רוצה לארגן מעגל נשים

ענבר1234

New member
רוצה לארגן מעגל נשים

שלום אני מחפשת מנחה לקבוצת נשים שאני מארגנת באלפי מנשה (ליד כפ"ס). מדובר בקבוצת נשים בגיל 30 בממוצע, אימהות לילדים קטנים, שמתמרנות בין קריירה לגידול ילדים. שאלותיי: האם באמת מתבצע שינוי, ומשים יוצרות העצמה אישית או שמדובר בעיקר במפגשים של נשים בעלי אותו עניין, ומקום של פורקן וונטילציה? מהם הקריטריונים לבחירת מנחה? כמה נשים צריכות להתאסף? כמה מפגשים בד"כ מבצעים? מהי עלות של סדנא כזו? ולבסוף, האם אתן מכירות מנחה מתאימה? תודה רבה דבורית

בוקר של אור ענבר ../images/Emo42.gif

מעגל נשים הינו חוויה מדהימה, מגבשת ומחזקת אם כקבוצה ואם לכל אחת בנפרד. האם מתבצע שינוי ? תלוי בכן ובמידת השיתוף שלכן. הרעיון של מעגל נשים הינו שיתוף והקשבה. מעגל שמתגבש אחת לזמן מסוים, באופן קבוע, ובכל פעם עולה נושא מסוים. כל אחת מציגה את הפן האישי שלה בנושא - מכאן השיתוף. היופי במעגל הוא ההשתקפות, לראות ולשמוע את האחרת בנושא האישי שלך - זה מעלה תובנות כאלו ואחרות אשר גורמות לך לחשיבה ומכאן ליכולת לעשות שינוי. ישנן מנחות מעגלים שעוסקות גם בריפוי כזה או אחר ומכאן מעגלי ההקשבה ושיתוף שמביאים עמם ריפוי. לדוגמא המעגל שאת מבקשת להקים - נשים בעלות קריירה ואימהות לילדים במקביל. יש שפע של רעיונות שאפשר להעלות במעגלים מסוג זה - אני כאישה למעט היותי עובדת ו/או אמא של ו/או אשתו של.... ההתמודדות שלי עם המצפון שלי לעומת הילדים שלי סליחה, האם אני סולחת לעצמי על כך שאני גם משקיעה בזמן הפנוי שלי ? ועוד... קריטריונים לבחירת מנחה - מישהי עם ידע וניסיון בהנחיית מעגלי נשים. למדתי בנוסף הנחיית מעגלי נשים של הקשבה, שיתוף וריפוי - אני מכירה מספר נשים נפלאות שעוסקות בתחום ויכולה להמליץ לך בחום רב (את מוזמנת לפנות אלי במסר ו/או להתקשר, יש את המספר שלי באתר האישי שלי). כמה נשים צריכות להתאסף - לדעתי לא פחות מחמש ומקסימום 15. כמה מפגשים בד"כ מבצעים - אין מספר מדויק. אפשר להתחיל עם סדרה של עשרה מפגשים ולראות לאן זורמים עם זה, מן הסתם תווצרנה חברויות וגם השמחה שלהיפגש למען עצמכן פעם בשבועיים לערך... זה לא משהו שצריך להיפסק בשלב מסוים. מהי העלות ? יש צורך לעשות הבדל בין סדנה לבין מעגל נשים. סדנה יש לה את מספר המפגשים שלה ואת העלות עפ"י המנחה שאת בוחרת להזמין. מעגל נשים זו הבחירה שלכן ומכאן העלות יכולה להיות פר מפגש. שיהא בשמחה ויישר כוח !! אסנת

למעלה