רופאים

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך
שמחה בשבילך

באמת באמת, אני שמחה שלך יש חוויה שונה. כמו שאמרת בשרשור אחר, אולי זה קשור גם למה שאת משדרת.
&nbsp
אבל עם כל זה שזה נכון שאנחנו רואים מה שאנחנו מצפים לראות, אי אפשר להתווכח עם זה שתודעת השירות בארץ טעונה שיפור באופן כללי. ואם נחזור לרופאים באופן ספציפי, אני רק יכולה להגיד שהחוויה שלי שונה משלך. אם אני מסתכלת על הפעמים שבהן יוצא לי ללכת לרופאים ישראלים כשאני בביקורים בבארץ, יש לחלוטין אחוז גבוה יותר של רופאים אנטיפתים. זה יותר מקובל. להיות נחמד נחשב אקסטרא, בונוס. לא משהו בסיסי ומובן מאליו. ואני באמת באמת לא חושבת שאני מתנהגת אחרת. אם כבר, הציפיה שלי הפוכה משלך - אני תמיד מופתעת להתקל ביחס מגעיל.

לגבי הרופא משפחה, השני שבמרפאה פחות מקצועי

בקופה השניה יש רופאה גם מקצועית וגם נעימה, אבל יש פחות פעמים בדיקות דם, והאחות פחות מקצועית.

לגבי יחסי האנוש - לדעתי יותר חשוב שהרופא יהיה מקצועי. אבל אם אפשר לשלב בין השניים עדיף.
יש תחומים שאני אפילו חושבת ששווה להמשיך לחפש עד שמוצאים משהו מקצועי ונעים (כמו טיפולי פוריות)

dify

New member
סה"כ אני ממש מרוצה

בעיקר מאז המהפיכה הטכנולוגית, זו שהמחשב קובע מי יכנס לרופא ולא מי שמתווכח יותר חזק בכניסה..
בשילוב עם העובדה שאני יכולה היום להזמין הכל דרך האינטרנט והטלפון, בכלל.. אני שולחת לרופאה הסבר קצר של הבעיות שלי והיא טורחת להתקשר אלי ולברר ואז משאירה במחשב תרופות מתאימות. מדהים! אני מתה על הרופאה שלי! אין כמוהה!
&nbsp
עברתי ניתוח כיס מרה SOS במערכת הציבורית לפני כ15 שנה, האמת, אין לי שום תלונות, עבר יופי מכל בחינה. לא עלה שקל.
לעומת זאת אבא שלי עבר ניתוח אפנדציט SOS בארה"ב, הוא היה ללא ביטוח (דביל!) ועלה לו 50K$ מאיפה לאנשים שם יש סכומים כאלו?! אני מעריצה את הקונספט של רפואה ציבורית סבירה שכולם חייבים להשתתף בה, ככה ראוי לדעתי.
&nbsp
לעומת זאת את הפרוצדורה הניתוחית הבאה כבר עשיתי דרך הביטוח המושלם, אצל רופא פרטי, שהיה מאד מתנשא (משעשע, כי זה היה אותו כירורג שהיה אמור לנתח אותי בניתוח כיס המרה 10 שנים קודם, הוא לא ניתח רק כי הגעתי למצב של SOS). לא יכולה להגיד שהרגשתי הבדל ענק, אולי חוץ מזה שהמרפאה שבה אושפזתי היתה יותר יפה מאשר בית החולים.
&nbsp
כך שאני לא רואה הבדל גדול בין הפרטי לציבורי, אבל באמת שאין לי הרבה התנסות.
&nbsp
ברפואת השיניים לעומת זאת אני רוב השנים שייכת לציבורי, היה לי ניסיון אחד ממש ממש גרוע עם המערכת הפרטית וחזרתי חזרה לציבורית שהצילה לי שן מכתר ועניינים...
אני ממש ממש מרוצה ממערכת הרופאה הציבורית מבחינת השיניים, אני כבר הייתי אצל לפחות 5-6 רופאים שונים בשנים האחרונות (מאז שהרופאה המדהימה שלי יצאה לפנסיה חיפשתי מישהו שירכוש את אמוני כמוהה) ולטובתם אני אספר שכל פעם אני באה ומספרת שכואב לי והם יכולים בכייף לנצל את זה, כל פעם שולחים אותי לצילום, וכל פעם מסבירים לי שזה שום דבר.. כבוד!
הרופא האחרון היה כל כך אמין שבחרתי בו בתור הקבוע שלי (ומיד אחרי זה עברתי דירה כמובן לעיר אחרת
) משעשע שאני לא זוכרת איך קוראים לו
אני מבקשת את זה עם הזקן...

