רונה קינן

avner167

New member
רונה קינן

שלום לכל יושבי הפורום הקדוש הזה, איני מבקר קבוע בפורומכם, אך חשבתי שאולי אתם תוכלו לענות לי על שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן. בתור אחד שמעריך מאוד ומעריץ את עבודתה של רונה קינן, צורמת לי העובדה שהיא לא שירתה בצבא. מישהו יודע אולי מדוע היא לא עשתה כן?

ובכלל, מה זו הרדיפה הזו אחרי אנשים

שלא עשו צבא? למה זה מציק לך? אם רונה (AKA כל "משתמט" אחר ואני לא מבינה את המילה המפגרת הזו בכלל) לא עשתה צבא, זה מפני שהצבא שחרר אותה (אחרת היא הייתה יושבת בכלא). אז תסמוך על שיקול דעתו ותאמין לי שאם הוא היה רוצה אותה היא הייתה שם.

לא כל משתמט יושב בכלא P:

משתמט זו לא מילה מפגרת, הפיגור מתחיל כשמשתמשים בה במקום ב"משוחרר". ממש אין לי מושג מה הנכון לגבי רונה (גם לא ידעתי עד עכשיו שהיא לא שירתה). ואני אדבר עכשוי לגמרי בשם עצמי - אני ממש לא פריקית של צבא ואפילו להפך, אבל אם תשאלי אותי, הבעיה שלי עם "משתמטים" (לא משוחררים כחוק!) היא שהם עוברים על החוק. מבחינתי זה באותה רמה של התחמקות ממיסים; אדם אחד נשמע לחוק ומקיים אותו למרות שהוא צריך להקריב בשביל זה כל מיני דברים מעצמו, ואדם אחר עובר על החוק וממשיך בחייו כרגיל ואפילו טוב יותר. זו הבעיה. P:

אני לא ראיתי פרסומות על אוטובוסים

"אנסים, נמאסתם!" או "רוצחים, נמאסתם!" ואפילו לא "עברייני מס, נמאסתם!". אני רואה אנסים מכהנים כנשיאי המדינה ו"משתמטים" שעושים עליהם אמבוש חסר כל פרופורציה.

מי אמר שהכל מושלם?

(לחלוטין לא משווה אנסים ורוצחים לסרבני גיוס) זה באמת לא בסדר שאין קריאות כאלה נגד פושעים אחרים. P:

avner167

New member
תודה לכם

תודה לכם על תשובותיכם המהירות אך כפי שהבנתי, אף אחד מכם לא יודע מדוע היא דילגה על הפרק הצבאי בחייה. אקדים ואומר שאני לא מחרים את רונה קינן. ההיפך הוא הנכון! אני מעריץ אותה. ודווקא בשל כך הסוגיה הנ"ל מפריעה לי. במדינתנו הקטנה והמוקפת אויבים וצרים, יש ערך גדול לשירות הצבאי, ולאו דווקא הקרבי, אני בטוח שרוב האנשים שמשרתים בצבא לא עושים זאת מתוך אידאולוגיה גדולה במיוחד ואני בטוח שישנם אנשים שלא מתאימים למערכת הצבאית. ובכל זאת עדין אנשים מתגייסים כי זה חשוב למדינה יותר מלהם עצמם. כן, אדם שאני כל כך אוהב את עבודתו מעניינת אותי העובדה מה עשה בחייו.

אתה היית בצבא?

אם כן, אני בטוחה שראית כמה אבטלה סמוייה יש בצבא וכמה תפקידים יש שכל כולם נועדו על מנת שאדם זה או אחר יוכל לסמן וי על שירותו הצבאי. לא כולם צריכים לעשות צבא, לא כולם מתאימים לצבא ולא כולם יכולים לעשות צבא. כל מקרה צריך להיבדק לגופו, אבל באופן כללי יש יותר מדרך אחת לתרום למדינה.

