בין מציאות לדמיון
במחשבה שניה, כמו שאמר E-MAGINE, למה זה בעצם כל כך נורא מה שסופר שם. אני מבינה שהמשתתפים האחרים בפורום היו מושקעים מאוד רגשית בסיפור וכאשר נודע להם שהסיפור הוא בדיה הם נעלבו, הרגישו מושפלים, חשו שבזבזו אנרגיה רגשית, וכו. אבל, וזה האבל הגדול מאוד, בעצם לא קרה שום דבר. מאבי, על פי מה שסופר בכתבה (ויסלחו לי משתתפי אותו פורום, לא הלכתי לווינט לקרוא בפורום המדובר) היתה תומכת טובה ואמפתית. אם התמיכה שלה היתה טובה כאשר הם חשבו שהיא אמיתית, האם כאשר נודע שהיא רק בכאילו התמיכה פתאום הופכת ללא טובה? אני לא הייתי שמחה לגלות שרופא אמפתי ורגיש שאני מטופלת אצלו הוא בעצם מתחזה. (שהייתי בצבא הסתבר שהרופא בקצין העיר, שכל הבנות התלוננו עליו שהוא גונב מזמוזים ולא מבין כלום, וזה עוד לפני שידענו לומר הטרדה מינית, הוא בעצם מרגל ובכלל לא רופא) יען כי התמיכה שלו מסתמכת גם על הידע הרפואי שלו. אבל אם מישהו בפורום תמיכה, נאמר בתחום הרפואי, מתברר כמתחזה, כלומר, לא חולה, האם התמיכה שלו פתאום לא שווה? בפורום רפואי מסוים שאני קוראת אחת המשתתפות פתאום התחילה לצעוק טרול טרול טרול לגבי אחד המשתתפתים, שהציג עצמו כחולה וביקש מידע לגבי בדיקות מסוימות. אין לי מושג על סמך מה היא צעקה (במסר פרטי היא הסבירה לי כמה היא יודעת, וכמה היא מנוסה וכו). אני רק יודעת שהיא הצליחה להעיף את אותו הבחור. ואני שואלת, כמו ששאלתי גם אותה, אז נגיד שהוא באמת איש בריא שנכנס לפורום והציג עצמו כחולה ומבקש מידע. אז מה? מי נפגע? ואיש בריא שמתחזה לחולה הוא חולה. אולי במחלה אחרת, אבל חולה. באופן אישי אני חושבת שמה שקרה בפורום הוא שערוריה, וחבל שמנהל הפורום לא היה מסוגל לנקוט בפעולות מתקנות. אגב אותו רופא מתחזה, שהייתי ילדה היתה לנו מורה גרועה, אבל ממש. התלוננו אצל ההורים שכנהוג באותם הימים אמרו לנו ללכת לחדר להכין שעורים. בסופו של ענין התברר שאותה גברת היתה מורה מתחזה ואחרי החשיפה אושפזה בבית חולים פסיכיאטרי. הרופא המתחזה היה רופא גרוע, המורה המתחזה היתה מורה גרועה. התומכת המתחזה היתה תומכת טובה. מן הסתם תומכת טובה יותר ממשתתפות "אמיתיות". וכמו שהבת שלי כל הזמן מנסה להסביר לי זה שלבן אדם יש בי אי לא אומר שהוא איש מקצוע יותר טוב. (וגם אני , כמו ההורים שלי, עדיין מתעקשת שתלך לחדר להכין שעורים)