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
ובכל זאת, עם כל החוויה הכללית החיובית, היו גם כמה איומים בדרך, מעטים אבל היו, אחד מהם היה מנהל המרפאה של הרופאה האהובה שלי, הלכתי אליו וביקשתי שעל פי הצילום יגיד לי מה המצב, זה היה לפני למעלה מעשור, הוא מצא אצלי 22 התחלות של חורים (!!!!) חזרתי הסטרית הביתה. התייעצתי איתו, האם עדיף לטפל בזה עכשיו או לחכות שיכאב, הוא כמובן הציע שנטפל בזה עכשיו. טוב. אז קבעתי תור והחלטנו שנעשה 2-3 סתימות כל פגישה.
&nbsp
למזלי,
למזלי ישבתי שם על הכיסא ואמרתי לעצמי- אל תתחילי בכלל! אל תגעי במשהו שלא כואב. הפסקתי אותו רגע לפני ההרדמה ושאלתי אם זה בסדר שאני אדחה את הטיפול לפעם אחרת?
&nbsp
וזהו.
עברו מאז יותר מעשר שנים, כאמור אף רופא אחר לא מצא אצלי אפילו לא התחלה של 3 חורים...
&nbsp
כנראה שככה מגיעים להיות מנהל מרפאה... מי שמכניס הרבה כסף לקופה לא בהכרח מי שטוב למטופל..
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
ועוד סיפור נושן, כשהייתי בת 22 הלכתי למומחה, מנהל מחלקה, לאיזה בדיקה הורמונלית בגלל שתיים וחצי שערות מיותרות. הוא מצא לנכון להודיע לי שיש לי בעיה שבגללה אני לא אוכל להיכנס להריון. ככה. בגיל 22... באופן סופי שכזה.. אפילו חבר לא היה לי אז!
&nbsp
אז ביקשתי ממנו את שם הבעיה, לפחות שאוכל לקרוא על זה מידע..
הוא אמר לי בלי להתבלבל בכלל: הורמוניק דיסאורדר..
בתרגום לעיברית: בעיה הורמונלית..
וואו, באמת???! |גיצים יוצאות מאוזני האייקון התפוזי|
&nbsp
יצאתי משם בוכה כולי, גם מהזילזול, גם מאטימות הלב, וגם מהפחד מהעתיד. ככה לא מדברים לילדה בת 22 שעוד בכלל לא התחילה לחשוב על הריון. לפחות תגיד "יש סיכוי" תגיד "תפני בעתיד אלי כשתרצי להכנס להריון.." משהו, איזשהו עידון של הבשורה הזו..
&nbsp
&nbsp
8 שנים אחרי זה, אצל אנדוקרינולוג אחרי לגמרי, הגעתי מוכנה לתהליך ארוך ומפרך לקראת הכניסה להריון (הייתי בטוחה שיקח לפחות שנתיים-שלוש למצוא פתרון לבעייתי..)
הגעתי עם סיכום הבדיקות מגיל 22 ועברתי שוב את אותה סדרת בדיקות בול. נתנו לי גם בול את אותו טיפול, והודיעו לי שאין לי שום בעיה, חודש הבא אני יכולה להיכנס להריון, הבעיה שלי קטנטנה וחסרת משמעות... מה שאגב היה מאד הגיוני בהתחשב בזה שדודה שלי עם אותה בעיה בדיוק הביאה 4 ילדים לעולם בלי שום טיפול... (אני ידעתי שיש לנו אותה בעיה).
האנדוקרינולוג החדש גם הסביר לי בדיוק את מהות הבעיה, את התהליך הביולוגי שבו היא מתרחשת, חזרתי הביתה, גיגלתי, מיד מצאתי את כל הפרטים על הבעיה הזו. אכן בעיה קטנה וטיפשית שבהחלט אפשר להיכנס איתה להריון.
לפני כמה חודשים אצל אנדוקרינולוגית נוספת דיברתי שוב על זה, והיא אמרה שהיא לא מבינה מהבעיה אצלי בכלל כי ההורמונים שלי לגמרי בתחום התקין למרות המצב המולד הנ"ל.. כך שאני לא צריכה שום טיפול, ואמרה שאם אני אתכנן הריון, אז זה יהיה, אולי, רלוונטי.
&nbsp
פשוט לא יאמן כמה לחץ מיותר. ואיזה מזל שזה המיעוט.
&nbsp

