רוצה חוות דעת

רוצה חוות דעת

שלום, במקרה יצא לי להכנס לאתר שלכן וזה ממש מגניב לדעתי שיש פורום כזה, וממש כיף לקרוא פה כמה אתן שם בשביל החיילים שלכן, אני מקווה שלפחות הם מעריכים את האהבה שלכן אליהם. בכל מקרה רציתי לקבל חוות דעת נייטרלית בנושא ואשמח אם תענו. זה קצת ארוך אז סליחה מראש... אני בן 22, השתחררתי מהצבא לפני 4 חודשים. כשהייתי שנתיים וקצת בצבא התחלתי לצאת עם מישהי. אני הייתי הבחור הראשון שלה והיא שלי. רוב הזמן יצאתי שישי שבת פעם בשבוע או שבועיים וכשהייתי יוצא אז הייתי רוצה להיות איתה במשך כל היומיים האלה והיא לא רצתה, היא רצתה ביום שבת להיות עם המשפחה ושנפגש במוצאי שבת. הצעתי לבוא להיות אצלה ביחד עם משפחתה (כמו שהייתי עושה בשישי בערב) והיא לא רצתה. קיבלתי את זה והמשכנו הלאה, למרות שזה הפריע לי ומדי פעם העליתי את זה בלי שזה תרם למשהו. כשהגעתי ל4 חודשים האחרונים הייתי אמור לקבל תפקיד שרציתי כל כך עוד לפני שהתגייסתי אבל היציאות היו חרא (בערך פעם ב3 שבועות) כשאמרתי לה את זה היא אמרה "אני אשתדל לחכות לך, זה ממש קשה לי". ממש נבהלתי מהמשפט הזה והחלטתי לוותר על התפקיד כדי שלא יפגע הקשר. בסוף לא קיבלתי את התפקיד בכל מקרה. השתחררתי והייתי בתהליך מיון לתפקיד בשב"כ בשטחים. היא כמובן לא הייתה מרוצה, היא לא ביקשה שאוותר על זה אבל זה גרם להרבה מתחים בקשר. אמרתי לה שאני באמת מבין אותה ושאם היא לא יכולה לקבל את זה בלב שלם אז אוותר על התפקיד, כי אני יכול לוותר בלב שלם בשביל הקשר. בסוף לא התקבלתי לתפקיד הזה אבל התקבלתי לתפקיד אחר, לא בשטחים ולא ממש מסוכן. יום לפני הקורס (שבת) החלטתי להפתיע אותה ולבוא בשבת בצהריים כדי להראות לה שהשד לא כזה נורא (בכל זאת עכשיו שוב אצא סופי שבוע ונמאס לי לחכות עד מוצאי שבת בשביל לראות אותה) היא לא הייתה בבית, עשתה סיבוב עם אחיה. חיכיתי לה בחוץ שעתיים שבהם התמלאתי עצבים- למה אני צריך להסתובב ברחובות שעתיים בשביל לראות אותה ביום שבת, למה אני לא יכול להפגש איתה כמו זוג נורמלי, בסוף כשהיא באה כבר באו לאסוף אותי ולא נשארתי איתה. בערב נפגשנו והייתי עצבני, רבנו אבל השלמנו. למחרת (היום הראשון בקורס) היא אמרה שהיא חשבה על זה ושהיא רוצה הפסקה. היינו בהפסקה עד יום חמישי- יצאתי הביתה והשלמנו. הכל