רונות

• פותח הנושא jock
  • פורסם בתאריך

jock

New member
רונות

הרונות משמשות רק לחיזוי העתיד? לאילו דברים עוד? והאם אפשר להכין כאלו או שחייבים לקנות?

בהחלט אפשר להכין

מי שממש עוסק ברונות לרוב מעדיף להכין כאלו לבד. הרונות לא משמשות לקריאת עתידות בלבד, אלא גם למאגיה, ומיוחסות להן תכונות שונות בדומה למה שהקבלה משייכת לאותיות העבריות (בדומה, אך רק חלקית).

jock

New member
אוקיי

תודה וממה אפשר להכין רונות? (ואיך?)

אחד החברים שלי הכין אותם

מעץ (האמת, חברה שלו הכינה לו אותם כמתנה). בעבר היו גם כאלו שעשו מעצמות (של חיות). את יכולה לקחת מקל עגול מעץ (אפילו מקל של מטאטא), לחתיכות לדיסקים קטנים, ולחרוט/לצבוע כל כל אחד מהם רונה. אני ממליץ גם את החלק הצבוע (אפשר גם לצבוע את כל הרונה, אם רוצים) לשים לק לעץ כדי לשמור על הצבע והגימור.

ושכחתי

אפשר גם מחלוקי נחל, מאבני קריסטלים וכן הלאה. אפשר אפילו להשתמש בפלסטיק, אם זה מדבר אליך.

jock

New member
הו תודה!

אף פעם לא קיבלתי תשובות כל כך קולעות בכל כך מעט זמן...

רונות

הרונות הן כתב צפון אירופאי עתיק, ששימש בעבר את השבטים הגרמניים ואת הסקנדינבים (בעיקר. אחרי הכל, הסקנדינבים הם קרובי משפחה של הגרמנים). הרונות שימשו אותם ככתב. המילה "רונה" עצמה, בהגדרה, יכולה לשמש לכל סמל שהוא בעל משמעות מיוחדת, אבל לרוב כשאומרים רונות מתכוונים לאותו כתב שציינתי קודם, אשר נכון יותר לקרוא לו Futhark. המילה Rune עצמה קשורה גם במילה "סוד" (בגרמנית של היום, ישנה מילה הדומה למילה זו ומשמעותה "לחישה", בעוד בניבים קלטיים קדומים, מילה זו משמעותה "סוד" ו"mystery").

הספר בעברית הוא גרוע

למעט מושגי בסיס לגבי הרונות שהם הדבר היחיד הטוב בספר, הספר עוד עושה השוואות בין ה-א"ב העברי לרונות (דרך הטארוט) בצורה שלא מראה על הבנה משמעותית של הרונות. ייתכן כי הוא לקח חלק מהדברים מהספר של Thorsson, אך ללא הבנה משמעותית בעניין. לעומת זאת, האתר שהבאת, אפילו שלא העמקתי בו יותר מדי, נראה מבטיח.

jbu

New member
צודק.....

שחכתי להוסיף שלא קראתי את הספר, פעם השאלתי אותו מהספריה אבל לא הזדמן לי לקרוא אותו, אני מעדיף לחקות לחופש ולנסות להוציא את הספרים השמורים משם......

jock

New member
דבר ראשון,

יש מאמר על רונות במאמרים של הפורום הזה. דבר שני:

St Frangelico

New member
תתקן אותי אם אני טועה אבל

השבטים הלאפים ושבתי הסואמי(פינים) לא היו נחשבים כשבטים גרמנים או ויקנינגים. היה להם תורה ותרבות שונה וגם שפה שהועלתה בדיבור שונה

L e s t a t

New member
נכון

אבל הדנים, השוודים והנורבגים הם עמים נורדיים - כמו גם השבטים הגרמאניים. הם אותם העמים. ד"א - לא כולם מחשיבים את פינלנד כחלק מסקנדינביה.

למעלה