kagome10

New member
אולי זה לא המקום לדיון על סוציאליזם

אבל את באמת חושבת שראוי להכריח אותי באיומי נשק (וזה איומי נשק, רק במסווה) לתרום את הכסך שלי לנזקקים ולפרזיטים (את יודעת כמה אנשים בארה"ב מקבלים קצבה למרות שהם יכולים לצאת לעבוד כי הקצבה היא יותר ממה שהם ירוויחו אם הם יצאו לעבוד?)?
&nbsp
באמת? אם יש עני ראוי שהמדינה תבוא ותגיד לי - תעזרי לו או שאני אחטוף אותך/אשדוד אותך?
לדעתי קוראים לזה שוד. וממש לא ראוי לכפות את זה על כולם.
&nbsp
זה יוצר מצבים מאוד לא צודקים. למשל, אנשים שמאמינים ברפואה אלטרנטיבית או אפילו בגרסאות מטומטמות ממש של הדת שאוסרות לתת סיוע רפואי גם אם הילד עלול למות אלא רק להתפלל (קרה בארצות הברית. ילד מת. ההורים נתבעו על גרימת מוות ברשלנות)?
אני יכולה לתת קישור לעמוד באינטרנט בו מישהי שוקלת לצאת לשנה של נדודים והתקיימות מליקוט. חמוד ומגניב לדעתי, רק מה, תשלומי החובה לביטוח לאומי לא נותנים לה לעשות זאת.
&nbsp
לדעתי הרעיון שמישהו אחר מחליט בשבילי מה הביטוח שראוי שאעשה גרוע ממש. ואם אני ענייה ורוצה את הכסף הזה בשביל בית ספר טוב יותר לילדים שלי? או פשוט בשביל לשלם שכר דירה? המדינה יודעת יותר טוב ממני מה טוב לי?
&nbsp
אני מאוד נרתעת מזה שהמדינה חושבת שהיא יודעת יותר טוב מני מה טוב לי. פטרונות זה דבר גרוע מאוד, לדעתי.
&nbsp
(מפריע לי שאנשים שאני מעריכה לא רק רוצים לשדוד אותי, אלא בטוחים שזה מוסרי!)

dify

New member
אוקי זה נושא ענק..

