע (לדעתי) . גם אם הם מכוסים באיצטלה של "נחמדות" אני מאוד סקפטית .., אני יודעת ששורה שתחתונה זה הגוף שלי - ואני זו שצריכה לקחת את האחריות המלאה לגבי כל החלטה, המון פעמים משהו שניראה שולי ולא מסובך לרופא - כמו ניתוח לפרוסקופיה (כיוון שהוא עושה מאות כאלה) , בשורה התחתונה יכול להיות מאוד קריט י לגבי המטופלת ולשנות באופן דרסטי את החיים אחר כך!!!! בנוסף אני יודעת שכל עניין הרפואה וגם האנדומטריוסיס, לוטה באפילה...- ולמרות שהרופאים מעמידים פני "יודעים" ובטוחים בעצמם - אני יודעת שהם גם עושים החלטות ובתוך עצמם יודעים שכל החלטה כזו ז מן "סוג של ירייה באפילה" מצטערת שיצא ארוך... ואשמח לדעתכן.. אני נוטה יותר לכיוון של התחלת ivf עם נטילה של הורמונים (רב הון אמר שייתן לי פרוטוקול ארוך + עם לא מעט הורמונים, הוא לא בעד מינון נמוך של הורמונים) אשמח לדעתכן, גלי

זואילי

New member
הלווו ../images/Emo13.gif

דפדפי פה, יש לינק למאמר שצירפתי השבוע על עניין הריונות לאחר לפה'. זה יכול לעניין אותך, סתם לידע כללי. זה מהנסיון של מרפאת האנדו. רוצה לתקן אותך - אין סכנה של "הידבקות מעיים" אחרי לפה'.
אחרי כל ניתוח בטן שהוא, כולל קיסרי - יש סיכון להידבקויות. זה ידוע.
המעיים לא קשורים למשפט הזה... וממש לא כל אנדו קשור אוטומטית למעיים. לעניין התרשמותך מהביקור במרפאה - ברור, כמו עם כל רופא שאנחנו נתקלות בו. או שיש חיבור או שלא. יצאת ממנו עם הרגשה מסויימת - לגיטימי. זו החלטה שלך כמובן אם תמשיכי להיות שם במעקבים על האנדו או לא. (ויש גם את ד"ר סוריאנו, אז יכול להיות שיום אחד גם תיתקלי בו). מנסיוני עם שיינמן - יכולה להגיד לך שאני תופסת ממנו ומהגישה שלו. לקח לי זמן ארוך ביותר להגיע להבנה הזאת. אבל בכל פעם שיצא לי לשבת איתו - נפלו לי הרבה מאוד אסימונים. מה שנקרא - לייק
לעשות "נסיונות על מטופלים" - אני חושבת שמרפאת האנדו כבר מעבר לאקספרימנטים כשזה מגיע לניתוחים. יש להם נסיון וידע יותר מלכל ב"ח אחר בארץ. אם את מוכנה להיות שפן (כמוני, אבל במח' הכירורגית.. לא באנדו נכון לעכשיו) - אז בטח שתעשי יום מעולה לכירורג. (ואפילו מנהל המחלקה ילחץ את ידך... מנסיון.). אם את לא רוצה - זה לא יקרה מן הסתם. כי את אדון לגופך. לגבי "לא רואים אותך ממטר" - יכולה להגיד לך שלחלוטין לא! ואני הסתבכתי ועוד איך בניתוח האנדו האחרון שלי (והסיבוך למה? בגלל שנתיים IVF וניתוח מאוחררררר מדי
) - אני היום "שייכת" למחלקה הכירורגית (טפו טפו האנדו כבר לא מציק לי כמעט שנה הללויה), ורופאי האנדו כל הזמן בעניינים - תומכים, עוזרים, מגיעים, דנים במקרה, מלווים. ועכשיו בכלל אין לנו מה לדבר על האנדו... גם הכירורג הכללי שעומד לנתח אותי - האגו שלו גבוה יותר מהמטר וחצי שלו. ואי אפשר להגיד שאני מתה עליו. אבל הוא הבטיח לתקן אותי. אז כן - הוא לא כזה מרשים לדעתי אבל אין לי ברירה אלא לסמוך עליו. (אם הרב פירר אישר, אז בכלל...). ונכון - ניתוחים בהחלט משני חיים. לכאן או לכאן. אל תשכחי את כל אלה שהניתוח נתן להן את החיים בחזרה. את איכות החיים, את החיים בלי כאב, הריון בהמשך ועוד ועוד. בקיצור - תשמעי מה יחליטו במרפאה, תעשי את השיקולים שלך ויאללה לדרך. ניתוח יכול להיות גם בין טיפולים - אם בכלל. לגבי רב הון - לא מפתיע. פרוטוקול ארוך הוא הדבר הכי מקובל ונדוש לאנדואיות. והפגזת הורמונים היא שיטתו של רופא זה. לשיקולך בלבד אם ללכת איתו או לא. את מחיר ההורמונים אנחנו בכל מקרה משלמות/נשלם. בין אם זה בהפגזה מטורפת או בטיפטופים..

