רונה קינן

ברור, אבל זה יעלה למדינה הרבה יותר כסף להעסיק

אזרחים לתפקידים ה"לא צבאיים", כלומר שאינם לוחמה, פיקוד, מודיעין ואני-לא-באמת-יודעת-מה-עוד. והם הרי ממש לא ישלמו משכורת אמיתית לאזרחים כשהם יכולים לשלם 400 ש"ח לילדים בני 18 ולהעמיד פנים שהם עושים להם טובה.

TziMHoNoa

New member
נכון, שזו ממש בעיה סוציאלית במדינה

שחיילים כמוני (אני מורה חיילת) תופסים מקומות עבודה של אנשים, והאבטלה בארץ ממש על הפנים למרות שהסצינה של המורים חיילים בארץ היא חינוכית יותר ואלטרנטיבית ומעולה, הרבה יותר ממדריכים בשכר. מנסיוני הצעיר, אנחנו פשוט יותר מבינים מהם

מסכימה עם הכל

באמת כשכתבתי את התגובה ההיא חשבתי על זה שזה טראגי שזה לא ככה, כי היו נוצרים כך המון מקומות עבודה. מדריכים-מתנדבים-צעירים זה מגניב
|ש"ש לעתיד| אבל באמת, ברגע שזה התפקיד שלך בצבא/הבחירה שלך לחיים - בהתנדבות - זה אומר שאתה באמת רוצה לעשות את זה ובא ממקום טוב, ולא ממקום שלכי תדעי מה המניעים שלו.
(ושוב, הם מגניבים יותר
)

דונט גיב A !@%^&

אגב אני בטוחה שמה שהיא עשתה ועוד עושה משתלם לנו יותר מאשר אם הייתה עושה צבא. סלח לי אבל לדעתי להחרים אמן זה או אחר בגלל שעשה או לא עשה צבא, זה טיפשי. אני מעריכה את המוזיקה שלה בלי קשר לשרות הצבאי.

אני לא חושבת שצריך להיות מוטרדים

ממי שהצבא בחן את עניינו והחליט לשחרר אותו משירות. סיבת השיחרור של אדם זה או אחרי אינה מעיניינינו, כמו שהרבה דברים אחרים אינם מעניינינו.

רעוּת

New member
כי היא בוגרת תלמה ילין |הוצאתדיבה|

האמת שאין לי מושג, ואני בטוחה שיש לה סיבה טובה. ובאופן כללי, אחרי ששירתתי בצבא הבנתי שיש אנשים שהם פשוט לא מתאימים למערכת הזאת, והרבה פעמים אמנים נכנסים לקטגוריה הזאת של ה"חוסר התאמה"- וזה לא מטעמי השתמטות של "לא בא לי לבזבז שנתיים מהחיים וכו'". אם הייתי יודעת שהיא לא שירתה מהסיבה הזאת בלבד (יענו, השתמטות), זה היה צורם לי. אבל נראה לי יותר סביר שהיא קיבלה פטור מטעמים אישיים/ מוצדקים יותר.

רעוּת

New member
עם זה אני דווקא לא כ"כ מסכימה.

אני לא בעד סרבנות פוליטית, ואני גם חושבת שזה מתחסד לעודד סרבנות פוליטית כשהיא באה מצד אחד של המפה (נגיד, שמאל) אבל לגנות אותה כשהיא באה מהצד השני (למשל, כאלה שמסרבים לפנות התנחלויות). וזה מה שקורה בדר"כ. וחוצמזה, עם כמה שאני יכולה להזדהות עם אנשים שמבחינה אידיאולוגית לא מוכנים לשרת בשטחים (ואני באמת יכולה)- אני חושבת שעדיף דווקא שהם יהיו אלה שעומדים במחסומים ולא אנשים שמעדיפים להתעלל בפלסטינים. לפי דעתי זה תורם יותר לאידיאולוגיה שלהם מלסרב לשרת. וגם מי שבשום פנים ואופן לא מוכל לשרת במחסומים- יש דרכים לצאת מזה ולהיות בתפקידים אחרים, ולא לסרב לשרת באופן כללי.

