רונאל פישר - "עד שקר"

e-magine

New member
מסכים ומוסיף

בעיניי, ולפי מיטב הבנתי האישית שלא מתבססת על פרשני תורה ומלומדים למיניהם, הדיבר "לא תענה ברעך עד שקר" קובע איסור להפליל אדם אחר באמצעות עדות שקר ולא קובע איסור מוחלט לשקר ובטח לא חובה לומר תמיד את האמת, רק את האמת ואת כל האמת. אני משוכנע שרונאל פישר שהוא עו"ד, גם חושב ככה ואולם הוא השתמש בדיבר הזה כמסמר תקוע בקיר כדי לתלות עליו כתבה בנושא שנראה לו מעניין (זאת היתה פראפרזה על דברי אלכסנדר דומה האב, שאמר שההיסטוריה היא המסמר עליו הוא תולה את התמונות שהן הרומנים שלו). פישר פתח את הדיון שלו עם הפסיכולוגית באמירה שהחובה לומר תמיד את האמת היא חובה קשה עד בלתי אפשרית מבחינתו. למיטב הבנתי, פישר רצה להביא דוגמא של מקום בו ניתן לנהל מערכת שקרית לאורך זמן, בלי לשאת בתוצאות כלשהן ובדרך זאת, לבחון את מהות הדיבר ואולי את גבולותיו. מבחינתי מגיע
למי שהחליט שתוכנית מהסוג הזה ראויה לעלות בערוץ שידור רחב מסחרי במקום לעוד איזה תוכנית של ריאליטי "רוקד-עם-כוכב-נולד-לרקוד" או טלנובלה למרות שבעצם גם בסיפור הזה יש אלמנטים של טלנובלה ושל ריאליטי. בסה"כ טלוויזיה היא טלוויזיה וטוב שיש גם פורומים בהם לפעמים אפשר להחליף דעות על הא ועל דא, כולל על טלוויזיה.

שירZ

New member
שלום..../images/Emo13.gif קראתי בעיון

את כל השירשור כאן,אני זוכרת את הסיפור בזמנו, אבל מה הסוגיה המשפטית כאן? אני לא ניתקלתי באף גורם שתבע על הונאה ריגשית באינטרנט, אולי היו כאלה אבל לא פורסמו או לא התפרסמו. מי מגן על הגולש למעשה? אני לא ניתקלתי בזה,

שלום גם לך ../images/Emo140.gif

את צודקת, זו לא סוגייה משפטית, זו סוגייה אנושית. להבנתי, ניתן לתבוע על הונאה באינטרנט, כאשר מדובר בהוצאת דבר מה במרמה [הסיפור עם טיי (טיירון), נדמה לי, עמד על התפר שבין הונאה רגשית לבין קבלת דברים (מתנות ואולי גם כסף) במרמה]. הסיפור עם מאבי היה הונאה רגשית בלבד. מי מגן על הגולש? - ומי מגן עלינו באוף ליין מהונאות רגשיות? השכל הישר, עד כמה שאפשר, וניסיון החיים.

שירZ

New member
סוגיה אנושית,

אינה יכולה להגן עלינו תמיד,אני מניחה שאת גולשת בנט מספר שנים,כמוני, ועוד כמו הרבה אחרים . אחרי מה שקרה עם מאבי כנראה גם השכל הישר וניסיון החיים אינו יכול להגן עלייך מפגיעה רגשית.. אנחנו משתדלים לסנן ולבחון את הצד השני שכותב ,מרגש, סוחף, וגורם לך להאמין למה שאתה יוצר.. אבל בסופו של דבר אף אחד לא מוגן במאת האחוזים.. אז לא נותר אלה להמשיך לגלוש ולקחת את כל הסיכונים. :) בתקווה שלא יסחטו אותנו ריגשית.

