אז על אחד כמה וכמה שאם הוא ידע שראשי החמאס עשירים כקורח איך הוא לא גילה שהם רוכשים נשק, מאמנים צבא וחופרים מנהרות?הוא יודע שביבי מימן את החמאס
אז על אחד כמה וכמה שאם הוא ידע שראשי החמאס עשירים כקורח איך הוא לא גילה שהם רוכשים נשק, מאמנים צבא וחופרים מנהרות?הוא יודע שביבי מימן את החמאס
סתם קשקוש פוליטי. גם בר בדבריו, כמו רוב ככל החברים כאן שדורשים אך ורק 'ועדת חקירה ממלכתית', לא הסביר אפילו ברבע משפט מדוע זאת דווקא או רק ועדה כזאת שיכולה להגיע לחקר האמת ומדוע ועדה כמו שהקואליציה מציעה לא תוכל לעשות זאת.רונן בר טוען שהדרך לדעת מה היה זו ועדת חקירה ממלכתית
פלפולי ביציםואני הקטן שואל את רונן בר.
אתה לא יודע מה היה?
אם אינך יודע ועדת חקירה ממלכתית מיותרת. הכל ברור
ללכת הביתה ולהנות ממנעמי הפנסיה התקציבית הדשנה זה לא לקחת אחריות.אני גם קורא וגם שומע תגובות רבות לדברי רונן בר. מרביתן עוסקות בפליאה עד זעם קדוש, מאיפה החוצפה לאחראי הראשי לשבעה באוקטובר לתבוע שמישהו יחקור את הארוע הקשה הזה באופן המצוי בחוק. ואני כרגיל לאחרונה לא מפסיק להתפעל מיעילותה של מכונת התעמולה הביביסטית, פשוט יופי. ראשית הממשלה וראשה כבר נעלמו מרשימת מי שבכלל היה לו קשר לשבעה באוקטובר, זה כבר לא במסגרת לא העירו אותי או לא אמרו לי, זה כבר עבר ללא יודע על מה אתם מדברים בכלל, אתם רוצים לחקור בכיף שלכם, יופי, אני אקבע איך זה יתנהל. שנית, מה פסול בתביעת מי שאחראי וגם הודה בכך להקמת ועדה שתמצא את שותפיו לאחריות, יותר מכך את בחינת התהליכים שהביאו לשם, באופן הקבוע בחוק. אז המכונה הנזכרת יודעת גם את התביעה הזו להפוך לפשע של הדובר. עשר, פשוט עשר.
קבלת אחריות היא קודם כל להודות באחריותללכת הביתה ולהנות ממנעמי הפנסיה התקציבית הדשנה זה לא לקחת אחריות.
וגם ללכת הביתה הוא עשה טובה שהלך, היו צריכים להלחם איתו בבג"ץ חודשים כשהיועמשית נותנת לו גב עד שעשה טובה והלך.
אז שלפחות ישב בבית ויסתום
כולנו יודעים ש"לקחת אחריות" זה שם קוד ללהתפטר.קבלת אחריות היא קודם כל להודות באחריות
הגיע הזמן שמישהו מחברי הממשלה ייקח אחריות.
הממשלה תעמוד לדין הבוחר עוד פחות משנהקבלת אחריות היא קודם כל להודות באחריות
הגיע הזמן שמישהו מחברי הממשלה ייקח אחריות.
אם ועדת חקירה ממלכתית תמצא שהוא פעל בניגוד לחוק, הוא יעמוד לדין.הממשלה תעמוד לדין הבוחר עוד פחות משנה
האם גם רונן בר יעמוד לדין?
לקחת אחריות זה קודם כל פשוט להודות בה. קל ואפשרי גם למתקשים בדיבור ואף לא אחד משרי הממשלה המחורבנת שלך, ודאי לא ראשה, לוקה בגמגום קשה. אבל וכרגיל אני בשלב מחיאות הכפיים למלאכת המשחק בראש שלכם, שמנהלים החברים הנכבדים הללו בממשלה ושופרותיהם. עבודה עבודה. שאפו.ללכת הביתה ולהנות ממנעמי הפנסיה התקציבית הדשנה זה לא לקחת אחריות.
