רונות

רונות../images/Emo53.gif

במאמרי הפורום יש את המאמר "רונות" (של ניר), בו מופעות 24 רונות בעלות שמות שאינם מוכרים לי, אך לפי התמונה שבראש הדף הן נראות זהות. האם אלו אותן רונות? לפי התכונות, הן אינן זהות ל-24 הרונות שאני מכירה, אך יש קווי דמיון. האם זה הגיוני? כלומר, הייתי מבינה אם אלו מסורות שונות עם רונות שונות, אך קווי הדמיון מבלבלים אותי (מה לעשות, לא הצד החזק שלי). בנוסף על כך, לדעתי רצוי להוסיף בראש המאמר שהמושג RUNES לא חל רק על הסמלים האלה אלא גם על מזמורי כוח ששרים בתוך המעגל הטקסי. תודה
ליה

hsotrt

New member
הממממ...

חשבתי לעצמי קצת ואז נזכרתי (אני חושב...)! ישנם שני סוגי רונות: אחת מהעתיקות, במקור של הוויקינגים והשנייה של הקלטים ה"חידוש" אם אפשר להגיד...אני חושב שמה שבמאמר של ניר זה רונות וויקינגיות...אני חושב... נ.ב ג´סטין, ניר, מישהו תקנו אותי אם אני טועה! אני שונא לטעות...

Rutterkin

New member
ליה

אינ אשמח אם תוכלי לשים תמונה של הרונות שאת מכירה ונוכל לעשות את ההשוואה

רונות במסורת הגארדנרית

הייתי צריכה לסרוק את זה מספר ולכן הכיתוב לא ברור, אבל הסמלים הם אלא שחשובים להשוואה בעצם.

כרמית.

New member
ליה - 24 הרונות הללו הן הרונות

המקוריות מן המסורת הנורדית. יש אנשים שמוסיפים לשיטת ההגדה שלהם כל מיני סמלים מכל מיני מקורות, כי כך נוח להם ויש כל מיני שיטות למיניהן, אבל במקור יש רק 24 אותיות או סימנים.

Rutterkin

New member
ליה

אלה אותם הרונות שציינתי בעצמי אני לא מבין מה הבלבול

שהם לא קרואים באותם השמות

ושהתכונות שלהם לא זהות. אני לא זוכרת אצלי אף רון שמחזק השפעה מאגית, בניגוד לרון מסויים אצלך. מבין את הבילבול?

Dia Leoghann

New member
תיקון טעות....

הרונות החדשות יותר אינן קלטיות אלא אנגלו-סקסיות (ויש הבדל עצום...) לקלטים יש מערכת דומה לרונות אך הרבה יותר מורכבת ומרשימה (לדעתי) שנקראת אוייאם.

ווילו

New member
אוייאם../images/Emo35.gif

אולי אריה האלוהים יכתוב לנו מאמר על אוייאם? כן, כן, בבקשה! בבקשה! רוצים לנשום קצת תרבות קלטית אויר יערות טחוב רוחות מישורים קרירות ניחוח שרף של עץ, שנחרטו עליו אותיות קדושות...

ShiVeee

New member
כנס לאתרו של הדרואיד שלנו

http://www.celticaisrael.itgo.com/celticaisrael2.htm

Dia Leoghann

New member
כמו שיווי גם אני ממליץ לך להכנס

אל האתר שלי. בהתאם למסורת הדרואידית שלי אינני מתכוון לחשוף כאן דברים הקשורים אליה. על פי המסורת שלנו כדי להבין משהו כמו שצריך יש ללמוד, וללמוד הרבה. אין קיצורי דרך ודרכים עוקפות. בקשר לאוייאם למשל, צריך להבין קודם את לוח השנה, גם לוח קולייני וגם לוח העצים, יש להבין מעט על עבודה עם עצים ויש להבין מה הם סמלים, איך וממה הם נוצרו ולמה הם משמשים. אי-לכך ובהתאם לזאת אינני יכול לכתוב כאן מאמר על האוייאם, או כל כישוף, טקס, או סונגספל דרואידי. בקשר לאתר שלי, הוא אכן המקור הגדול ביותר בעברית לכל הקשור בקלטים ובדרואידים, אך לצערי הוא לא עודכאן כבר כמה חודשים וזאת כיוון שאני עובד על אתר חדש, מעוצב בצורה יפה וברורה יותר, עם פחות שגיאות כתיב ואי דיוקים ועם תוספות אינפורמטיביות. עם זאת, עדיין ניתן לבקר באתר הישן, להשאיר שם הודעות באי-מייל ולהכנס לפורום. בברכת אור, Dia Leoghann

למעלה