אני התייחסתי לאספקט אחד ספציפי, והוא עצם זה שיהיה רפואה ציבורית מסודרת לכולם. לא התייחסתי לנושא הקיצבאות, גם בקיצבאות יש סוגים שונים למטרות שונות ולגמרי ברור שלא עם כולן אני מסכימה ומזדהה (אגב, אני לא קומוניסטית בגישתי
)
&nbsp
&nbsp
המטרה שלנו כחברה, לדעתי, היא שאנשים יהיו בריאים. זה לא כמו לתת לאנשים כסף כדי שישבו בבית על חשבון משלם המיסים, להיפך, זה חוסך החמרה במצב וטיפול בצאצאים של אנשים שאיבדו את בריאותם והפכו ללא מתפקדים או שקעו בחובות בלתי אפשריים. (ואת יכולה להגיד שאנחנו לא חייבים לטפל בילדים שלהם, אבל האינטרס שלנו זה שהילדים הללו יהפכו להיות חברים נורמטיביים בקהילה ולא פושעים שמחפשים כסף זמין כי אין להם אופציה אחרת, עם הורים חולים ולא מתפקדים שלא מכניסים כסף כי הם לא יכולים לעבוד, ילדים רבים מוצאים את עצמם בדרך לפשיעה מגיל צעיר.. זה נגד האינטרס שלנו.)
&nbsp
ובואי, אהיה קפיטליסטית לרגע ואגיד שאדם בריא שלמד מספיק את כללי החברה יהיה עובד טוב וצייתן שיפיק לי את מה שאני צריכה כקפיטליסטית.. עדיף לי עובד עם ילדים בריאים מאשר כזה שהראש שלו עסוק בבעיות מהבית...
&nbsp
זה לא שוד, זה אינטרס של כולנו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
לגבי הגבולות, מה כן ולא מממנים, מה לגיטימי ומה לא, זה לא קשור לעניין התקציב, זה קשור להחלטות כקבוצה לגבי מה נחשב לגיטימי. זה לא שמונעים המתת חסד בגלל עניין כלכלי אלא בגלל עמדות כוח בתוך התרבות שלנו.
&nbsp
&nbsp
לגבי ביטוח לאומי, מתוך היכרות זה שבמקרה אני מכירה את האספקט הזה, יש לה שתי ברירות, ברירה אחת היא לשלם ביטוח לאומי, זה כ170 שח לחודש (כולל החלק של קופת חולים), זה מכסה אותה גם לקיצבת זיקנה עתידית ועוד'...
האפשרות השניה היא לוותר על תושבות במדינת ישראל. אני מכירה אנשים שעשו את זה, זו פרוצדורה ממש פשוטה. היא לא תצטרך לשלם שום דבר למדינה, אבל כשהיא תחזור לפה היא לא תוכל לתבוע זכויות. וזה הגיוני, את לא יכולה לקחת רק כשנוח לך, פתאום כן להאמין במערכת תמיכה מטעם המדינה. אז היא יכולה לוותר על תושבות וללכת ללקט כמה שהיא רוצה ברחבי העולם אבל היא לא תהיה בעלת זכויות בישראל כמוני וכמוך. אם וכאשר היא תרצה לחזור היא תצטרך לעבור את הפרוצדורה שישראל דורשת ממי שמגיע לפה כתושב חוזר (שאני לא ממש מודעת לה, אבל זו בחירה של מי שויתר על תושבות).
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אני לא חושבת שהמדינה מחליטה בשבילך מה יותר טוב בשבילך, אני חושבת שהמדינה לוקחת ממך את המינימום שאפשר כדי להבטיח איזה מינימום של תנאי מחיה (מה יקרה אם מחר תהפכי לסיעודית? יש לך יכולת לממן את עצמך סיעודית לשארית חייך? מה יקרה אם תלדי, חס וחלילה ילד שיזדקק כל חייו לטיפול צמוד, נניח חולה נפש שמסוכן לציבור, מי יממן את הטיפול הפרטי בו? ונניח שאצלך הכל בסדר, אבל השכנה שלך ילדה ילד שכזה, ולה לא בא לממן לו טיפול פרטי בבית חולים לבעיות נפשיות, אז מה תעשי? מי יגן עליך מפניו? מי יטפל בו? מי ידאג שאת תוכלי לחיות בסביבה בטוחה, נעימה, שלווה?
&nbsp
&nbsp
אז אני ממש ממש ממש ממש לא אומרת שהכל מתנהל במציאות בצורה אידיאלית, שכל הכספים שאנחנו משלמים בצורות של מיסים שונות הולכות למטרות אליהן הן מיועדות (כמו הקמת בתי סוהר כדי להרחיק מזיקים מהרחובות), אבל לכאורה, זו הסיבה שלוקחים מכולנו כסף, כדי שיהיה כביש ברחוב לא רק שנכנס לבית שלך אלא גם לכביש הבינעירוני שמחבר את הבית שלך עם הבית של סבתא שלך. וכדי שיהיו בתי ספר, שאם לא שום דבר אחר, לפחות ישמשו כבייביסיטר זול להורים בזמן שהם יוצאים לעבוד אצל הקפיטליסט, וכדי שיהיו קצבאות זיקנה לאנשים שכל החיים לא חשבו שהם רוצים לחסוך לעת זיקנה וקיצבת הזיקנה היא הדבר היחיד שמונע מהם לישון לאורך הקירות ברחוב שלך או לממן מכספי המיסים שלך שוטרים שיפנו אותם מהרחוב שלך כל יום.
&nbsp
&nbsp
את מבינה, תכלס, זה לא רק בשבילם. זה בשביל כולנו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
(וואה, אחד הפוסטים הכי מנוכרים שכתבתי אי פעם
)

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

dify

New member
נ.ב.

אני מאד בעד לפתוח דיונים, האמת שממש מעניין לי דיונים מסוג כזה עם אנשים שמאד רחוקים מתפיסות עולמי (ובקטע הזה כידוע לשתינו אנחנו בעמדות שונות
)
הדבר היחיד שאולי צריך לעשות זה למקד את הדיון על נקודה ספציפית כל פעם אחרת נתפרס פה למוות
אפשר לפתוח כל פעם דיון על אספקט ספציפי :)

kagome10

New member
אתחיל מה-נ.ב - מצויין!

