רופן

רופן

קיבלתי את ההודעה שלך תודה רבה רבה מראש מאד יפה מצדך בעניין הכתבה בעיתון אורי בני מחפש את הכתבה במידה והכתבה נמצאת באינטרנט תקבל במידה ולא אורי יסרוק וישלח לך במייל וכדאי להתייחס אליה כאן באתר שלנו הכתבה מאד מעניינת שם הכתבה: סכנה בצלחת בברכה עודד יפה מנהל המעבדה

רוּפֵן

New member
../images/Emo124.gif "סכנה בצלחת"- כתבה מעניינת

וחשובה שווה קריאה ! הופיעה ב'ידיעות אחרונות' קיבלתי את הסריקות והתאמתי לפורום. הקרדיט לעודד יפה
חלק א'

waverider

New member
שטויות במיץ רופאים פלצנים../images/Emo67.gif

סליחה על הבוטות... ככל שהמזון יהיה מחוטא והגייני יותר כך המערכת החיסונית של האדם תהיה חלשה יותר ופגיעה. ולראיה - בהודו המטיילים הישראלים לוקים בקיבתם לרוב בגלל הגיינת מזון לקויה ביחס להגיינה הנהוגה בישראל, להודים זה פחות משנה!!!!

רוּפֵן

New member
../images/Emo45.gif די מסכים...

בעבר, היה לנו מכשיר 'תמי 4' אותו התקנתי מתוך חשש לאיכות המים הנוראית שהייתה במקום בו גרנו - 'בני-ברק'. ואכן נהננו ממים איכותים, זכים, ומקובייות קרח שקופות. כשעברנו, לפני כ 10 שנים, לכאן, דשנו בנושא, והחלטנו שלא להתקין מכשיר שכזה, כאן. מדוע ? מאותה סיבה שציינת, לא להפוך את הילדים ל"סטריליים" בבית, ואחר, בבית ספר או בטיול, יהיו רגישים לזיהום קל שבקלים. העדפנו שישתו מים מנחלים וכדומה. עם זאת, אנו ערים לכמויות האדירות של חומרי ההדברה המרוססים על פירות וירקות, ועל כן, כל הפירות והירקות הנכנסים הביתה, שלא מ"ייצור עצמי" - פרי גננו, עוברים השרייה במים עם מעט סבון כלים 'פלמוליב' למשך 20-30 דקות. כך הילדים יכולים לגשת חופשי חופשי ו'לנשנש' פרות וירקות כרצונם.

הבנתי שחומרי ההדברה חודרים לעלים גם

דרך השורשים והם נמצאים בגוף הירק. שטיפת סבון לא תעזור כאן. למה אתם לא קונים מזון אורגני? יקר?

רוּפֵן

New member
למה ?!

תודה לאל, הגעתי למצב שאת כל ה'עליים' שאנו צורכים, אני מגדל בגינה. עגבנייות, מלפפונים ופלפלים, אני חייב לקנות, כי אין לי חממה. וכן לגבי פירות שונים, על אף, שיש לי מזל עם פירות הדר, שאותם אני מקבל מחקלאי בעל חלקה עמוסה שאינה מרוססת. "מזון אורגני" - מצטער, לא מאמין כל כך ! כבר שמעתי על מקרים של שיווק מוצרי ירקות ב'מעטה' של "מזון אורגני" ו..הסתבר כי המשווקים, לא עמדו בקצב הביקוש, ורכשו תוצרת מקומית, כדי לענות על הביקוש. בתחילת הקיץ, נכנסתי עם בני ל"חנות טבע" באזורנו, והעפתי מבט על ארגזי הירקות. לפני שהוצאתי מילה אחת מהפה (למראה הירקות הכמושים והמצחיקים..), הבן שלי, נעצר ליד ארגז מלא ב..."משהו" שנראה כמו מלפפונים, קטנים וקמוטים, ושאל - אבא, מה זה ?! למה הם כאלה קטנים ?! נו, טוף, הוא רגיל לנגוס במלפפונים אורגניים מהגינה, במשקל של 1 ק"ג כל אחד.

