רופן

סכנה בצלחת מה חדש !!!???

האם צריך להמתין למאמר בעיתון כדי לדעת ,שכמויות הריסוסים וההדברות עלו בכמויות עצומות ב20 שנים האחרונות. קח לדוגמא:תות שדה ,שנראה גדול ויפה עם טעם של פלסטיק ועיקצוצים בלשון ובחיך עקב חומרי הדברה.וכל אותם פירות וירקות שנראים גדולים ומבריקים ללא טעם מוגדר. לגבי שטיפה עם סבון עם כל הכבוד איני מסכים עם קביעתך ,שהסבון מסיר את אותם חומרים.לדוגמא:קונפידור נקלט דרך השורשים העלים והפרי(פרי הדר כמובן)ויש אזהרה מפורשת על החומר לא לאכול את הפרי 3-6 חודשים מיום הריסוס האם נראה לך שהמגדלים יקפידו על אזהרה זו.וישנם עוד חומרים ,שמשתמשים בהם לפירות נוספים כמו:מנגו,אבוקדו ותפוח עץ. עם זאת ישנם מגדלים ,שמנסים להשתמש בחומרים ידידותיים (לא אורגני) וקשה להם מאוד .

רוּפֵן

New member
קרא נא את דברי שוב...

א. זו אינה קביעתי - קיבלתי קביעה של 'בר סמכא' בנושא ב. דיברתי על חומרים מרוססים ! ויש גם כאלו שחודרים עמוק גם בריסוס, כמו תותים ותפוחי עץ ג. לא דיברתי כלל על חומרים הניתנים ב'הגמעה'.. שזה.."בכלל...!"

סככנה בצלחת

א.לא הייתה לי כוונה חלילה לפגוע או להשמיץ. ב. כמה אנשים אתה מכיר ,שמכירים את המושג"הגמעה". בתשובתי הקודמת לא התכוונתי לזלזל במאמר שהצגת אלא לומר ,שבעצם אין חדש תחת השמש וכותבי המאמר /משרד הבריאות/משרד החקלאות לא מחדשים כלום בנושא.ולא יעשו כלום בנושא מפני ,שאין חשיבה לטווח ארוך בנושא פיתוח נגד מזיקים או מחלות ללא שימוש בחומרים כימיים. והדוגמאות רבות!!

רוּפֵן

New member
...צלחת בסכנה...../images/Emo9.gif

א. הכל בסיידר...
ב. כמה אנשים ?! בערך 300.. רק בפורום הזה..! + "כמה" חקלאים, שאני 'סטודנט' קבוע שלהם.... ג. אני אתך ! הבאתי את הסריקות, כשרות לציבור, ולא כ"הכתבת או הבעת דעה. את דעתי, נתתי בהמשך.

סכנה בצלחת

שמחתי ,שהתיחסותך לפולמוס ביננו לא היית ברובד האישי. ועצה לכל חברי הפורום:במקום להשתמש בקונפידור ניתן להשתמש בכף סודה לשתיה+כף אבקת שום לכל ליטר מים לסנן ולרסס.נגד מזיקים למינהם בעצי פרי וירקות(כולל עשבי תיבול)

רוּפֵן

New member
צלחת מלאה..

ביקרת כבר אצלנו ב'מילון המונחים', ב'מאמרים', ב'טאגליינס' ?!? אספנו פה הרבה הרבה חומר שכתבו חברי הפורום המומחים שווה לעיין

Rebeccan

New member
../images/Emo88.gif לקנות תות ביו או תות אורגני

ביו - החקלאי נמנע מריסוסים אורגני - ממש קשה לגדל, אבל גם מדובר בהימנעות מדישון בכימיקלים אגב - מה חדש עם "עץ התות" שלך
ואצל מי אפשר לבוא "לגנוב" איזה תות עסיסי
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Rebeccan

New member
../images/Emo24.gif הלינקה ..........

איזה כייף לך אני בדרך
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
שמחתי לשמוע, בקיץ האחרון, כי...