אני לא חושבת שמאז שעברתי לקפיטליזם קיצוני נתקלתי ולו פעם אחת באדם אינטיליגנטי שמחזיק בעמדות סוציאליסטיות ואפשר לנהל איתו דיון.
&nbsp
אני אתחיל מההתחלה. וההתחלה היא פשוטה מאוד. אני לא מסכימה עם "המטרה שלנו כחברה". חוסר ההסכמה שלי איתך מתחיל מהאקסיומות הביסיות כל כך שאפילו לא רשמת אותן בצורה של טיעון.
&nbsp
אני לא מייחסת שום זכויות או אינטרסים או חובות לחברה. יש בני אנוש. לבני האנוש הללו יש זכויות שבעיני הן טבעיות - הזכות שלא ירצחו אותם, יאנסו אותם, יגנבו מהם. וזהו בערך. מכאן אני מתחילה.
&nbsp
ועכשיו האנשים החופשיים הללו יכולים לבחור מה לעשות. רק שיש בעיה אחת פשוטה - אנשים לא בחרו במדינות. מדינות נוצרו על ידי כובשים. והגענו למצב בימינו שבו יש מדינות, ואני לא רואה אפשרות בטווח הקרוב לבטל את זה.
ועדיין, אני מאמינה שלכל אדם יש את הזכות הטבעית על חייו ורכושו. אם מישהו אומר לי לתת לו את הרכוש שלי או שהוא ינקוט כלפי באלימות - זה שוד.
&nbsp
אם זה באמת האינטרס של אנשים לעזור לאנשים אחרים - אז למה להכריח אותם?
זו הנקודה החלשה ביותר של הסוציאליזם? אם אתם כל כך צודקים, אז אין לכן צורך לכפות! אנשים יתנו בעצמם כסף לנזקקים, ירשמו לביטוח בריאות שמסבסד עניים, ידאגו לילדים של הורים שנקלעו לצרות.
&nbsp
וכל זה מוסרי בעיניי! מה שלא מוסרי זה לכפות את זה על אחרים. לתת את הכסך שלי לנזקיים - זה מעשה מוסיר ויפה. לבוא אלייך ולהגיד שאו שאת מנותנת את הכסף שלך לנזקקים או שאני חוטפת אותך וכולאת אותך - זה שוד באיומים.
&nbsp
אם אנשים רוצים לעזור לעניים - מי מפריע להם? זה לא נותן להם זכות לגנוב מאחרים.
&nbsp
את אומרת "ובואי, אהיה קפיטליסטית לרגע ואגיד שאדם בריא שלמד מספיק את כללי החברה יהיה עובד טוב וצייתן שיפיק לי את מה שאני צריכה כקפיטליסטית.. עדיף לי עובד עם ילדים בריאים מאשר כזה שהראש שלו עסוק בבעיות מהבית..."
&nbsp
אבל את לא מבינה, זה בכלל לא קפיטליזם! קפיטליזם זה חירות! זה להגיד - כל אדם מחליט על חייו ועל רכושו בעצמו, כל עוד הוא לא נוהג באלימות כלפי אחרים. זהו! כקפיטליסטית אני לא צריכה עובד טוב וצייתן. אני צריכה להיות חופשייה בעצמי ושהעובד יהיה חופשי.
&nbsp
אני לא חושבת שהגבולות נקבעים כחברה. אני לא רוצה להיות חלק מהחברה הזו! למה אתם מכריחים אותי? אם יש איזו קבוצת אנשים שרוצה ביטוח כזה - שתקים אותו. אבל כזה שיתקיים מרצונם החופשי של האנשים, ולא על ידי שוד באיומים.
&nbsp
זה ההבדל בין בחירות לקניה במכולץת. בבחירות אני בוחרת במישהו, בכלל לא בטוח שמה שאני אבחר זה מה שאני אקבל, אני בוחרת לא את מה שאני רוצה אלא את האפשרות הכי קרובה מבין האפשרויות הקיימות, ובסוף אני מקבלת לא את מה שבחרתי אלא את מה שבחר הרוב, ויש לו את הזכות לכפות עליי באלימות את דעתו.
במכולת אני בוחרת מוצרים, משלמת, ומקבלת בדיוק את מה שבחרתי.
&nbsp
זאתי שרוצה לנדוד, היא רוצה לנדוד בתוך תחומי מדינת ישראל. ואין לה אפשרות להגיד למדינה - תוציאי אותי מהביטוח שלך. אני גם ככה לא אשתמש בו. אין לה!
&nbsp