גלי 39

New member
זואילי

המון תודה על תשובתך!!! אני מקווה שאני לא חודרת מידי לפרטיותך אך אשמח לדעת מה מצב האנדו שלך היה לפני שהתחלת את השנתיים של הivf ?? האם מצב האנדו היה אז "קל" , "בינוני" , "קשה" ?? לי אישית יש רק ממצא של אנדו בגודל 34 בשחלה שמאלית ושיינמן אמר שבהגדרה אני שייכת לרמת אנדו קלה עד בינונית (והוא הדגיש שאני יותר נוטה ל"קלה" - ושאם לא היתה הציסטה בשחלה השמאלית - אז הוא היה אומר שאני שייכת לרמת אנדו קלה) כשאני קוראת את כל הסבל שאתן עוברות , וכשאני משווה את זה אלי - אז אני בהחלט יכולה לומר שה"אנדו" אצלי זניח !, יש לי רק כאבי מחזור בילתי ניסבלים , וכן כשאני אוכלת פירור סוכר בזמן המחזור אני "משלמת " בכאבי תופת ..., אבל חוצמיזה , הכל בסדר...) , אף פעם לא לקחתי גלולות למניעת הריון במהלך חיי... (לא יודעת אם זה חשוב) בקיצור - שיינמן אומר שהכי טוב היה להוצא את האנדו מיידית כדי למנוע זיהום בעת השאיבה ב ivf , אך מפאת גילי (43) , והתורים הארוכים לניתוח .. , אולי לא שווה לחכות את הזמן הזה - וכדאי להתחיל את ה ivf (יש לי אפשרות לעשות ivf רק עד גיל 45) בכל מקרה , אני אשמח מאוד לדעת באיזו דרגה היה האנדו שלך לפני שהתחלת עם כל ההורמונים (לפני כשנתיים - כדברייך) האם דרגת האנדו שלך היתה "קלה" , האם היה רק מוקד אחד של אנדו ? (כמו שלי יש בשחלה השמאלית ? ) , או שהיו לך יותר ממוקד אחד והסימפטומים הקשים היו גם לפני התחלת לקיחת ההורמונים?? אשמח לתשובה, גלי

זואילי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

פרטיותי מפוזרת בדפי הפורום מאז הפעם הראשונה שגיליתי את המקום הזה
מצבי לפני הטיפולים היה קשה. מאוד. ועברתי ניתוח לפני הטיפולים. ממש לא היה רק מוקד אחד. כשהסתכלו בבטן אז היא הייתה מלאה במוקדים ובהידבקויות. הסימפטומים היו לפני לקיחת ההורמונים. אחרי הניתוח היה לי שקט ושלווה למשך איזה 8 חודשים. עם הטיפול הראשון שהסתיים בגירוי יתר - הכל חזר. אבל זה ממש לא גרם לי לעצור רגע ולחשוב. אני מבינה את מכלול השיקולים שלך, ובטח כשמדובר באנדו קל שמן הסתם אם לא היית חושבת עכשיו על הריון אז ניתוח לא היה בכלל אישיו. אני יודעת שבתה"ש לא אוהבים לערבב שימחה בשימחה (יש כבוד לניתוח ויש כבוד להריון - אבל לא בו זמנית) אבל נראה לי שאם הייתי במקומך, הייתי תוהה בקול רם עם שינמן על אופציה של להתחיל IVF, לקבוע מראש ניתוח אם התאריך הוא רחוק מאוד ולהתפלל שתתקשרי אליהם לבשר על הריון ועל ביטול הניתוח... כי הדבר שרופאי האנדו הכי הכי אוהבים לשמוע זה שאנדואית הרתה. זה ניצחון מתוק לכולם על האנדו. (ואל תגידי שאני אמרתי...
כי כבר חטפתי על הראש כשעשיתי טיפול ורציתי להקפיא עוברים ואז להינתח...
). נורא הגיוני לא?? (הגיון של מכורה לטיפולים וגעגועים קשים לשאיבות).

