רוצה ייעוץ

חןYA

New member
רוצה ייעוץ

אני מרגישה שאין לי שליטה על החיים שלי, אין לי סדר במחשבות, בבית, בחפצים אני רוב הזמן מאוד מתוחה , קופצת מעניין לעיניין ולא מספיקה כלום.אני מכניסה את האנשים שסביבי למתח ואחר כך קשה לי להרגיע, אני אוכלת ללא סוף , אני מדברת המון בטלפון לא עושה כלום בבית ולא יודעת לסיים דברים. אני מאחרת לכל מקום שאיתי קובעיםת דוחה הכל לרגע האחרון. מה אתפ אומרים ? מי יכול לסייע לי ? קצת רקע על עצמי: אני נשואה + שלושה ילדים , אני עסוקה בשתי משרות ,תמיד במינוס בבנק לא מצליחה לשלוט על הקניות של בעלי ו.........די להיום עייפתי

nutmeg

New member
שאלה אחת...

תמיד היית ככה או שמא מדובר בתופעה חדשה?

והרי.. סיפור זן

היה היה מאסטר שהגיע כדי ללמד את השיעור של היום. קשר מטפחת סביב העיניים, לקח חץ וקשת וכיוון אל תפוח שהועמד בשבילו על עץ רחוק. כיוון את החץ.. מתח... וירה! החץ.. עף עף עף......... פספס ועף אל השדות. הוריד את המטפחת..התבונן.. ואמר.. אוקי, זהו זה. אמרו לו התלמידים.. מה זהו?! אתה פספסת!! ואמר להם, כן, נו.. אי אפשר לפגוע במה שלא רואים! קראי את המכתב שלך.. שמת לב.. שלא שאלת שום שאלה? מה את רוצה?.. מהו, הרצון שלך? לאן את רוצה להגיע? רק הצהרת על דברים קיימים, לא הצבת לך שום יעד.. אם את לא יודעת מה את רוצה, איך תגיעי לשם? אני מציע שתתחילי בלומר .. מה זה שאת רוצה? מקווה שתרמתי..

nutmeg

New member
אינשם

לפעמים אנשים רוצים להתלונן בלי לבקש בקשה או לשאול שאלה - ככה, כי יש להם משהו מציק על הנשמה. אחר כך אולי תתפתח גם שאלה או בקשה, אבל זה לא חוק או משהו כזה... מותר להתלונן בלי לבקש כלום.

חןYA

New member
ספור מעניין אבל לא כל כך קולע

מכיון שברור שזה לא מצב טוב. אני צריכה יותר אנרגיות ושיופנונאפיק הנעון חשבתי שזה מתפרש מהודעתי. תודה

חןYA

New member
מצטערת , ההקלדה לא היתה טובה

ובכן ,בהחלט נכון , לפעמים יש צורך לשפוך ולספר למישהו מבלי לדייק במטרות ובמחשבה שניה הרי ברגע שיודעים מה הבעיה ומה רוצים להשיג -הרי שכבר 50% מהבעיה נפתר. אז ככה, אני רוצה לסדר לי את המחשבות , לדעת להבדיל בין טפל לעיקר ובעיקר להיות יותר חיונית ,אני מניחה שמצבי לא פתולוגי כי אני כן מתפקדת (על פי רוב לשביעות רצון כולם) אבל חסר לי הרוגע לשקול נכון את צעדי להרגע ולהרגיע אני יודעת שאין פתרון בזק ושלכל תופעה יש סיבות , אני חושבת שאני אדם יצירתי מאוד ( וזה מה שאני באמת) שמתקשה בהתארגנות ומרוב דברים שהוא רוצה לעשות הוא מאבד כיוון? בעצם רציתי לשתף ואם יש לך מה לומר , מבלי לשפוט אותי-אודה לך מאוד

תגובה..

איכשהו תמיד יש את אלה.. שאוהבים לתקן ולדייק לי את ההודעות.. שיהיה.. בכל אופן, לא אמרתי שאסור להתלונן, להיפך.. זה אחד התחביבים הגדולים ביותר שלי :) השאלה היא מה המטרה .. מה משרת מה לא וכו'.. אלאה.. זה לא שלא הבנתי מה משתמע מההודעה שלך.. העניין פה הוא לא להבהיר לי או לקהל הצופים את המשמעויות של מה שאת מנסה לומר.. הרי שאם עברת לעסוק בי, במקום בעצמך.. אז פספסת את כל הרעיון.. את רוצה להבהיר עניינים בינך לבין עצמך.. וכמו שאני רואה כתבת הודעה שניה.. שהיא הרבה יותר לעניין!! הלא זה מטופש לנסות להצדיק ולהסביר דברים שגם ככה על הפנים? המיינד שלך.. מקשיב למילים שאת אומרת, ומבצע אותם כמו רובוט, בלי שיקול דעת על טוב ורע וכאלה, כשאת מתמיעה רעיונות על קיומו של מצב מסויים, אז זה כל מה שזה.. וכלום לא יקרה לשינוי. אבל כשאת מתחילה לראות בראש את החזון שלך, במקום את הבעיות.. אז תהליך יצירה חדש מתחולל. אני ממשיך.. צר לי אם ההודעה נשמעת שופטת.. היא איננה, וטיפ, נסי להתייחס למה שאת יכולה להרוויח מההודעה, מאשר באיזה טון היא נכתבת. יש הרבה דרכים להשיג את מה שביקשת לעצמך.. סך הכל, רגיעה, מיקוד, שקט, שלווה. אפשר לעשות את זה בצורה פסיבית ואקטיבית. אישית אני עושה מדיטציה כל בוקר שאני קם, וזה מסדר לי את האפיק הזה של החיים.. רגיעה, ריכוז, מיקוד, שלווה, רוגע, שיקול דעת וכו'.. אפשר לעשות את זה גם בשיגרה.. מדיטציה פסיבית. לזכור לנשום.. להירגע.. יש מיליון ספרים בנושא. זה לא סוד גדול.. סך הכל להכניס לעצמך לשיגרה איזושהי רוטינה חדשה לחיים שתתמיע בך את רעיון הרגיעה. אולי כל פעם לפני השינה תסכמי איפה הייתה לך רגיעה היום, מה עשית, מה היו הנסיבות, איך עשית את זה, ואם לא.. אז לכתוב שלא. משהו שיכנס לך לשיגרה.. ושתתמידי בו! אצלי זה מדיטציה. לדעתי האישית זהו חלק חיוני מהחיים ועוד הרבה אנשים צריכים לנהל את החיים באיזושהי צורה שכזו לטובתם האישית. בהצלחה באשר תבחרי :)