היה בסדר בהתחלה. אחרי כמה זמן בקורס היא אמרה שהיא לא רוצה שאני אדבר על הקורס כי אני מתלהב מזה יותר מדי ושהיא רוצה שכשאני בבית אז אהיה איתה ולא "אביא את הקורס הביתה". הסכמתי. בינתיים הקורס נהיה ממש קשה ולחוץ. גם לה התחיל להמאס מזה שאני בא רק סופי שבוע. אציין שהייתי ישן במלון 20 דקות נסיעה מהבית שלה ובאוטובוס קצת יותר והיא לא ניסתה לבוא לבקר אותי אף פעם. לעומת זאת כשהייתי בצבא, יום לפני שהיה לנו 4 חודשים ביחד, עבדתי כל הלילה כדי שאוכל לצאת ולהפתיע אותה ביום של ה4 חודש, וכשאח שלה היה במלחמה והיא היתה מצוברחת, נסעתי אליה בערב לעבודה והפתעתי אותה עם הרבה שוקולד וחזרתי לצבא באמצע הלילה רק כדי להעלות לה חיוך קטן על הפנים. מהמלון גם אני יכולתי לצאת אבל הקורס היה ממש חשוב לי ואם הייתי נוסע אליה הייתי חוזר מאוחר בגלל אוטובוסים וכאלה ולא הייתי ישן הרבה וזה היה פוגע לי בתפקוד. ניסיתי לארגן שההורים שלי יבואו איתה אבל גם לא יצא. באמצע הקורס (הקורס הוא חודשיים) יצאתי לסופ"ש ואחרי שכל השבוע הלכנו מכות ונקרענו הייתי עייף פיזית ובעיקר נפשית,כמה דקות לפני שיצאתי אמרו לי שאני על סף הדחה והיתי ממש מבואס. חזרתי הביתה וכל מה שרציתי היה לשים את הראש ולישון. אבל היא רצתה להפגש אז עשיתי מאמץ והבאתי אותה אליי. כשהיינו אצלי לא דיברתי על הקורס ועל זה שרוצים להעיף אותי, היא דיברה קצת על העבודה וזהו. אח"כ ראינו טלויזיה ואני התחלתי להרדם. לא יפה, אז התחלתי לגעת בה כדי לשמור על עירנות ולהרגיש קצת ביחד, היא לא רצתה בטענה שהיא עייפה. סבבה גם אני הייתי עייף. אחרי כמה דקות שוב כמעט נרדמתי ושוב התחלתי לנגוע בה ושוב לא רצתה. אחרי זה כבר לא הצלחתי להשאר ער, אמרתי לה שאני ממש עייף ושאקח אותה הביתה. נרדמתי לכמה דקות כדי שיהיה לי כח לנסוע. כשהתעוררתי הייתי הרבה יותר עייף, ממש פחדתי לנסוע. הערתי את אמא שלי שתקח אותנו אליה. כשליוויתי אותה אמרתי לה שאני מצטער, אבל זה מה שיש לי לתת כרגע, אני חוזר עם הלשון בחוץ וזה ה100 אחוז שלי, ושתחזיק מעמד עוד חודש זה נגמר. למחרת היא אמרה שעדיף לה כלום מאשר מה שאני יכול לתת. נפרדנו. מי שהגיעה עד לפה, כל הכבוד. מה אתן חושבות? עליי? עליה?? על הקשר?? אמנם הוא נגמר אבל מעניין אותי אם יש דברים שיכולתי לעשות טוב יותר להבא