זהבה240

New member
אני לא מסכימה איתך בקשר לחסימות מעיים

אז בפעם הראשונה אני חולקת על דעתך. אמנם, בניתוח בטן פתוח הסיכון לחסימות מעיים ולהידבקויות הוא פי אלף יותר גדול מאשר בלפרוסקופיה, אבל עדיין יש גם מניתוחי לפרוסקופיה סיכונים גם להידבקויות [כמו שאמרת] וגם להידבקויות היוצרות חסימות מעיים. מכיון שבעקבות ניתוח פתיחת בטן שעברתי בעבר [לא קשור לאנדו'] יש לי מדי פעם חסימות מעיים, אז הרופאים שהייתי אצלם לפני ניתוח הלפרסוקוופיה התייחסו לנושא. וכולם [שזה כולל גם מנהל חטיבה כירורגית בבית חולים גדול בארץ, שהלכתי להתייעץ אתו , כי אני מטופלת שלו ומאוד סמכתי על חוות דעתו בכלל; וגם פרופ. גולדנברג שניתח אותי הפעם] אמרו שאכן גם בלפרסוקופיה יש אחר כך סיכוי לחסימות מעיים. סיכוי שלא היה קודם לכן. אז הסיכון נמוך, אבל עדיין קיים. ולכן אני לא הייתי במקומה הולכת לניתוח אם אין שום סיבה מיוחדת לעשות את זה. זהבה

galim29

New member
לגלי

יכולה להגיד לך לגבי שיינמן שיכול להיות שלא כריזמטי כרופאים אחרים אבל בהחלט לא מתנשא וקשוב ואמפתי ונחשב רופא מצוין ואחראי. הייתי הולכת איתו ועושה רושם שהוא לוקח אותך מאוד ברצינות אם ביקש ממך לחזור אחרי שיתייעץ עם עוד רופאים. קשה לדעת אחרי פגישה אחת וצריך לתת זמן להכיר את הרופא בעצם כמו כל מערכת יחסים עם אדם נוסף. תני לו צ'אנס. הלפרסקופיה איננה ניתו עם פציחת בטן וזואילי באמת צירפה מאמר מצוין השבוע שעוסק ביתרונות של כניסה להריון בטיפולים אחרי לפרסקופיה ודיכוי רצוף. תקראי כי יכול לשנות את דעתך. ודווקא מרפאת תל השומר לא יורה באפילה בכל הנוגע לאנדומטריוזיס ויודעת לטפל ברוב המקרים בצורה הכי טובה בארץ, לפחות ממה שאני מכירה. כשיש מקרים מסובכים של מעורבות מעיים זה סיפור אחר אבל זה לא המקרה שלך או של רוב הבנות פה.

גלי 39

New member
אפשר קישור למאמר של זואילי?

אשמח מאוד לקרא אותו האם התכוונת שניתוח לפרוסקופיה לא דורש פתיחת בטן ? אשמח לתשובה , גלי

זואילי

New member
תלכי דף אחד אחורה. זה שם

עם כותרת "לעיונכן". לפה' היא לא פתיחת בטן. אבל כמו שכתבתי קודם - כל ניתוח בטן, ולפה' היא ניתוח.. בבטן - יש את הסיכון להידבקויות ואת זה כל רופא יאמר. תקראי גם על לפה' כדי להבין את ההבדל בינו לבין ניתוח פתיחת בטן. 2 דברים שונים לגמרי!! .

היי

אל תרוצי להחליט כי ככה אמרו לך...תמשיכי לבדוק ולחקור עד שתהיי בטוחה שהצעד שאת הולכת לעשות הכי נכון לך....ואז תתקדמי....הניסיון שלנו ודעתנו יכול לתת לך הבנה לגבי מה עבר עלינו ומה אנחנו חושבות .... אך מחקר שלך והכרות שלך עם גופך ועצמך יכול לתת לך את התשובה אותה את מחפשת...לכי לעוד חוות דעת תשמעי עוד רופאים....לכי לפרופ' משיח שנחשב ללהיט בנושא פוריות ומבין באנדו...אולי שווה להשקיע את הכסף לפגישה איתו כדי להבין לאיזה כיוון במצבך כדי ללכת.... שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחרי.

