רופא שיניים בצה"ל

• פותח הנושא Siwnu
  • פורסם בתאריך

Siwnu

New member
רופא שיניים בצה"ל

בשנתיים וחצי האחרונים שלי בצבא לא סיפקו לנו בדיקת שיניים אחת. אם מחשיבים את העובדה שהצבא אחראי לשיניים שלנו בזמן השירות שלנו זה די חוצפה לטעמי - אבל לא משנה, אני חייל, אני בצה"ל, אני פה כדי לשרת את המדינה, ככה שזה בסדר.
אבל כשאני כבר לקראת סוף השירות, ומוצא את עצמי יחסית עם הרבה זמן פנוי ואני בסה"כ רוצה לקבוע תור כי יש לי איזה 29 חורים בשיניים הצבא פשוט לא מאפשר לי!

כעיקרון אני נמצא כרגע בבסיס במרכז הארץ שצמוד לו יש בסיס אחר גדול שם יש מרפאת שיניים. למעט "מצב חירום" (אלוהים יודע מה זה אומר, כנראה אם אתה סופג רימון ממטול והוא נתקע לך בין השיניים) אי אפשר לקבוע תורים אלא בהתראה של איזה 4 חודשים (מצב דפוק לגמרי!)

עכשיו, כשאני לפני שחרור, אני כמובן מעדיף לנצל את ההטבה הזאת שלא יצא לי להשתמש בה בכלל כחייל ולסתום איזה חור שיש לי בשן, ופשוט לא מאפשרים לי כי "אין תורים!".
מה עושים במצב הזה? אפשר לצאת מנקודת הנחה שניסיתי לנדנד ולהציק לכל מי שאפשר באותה מרפאת שיניים מדוברת ואין פשוט מה לעשות בעניין.

האם אני יכול פשוט להתקשר למרפאת שיניים אחרת ופשוט להכנס ולעשות שם בדיקה? איך כל העניין הזה עובד בדיוק? ובמידה וכן, אני אשמח למספרים של מרפאות שיניים בהן אפשר לקבוע תורים.

תודה מראש!

CoralP

New member
באיזה בסיס אתה משרת?

אני מצריפין ואני יודעת שאפשר לבוא ללא הפנייה וללא תור ולפתוח תיק רפואי במרפאת השיניים בחר"פ של צריפין... מראשון עד רביעי מ8 עד 11 בבוקר. תבדוק אם אתה יכול ללכת לשם! הם עושים לך בדיקה באותו היום ואחר כך להמשך טיפול קובעים תור. אבל הם לא כאלה ארוכים שם אני חושבת... בטח אם המצב דחוף. שווה לנסות!

Siwnu

New member
אוקיי...

אני לא בצריפין, אני נמצא ליד גדרה. יש לך טלפון של מרפאת השיניים שם? ובמידה ולא - תוכלי לנסות להשיג לי?

אושי231

New member
אני ממליצה לפנות לנקח"ל

זה לא אומר שיקדימו לך את התור, אבל זה לפחות יגרום להם לעשות בדיקה ביחידה לגבי זמינות התורים לחיילים.

Siwnu

New member
נקח"ל?

מה זה בדיוק? וזה פשוט מקום שמגישים עליו תלונות על תפקוד של מרפאות בצה"ל?
כי אם כן זה לא ממש יעזור לי כי השחרור קרוב ועד שתלונות והצעות שכאלה מגיעות לעיניים מוסמכות ובטח שבטח עד שהן מטופלות אני בטח כבר יסיים גם את השירות מילואים...

אושי231

New member
נקח"ל הוא נציב קבילות החיילים

והוא הגוף שבודק תלונות של חיילים בשלל תחומים בצה"ל. אני מציעה לעיין באתר שלהם.
אכן לוקח זמן לבדוק את התלונות
ולכן רשמתי בתגובתי אליך שאולי התור שלך לא יוקדם, אבל זה לפחות יגרום לנקחל לבדוק את המקרה

יש בג'וליס אחלה מרפאת שיניים..

חפש בגוגל את הטלפון שלהם, תנסה להכנס לשם..

GVBlack

New member
מרפאות שיניים בצה"ל

אני משער לעצמי שאני יודע ליד איזה בסיס אתה משרת.

דע לך שברמת העיקרון אתה יכול להיות מטופל בכל מרפאת שיניים צבאית ברחבי הארץ, ללא קשר לשיוך יחידתי. כלומר, אם אתה גר קרוב לחר"פ צריפין, תל השומר או הקריה - אתה בהחלט יכול (ומוזמן) לגשת לשם.

בכל אחת מהמרפאות יש נהלים שונים לביצוע בדיקות - בתל-השומר צריך לקבוע תור (03-7379112), בקריה אפשר לבוא בין 8-11 בבוקר ולהיבדק. בכל מקרה, באף אחד מהמקומות לא ממתינים לא 4 חודשים ולא 4 שבועות. בד"כ זמן ההמתנה (במקומות שבהם קובעים תורים) הוא בין שבוע ל-10 ימים, ואיפה שיש "כסא חם" לבדיקות - פשוט מגיעים ונכנסים לפי התור.

בצה"ל-נט יש אתר (בתוך "בתי אט"ל -> חיל הרפואה -> מערך רפואת השיניים") שבו רואים את פריסת כל מרפאות השיניים הצבאיות - אם יש שם מרפאה שיותר קרובה אל ביתך, אתה יכול ללכת גם לשם. בעיקרון אין מניעה שיקבלו אותך, אם כי לרוב ההמתנה לתורים מתארכת ככל שהמרפאה יותר קטנה.

בהצלחה!

Siwnu

New member
תודה, תגובה מעולה

למעלה