רונות

dark angl

New member
רונות

האם אפשר להשתמש ברונות ש"המצאת" בעצמך או ראית בעת חלום או קריאה בבדולח? ואיך משתמשים ברונות?

Envenom

New member
יש אתרים שלמים על זה..

אבל אני אהיה נחמד ואענה כאן
רונות מומצאות כביכול הן בערך כמו כישוף מומצא. צריכות להיות לרונה תכונות מסוימות, צורה מסויומת, וכמו כן היא דורשת תהליך של "הקדשה". בקשר לשימוש ברונות: ברגע שהרונה מצוירת ומופעלת, היא תשפיע למעשה עד שתימחק\תישרף\תיקרע\<הכנס אסון טבע כאן>. חלק מהרונות דורשות נשיאה על הגוף בשביל להשפיע; חלקן משפיעות על משהו יותר כללי (כמו אווירה במקום מסוים, למשל) וידרשו פשוט "להיות"; חלקן הן רונות חד-פעמיות (כמו רונות להעצמת כוח מאגי בטקסים) ומיד לאחר השימוש הן מושמדות. בכל זאת לינק לאתר מומלץ על רונות: פה

אמממ,ערעור קטן..

"רונות מומצאות כביכול הן בערך כמו כישוף מומצא" לאו דווקא. הרבה אנשים מפתחים סמלים משלהם,והם יכולים להיות בעלי עוצמה. אני לא מדבר על ילד שקישקש במחברת סמל,אני מדבר על אנשים שפיתחו סמלים לאחר המון מדיטציות,תקשר וכדומה...איך הגיעו לרונות מההתחלה?האדם סתם ידע אותם?הם נבראו ביום ה x בשבוע?לא,מישהו פיתח או גילה אותם בדרכים שהזכרתי או בדרך אחרת.לכן אם מישהו ממציא רונות,לאחר עבודה רוחנית כלשהי,והוא מרגיש שהרון הינו אמיתי וחזק אז.....למה לא? חביב הקסם

Envenom

New member
"בערך" היא מילה חזקה ../images/Emo8.gif

אני בהחלט מסכים איתך, אך כמו שאמרתי רונות דורשות תהליך הקדשה מסוים. אם הוא נעשה בעזרת מדיטציות, למידה, תיקשור, וכד' אדרבא, אני בעד.

THE gray

New member
אני מסתכל..

על זה ככה- המוח שלנו יכול לעשות דברים מדהימים- כישוף,אבל בשביל זה צריך לתפעל אותו בדרך מסויימת, הדרך הזאות היא בעזרת צבעים שירים מילים וכו'..וכו'.. המטרה היא לגרום לו להגיע למצב שבו הוא יכול לגרום לשינוי בעולם הפיסי והרוחני, אחת מהדרכים הם רונות או חותמים שהם בעצם צורות למיניהם שגורמים לו לפעול בדרך הזאתי. ואם לבנאדם יש מספיק ניסיון אם כאלה דברים אין סיבה שהוא לא ייצר לעצמו סמלים כאלה. הנה אתר מעניין-http://www.sigilgarden.com/words.html

Envenom

New member
שוב, לא אמרתי שלא.

אבל תוכל להסכים איתי שתהליך כלשהו של למידה וניסיון יגרום לכך שבעצם יצירת הרונה, תוכל לצייר אותה כך שתהיה לה משמעות גם בלי הקדשה טקסית מסוימת. ובעצם זה אתה יוצר רונה "מקודשת מראש" כי היא נעשתה לפי כללים רוניים מסוימים. שירבוט במחברת מתמטיקה, לעומת זאת, בהחלט לא יחשב כרונה אלא אם כן עבר תהליך הקדשה טקסי (קריאה לאודין ו-ת'ור, למשל)

THE gray

New member
אני מסכים איתך בהחלט... הנקודה שלי

הייתה שהסמלים שעל הרונות יכולים להיות מוחלפים בכל סמל שתרצו אחרי טקס מסויים..