גל פיטר

New member
בדומה אלייך לא התרשמתי בכלל משיינמן

הייתי לפני שבועיים בתל-השמור א-כ-ז-ב-ה ענקית!!!!!! פשוט הצטערתי שנסעתי!!! בהצלחה מותק- אין לי מעבר לזה מה לייעץ! :)

galim29

New member
../images/Emo26.gifגל

למה את קוראת אכזבה ענקית? לא כתבת גם אחרי הביקור איך היה לך. זה מידע שחשוב שנשמע, לא רק את המחמאות. לא פחות חשוב לשמוע גם על האכזבות ואני אישית אשמח לדעת למה התאכזבת.

liyd

New member
יש מרכז אנדו' גם בית חולים כרמל בחיפה

אני מטופלת שם ומאוד מרוצה מהיחס מד'ר קאופמן והצוות. אני בהתחלה החלטתית להיתעלם בהאנדו' ולהתחיל טיפולי פוריות, אבל רק החמרתי את המצב שלי. עכשיו אני אחרי ניתוח הלפורוסקופיה כמו חדשה. מנסיון ההחלטה הזאת בכלל לא פשוטה ואני מאחלת לך בהצלחה

פז08

New member
הי...

לגבי ד"ר שינמן - אני מטופלת שלו, התחלתי בתור מטופלת שלו בכללית ובהמשך נותחתי על ידו בתל השומר. ד"ר שינמן הוא קודם כל אדם מקסים, אמפתי וקשוב, ומעבר לכך לטעמי הוא רופא מאוד מקצועי. הוא נחמד מאד - תמיד!!!! אין לזה שום קשר למקצועיות שלו. הוא לא עושה שום ניסויים על מטופלות והוא האחרון שינתח אם אין צורך בכך. לראיה- הוא אמר לך שהוא רוצה להתייעץ עם עוד רופאים שזה דבר מאוד מקובל ברפואה ככלל, וברפואת נשים ואנדומטריוזיס בפרט. הוא לדעתי האדם האחרון עלי אדמות שיפקיר אותך לסבלך במידה ויש סיבוכים. הוא ממש לא כזה. אני בזמנו התקשרתי אליו לנייד פעמים רבות, למרות שלא טופלתי אצלו בפרטי אלא דרך קופת חולים, כך שהוא ממש לא היה חייב לי כלום. לא רק שתמיד ענה לי, אם היה בממתינה או לא יכול היה לענות היה תמיד חוזר אלי. אחרי הניתוח הייתה לי בעיה קטנה - הוא קיבל אותי במרפאה בכללית למרות שלא היה לי תור. והוא תמיד, גם אז וגם היום מאוד סבלני וקשוב. לי אישית, יש רק מילים טובות לומר עליו. בכל אופן, אני מסכימה עם בנות אחרות שתמיד אפשר לקבל חוות דעת נוספת. ניתוח בהחלט זה לא דבר פשוט וצריך להיות שלמים עם ההחלטה לפני שמקבלים אותה. כמו כן, כפי שכתבה זק, אפשר להתייעץ עם רופא פוריות שמבין בנושא אנדומטריוזיס, ולראות מה הוא אומר לגבי סיכויי טיפול בנוכחות אנדומטריומה. צריך לקחת בחשבון שיש אפשרות שהיא כן תפריע לטיפולים, ולכן רצוי להתייעץ לפני התחלתם. בכל אופן המרכז בתל השומר, של אנדומטריוזיס, מטפל באמצעות מגוון רופאים ומומחים בתחומים שונים, כולל פוריות. דרך אגב, בפורום שלהם- פורום אנדומטריוזיס שיבא, יש עכשיו אפשרות להתייעץ גם בנושא פריון, פשוט לכתוב בכותרת השאלה "פריון" ואז עונה ד"ר אליצור, אם אני לא טועה. זו גם אופציה.... מה שלא תבחרי, שיהיה לך בהצלחה...