החקלאים התעוררו לדעת כי יש די הרבה "אנטי" נגד 'תותים מפלצתיים'.. חקלאי שדיברתי איתו, הראה לי תוצרת שלו (טוב, גם "טעמתי".. חצי סלסלה !) המגודלת בחממות ללא כימיקלים.. עם בדיקות, אישורים וכו' ה"עץ" שלי..?! עם עלים ירוקים ויפים.. בלי פרח או תות עדיין טמנתי גם כמה שתילים בין שורות החסה.., רק עלים בינתיים...

אג ארז

New member
אני מזכיר לך לגבי הגמעה

הי רופן אני מזכיר לך שלא כל החומרים הנתנים בהגמעה מגיעים לפרי. למשל כאמור ידידנו המוכר קונפידור אומנם ניתן בהגמעה אבל לרוב לא חודר לפרי לכן ניתן לייצא פלפל עגבניה ענבים ועוד 3 ימים לאחר טיפול. בתאבון

רוּפֵן

New member
אתה לא צריך "להזכיר" לי, אלא ללמד..

אותי..! לא מבין בזה.., באמת..! ואם כבר.., אז שאלה קטנה.. 'קונפידור' ניתן גם בריסוס ?! שמעתי שחקלאים אורגניים מרססים גם 'נימיקס' וחקלאים "מאוד לא אורגניים" מרססים הורמונים.. האם כל חומר (נו, אני בטח מגזים בהכללה.., אבל לא נורא..) ניתן להחדיר בהגמעה או בריסוס ? לפי "נוחות" החקלאי" ? ...גם עכשיו אתה עובד קשה ?! שמור כוחות לקיץ, אולי יהיה שוב 'ארבה'..

אג ארז

New member
תשובה מעט מאוחר אבל עדיין רלוונטי

אז ניתן לרסס קונפידור, אבל לרוב לאחר ריסוס זה יופיע אקריות אז לא כדי לרסס. חקלאים אורגניים אכן מרססים בנימיקס- למרות שבעברי שיווקתי את המוצר אני עדיין לא חושב שיעילותו סבירה ביחס למחירו. עלפי התיאוריה החומר אמור לעשות פלאים אבל בפועל... ולסיכום לא כל חומר ניתן להגמיעה הדבר תלוי ביציבות החומר בקרקע פירוקו מסיסות יכולת קליטה ע"י השורשים ועוד. ואכן גם עכשיו יש הרבה עבודה על מס' תכשירים חדשים להדברת עשבים בפלחה. כך שמבחינתי כל השנה זה העונה וכל פעם עונה אחרת. הארבה היה כאן בדיוק לפני שנה, והשבוע הייתי במטע האפרסמון בו צילמתי את הארבה בשנה שעברה והיום יש שם כבר פרדס אור צעיר. שבוע טוב

רוּפֵן

New member
תמיד רלוונטי... תודה ../images/Emo45.gif

כשהתחלתי, לפני כשנה, לברר לגבי ה'נימיקס', "חפרתי" די לעומק והגעתי, למומחה הראשי בחברה ששאל אותי אם אני רוצה לרסס או להגמיע, ואם אני חקלאי.. וכו' בסופו של דבר "המצאתי" טיפול חדש, על דעת עצמי..! "הזרקתי" לתוך כמה "עינים" של הקלמנטינה ('מיכל') כל שבועיים, טיפה אחת מרוכזת של 'נימיקס 25'. זה היה הניסיון האחרון שלי איתה, כך החלטתי, לאחר 7 שנים בלי כל פרח ובלי כל פרי - רק "מנהדר" בכל העלים, כמו שקניתי אותה (אצל 'וולאך' כמובן). טוב, זה עבד ! גם פריחה וגם עונה נפלאה של פרי שחיסלנו תוך שבוע. שבוע טוב

עכשו הצלחתם לבלבל אותי...

על אריזות הקונפידור רשום בפירוש שלאחר טיפול לא לאכול מפירות העץ 3 שבועות או חודש ימים, לא זוכרת במדוייק. כך גם פעלנו. גם בפורום דובר לא אחת שיש להזהר ולא לאשול פרי, מעץ שהוגמע בקונפידור. מה השתנה

רוּפֵן

New member
חכי לארז, שיגיע בערב..

אני, בודאי שלא יודע להשיב על כך. לא משתמש ולא אשתמש

למעלה