לדאוג למינימום של תנאי מחייה זו פטרונות. ביקשתי ממנה שתדאג למינימום הזה? יש לי אפשרות לצאת החוצה, לא לקבל את המינימום הזה ולא לשלם על זה?
&nbsp
זו שאלה שאף סוציאליסטית עוד לא ענתה לי עליה תשובה לא פטרונית. למה לא לתת לאנשים לבחור? במדינה קפיטליסטית זה אפשרי! קמה חברה או עמותה שמספקת נניח ביטוח סוציאליסטי. מי שמצטרפת משלמת את התשלום החודשי ומקבלת במקרה הצורך את העזרה הסיעודית והטיפולים לילד (ליתר דיוק לא מקבלת, וזו טענה תועלתנית נגד סוציאליזם - הוא פשוט לא עובד. אבל לעת עתה נישאר בחלק התיורטי של הדיון).
איזו הצדקה יש לך לכפות את העסקה הזו עליי? למה לא לאפשר לכל אדם לבחור וולנטורית את מה שהוא רוצה?
&nbsp
לא ביקשתי לא כבישים, לא בית ספר, לא קצבאות זקנה ולא שוטרים. אני מתנגדת להם. לכבישים שנסללים תוך החרמת רכוש של אנשים וללא פיצוי ראוי - זה שוד, ואני לא תומכת בגנבה. לא בבתי ספר, אני מאמינה בחינוך ביתי, לא לקצבאות זקנה, שבהם את מחליטה בשביל אנשים שהם חייבים לחסוך גם אם הם מעדיפים להנות יותר בצעירותם, ובטח שלא עם הרעיון האידיוטי שהמדינה קובעת במה לחסוך. ובטח שאני לא תומכת במשטרע, שאין לה מספיק כוח אדם כדי להתייחס לילדה מוכה שמכר אינטרנטי שלי בא איתה לתחנת המשטרה כדי להעיד, אבל יש לה מספיק כוח אדם כדי להרביץ למפגינים, שמאלנים וימנים כאחד.
&nbsp
לא ביקשתי אותם! תני לי להחליט לבד במה להשקיע את הכסך שלי, ואני אשקיע אותו בשירותי שמירה פרטיים שאשכרה יעשו את העבודה, בחסכון לזקנתי על פי הכמות שאני רוצה ובאפיקים שאני מעוניינת בהם, בלא בתי ספר שאני רוצה בהם, וכנראה בעיקר בלא כבישים, אני בעד קיומם של כבישים אבל הרבה פחות ממה שיש עכשיו.
&nbsp
אני לא חושבת שזה טובים שגונבים ממני כסף ואז משתמשים בו בשביל דברים שלא מוסריים בעיני, שפוגעים בי ובעולם, ועוד אחר כך אומרים שזה לטובתי.
&nbsp
והטיעון המרכזי, אני אחזור עליו שוב - אם זה כל כך טוב ומוצלח ולטובת כולנו, למה זה בכפייה ולא מרצון? למה ביטוח לאומי זה לא פשוט עוד ביטוח שאנשים יכולים לבחור עם להשתמש בו או לא, יחד עם הכבישים, בתי הספר, ושאר הדברים שהמדינה עושה?
&nbsp
אם זה כל כך מוצלח - למה לכפות את זה עליי?
&nbsp
במדינה הקפטיליסטית האידיאלית שלי קהילה סוציאליסטית יכולה להתקיים בקלות. מקהילה קטנה ועד כמעט כל המדינה - תהיה עמותה או חברה, יהיה חוזה ביטוח סוציאליסטי, אנשים ישלמו לו את מה שמשלמים למדינה ויקבלו את מה שהם מקבלים מהמדינה (וכנראה יותרף כי חברות פרטיות הרבה יותר יעילות, אבל גם זה שייך לחלק התועלתני שאותו אני דוחה לעתיד הלא נודע). ואני אוכל לחיות בה בלי הביטוח הזה, אולי מוזרה ויוצאת דופן, אולי חלק מהרוב, לפי מה שאנשים יבחרו מרצונם החופשי.
במדינה הסוציאליסטית שלך אני לא יכולה להגיד - הפטרונות שלכם פוגעת בי! אני רוצה להשקיע את הכסף שלי בבורסה ולא באג"ח ממשלתי, אני לא רוצה את ביטוח הבריאות שלכם, והמשטרה שלכם צריכה לעמוד למשפט בעוון תקיפה בנסיבות מחמירות.
&nbsp
וזה נקודה משמעותית מאוד. כי אני מאמינה שכפייה היא לא מוסרית. עיקרון אי התוקפנות - הבסיס של הקפיטליזם, ושל המוסר האנושי. בסיס שהסוציאליזם מתכחש לו.
&nbsp
&nbsp