Jeanne D Arc

New member
דעתי האישית

טוב שנפרדתם, כי בתכלס לפי מה שסיפרת היא לא כל כך רצתה להתאמץ כדי להישאר איתך בקשר. גם אם היא לא אוהבת לדבר על הצבא, בכל זאת היא יכלה להתיחס לנוסע קצת פה ושם, באמת שהקשר לא אמור להיות בנוי רק מה עשית או מה אתה עושה בצבא. בכל הקטע הזה אתה יצאת זה שניסה להחזיק את הקשר, אבל כמו שכולם יודעים שבשביל קשר צריך רצון של שני הצדדים, כנראה שכאן היה הרצון רק שלך, ואצלה זה היה יותר אם יצא אז יצא ואם לא אז לא נורא. נכון זה קשה להיות חברה של חייל קרבי, וצריך רצון מיוחד וכוח וכנראה שהיא לא רצתה את זה כל כך =/ בכל מקרה בהצלחה בקשרים הבאים, עכשיו כשהצבא נגמר יהיה לך הרבה יותר קל למצוא קשר טוב :)

Ray512

New member
אוקיי

לפי איך שאתה מציג את זה, נראה שבאמת ניהלת פה קשר חד צדדי. אני מניחה שיש עוד דברים מעבר- מהצד שלה. לגביי העניין של הסופי שבוע- אני מבינה את התסכול שלך, אבל תזכור- שיש לה חיים חוץ ממך. יש לה משפחה, חברים, עניינים. נפגשתם תוך כדי השירות שלך, כך שהיא נזרקה למערכת הצבאית במובן של חברה של חייל. בלי מקדמות, בלי שומדבר. אני מניחה שהיא לא הייתה מוכנה (וגם לא צריכה, דרך אגב) להקריב את שאר החיים שלה עבורך. זה נשמע חמור, אני יודעת, אבל הכוונה היא שהיא כנראה מורגלת שביום שבת היא מבלה עם המשפחה. גם אני אוהבת לבלות עם המשפחה שלי. כשחבר שלי נמצא גם כן, זה יותר מנחמד ואני אוהבת את זה- אבל בכל זאת, לפעמים צריך קצת זמן עם המשפחה לבד, מבין? בדיעבד, נראה שטוב שנפרדתם. אני מניחה שהיו לה את הסיבות שלה, ולא הכל אתה יודע, אבל יכול להיות שהיא באמת לא הייתה מוכנה לטיב קשר כזה. היית מוכן לוותר על הרבה דברים למענה. עצה לעתיד- אל. פשוט אל. היה פה מזמן דיון לגביי הקרבות, ואני חוזרת על העמדה שלי- אתה נמצא במקום הראשון! ברור שצריך לוותר בקשר ולבוא לקראת הבנאדם השני, אבל כשזה מגיע לרמה כזו של הקרבות ו-וויתורים, זה פשוט לא נכון ולא הוגן. לסיכום, נראה לי שהיית מוכן להשקיע בקשר יותר ממה שהיא הייתה מוכנה לקבל. ומאידך, היא הייתה צריכה להשקיע בקשר יותר משהיא כנראה הייתה מסוגלת לתת. אני לא שופטת אותה, כמו שאני גם לא שופטת את הקשר שלכם. העניין פשוט נראה לי הרבה יותר מסובך ממה שהוא נראה על פניו. בהצלחה בהמשך, בכל מקרה.

אמממ...

את אומרת שלפני שהם נפגשו היו לה חיים, מפשחה, חברים עניינים, אבל עכשיו יש גם אותו, הוא נכנס לה לחיים והיא צריכה לפנות זמן בשבילו. הוא אפילו לא אמר לה שהוא יבוא על חשבון המשפחה, היא רוצה להיות עם המשפחה וזה לא הפריע לו, הוא הציע להצטרף. אני לא יודעת אם מה שהוא מספר זאת כל האמת, אבל אם כן, אי אפשר להצדיק אותה בשום אופן. אני מכירה אותך קצת, ואת בחיים לא היית אומרת לחבר שלך לוותר על תפקיד שהוא חלם עליו מאז תחילת השירות, להגיד שאת לא תוכלי לחכות לו. אנחנו פה מחכות לחברים שלנו שבוע, שבועיים ויש בנות שלא רואות את חבר שלהם חודש, אף אחת לא אומרת שהיא תשתדל לחכות למרות שקשה לה, אנחנו מחכות, ואוכלות את הלב, אבל עושות את המקסימום בשביל החייל. בנות פה כולל אותי נסעו שעות לבקר את החייל בבסיס, אז קשה לה לנסוע 20 דקות? אין לי מה להוסיף, היא יצאה חרא מכל הסיפור וזהו.

Ray512

New member
אני מסכימה איתך לגמריי

סך הכל מנסה לראות את הצד האחר של הסיפור >< אולי באמת אין צד אחר. וכמו שאמרתי כבר, פשוט לא מתאים לה להיות חברה של חייל. צריך לעשות לזה אודישנים, ברצינות

../images/Emo13.gif מיונים ושאלון...

חייבים למלא שאלון... כמה ימים/שעות את מוכנה להקדיש לחבר בשבוע? האם היית מונעת ממנו להגשים חלום כדי שלך יהיה יותר נוח? האם תתמכי בו כשיהיה לו קשה? האם תהיי מוכנה לחכות לו חודש בלי לראות אותו? האם תהיי מוכנה לבקר אותו בבסיס שנמצא מעל 10 דקות נסיעה מהבית? האם תהיי מוכנה לשמוע על מה שמטריד אותו? היא לא הייתה עוברת

MirkuSH

New member
לדעתי....