וגם ללכת הביתה הוא עשה טובה שהלך, היו צריכים להלחם איתו בבג"ץ חודשים כשהיועמשית נותנת לו גב עד שעשה טובה והלך.
אז שלפחות ישב בבית ויסתום
יש הודאה ויש הודאהלקחת אחריות זה קודם כל פשוט להודות בה. קל ואפשרי גם למתקשים בדיבור ואף לא אחד משרי הממשלה המחורבנת שלך, ודאי לא ראשה, לוקה בגמגום קשה. אבל וכרגיל אני בשלב מחיאות הכפיים למלאכת המשחק בראש שלכם, שמנהלים החברים הנכבדים הללו בממשלה ושופרותיהם. עבודה עבודה. שאפו.
עניתי לך כבר בענין הזה במקום אחר, לא רואה טעם לחזור על כך, קל וחומר שאתה בשלך. אם תרצה ראה כאן את תגובתי להרינגטון מהיום, שם נדרשתי שוב לענין הזה.יש הודאה ויש הודאה
להודות בטעות כמו שעשה רונן בר - להכריז שהייתה טעות ותוקנה וכעת מהצד שלו הכל סבבה, הארגון כעת יתפקד מצוין והטעות לא תקרה שוב ואפשר ללכת לחגוג על הפנסיה התקציבית זה לא לקיחת אחריות.
לקיחת אחריות במקרה המדובר זה לעמוד לדין בבית משפט על ה"טעות".
על תאונת דרכים קלה כתוצאה מטעות אנוש כזו או אחרת אנשים מגיעים לבתי משפט אז נראה לך הגיוני שעל מה שקרה ב 7 לאוקטובר אך אחד לא הגיע לבית משפט על ה"טעות" שעשה?
לשרים ולממשלה אחריות מיניסטרילית, הם אחראים על כל דבר שקורה במדינה אבל זו לא אחריות ישירה, זו אחריות שעומדת למשפט הבוחר כל 4 שנים.
כך אכן מנסים לספר לנו. זה ככל הנראה חידוש של התקופה הזאת וספק אם נחשב כך גם בעבר. בימינו, מאחר וראש הממשלה הנבחר לא השתמש עד כה במילים 'אני לוקח אחריות' והיו אחרים שכן עשו זאת, הרי שהתקשורת כולה ופרשנים אינטרסנטיים מנסים להוביל אותנו למסקנה שאתה הגעת אליה, לפיה הודאה באחריות זה נטילת אחריות.לקחת אחריות זה קודם כל פשוט להודות בה.
אופס, ואת כל זה לא קראתי אפילו בטרם כתבתי את תגובתי למשפט הראשון בדבריךקל ואפשרי גם למתקשים בדיבור ואף לא אחד משרי הממשלה המחורבנת שלך, ודאי לא ראשה, לוקה בגמגום קשה. אבל וכרגיל אני בשלב מחיאות הכפיים למלאכת המשחק בראש שלכם, שמנהלים החברים הנכבדים הללו בממשלה ושופרותיהם. עבודה עבודה. שאפו.