dify

New member
הלכתי לאיבודדדדד

15 הודעות מחכות לי ושלך הסתתרה איפשהו בתוך אלף השורות בפורום, לקח לי כמה דקות טובות לעבור פה הודעה הודעה למצוא איפה היה הדיון הזה

&nbsp
יש לי רעיון, רציני לגמרי, או שנפתח את זה כדיון נפרד פה בפורום, בהנחה שיש איזשהו עניין מצד הקוראים (שמתם לב שהם החליפו כך שמסומן כמה קוראים קראו היום בלבד??) או שנהפוך את זה לדיון בבלוג (ולו כדי שזה ישאר רלוונטי ולא יעלם אחרי 3 ימים)
&nbsp
מה דעתך?
מה אתם אומרים?

kagome10

New member
לא בבלוג, יש בו באג מעצבן בתגובות

בכל תפוז שלא מאפשר לי לקרוא אותן בנוחות.
&nbsp
אפשר שמנהלת הפורום אם תסכים תהפוך את תת השרשור הזה לשרשור חדש, או שתעני לי בהודעה חדשה אם קישור להודעה שלי ומשם נמשיך.
&nbsp
בכל מקרה, אני מצפה לתשובות שלך בקוצר רוח <אבל הסיכוי שאני אענה במהלך השבוע די נמוך, כך שכנראה אני אענה בסופש הבא>

dify

New member
אוקי

אני חושבת על זה, כי לפי מספר הקריאות פה בצד אני לא בטוחה שיש עניין פה בפורום לדיון הזה. ובכל מקרה, נראה לי נכון יותר לדון כל פעם רק על אספקט אחד קטן ולא כמה ביחד כי אחרת קשה לעקוב. מאחר ואת פה יותר בסופי שבוע, תני לי לחשוב על זה כמה ימים ולמצוא פתרון. אולי בלוג לא בתפוז דווקא

אולי פינה שבועית קבועה פה בפורום?
בכל מקרה אני שומרת את מה שכתבת לי ונמשיך את הדיון הזה לא כחלק מהשירשור הזה.

SupermanZW

Well-known member
את כל הדברים שאת מעוניינת בהם אפשר לקיים מרצון חופשי

וללא כפיית המדינה.

רפואה ציבורית לא חייבת להיות ממשלתית, רשתות מרפאות ובתי חולים ציבוריים יכולות להתקיים באופן שבו כל מי שמעוניין בשירותיהן יצטרך להיות חבר ברשת ולשלם דמי חבר (במקום ביטוח בריאות ממלכתי) והרשתות מחוייבות להעניק טיפול רק לחברים.

על נושא הקצבאות והרווחה כתבתי פוסט מפורט לפני 3 שנים והוא עדיין רלוונטי ויישאר רלוונטי לעוד שנים רבות: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2147882&nbsp;.

אין דבר כזה "המטרה שלנו כחברה", החברה מורכבת מפרטים ולכן פרט מאפיינים ייחודיים ורצונות משלו אשר לא בהכרח משתלבים עם רצונותיהם של האחרים, מתוך הגינות צריך שלכל פרט תהיה חירות מקסימאלית כל עוד אינו פוגע בחירויותיהם ובזכויותיהם של אחרים, לא שום דבר מעבר לזה.

אנשים שלא מסוגלים לפרנס את צאצאיהם בכבוד יש לקחת מהם את ילדיהם ולא להעניק להם כסף (פרס) על חוסר אחריותם.

הבעיה עם ביטוח לאומי היא שהוא כפוי, לא נותנים לאזרח לבחור אם לבטח את עצמו (ולהיות זכאי לקצבאות למיניהן כאשר יזדקק) או לא (ולא להיות זכאי לאותן קצבאות אם לא ביטח עצמו) אלא המדינה לוקחת בכוח מאנשים מסויימים ובמקום שהכספים ישמשו ביטוח לאלה ששילמו בעבורו מממנים בכסף אנשים שכלל לא שילמו בעבור הביטוח. זהו הגזל הכי בולט שקיים במדינה. גם אי אפשר "לבטל תושבות" כל עוד חיים במדינה, כך שהפתרון שהצעת לא ישים ומכיוון שגם אי אפשר להגר ללא תנאים לאף מקום אפילו אלה שרוצים לעזוב ברוב המקרים לא יכולים (אלא באופן בלתי חוקי).

המדינה לא צריכה לקחת ממני או מאף אזרח דבר וגם לא להבטיח דבר מלבד חירות. לגבי מצב סיעודי, אדם צריך לדאוג לבטח את עצמו, כמו כן אישה צריכה לדאוג לבטח את ילדיה מיד עם לידתם. אם שלא לוקחת אחריות על ילדיה צריך לקחת לה אותם, אם שכנה ילדה חולה נפש, לא ביטחה אותו ולא בא לה לממן לו טיפול על המדינה לקחת לה את הילד, לסגור אותו במוסד טיפולי מתאים ולעקל את דמי הטיפול מחשבון הבנק של אמו, לא לגזול זאת משאר האזרחים שלא אשמים בחוסר האחריות של אותה אם.

לגבי נושא התחבורה ואופן מימון הכבישים כתבתי פוסט שמסביר איך צריכה המערכת לעבוד: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2125450 .

לגבי נושא החינוך ואופן מימון בתי הספר כתבתי פוסט שמסביר איך המערכת צריכה לעבוד גם כן: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2123660 .

אנשים שלא דאגו לחסוך לעת זקנתם לא צריכים לקבל על זה פרס, מי שלא נוטל אחריות על עצמו לא צריך להיות טפיל על אחרים אלא לשאת בתוצאות חוסר אחריותו, אז כן, שישנו לאורך הקירות ויפונו מדי פעם, אין שום היגיון במתן פרסים על חוסר אחריות מכיסם של אלה שנוהגים באחריות.