טוב שנפרדתם, כי הקשר שתיארת במילא לא יכל להחזיק יותר, אני רק לא מאמינה איך יכולת לתת לזה להמשך כ"כ הרבה זמן. מילא היית יוצא כל יום לבית אבל אתה יוצאת רק סופ"שים והיא לא רצתה להפגש! אני הייתי נפגעת אם היו עושים לי ככה. אם אתה רואה שככה היא מתייחסת אז פרידה זה הדבר הכי טוב. ומה שהכי הדהים אותי שהיא בסוף עשתה את מעצמה את ה"נפגעת" ונפרדה ממך בטענה "עדיף כלום מאשר מה שאתה יכול לתת", כי לפי דעתי וממה שהבנתי מהסיפור שלך נתת מעצמך את כל מה שיכולת,והיא מצידה חשבה רק על עצמה ועשתה את מה שהכי טוב אך ורק בשבילה. אם חבר שלי היה נמצא במקום 20 דק' נסיעה ממני אין שום סיכוי שבעולם שלא הייתי באה אליו, ובכלל למה שהוא יישן במלון אם הוא יכול לישון אצלי? העצה שלי היא שתחפש לך מישהי שתוכל להעריך את כל מה שיש לך לתת ,כי נידמה לי שאתה אחד שיכול לתת המון מעצמך. בהצלחה בתפקיד שלך :)

יש משהו שיכולת לעשות יותר טוב...

להעיף אותה לכל הרוחות הרבה לפני שהיא עשתה את זה. למה מי היא חושבת שהיא? היא עייפה? ומה אתה? בשבת אין לה כוח אליך, לבוא לבקר אותך היא לא רוצה, לתמוך בך היא לא רוצה, לחכות קשה לה, שתלך לעזאזל. אני קוראת וחושבת רק דבר אחד, למה הוא כזה מטומטם, למה הוא ניסה להציל את הקשר עם הכלבה הזאת. אתה נשמע לי בחור מקסים, וכדאי שתהיה איתך מישהי שתדע לתמוך בך ולתת מעצמה לקשר. אתה עשית את המקסימום כדי להציל את הקשר, והרבה יותר ממה שהייתי מצפה שמישהו יעשה. היא לא שווה יריקה. שיהיה לך בהצלחה, ואני בטוחה שתמצא מישהי במהרה. אל תחשוב עליה אפילו, הלכה וטוב שכך.

McBlack

New member
מצטערת, אבל היא נשמעת מעפנה לגמרי ../images/Emo46.gif

מובן מהטקסט שלא היה לה חבר לפניך, לא נראה שהייתה בה טיפת כוונה או ידע איך להשקיע בקשר. היא פשוט הייתה שם. בלי טרחה ובלי כלום. בלי ללכלך את הידיים... קשה להיות חברה של חייל בלי להיות ספונטנית, ומכל הסיפור הזה היא נשמעה מסוייגת כזאת. כאילו לא נעים לה לומר לך ישירות שזה לא מתאים לה. ואתה, טוב, אני באמת לא מבינה איך ולמה נשארת איתה כשהיא כל פעם ביאסה אותך מחדש. מה 20 דקות מהבית ולא באה לבקר?!?!?! איח, הייתי גורמת לה ללכת להתלונן לנעמ"ת במקומך (אבל אני הורמונאלית עכשיו, אז זאת לא דוגמה). היא גרועה, ואני לגמרי לצידך. טוב שנפרדתם. עכשיו אתה לפחות יודע שאתה במערכות יחסים נותן את כל ה-100%, עושה ככל שביכולתך... חבל שהתחלת עם בחורה שלא מחזירה באותו מטבע, אבל תדע שהרבה בנות מחפשות בחורים כמוך. אתה בדרך הנכונה.