אין שום דבר שיכול להגן

מפני פגיעה רגשית, אולי מלבד הקמת חומות גבוהות ומבוצרות סביב הלב. השכל הישר וניסיון החיים יכולים, לפעמים, לצמצם את ההיחשפות שלנו למצבים ולאנשים מזיקים. מצטרפת לתקווה

e-magine

New member
אני חושב שכן יש בידי הגולש הברירה

להחליט למה להאמין ומה חייב מבחינתו בדיקה והוכחה. אני לא יכול לקבל את מה שאת אומרת, כי מבחינתי זה כמו שתגידי שאין לנו ברירה אלא להאמין שלמישהו (כמו למשל אורי גלר) הוא בעל כוחות על טבעיים. בסופו של יום, לכל גולש הברירה להחליט שהוא הולך להיסחף עם הסיפור או שהוא מבקש לצאת מהמסגרת החד מימדית של הפורום כדי לנסות להפכיל כלי ניתוח שלא מסוגלים לפעול בתוך המסגרת. הגולש בדרך כלל יוצא מהנחה שהמספר או המספרת הוא יצור מאד דומה לו. הגולש שואל את עצמו: "למה שאדם כמוני יספר סיפור דמיוני?" למה שאדם כמוני יכתוב בפורום שהוא קרבן להתעללות אם הוא לא? למה שאדם כמוני יכתוב באינטרנט שהוא עומד להתאבד אם הוא לא?" "למה שאדם כמוני יציג את עצמו כאישה שנלחמת להרות כשהוא לא?" התשובה הראשונית יכולה להיות: "כי האדם הזה הוא אמנם אדם, אבל לא כמוך , כי המציאות עולה על כל דמיון, כי לאנשים יש כל מיני מניעים שלא תמיד ניתן לנחש, כי הרמאים עושים את הרושם הכי מהימן בעולם" ועוד תשובות אפשריות. אני יודע שבחיים הלא וירטואליים יש מלא מצבים שאנשים לא מאמינים לכל מה שאומרים לנו, וזה יכול להיות בסיטואציות לגמרי טריוויאליות. פעם מישהו אמר שהעונש הכי גדול של השקרן הוא לא שלא מאמינים לו (כי הרבה פעמים כן מאמינים לו) אלא שהוא לא יכול להאמין לאף אחד. מהבחינה הזאת, לא צריך שום סוגיה משפטית, ושום תביעה, מה שאני מאחל למאבי וכמוה. שלא יוכלו להאמין לאף אחד.

e-magine

New member
אין שום סוגיה משפטית

יש סוגיות מוסריות וגם תקשורתיות. מה שציינתי הוא שהתוכנית המדוברת לא עסקה באיסור הדתי של "לא תענה ברעך עד שקר" אלא בשאלה יותר רחבה של שקר. מי שמגן על הגולש מפני שקר הוא בעצם מי שמגן על כל אדם ואזרח שהוא לא גולש. גם אני לא נתקלתי במקרים שמישהו תבע על הונאה רגשית באינטרנט וגם לא נתקלתי במקרים של אנשים שתבעו על הונאה רגשית לא באינטרנט. ואני מדגיש, הונאה רגשית גרידא, לא הונאה רגשית שמשמשת בסיס להונאה כספית.

שירZ

New member
אני מסכימה לחלוטין

עם מה שכתבת בשני ההודעות שלך ,לדעתי זה לא רק מבייש אלה מזעזע להמציא סיפורים על מנת שהכותב יקבל חמלה,יחס, תשומת לב על מה שהוא מספר.. מאוד קשה להסביר את ההתנהלות של הכותב. אפילו לספרות פסיכאטרית אין ממש הסבר לזה, פרט לזה שיכולים לשייך למיכהאוזן. אני בטוחה שזו הפרעה שגובלת בעוד הפרעות אחרות שלא מאובחנות המדע לא יכול לדייק בכל האיבחונים. לדעתי רק בשנים אחרונות ההפרעה הזו נחקרת לעומק.

למעלה