רוצה המלצה לספרים

Mighty Morphin

New member
רוצה המלצה לספרים

שלום ברצוני לקבל ממכם המלצה על ספר טוב שאתם מכירים וקראתם ספרי פנטזיה ומד"ב כמו הארי פוטר, שר הטבעות וכו'.. וגם ספרי איכות כמו אן שירלי. תודה

Rivendell

New member
טוף, ננסה ../images/Emo13.gif

אם אהבת את "האסופית" סיכוי טוב שגם את "אבא ארך רגליים", "נשים קטנות" ו"מר אל כאן אנה" ישמחו אותך. ספרי מד"ב ופנטזיה - אני ממליצה על המאמר "מי מפחד ממדע בדיוני". יש שם המון המלצות נהדרות ומנומקות.

Greepi

New member
אחותי טוענת שזה לא מדע בידיוני

מרוכז אבל אני יודעת שזה הספר האהוב עלי ושזוהי קלאסה לכל הדעות בשם "המשחק של אנדר" של אורסון סקוט קארד בהוצאת אופוס!! שווה.....לקריאה גם למי שלא אוהב מדע בידיוני

Rivendell

New member
כי זה באמת מד"ב.

המלצה מפורטת יותר יש למטה בשרשור של be_2. אני בכלל לא מבינה את ההתרגשות מהספר הזה. בעיני הוא היה חביב, אבל ממש לא יותר.

Rivendell

New member
המילה "כי" נדחפה בטעות ../images/Emo6.gif

זה היה מיועד להודעה אחרת בכלל. צ"ל: "זה באמת מד"ב".

een ogenblik

New member
נדמה לי שהכותרת מעליך נקטעה באמצע

והיה צריך לקרוא את "לא מדע בדיוני מרוכז" כשורה אחת. מה זה מד"ב מרוכז, איני יודעת, אך אני מניחה שהכוונה למד"ב קשה. ואכן, "המשחק של אנדר", למרות היותו מד"ב, אינו נראה לי מד"ב קשה ממש (אבל יכול להיות שאני טועה לאור היותי חסרת חוש הומור).

Rivendell

New member
ייתכן מאוד שאת צודקת לגבי ה"קשה"

אני לא תמיד יודעת לעמוד על ההבדל הדק בין הז'אנרים של המד"ב. אני מזהה "חברתי" ו"רך". קשה אצלי מתקשר רק לאסימוב, ואין לי מושג איפה אנדר יוצא בסקאלה. נחכה למומחים שיבואו לתקן את כולנו
ואני מתה עליך, חוש הומור או לא

Athaclena

New member
לפי הבנתי המוגבלת

מד"ב קשה הוא כזה שהעיקר בו הוא המדע, או שמסבירים דברים מדעיים. אסימוב? לא בטוחה... אבל לארי ניבן (כתב את "עולם הטבעת", לדוגמא) כותב מד"ב קשה. גם רוברט ל. פורוורד. לשתיהם יש לפעמים הסברים טכניים בסוף הספר. אולי גם דיוויד ברין וHEINLEIN נחשבים "קשים", אני לא יודעת. אני פשוט קוראת ולא אכפת לי מה הקטגוריה...

זה לא ממש קשור לדיון, אבל אני לא

חושב שהיינליין כתב מד"ב קשה. הספרים שלו עוסקים בעיקר בבעיות חברתיות - מוסריות ולא במדע (גם אם הוא מתקשקש עם מתמטיקה לעיתים)

Boojie

New member
היינליין כתב גם וגם.

היה לו מד"ב קשה (הסיפורים של תחילת הדרך, בעיקר), והיה לו הרבה מד"ב חברתי.

Boojie

New member
לארי ניבן אולי *כתב* מד"ב קשה

(גם על זה יש ויכוחים), אבל לרוב הדעות הוא כבר מזמן לא כותב מד"ב קשה. הספרים שלו בימינו כבר מתמקדים הרבה יותר בצד החברתי של העלילה (מה שעושה אותם, אגב, הרבה פחות מעניינים, כמו שיודע כל מי שקרא את "כס הטבעת" - אופס, בעברית קראו לו "שליטי הטבעת").

Boojie

New member
ולמי שלא היה בכנס אייקון,

אורסון סקוט קארד הוא גם איש מקסים, שמזמן לא ראיתי מקסים ממנו. הוא נענה לכל גחמות המארגנים, הוא עשה הכל כדי לשמח את הקהל שלו, הוא מרצה בחסד עליון ולמרות לוח זמנים שבלי ספק התיש אותו לחלוטין (ושבו הוא לא ממש זכה לישון הרבה), הוא לא הראה שום סימנים חיצוניים למתח או לאובדן סבלנות עד סוף הכנס. זכיתי להשתתף בארוחת ערב איתו (שבה הוא התעקש לשלם!), אחרי יום ארוך ומתיש שבו לא נתנו לו שניה לנשום (ושבו היד שלו כמעט נשרה מרוב חתימות), והאיש נשאר אותו קסם של בנאדם גם אז. אז לא, זה לא אומר "תקראו את הספרים שלו", סתם להראות שגם לאנשים שכבר הגיעו למדרגת פרסום שכזו לא חייב לעלות השתן לראש.

Deosette

New member
סדרת המדריך לטרמפיסט לגלקסיקה

מעולה. גאוני. ומצחיק לאללה.

מירטל

New member
וזה מזכיר לי:

אני מבינה שהנושא של מד"ב ופנטזיה לא נטחן פה שעות בפורום? ספרי פנטזיה מומלצים בחום : כתר הדרקון של אורי אורלב, סדרת נרניה ( שמתחילה ב"האריה, המכשפה וארון הבגדים"), רשומות רומח הדרקון ( מתחיל בדרקונים של דימדומי הסתיו), אם עברת את גיל שש עשרה יש גם את שיר של אש וקרח של ג'.ר.ר. מרטין ( מתחיל במשחקי הכס) ואת ה"רואים למרחוק" של רובין הוב ( מתחיל עם שולית הרוצח).

byron

New member
זה ויכוח ישן

האריה המכשפה וארון הבגדים נכתב ראשון לדעתי אחיינו של הקוסם נכתב בין האחרונים, והוא גם בין הפחות טובים בסידרה. כרונולוגית לקיום נרניה אז אחיינו באמת מקדים את האריה המכשפה וארון הבגדים, אבל זה לא ממש חשוב לקרוא אותו ראשון, רק חשוב לקרוא אותו לפני "הקרב האחרון" חוצמזה אין בו הרבה מידע שמוסיף לאריה... אני קראתי אותם בסדר הפוך ופשוט אחיינו נתן פרספקטיבה נוספת לאריה.... אבל לא ממש חיונית

מירטל

New member
הספר הראשון של נרניה.

מבחינה כרונולוגית, הספר הראשון שנכתב הוא האריה המכשפה וארון הבגדים. אני ממליצה לקרוא את הסדרה בסדר שבה היא נכתבה.

למעלה