חבל שכך נפגעים כל המגדלים התמימים.

עדיף לפרסם את שם המגדל שסרח במקום להימנע מלקנות מכולם.

מידור

New member
המים מכילים נוסף על הכל גם ../images/Emo134.gif

מתכות כבדות, חומצות, וחומרים אנאורגניים שונים ומשונים שמחלחלים אל מי התהום כתוצר לואי של התעשיות. בכל מקום שאתה גר (חוץ מבהרים) מומלץ מאוד לשים מכשיר המסנן את החומרים הללו מן המים. יש מכשירים שאינם מסננים את הסידן ומינרלים חשובים נוספים, ואם אתה רוצה גם את החידקים שלטענתך מחסנים את ילדים..............

י ע רה

New member
לא מדובר פה על לכלוך והגיינה

אלא על כימיקלים קטלניים והורמונים מסוכנים. אלה לא יורדים במים וסבון אלא ספוגים בירק עצמו. פה אין לנו שום שליטה מלבד הגופים המפקחים - ואם אלה לא עושים את תפקידם - אנו חסרי אונים. כנ"ל לגבי טיהור מים - מתכות וחמרי הדברה לא מוסיפים לרמת החיסון אלא מצטברים בגוף במשך כל החיים וגורמים את הנזק שלהם - לאט אבל בטוח. הבעיה שעוד לא הומצא הפילטר שמנקה כל מהשצריך ולא מוציא מהמים את המינרלים החשובים.

gitta

New member
את ממש צודקת

למשל, לגבי הורמונים. כשיוסי שריד היה שר איכות הסביבה, הוא הבטיח שיצמצם את אחוז הכלור במי השתייה. הוא הסביר שהכלור במי השתייה "מתנהג" כמו אסטרוגן. משמעות הדבר שכולנו מקבלים הורמונים נשיים חינם, על חשבון המדינה. לא איכפת לי שכל הגברים כאן יצמיחו שדיים
אבל צריך לבדוק אם יש לכך קשר עם עליית שיעור הנפגעות מסרטן השד. לא מזמן הן היו 1:11 וכיום 1:7
וזו רק נקודה אחת מאלו שהעלית, יש עוד הרבה.

י ע רה

New member
כבר פורסם שהנ"ל גורם לבעיות

פוריות של גברים - ויש עליה חדה

gitta

New member
מעניין לדעת האם תמי4 מסנן את הכלור

או לפחות מצמצם את שיעורו? האם יש מידע על כך? לפי הטעם נראה לי שיש במים המטוהרים פחות כלור, אך הטעם האישי אינו משקף את המצב.

רוּפֵן

New member
זכור לי, שכן ! צימצום עד ל 25% כלור

..וכדי להיות בטוח, בדקתי באתר שלהם ומצאתי את 'תו התקן' שניתן להם ע"י 'מכון התקנים', ואכן, הם מתחייבים בו לצמצום של 75% מהכלור שבמי הברז הנה......

רוּפֵן

New member
בכלל, גם מים מהברז שאנו שותים...

דרך קבע..(מאכסימום.. מוסיפים לימונדה תוצרת בית וגינה..), אני נותן לכד/קנקן, לעמוד לפחות שעה או שעתיים כשהוא פתוח, למען יתנדף הכלור מהמים. גם כך מרגישים בהבדל משמעותי בטעם המים.

Rebeccan

New member
אני ממלאה בקבוקים

ומעמידה אותם - עם מכסה מעל כמה בקבוקים - יומיים בערך, כדי שהכלור יתנדף אח"כ פוקקת (ולא "סוחבת" בקבוקים מהסופר
) פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

הלינקה

New member
אמנם כלור מתנדף מהמים, אך לאחרונה

מוסיפים כלורין (או משהו) שלא מתנדף לעולם, ואף הורג דגים, כפי ששמענו פה בפורום לפני זמן מה.

למעלה