חןYA

New member
רוב תודות, אנסה נקווה שגם לי זה

יהיה יעיל . השאלה היא איך להתחיל במדיטציה? על מה היית ממליץ? ספר/ סדנא. אשמח אם תפרט יותר .

הממ..

אגב סדנא אני מכיר סדנא נפלאה אם מעניין אותך.. דווקא לא רוחנית, אלא לשיפור איכות חיים בכל התחומים.. אבל לנושא.. מדיטציה זה לא תורה גדולה.. אם אקטיבית.. הנה מה שאני עושה... שבי, קחי נשימה עמוקה.. והתחילי להירגע. עיצמי את העיניים. תתחילי להתמקד באצבעות רגל ימין.. נישמי נשימה, וכשאת מוציאה את האוויר הרגישי איך כל המתח יוצא מאצבעות רגל ימין וכל השרירים משתחררים. כעת עשי אותו באצבעות רגל שמאל. כעת התמקדי במפרק רגל ימין ועשי אותו דבר.. רגל שמאל אותו דבר.. השריר מהבך למטה.. הברך.. הירכיים.. הישבן.. הבטן.. פרקי את הגורמים לכמה שיותר חלקים.. וחשוב ש..תעשי את זה לאט!.. Slow down, זה מקום אחד שאת לא אמורה להגיע לשום מקום ועצם התהליך הוא העניין. כשאת מסיימת לעבור על כל הגוף כולל הפנים והראש וכו'.. התחילי להתבונן על המחשבות שצצות לך בעיני רוחך. אם אין מחשבות.. אז הרי שאת בגן עדן עלי אדמות. אבל אם יש מחשבות.. אל תנסי להעלים אותם, אל תפתחי אותן, אל תתערבי במה שקורה, פשוט תיהיי הצופה מהצד. תסתכלי עליהן.. תני להן לעבור.. אם מגיעים לך לראש דברים מטרידים.. זה בסדר, תני להם ללכת באותה מידה, זה לא המקום בשבילך לחשוב מחשבות ולהסיק מסקנות או להגיע לתובנות. אל תיהיי מעורבת בכלום.. אפילו לא בנשימה שלך, כן תיהיי מודעת לה, תתבונני בה, שימי לב איך היא פשוט.. מתרחשת.. בלי התערבות שלך.. כאילו שמישהו אחר נושם דרכך, או איזה משהו עליון.. לא חשוב בכלל. זהו הזמן החופשי שלך, הזמן שלך להניח לכל האובססיות בצד, תוכלי לקבל אותן בסוף :) אישית אני משתמש במצב ההיפנוטי הזה, להכניס לי לתודעה דברים שאני רוצה שיהפכו להיות חלק מחיי, או לראות את העצמי שהייתי רוצה להיות ולשים לב מיהו ואיך הוא מרגיש, ואיך הוא מסתובב בעולם, ומה עושה.. וכמה שיותר פרטים וחיות כך יותר טוב.. ואז אני מגלה שגם שאני יוצא מהמדיטציה זה נשאר איתי ויותר ויותר בחיים מוצא את עצמי עושה מה שהוא היה עושה. מדיטציה ותרגילים מהסוג הזה יכולים להיות מועילים להמון דברים.. ויש המון תרגיליםו מדיטציות ואולי דברים שיתאימו לך יותר ואולי פחות.. תתחילי להתעניין.. לקרוא.. למצוא איזו סדנא או מקום שעושים בו מדיטציה מאורגנת זה גם רעיון לא רע, חשבתי בעצמי ללכת לדבר כזה. לעשות יחד עם עוד אנשים.. גם חברים חדשים, גם פרספקטיבה חדשה, שינוי שיגרה, רגיעה.. למה לא. בהצלחה!

חןYA

New member
../images/Emo51.gifלהסבר כזה מפורט לא ציפיתי../images/Emo127.gif

נפלא , אני חייבת לנסות את זה , עכשיו התבהרו לי הדברים יותר. האמת שהתנסתי לא אחת במדיטציה והתחושות היו נפלאות. אבל בכל פעם שניסיתי לעשות זאת בכוחות עצמי או בעזרת קלטת -זה לא בדיוק הצליח לי. איך שאתה תארת את התהליך -עזר לי מאוד, ויכול להיות שהפעם זה יצליח לי יותר. הרבה ,

אחתאחרת

New member
עייפת?

מוזר מאוד... סה"כ שלושה ילדים, שתי משרות, בעל שמבזבז כסף באופן לא אחראי (? - כך הבנתי) ומינוס בבנק. אם לא היית מתעייפת הייתי אומרת שאת אישה מוזרה. מכל הדברים האלה הייתי מתחילה לטפל דווקא בעניין בעלך. הוא זה שאמור להיום גורם מסייע ושותף לנשיאה בנטל, ולא עוד פריט ברשימת הקשיים שלך.

למעלה