ייתכן...

אם כך למה דווקא רון ה"אורוז" מיוחס לעוצמה"?למה לא רון אחר? אני מאמין שלכל סמל יש כוח,ומכיוון שכך לא ניתן להחליפו בסמל אחר,אבל לא חובה להשתמש באותו סמל כדי להשיג מטרה מסויימת. חביב הקסם

THE gray

New member
זה כאליו להגיד..

שצבע פלסטי על דף בסדר מסויים מביא עוצמה.. זה לא הסמל שמביא את העוצמה זה איך שאנחנו מפרשים אותו במוח, ואני מאמין שהדרך שבה כל אחד מאיתנו מפרש סמלים היא שונה מאדם לאדם, ככה שאם בנאדם יכין לעצמו את הסמלים הם היו בעלי השפעה רבה ביותר.

לא יודע.....

אז אתה בעצם אומר שסמלים הם סתם תרגום למוח? עם התאוריה הזאת..איך אתה מסביר את החותמות בגואטיה למשל? כלומר,לכל אתה לא יכול להשתמש בחותם x כדי לבצע פעולה של חותם y (נראה לי..) אותו דבר עם סמלים,לדעתי... חביב הקסם

THE gray

New member
אולי..

אפשר להגיד שאי אפשר להשתמש בחותם x כדי לבצע פעולה של חותם y בגלל שעברתה הכשרה שגרמה למוח שלך להיות "מתוכנת" שכשהוא רואה את צורה X הוא גורם לפעולה X. אבל תחשבו איזה עוצמה תהיה לנו אם במקום לתכנת את המוח שלנו שסמל X גורם לX אנחנו נמצא את התכנות הטבעי..שסמל RTYY גורם לX (לדוגמה). אני פשוט מאוד תומך בדרך הזאתי כי קשה לי להתחבר לתאוריה שאפשר לבצע כישוף רק ע"י הליכה מדוייקת אחרי הוראות, כישוף הוא יותר מיזה זה תהליך שצריך להעביר את עצמך בשביל שתהיה מסוגל לבצע אותו:)

Envenom

New member
רונות הן תחום די שונה במאגיה

לעומת תחומים אחרים כגון כישוף לבן\אפור\שחור, תורת הרונות דומה יותר לטארוט. ליצירת רונות יש חוקים מסוימים לפיהם כל רונה מעבירה אנרגיה מסוימת אל מקום מסוים, ואת החוקים האלה צריך לדעת במטרה "ליצור" רונה. יש כמובן רונות קיימות (שזה החלק הדומה לטארוט) שנוצרו (או צוירו) כך שהן מעבירות אנרגיה X למקום A, ולכן לא יוכלו להעביר אנרגיה Y למקום B, גם אם מאוד תרצה בכך. כמו שבטארוט קלף מסוים יש לו משמעות מסוימת וזה לא משנה אם תייחס לו משמעות אחרת, המשמעות האמיתית שלו תשאר אותה משמעות.

מסכים....

לדעתי לסמלים מסויימים יש משמעות וכוח. ייתכן וזה מגביל את המאגיה בחלקים מסויימים אבל יש לזה יתרונות- קודם כל לדעתי זה מראה על דיוק ורצינות-למידות הסמלים/חותמים וכדומה... וגם שיש בידינו "כלים" ספציפים לעבוד איתם.אם סמלים אלו ניתנו לנו משמע אנו צריכים להשתמש בהם למטרה שהם נועדו לה.(וזה מעודד "מאג יהודי" ללמוד,מכיוון שיש איסור על לימוד מאגיה,והסמלים בעלי הכוח מוכיחים את ההפך..עזבו,זה מסובך מדי לפאגנים
). חביב הקסם

THE gray

New member
ועוד פעם..