לא מבין מה אתה רוצה. אתה מצפה ללקיחת אחריות ללא הודאה בה ? אתה רוצה שיתפטר מבלי לומר למה ? הרי מובן מאליו ששלב ראשון לכל צעד הקשור בלקיחת אחריות הוא הודאה בה. ושלא כטיעון המוזר שלך יש מי שלקח אחריות והסתפק בכך, ראה רבין על כשלון הניסיון לשחרור וקסמן, אבל גם להצהרה שכזו יש חשיבות ולו בראי ההיסטוריה. נתניהו חייב לעוף ולא רק מכיוון שיש לו אחריות מיניסטריאלית מתוקף תפקידו, אלא מתוקף אחריותו הישירה כמי שדאג לפטם ולחזק את החמאס בכדי ליצור בידול עוין בין החמאס לרשות הפלשתינית, ובכך לאיין את התכנות המדינה הפלשתינית, הוא גם התגאה בכך, עד שנחבט בפרצופו בשבעה לאוקטובר כמובן. אני מהאיש הזה לא מצפה לכלום, הוא ידוע בהתחמקותו המרהיבה מכל כשלון . האיש נמצא אחראי ישירות, לא מיניסטריאלית ולא נעליים, לאסון מירון, עד היום אפילו ביטוי של צער לא שמעת ממנו, כלום, היה כלא היה. כל שנותר הוא בכנות להתעצב שלא מעט אנשים נשבים בקסם הרטוריקה וקול הבריטון הסמכותי של האיש הזה. מתבייש בשבילכם.כך אכן מנסים לספר לנו. זה ככל הנראה חידוש של התקופה הזאת וספק אם נחשב כך גם בעבר. בימינו, מאחר וראש הממשלה הנבחר לא השתמש עד כה במילים 'אני לוקח אחריות' והיו אחרים שכן עשו זאת, הרי שהתקשורת כולה ופרשנים אינטרסנטיים מנסים להוביל אותנו למסקנה שאתה הגעת אליה, לפיה הודאה באחריות זה נטילת אחריות.
הלכה למעשה, אם ננתח את הדברים קצת יותר לעומק, ספק אם נגיע למסקנה דומה. אדם שמצהיר 'אני לוקח אחריות' ואז ממשיך לעשות בדיוק את אותו דבר (סתם דוגמה, לא מיוחסת לאף גורם ספציפי) למשל, מה שווה הכרזתו היפה? אדם שמכריז למשל 'נכשלתי בתפקידי ואני לוקח אחריות על תוצאות כשלוני', אבל מתעקש להמשיך לכהן בתפקיד זה על סמכויותיו ותחומי האחריות שבו, ומסרב ללכת הביתה או לעבור לתפקיד מתאים יותר, מה שווה הכרזתו היפה? האם באמת יש בה נטילת אחריות?
אופס, ואת כל זה לא קראתי אפילו בטרם כתבתי את תגובתי למשפט הראשון בדבריך. הנה אתה מאשר אותה כמעט מילה במילה. נדמה שכל המוסיף על כך אך יגרע.
לסיכום:
אפשר לראות בהרבה דברים נטילת אחריות ולא כל מקרה דומה בהכרח למשנהו. אבל הגם שיתכן (מחייב עיון) שאתה צודק שנטילת אחריות זה "קודם כל" הודאה בה, זה בוודאי ובוודאי לא מהווה את מלוא נטילת האחריות, לא מצביע כהוא זה על כך שהדובר באמת לוקח אחריות, לא מלמד כהוא זה שהאיש בכלל מבין נטילת אחריות מהי, ובקיצור, מותיר אותנו עם אחלה הכרזה יפיפייה, שהלכה למעשה יכולה להפוך חיש מהר לחסרת כל משמעות אם לא תלווה בצעדים מעשיים כלשהם.
נראה על פניו שהבנת מצוין "מה אני רוצה"לא מבין מה אתה רוצה. אתה מצפה ללקיחת אחריות ללא הודאה בה ? אתה רוצה שיתפטר מבלי לומר למה ? הרי מובן מאליו ששלב ראשון לכל צעד הקשור בלקיחת אחריות הוא הודאה בה.