lia2sh

New member
../images/Emo201.gif קודם כל מצטערת שנגמר עם מישהי שאהבת

כל דבר לטובה... ואני חייבת להגיד לך שאני נמצאת עם בן אדם כבר שנתיים וחצי והחייל שלי שירת בצריפין (לי רשל"צ אם אתה לא יודע) ואני גרה בצפון ורצתי לשם לפחות פעם בשבועיים לראות אותו |(הוא היה סוגר 11-3) ואם היא לא הועילה בטובה להזיז את עצמה למלון שבו היית... לדעתי לא ממש היה לך אכפת ממך.. אתה יצאת מקסים לפי מה שכתבת - אני לא יודעת אם היו דברים אחרים שהפריעו לה... היא... אני לא חושבת שזה היה קשר רציני בשבילה או שהיה לה אכפת יותר מדיי... תראה קשר שבו לאחד הצדדים אכפת יותר - הוא לא קשר בריא במיוחד וטוב שהוא נגמר...

תודה לכל הבנות החמודות שענו

היה ממש נחמד לשמוע חוות דעת מכן. תודה שהפלתן אצלי איזה אסימון שהרבה זמן חיכיתי שיפול... תמשיכו להיות חזקות בשביל החברים שלכן!

ToryMaster

New member
אני לא חושבת שלא היה איכפת לה ממך

אבל אני חושבת שמבחינת השלב ההתבגרותי שלה, היא קצת [הרבה] אחרייך, היא לא רוצה לשמוע על הקורס שהוא חלק כל כך מהותי מהחיים שלך. אני לא אגיד שהיא מטומטמת או שהיא לא אוהבת אותך, אבל אני כן חושבת שהיא כרגע, בחיים, במקום שלא מאפשר לה להיות בקשר עם מישהו שלא יקדיש לה ורק לה את כל חייו וזמנו, 24/7, בלי התייחסות לעצמו או לשאר הדברים בחיים שלו. AKA לקשר בריא. חבל שזה נפל עלייך, אבל אני חושבת שזו כן התנסות ששני הצדדים היו צריכים לעבור. מה שהכי חשוב לי להדגיש, זה שזה לא עבד, לא אומר שאף אחד מהצדדים הוא רע או משהו, אבל לשנות את כל החיים שלך כדי להכניס לתוכם מישהו חדש זה עניין לא קל, ולא כל אחד מסוגל לעשות את זה בכל מערכת יחסים נתונה. זה לא שמישהו עשה משהו לא בסדר, זה שזה פשוט לא התאים. אם תסלח לי, בת כמה הבחורה?

היא בת 19 וחצי

חשוב לי להדגיש שהיא לא ביקשה שאוותר על כלום, אבל כל פעם שהגיע שלב קשה היא הייתה אוכלת את עצמה מבפנים ומוציאה את זה עליי כך שזה היה נראה לי לפעמים כמו אולטימטום מצידה. את צודקת במה שאמרת שהיא קצת מאחרת בשלב ההתבגרותי שלה, יצא לנו לדבר קצת אחריי שנפרדנו והיא אמרה שהיא לא בשלה כרגע לקשר רציני. גם אני תמיד הרגשתי שהיא לא בשלה, אם זה מבחינת פשרנות, השקעה, יחס לבן הזוג וכו', אבל כל כך אהבתי אותה שלקחתי את הצ'אנס בתקווה שזה יבוא עם הזמן והיא תתבגר ותבשיל יחד איתי. מצד שני זה קצת מוזר כי תמיד דיברנו על כמה הקשר רציני בינינו, היינו שנה וקצת ביחד, והיא אפילו יזמה מצידה להגיד לי שהיא רוצה לחיות איתי ושיש לנו את כל החיים להיות יחד ושבגלל זה היא מעדיפה לבלות עם המשפחה בשבת. כנראה שהיא לא הבינה מה המשמעות של המילים אם אחרי כמה זמן היא החליטה לוותר.

devilz

New member
.... אני חושבת שהיית צריך לוותר על הקשר כשהיא

ביקשה לוותר על תפקיד שחלמת עליו ... פשוט לא עושים דברים כאלה.... אני מבינה וויתורים.. אבל ... יש גבול... במיוחד שלפי מה שכתבת זה ניראה כאילו היא לא עשתה שום מאמץ.. זה פשוט מוזר..

למעלה