רווית04

New member
שלום לך,

בפגישתי הראשונה בתל השומר כלפני שנתיים אחרי שהגעתי כתקופה ארוכה עם סבל וכאבים וכו' דווקא קיבלתי תדהמה מול העיניים שלי במרכז האנדומטריוזיס שם. מכיוון,שקיבלתי תשומת לב מלאה,יכולתי למצוא את עצמי משוחחת עם ד''ר רון שיינמן אחרי לפרוסקופיה על הכאבים,על הבעיות בתפקוד יום יום שלי שדיברו על שהפסקתי לנהוג,שכמעט ולא יצאתי לבילויים,שלא יכולתי לקיים יחסי מין וכו'. ופשוט ניתנה לי ההרגשה שסוף סוף למישהו אכפת מהחיים שלי! מישהו מעוניין שאני אנסה להחזיר לעצמי את החיים שלי גם אם לא בצורה מלאה - אבל לפחות שאני אחיה.ולא אהיה חיה - מתה. אני באר שבעית שנוסעת רוב המקרים עם הוריי לתל השומר ולא רק למרפאת אנדו, גם למרפאת כאב. וקיבלתי פשוט יחס הרבה יותר טוב ממה שיש להם להציע שם ממה שקיבלתי בבית החולים סורוקה. ד''ר שיינמן לא יעשה משהו בניגוד לרצונך,כן אכפת לו לשמוע והוא סבלני. תאמין לי שסבלני. אני הייתי בוכה ומתלבטת כל כך והבן אדם לא היה נותן לי ללכת משם עד שקיבל רקע מספיק בשביל לוודא שאני יוצאת עם מלוא המידע ומזכיר לי שכל אישה וגופה היא שונה אחת לאחת אבל הוא כאן בשביל לעזור לי למצוא את מה שיהיה מספיק טוב עבורי. נכון עברתי שני לפרוסקופיות , נכון שההחלמה הייתה גם ארוכה והתופעות אחרי הניתוח לא נעימות. אבל גם כשאת מגיעה ללפני ניתוח ולפני שאת חותמת על טפסים גם לכיוון זה - יושב איתך גם רופא גינקולוג אחר שמוודא שאת מבינה את הכל,אומר לך בעיקרון שיש נשים שמעידות שהניתוח עזר להן וחלקן לא.שאת לא צריכה לחשוב על זה כאל ניתוח קסם. ואצלי בחדר הניתוח השתתפו גם ד''ר דוד סוריאנו וגם ד''ר שיינמן. בנוסף לכך אני יכולה לספר לך שאחותי בת 18,חודש הבא עוברת ניתוח לפרוסקופיה בתל השומר תחת ד''ר שיינמן שהבאתי אותה איתי ברגע שהתחלתי לקשר שהסבל שהיא עוברת פשוט דומה לי שאני הייתי בת 19. אני רק יכולה להגיד בפנייך שנוצר לי רושם ואפילו לכלל המשפחה שלי דודים שבאו לבקר במחלקה שזוהי מחלקה שלא מקשקשת ומודעת למעשיה,הם אחראים מאוד, הם לא יכניסו אותך לניתוח ללא ייעוץ מספק וקבלת תוצאות ממגוון הבדיקות השונות ואף יהיו איתך בביקורות או יפנו אותך להמשך קבלת עזרה במרפאות נוספות רק על מנת שתרגישי טוב יותר ותזכי למה שאת מייחלת לו. בהצלחה.

שלום גלי

לא אפרט ולא ארחיב מכיוון שכרגע אני נמצאת בתקופה שאני לא יכולה להרשות לעצמי להתעצבן. וכל מחשבה על כך מחזירה אותי אחורה לתקופה של תסכול, כאב ועצבים שממש לא מיטיבים עימי... רק אציין, עפ"י נסיוני המר, שאת צודקת לחלוטין לגבי ההרגשה איתה יצאת. ואני לא הייתי שם רק פעם אחת, אלא תקופה של כשנתיים הכוללת ניתוח חוזר ומעקבים, נתתי צ'אנס למקום פעם אחר פעם, תקופה של יחס מזלזל ויהיר ביותר מצד הצוות שם... אסיים בכך שאספר שבפעם האחרונה שהייתי שם גם לי הובטח דיון בתיק/ התייעצות רופאים לגבי המשך טיפולי פריון ושאלת ניתוח נוסף- זה היה במרץ 2009 אני עדיין "מחכה" לתשובה... (זה היה הקש ששבר את גב הגמל...). מיותר לציין שכף רגלי לא תדרוך שם יותר אפילו במחיר בריאותי... אני ממליצה לך למצוא רופא פריון טוב (לא מכירה את הרופא שציינת) ואם אפשר אף פרטי (על מנת לזרז תהליכים) ולהתחיל כמה שיותר מהר בטיפולים, כמו שאת כבר יודעת הגיל והזמן לא משחקים לטובתך, ולדעתי חבל על כל חודש שחולף. שיהיה בהצלחה בכל מה שתחליטי