TziMHoNoa

New member
בגלל שצה"ל הוא גוף משוגע

שלא יודע לעבוד עם בני אדם אלא רק עם חיילים, יש אנשים שמחליטים שהעסק לא מתאים להם והנזק שהם יספגו ממנו גדול מהתרומה (שגם ככה היא קטנה) ולכן עדיף שהם לא יהיו שם. אם כל אחד במדינה היה יודע מתי המצב הנפשי שלו לא מאפשר לו לשרת בצבא, אולי היו פחות חיילים שמשחקים בנשק או נכנסים לעזה לפוצץ ערבין במכות (או כדברי חניך שלי- אני לא רוצה להרוג אותם, רק להרביץ להם קצת והבנתי שבכפיר עושים את זה...) פור דה רקורד- אני ממש בצבא, מורה חיילת, כך שהנגיעה שלי עם הגוף הצבאי יחסית נמוכה ואף על פי כן בכל פעם שאני נתקלת בסיטואציות שקשורות לצבא ולא למשרד החינוך (אנחנו עובדים עם שני הגופים) אז בא לי למות. ואני שוב מבינה שזו מערכת מטומטמת וחסרת הגיון או יכולת להתמודד עם אנשים. ואם נפתח את הדיון יותר לעומק- אז בתור גוף שמאכלס בתוכו את רוב אוכלוסיית הישראלים בגילאי 18-21 הצבא יוצר נזקים בלתי נתפסים בכלל במח של אנשים והופך את החברה שלנו לאלימה ומטורפת וחסרת פרופורציות והגיון ורודפת כבוד בצורתו הבלתי בריאה. קיצור, אנחנו מדינה מוקפת אויבים (שמענו שמענו) אבל האנשים שלוקחים את המשימה הזו לידיים בעצם רק מחרבים את הסיכוי שאי פעם נהיה מדינה מוקפת מדינות שכנות, שהן סבבה איתנו. וגם ככה הצבא בקושי מאפשר לאנשים שהם לא כאלה להיות במקום שמאפשר שינוי, אז אין שום טעם אידיאולוגי בלשרת בצבא, בטח ובטח אם את בת ובטח ובטח אם גם ככה האדם שאת חזק יותר מהחיילת שאת.

רעוּת

New member
מסכימה עם זה שצהל הוא גוף משוגע וכו',

וההסכמה הזאת מבוססת עם היכרותי הקרובה עם הבירוקרטיה הצבאית והאטימות שלה, גם מבחינה אישית וגם מקצועית (בואי נגיד שהתעסקתי לא מעט עם טפסים ונהלים
) ואני ממש מסכימה שזה לא בריא לא למדינה ולא לחיילים, כששמים ילדים בני 18 במחסומים בשטחים. אבל מזה ועד ללהגיד שאין שום טעם אידיאולוגי אם טעם בכלל ללשרת בצבא- זה נראה לי קצת מוגזם. ואני האחרונה שאסנגר על צה"ל, אם לא הבנתם את זה עד כה
אבל השירות הצבאי גם יכול לתרום באופן אישי. למרות שבחיים לא הייתי עושה את זה שוב, וסבלתי מכל רגע שם, אני לא מצטערת על השנתיים האלה. היו דברים שהייתי עושה אחרת אולי או מתמודדת איתם אחרת, בדיעבד, אבל אני לא מצטערת שעברתי את החוויה הזאת. זה נתן לי פרספקטיבה אחרת על דברים (ולו רק בשביל הנחמה שיש בזה שכמה שחרא לי לפעמים, אני יכולה להגיד לעצמי תמיד "אבל לפחות אני כבר לא בצבא"). ואולי זה משהו שאת לא יכולה לראות כשאת עדיין בתוך זה. וכמו שאמרו כבר מעלי בשרשור הזה, לפי החוק במדינה השירות הוא עדיין חובה. אז גם לא תמיד יש טעם לשלם מיסים או את האגרה לערוץ 1, אבל עושים את זה כי זה החוק. מה לעשות שהמחיר האישי שחוק גיוס חובה גובה הוא יקר יותר מלשלם אגרת טלויזיה. ובאמת יש אנשים שהנזק שהם יספגו מזה יהיה גדול מהתרומה שיוכלו לתת, וצה"ל כן משחרר מסיבות כאלה, היום הרבה יותר מבעבר. אבל מה לעשות, להתגייס זה עדיין החוק.