אנשים צריכים להיות אחראים מספיק לבטח עצמם בביטוח בריאות (וזו צריכה להיות זכות, לא חובה) ואם אינם אחראיים מספיק האנשים האחראים אינם צריכים לממן את חסרי האחריות.

רוב הפושעים לא הגיעו לפשע בגלל עוני אלא בגלל מוסר לקוי שנובע מחינוך גרוע.

כקפיטליסטית את צריכה עובד שמבצע את עבודתו היטב. אותו עובד צריך לבחור לעבוד אצלך מתוך בחירה חופשית ולא מכפיה וגם את צריכה להיות חופשיה לבחור את עובדייך כרצונך.

הילדים של העובד הם עניינו ולא עניינך, אותו כנ"ל גם מצב הבית שלו והדאגות שיש לו או אין לו.

כשלוקחים מאדם כסף בכפיה זה שוד ללא קשר לאינטרס של אף אחד, כל לקיחת כסף בכוח או בכפיה היא שוד.

כל אחד צריך לממן רק מה שהוא מוכן לממן מרצונו החופשי, כל השאר לא לגיטימי. לכל פרט צריכה להיות החירות לבחור.

nate2000

New member
למזלי אני אדם בריא

רואה את הרופא פעם בשנה במקרה הטוב, לא צריכה טיפולים או תרופות מיוחדות וגם לא עברתי כאן אף ניתוח בנתיים. ואני מקווה שהמצב הזה יימשך עוד שנים ארוכות.
ניסיון רע ומר היה לי דווקא עם מערכת הבריאות הצבאית- תורים אינסופיים, התעלמות ואטימות טוטאלית. הייתה לי דלקת במרפק הטניס שהלכה והחמירה כי רופא היחידה לא הפנה אותי בזמן לאורטופד ועד שהגעתי לאורטופד בסופו של דבר, הדלקת כבר הייתה בשיא וסבלתי מכאבים מאוד לא נעימים ביד השמאלית. מאז עברתי עוד 3 אורטופדים ושני סבבי פיזוטרפיה שלא ממש הועילו.
רק באזרחות הבעיה טופלה ונפתרה- הייתה לי פיזוטרפיסטית ממש טובה שהתאימה לי טיפול ותרגילים שעזרו ואחר כך האימונים בחדר כושר העלימו את הבעיה כמעט לגמרי.

אצלי

אני דוגלת במניעה
יש לי רופאת משפחה טובה טפו טפו טפו... שלא ימאס לה ממני

&nbsp
אצלי ללכת לרופא זה כמו סוג של בילוי

כי תמיד הולכת לשם, קוראת את העיתונים המעניינים של לאישה שיש בחדר ההמתנה.
&nbsp
ולרוב מגיעה כדי לבצע בדיקות תקופתיות.
יש לי לצערי היפוכונדריה קלילה שנרכשה מאמא שלי,
ככה שעל כל שטות קטנה אני רצה לרופא כדי לבדוק שהכל בסדר.
&nbsp
למשל המטרה הקרובה זה להירשם לרופא עור-שיבדוק לי איזה שומה שאני חושבת שהיא חדשה אצלי, שמא לא יהיה חלילה סרטן עור (ואני לא יוצאת הרבה לשמש)
פשוט חייבת אישור רשמי שהכל תמיד בסדר איתי

&nbsp
כנל בדיקות דם וכל זה.
&nbsp
אצלי רופאים מטרתם מניעה של מחלות.
ובזה אני דוגלת, באורך חיים בריא ובמניעה.
&nbsp
ברור שנתקלתי ברופאים חצופים ולא סימפטיים
אבל למה להיות שליליים?
&nbsp
העיקר שרופאת המשפחה שלי היא אישה מדהימה וחייכנית
כיף לי לבוא אליה רק בשביל לראות את החיוך התמידי שלה

&nbsp

עברתי חוויות מאוד קשות עם הרפואה הציבורית בישראל

גם בקשר אלי וגם בקשר לבתי הקטנה. היום אני ממשיכה להשתמש בשירותי הרפואה הציבורית אבל מגבה הכל בפרטית... עולה לי הון תועפות, אבל לפחות אני שקטה. עד היום זה הוכיח את עצמו... לצערי...

התנסיתי ברפואה ציבורית ופרטית

זה כל כך תלוי רופא ולא מערכתית (ציבורית/פרטית).
לא עברתי ניתוחים ולמזלי כמעט ולא נזקקת למערכת הבריאותית.
בציבורית נתקלתי ברופאים סבלנים, קשובים, מסבירים, מאירי פנים,
כנ"ל גם בפרטית (מיילדת, טיפולי דיקור).

למעלה