למה? ראשית לא הייתה לרבין אחריות מיוחדת. ה'טעות' שלו הייתה כביכול בכך שהוא בחר ביחידה אחת ולא ביחידה האחרת. אלא שזאת כמובן לא באמת טעות ובאותה מידה שלצערנו המבצע נכשל, הוא היה יכול להצליח וכמובן שגם אין שום ערובה שהתוצאה הייתה שונה אילו היה בוחר ביחידה השניה.ושלא כטיעון המוזר שלך יש מי שלקח אחריות והסתפק בכך, ראה רבין על כשלון הניסיון לשחרור וקסמן, אבל גם להצהרה שכזו יש חשיבות ולו בראי ההיסטוריה.
בהחלט יכול להיות. יכול גם להיות שלאנתניהו חייב לעוף
לא יודע במה התגאה, אבל לא חושב שזאת הייתה הסיבה העיקרית להתנהלות הישראלית מול החמאס בשנים שקדמו לשמיני עצרת התשפ"ד. בכל מקרה, אין כל קשר ענייני בין השאלה הזאת לדיון שלנו. אני מדבר (והגבתי כך למעלה) באופן כללי. פחות בקטע של עוד שרשור/דיון בסגנון 'ביבי פויה'. משאיר את זה לטובים ממני ברשותך (ומאחר ונהיר שהמשך דבריך עוסק בזה בעיקר, הרשיתי לעצמי לדלג על קריאתם, עמך הסליחה).ולא רק מכיוון שיש לו אחריות מיניסטריאלית מתוקף תפקידו, אלא מתוקף אחריותו הישירה כמי שדאג לפטם ולחזק את החמאס בכדי ליצור בידול עוין בין החמאס לרשות הפלשתינית, ובכך לאיין את התכנות המדינה הפלשתינית, הוא גם התגאה בכך, עד שנחבט בפרצופו בשבעה לאוקטובר כמובן.
מאוד מעניינת הנטיה הזו של הביביסטים, מחד להכחיש את היותם כאלה, הם תמיד הרי אובייקטיביים, חלקם מזדרז להכריז, בכלל לא הצבעתי לו, או כגון דא, אבל.. לא חדש. מאידך ובאותו הלך רוח, הם מתקוממים למה מתנגדיו מתעקשים להתעסק בו, במקום ״בדברים האמיתיים״ לתפיסתם. אז אחדש, נתניהו הוא הדבר האמיתי, הוא ראש וראשון לא רק בהגדרת תפקידו, אלא בהטמעת מאפיינים חדשים, רעים, בחברה שלנו ולכן התעסקות בו ובנזקיו חייבת להיות בראש הדיון עד להסתלקותו המיוחלת. אשר לרבין, לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך המתפתלת אשר לסוגי האחריות ולמניעים, דבר אחד ברור, הוא לקח אחריות מתוקף היותו בראש הפירמידה וכך צריך. האייקון שלך חושב אחרת למרות שהוא אחראי לא רק מתוקף תפקידו, אלא גם ואולי במיוחד עקב תפיסתו האיסטרטגית הרת האסון, אבל הוא פשוט לא אדם הגון.נראה על פניו שהבנת מצוין "מה אני רוצה". לא אמרתי בשום מקום שאני "מצפה לנטילת אחריות ללא הודאה בה", אם כי כעת כשאני חושב על זה לאחר קריאת דבריך, אני גם לא רואה בעיה מיוחדת עם זה. בוודאי שבבחירה בין הצהרה ללא מעשים לבין מעשים ללא הצהרה, שאעדיף את הדרך השניה.
בכל מקרה כאמור, כלל לא כתבתי כך למעלה. אמרתי שהודאה כהגדרתך, הצהרה כהגדרתי, בדבר נטילת אחריות, אם אינה מלווה בצעדים שמלמדים על נטילת האחריות בפועל, לא שווה מבחינתי הרבה. היא נחמדה, אבל די קלה למימוש, במיוחד במקרים הללו כשממילא לא היה חולק כלשהו במדינה בדבר אחריותם של המצהירים.