TziMHoNoa

New member
נכון

אבל "חוק" זה לא סיבה מספיק טובה אני גם לא מתחרטת על החצי שנה האחרונה ובטח לא אתחרט על השנתיים הנוספות, זה לא קשור לחרטות, ואני נמצאת גם בקום שנפשית לא יכול להזיק לי יותר מידי אבל אנשים שהתודעה שלהם לא מספיק חזקה עלולים להישאב בקלות מאד למערכת הזאת שפועלת על יצרים בסיסיים ולא תמיד בריאים וטובים, ולא לצאת מהכוחניות הזו גם אחרי שהשתחררו. את החיים שלי מקיפים חבר'ה שהתודעה שלהם בשמיים והם שולטים הרבה יותר על מה שנכנס לתוכה ומה שלא, וזה על הכיפאק, פשוט רוב החיילים הם לא כאלה, ואמנם לשלוש שנים בצבא יש יתרון וסיבה, והן חשובות, אבל בסופן נשלחים אל החברה הישראלית אנשים שרוטים ולא בריאים בכלל. הבעיה היא לא הצבא, וזה שמתגייסים, הבעיה נמצאת עמוק יותר בחברה ש"מייצרת" אנשים שהתודעה האנושית וההיגון והרגש לא מצליחים להתגבר על המשחק ביצרים שאנחנו עוברים בטירונות גם אני לא לגמרי משוחררת מזה

TziMHoNoa

New member
מערכת חינוך אלטרנטיבית

וצה"ל עם המפקדים הנכונים (כאלה שהיו במסגרות חינוך אלטרנטיביות, בריאות, טובות..) גם תכלס' ממש רואים את ההשפעה של צה"ל על מערכת החינוך ולהפך, אז פשוט לשתמש בקשר הממש הגיוני הזה (רובנו עוברים הישר מהתיכון לצבא) לטובת האדם בכללי אבל זה לא איזה פתרון מהפכני שישנה את הכל, פשוט מערכת החינוך בארץ חייבת תנופה לכיוון טוב, וכנ"ל גם צה"ל, כי לשני הגורמים האלה יש את הפוטנציאל לעשות מהפכה באופי האדם, בגלל ששתיהן כל כך מקיפות אותנו מילדות, אנשי חינוך, אגו מונמך, אנשים שחושבים לעומק... ראש ממשלה שהוא לא ביבי.. כל הדברים הרגילים

TziMHoNoa

New member
דווקא יש משהו מאד מחבר וטוב

בצבא-עם. יש שם פוטנציאל מדהים לצבא הומאני וטוב, וגם לדמוקרטיה אמיתית ולעוד מלא דברים פשוט הפוטנציאל לא רק שלא ממומש אלא גם מנותב למקומות ממש לא טובים, בעיני זה שיש גוף שמחזיק את רוב האזרחים במדינה לכמה שנים זה ממש מגניב ויכול להיות מצוין, מצד שני באמת יש בעיה עם זה שזה גוף צבאי

זרקי עוד כמה מיליוני אזרחים למדינה ואולי P:

אפילו לפינלנד יש גיוס חובה
(הם בטח מגוייסים לחצי שנה בקושי ומשרתים בתור ליצנים רפואיים או בוני סאונות קהילתיות... אבל זה בכל זאת גיוס חובה כי הם משהו כמו 5-6 מיליון בסה"כ)

אפשר פשוט

לבטל או לצמצם את כל התפקידים המיותרים. נניח גלגל"צ, מורים חיילים (לא שהעבודה לא חשובה, פשוט אין שום סיבה שצבא יתעסק בזה), כל מני מדריכים שקשורים לחיל החינוך, הרבה מתקני טנקים על מעט מדי טנקים שדורשים תיקון, עבודות משרדיות עם שמות מומצאים וכו' וכו' וכו', אלה סתם שעלו לי לראש עכשיו. ואז יש פחות חיילים, ואז צריך פחות חיילים אחרים שימיינו ויטפלו בהם. וזהו. (ובמקביל גוף שירכז את כל מה שקשור לשירות לאומי, ולתת בחירה כלשהי בין השניים). ובפינלנד בדומה לשאר העולם לא מגייסים בנות, אז יש הרבה פחות חיילים בכל זאת. בפוטנציה כלומר, אני מניחה שאחוזי הגיוס שם גבוהים יותר וזה מתקזז...

למעלה