גלי 39

New member
ניתוח לפרוסקופיה - מרפאת אנדומטריוסיס תל השומ

בנות ! אני מתנצלת מראש על האורך - אך העיניין הוא דחוף!! כי עוד היום אני צריכה לחזור למרפאת האנדומטריוסיס לדוקטור שיינמן ולומר לו אם אני מעוניינ בניתוח הלפרוסקופיה שבוע הבא! הייתי היום במרפאת האנדו בתל השומר , בשבוע שעבר הייתי בפגישה הראשונה אצל דוקטור שיינמן והוא ביקש שאחזור היום אחרי שיקיים התייעצות עם שאר הרופאים בקשר ל"מקרה" שלי... רקע- יש לי בשחלה השמאלית ממצא עם חשד לאנדומטריומה בגודל 32*37 1.אני בת 43 , מעולם לא ניסיתי להיכנס להריון 2.אני עושה זאת מתרומת זרע מחו"ל 3.הסטרוסקופיה- רחם תקין! 4.צילום הרחם - הראה ששתי החצוצרות שלי סתומות (אך גם זה לא בוודאות של 100 אחוז) , אך בגלל גילי , ישר "הקפיצו" אותי כיתה ל ivf עם הורמנים - עלי לציין שעוד לא התחלתי שום תהליך של ivf ואני לפני ivf ראשון ולפני התחלת מתן הורמונים לשם כך.., מה שמפחיד אותי לגבי העובדה שתוך כדי מתן ההורמונים ישנה סבירות שהאנדומטריומה יכולה לגדול , או שבעת השאיבה של הביציות ב ivf יכולים בטעות לגרום לזיהום שאז זה יוביל לחודשים של מתן אנטיביוטיקה וכאבים איומים והכי חשוב איבוד זמן יקר ..., כמו כן דוקטור שיינמן וגם הרופא סוריאנו (שניראה מאוד רציני ואמין) ישבו איתי היום ואמרו שיכול להיות שגם בלי ניתוח לפרוסקופי אני אצליח להיכנס להריון - אך הם ממליצים מאוד שאעשה זאת ..- הם גם אמרו לי שאם אחליט עוד היום לעשות את הניתוח הם מוכנים לעשות לי את הניתוח כבר בשבוע הבא!!!, כדי שלא "אבזבז " זמן וחודשים - היום אני צריכה לחזור אליהם טלפונית ולומר להם האם אעשה אני מוכנה לעשות את הניתוח או לא לדברי רופאי האנדומטריוסיס- הניתוח הוא עניין של יומיים שלושה בבית החולים ואחר כך החלמה של יומיים וקצת...., וישר אוכל להתחיל בהורמונים ו ivf (הם הדגישו בפני שלא אצטרך "דיכוי" או משהו כזה.... קצת על הסימפטומים של האנדו אני חייבת לציין שביחס למה שקראתי פה שבנות עוברות בגלל האנדו שלהן אני כניראה "מקרה קל" , אך בהחלט לפני כשלוש שנים "חוויתי" במשך כשנה כאבי תופת ששום כדור לא עזר לי (ואז לא איבחנו כלום ולא ידעו ממה הכאבים) , וכן יש לי כאבי מחזור לא נורמליים במשך שנים שהוחרפו בחמש השנים האחרונות (עד כדי כך שאני לוקחת 6 או 8 כדורים נגד כאבים בעת המחזור רק מהפחד מהכאב הביתי ניסבל!! כמו כן יש לי את תחושת ה"מלאות" - הגוף אוגר נוזלים תחושות לא נעימות בצד שמאל (היכן שנימצאת הציסטה) ca125 שלי תקין , יש לי סימפטומים "קלים" עד בינוניים שיכולים להעיד על אנדו (דבריו של שיינמן ) אני מתלבטת מאודדדדד בקשר לעשיית הניתוח בשבוע הבא - ואשמח לעיצתכן - האם הניתוח נחשב ל"קל" , האם יש פה מישהי שעברה משהו דומה?? האם לדעתכן אם לא אעשה את הניתוח ואתחיל לקבל הורמונים ,האם הציסטה תגדל ? ... אני מאוד מתפתה לעבור את הניתוח אך חוששת מאוד! למרות ששני הרופאים ניראים לי אמינים ואיכפתיים - הייתה לי תחושה שיש משהו "ניסתר" מאחרי "הלהיטות" שלהם להכניס אותי , לניתוח בדחיפות והתראה של שבוע בלבד. אני אשמח לתגובותיכם... תודה, גלי.

למעלה