אני טוען שלא משנה מה המשמעות ה"אמיתית" של הקלף/ רונה/חותם/ סמל... איך שאנחנו נפרש אותה זה מה שיקבע בסופו של דבר לדוגמה: צלב הקרס- כל יהודי שיודע קצת מהחיים שלו לעולם לא היה מקשר אותו למשהו טוב (חוץ מבמקרים בודדים) לרוב הוא היה מקשר אותו לשישה מליון ולנאצים. אבל המשמעות האמיתי של צלב הקרס (אולי בזווית קצת שונה) היא אחרת לגמרי, היא מסמלת את השמש היא כוח החיים וסמל מאוד חיובי אפילו. וזה מה שמוכיח שהמטרה של הצורה נקבעת רק ע"י המוח שלנו, כי אם מישהו יקח רונה מסויימת ויכניס לך לראש שהמשמעות שלה היא רוע מוחלט למרות שהכוונה האמיתי שלה הייתה להיות לאהבה אז לא משנה מה תעשה בשבילך היא תסמן רוע וכשתפעיל או אותה או שתקרא איתה את העתיד היא תגיד בשבילך רוע, ואם חושבים על זה איך אנחנו בכלל יודעים שהפרושים שבידינו הם הנכונים?... ולסיכום: אנחנו קובעים את המשמעות, אולי המשמעויות של מי שצייר אותן מתאימות לנו ועובדות בשבלינו כי ככה "תכנתנו" את עצמינו אבל זה לא קורה בגלל שכמה קווים בסדר מסויים גורמים לזה לעבוד, המוח שלנו הוא הכלי הכי עיקרי בעבודה מאגית או ב"חיזוי עתידות" ובעצם בכל תחום מיסטי...כל השאר נתון לוויכוח ובגלל זה גם אין אמת אחת כי לכל אחד עובד משהו שונה.

וחוזר חלילה

כמה הערות- "אני טוען שלא משנה מה המשמעות ה"אמיתית" של:".... קלף-לקלפי הטארוט יש משמעות אחת כללית. אבל אתה לא יכול להגיד שלקלף ה"מוות" ולקלף 10 מטבעות לדוגמא יש אותה משמעות. לחלק מן הקלפים יש משמעויות דומות,אך לא זהות. רונה-גם לחיזוי,וגם כסמל מאגי יש משמעות בדומה לטארוט.אך מכיוון שאני בקושי עובד עם הרונים(אני רק מתחיל לקרוא בנושא) אז עדיין אני לא סגור על זה.. חותם- על חותמות מבחינתי אין על מה להתכווח..לכל חותם יש את המשמעות והכוח שלו(אם החותם אמיתי כמובן). סמל-עכשיו...יש סמלים שהפעולה שלהם היא באמת לעורר משהו בבמוח שלנו ....מה שאמרת אבל..יש סמלים בעלי כוחות לדעתי לדוגמא מגן דוד ועוד.. נתת דוגמא לצלב הקרס-משתייך לקטגוריה של סמלים שלי,החלק הראשון. אבל כמו שאמרת:"הכל נתון לוויכוח ובגלל זה גם אין אמת אחת כי לכל אחד עובד משהו שונה." (שיניתי את הנוסח קלות,לא פוגע בכוונה הראשונית שלך...אני מקווה). חביב הקסם

THE gray

New member
בנוגע למשפט האחרון..

הוא נכון, אבל זה לא אומר שלא צריך להציג את הדעות... ותאמת עצם זה שאתה תומך בתאוריה שלך מוכיח את התאוריה שלי שלכל דבר יש פירוש איך שנאי מפרש אותו ואין פירוש אחד נכון, כי אם אני אתאמן בדרך שלי ואתה בשלך שנינו נגיע לתוצאות.. צריל לחזור לדיון הזה עוד כמה שנים ואז יהיו לי הוכחות יותר מוצקות:) ואני אומר שנסיים פה:)

למעלה