למה? ראשית לא הייתה לרבין אחריות מיוחדת. ה'טעות' שלו הייתה כביכול בכך שהוא בחר ביחידה אחת ולא ביחידה האחרת. אלא שזאת כמובן לא באמת טעות ובאותה מידה שלצערנו המבצע נכשל, הוא היה יכול להצליח וכמובן שגם אין שום ערובה שהתוצאה הייתה שונה אילו היה בוחר ביחידה השניה.
אם רבין לקח אחריות, הרי שעשה זאת בהיותו ג'נטלמן וברצונו שהיחידה שנכשלה לא תואשם בשום צורה (מה שממילא המשפחה האצילה של וקסמן לא הייתה עושה). אולי גם בגלל תחושתו הסובייקטיבית האישית, שמן הסתם כללה חרטה בסגנון what if. אבל זה לא שהוא באמת היה אחראי לכשלון כמובן. על כן דה פקטו, נטילת האחריות הזאת הייתה מהפה ולחוץ. לא ברור לי איזו חשיבות היסטורית אתה רואה בזה.
בהחלט יכול להיות. יכול גם להיות שלא. העם יחליט על כך אי-שם בשנה הלועזית הקרובה.
לא יודע במה התגאה, אבל לא חושב שזאת הייתה הסיבה העיקרית להתנהלות הישראלית מול החמאס בשנים שקדמו לשמיני עצרת התשפ"ד. בכל מקרה, אין כל קשר ענייני בין השאלה הזאת לדיון שלנו. אני מדבר (והגבתי כך למעלה) באופן כללי. פחות בקטע של עוד שרשור/דיון בסגנון 'ביבי פויה'. משאיר את זה לטובים ממני ברשותך (ומאחר ונהיר שהמשך דבריך עוסק בזה בעיקר, הרשיתי לעצמי לדלג על קריאתם, עמך הסליחה).
יקירי, תכנה אותי ביביסט כמה שחשוב לך ואתה נדרש לעשות זאתמאוד מעניינת הנטיה הזו של הביביסטים, מחד להכחיש את היותם כאלה, הם תמיד הרי אובייקטיביים, חלקם מזדרז להכריז, בכלל לא הצבעתי לו, או כגון דא, אבל.. לא חדש. מאידך ובאותו הלך רוח, הם מתקוממים למה מתנגדיו מתעקשים להתעסק בו, במקום ״בדברים האמיתיים״ לתפיסתם. אז אחדש, נתניהו הוא הדבר האמיתי, הוא ראש וראשון לא רק בהגדרת תפקידו, אלא בהטמעת מאפיינים חדשים, רעים, בחברה שלנו ולכן התעסקות בו ובנזקיו חייבת להיות בראש הדיון עד להסתלקותו המיוחלת. אשר לרבין, לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך המתפתלת אשר לסוגי האחריות ולמניעים, דבר אחד ברור, הוא לקח אחריות מתוקף היותו בראש הפירמידה וכך צריך. האייקון שלך חושב אחרת למרות שהוא אחראי לא רק מתוקף תפקידו, אלא גם ואולי במיוחד עקב תפיסתו האיסטרטגית הרת האסון, אבל הוא פשוט לא אדם הגון.
המינוח " נדרש " במצוטט נטול הקשר הגיוני. עם זה טוב שאתה יכול להשלים עם היותך ביביסט. כפי שציינתי בהזדמנות קודמת, אין סיבה להתבייש בנטיית לב כל שהיא.יקירי, תכנה אותי ביביסט כמה שחשוב לך ואתה נדרש לעשות זאת. זה לא באמת מעניין אותי, צר לי לאכזבך. עם זאת, זה גם לא משנה את המציאות. אכן המשפט השני שלך מדויק, בהחלט מעניין לציין כמה הרל"ביסטים לא יכולים להעביר חצי יממה בלי לעסוק בביבי. אם מישהו ראוי לתואר ביביסטים זה הם דווקא נראה לי
.
לגבי השאר, אם אתה הבנת מה רצית, דיינו.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.