נראה לי שאני מסכימה עם כל מה שאת אומרת כאן,

אבל לא הבנתי עם מה אמרת שאת לא מסכימה... כשראיתי את נושא התגובה, חשבתי שאת הולכת לכתוב למה זה שרונה הופיעה באירוע כזה לא עונה בהכרח על השאלה מדוע היא לא שירתה... האם התכוונת שאינך מסכימה עם רונה בנושא זה? ד"א: צריך לשים לב לכך שהארוע היה ב-2002, והיא היתה יכולה לשנות את גישתה מאז (אם כי לא נראה לי שזה המצב). ד"א, אם כבר מדברים על זה, גם לכם נראה שרונה משתדלת לא לערב אומנות עם פוליטיקה בזמן האחרון (בשנים האחרונות)? ולגוזלה: תודה, אך אני לא בדיוק חדשה פה. פשוט בזמן האחרון אני כמעט לא קוראת בפורומים, ועוד פחות כותבת.

רעוּת

New member
כן, התכוונתי שאני לא מסכימה עם נושא האירוע

זה עדיין לא בהכרח אומר שזאת הסיבה שהיא לא שירתה. ו-2002 באמת היה מזמן, וגם בתקופת האינתיפאדה וזה (היום שיעמם לי באוטובוס וניסיתי להיזכר בכל המספרי קווים שהתפוצצו בירושלים באינתיפאדה השנייה (כי זה מהזה מרגיע לעשות את זה בזמן שנוסעים בקו שהתפוצץ זה מכבר
) ולא נראה לי שהצלחתי להיזכר בכולם
) ובקשר לזמן האחרון- דווקא בעופרת יצוקה נראה לי שהיא די הביעה את דעתה. גם יואל הוא קצת פוליטי, אם מפרשים אותו ככה (למשל 'בצד של הטובים').

גוזלה

New member
למען האמת, היא אפילו אמרה ב"שירים ליואל-

גרסת הפסנתר" שהיה בחמדת ימים, שהיא ניסתה, בצורה עדינה-עדינה להגיד בשיר הזה....

רעוּת

New member
מה ../images/Emo46.gif מה היא ניסתה להגיד הסמאלנית הזאת ../images/Emo46.gif

שאנחנו בצד של הרעים
שהרסנו את עזה סתם כי בא לנו
זה מה שאמרתי לפני איזה שנה כבר, שפרסמו איפשהו את המילים של השיר ממש אחרי עופרת יצוקה
. ואם כבר- אז תחשבי על הפירוש של "ככה סתם", של סשה ארגוב, ששלומי חידש, בהקשר של צה"ל הבריון שנכנס לשכונות עזה ומחריב אותן באקט ונדליסטי ומיותר
. אני בטוחה שלזה שלומי התכוון הסמאלן הזה

אה,

אז אולי לא עכבתי אחריה מספיק במהלך עופרת יצוקה. אני זוכרת את ההתבטאות שלה בזאפה (הייתי שם), אבל נראה לי שהיא דיי ניסתה להזהר, ולא להיות פוליטית ממש, ודיברה רק על אנושיות. אני לא הסכמתי אתה לגבי תאור המצב, והיה לי לא נעים לשמוע שזה מה שהיא חושבת, אבל הרגשתי שהיא באמת השתדלה להגיד משהו לא פוליטי. אחר-כך, כשמחאו לה כפיים אחרי השיר של דילן, היא באמת פישלה, כשמלמלה "ידעתי שהקהל שלי שמאלנים!...", כי היא בעצם הפכה את זה לפוליטי, ועוד יצא מזה שלדעתה הימניים לא מסוגלים לחוש חמלה, אבל היא הבינה מיד שעשתה שטות, ואמרה "סתם!"... לגבי שירים ליואל - זה ברור, אבל התייחסות באומנות למחשבות ולרגשות הקשורים לנושאים אקטואליים היא לא "ערוב" מבחינתי, זה לא שהשירים מתייחסים ישירות לפעולות ממשלה, הם רק עוד חומר למחשבה.

גוזלה

New member
אם כן,

ברוכה השבה :] והשארי עמנו :] כיף אצלנו!!! [עכשיו רותם תאהב אותי...?]

ROTEM30035

New member
חבל, היינו יכולים למנות אותך כהיסטוריונית

זה תפקיד חשוב בכל מדינה דמיונית שמכבדת את עצמה.

ROTEM30035

New member
נו... אז את מוזמנת להתחיל לחשוב על זה!

העם זקוק לכתבות ארכיון שיעלו דיונים סוערים, ו\או מי שיספר את סיפורו לדורות הבאים. כאלה אנחנו, מעט מגאלומנים =]

למעלה