תראה, לעניות דעתי
לסופר בהחלט שמורה החירות לסלף כמיטב יכולתו וכרצונו, אבל כן, הוא צריך לוודא שהקורא שלו מבין שהוא מסלף. נניח שבשנת 200 לספירה רצח נוטיוס מקסימוס את ביגוס דיקוס. נניח שהמניע לזה היה כסף, ככל שידוע בימינו. אם יבוא סופר ויספר סיפור על אהבתם הלוהטת של נוטיוס מקסימוס ושל ביגוס דיקוס, שהובילה את הראשון לרצוח את האחרון בסוף בגלל שזה התכוון להתחתן עם אישה, הרי שהוא גורם לקורא שלו להאמין בעובדות שככל הידוע אינן נכונות. מכיוון שחלק מיכולת השיפוט שלנו את העולם שסביבנו תלויה בעובדות שברשותנו, אפשר לומר שיש כאן השפעה לא הוגנת על בניית המציאות של הקורא. כך שלמרות שאין לי בעייה, למשל, עם ספרים שיש להם אג'נדה פרו-הומוסקסואלית, יש לי בעייה עם ספרים כאלה שמסלפים היסטוריה מקובלת בלי להזהיר אותי על כך. (טוב, כאן יש בלגן שלם עם סופרים שבעיני עצמם לא מסלפים את ההיסטוריה אלא מספרים אותה כפי שהם מאמינים שהיא קרתה, אבל נעזוב זה). כנ"ל, כמובן, לגבי אג'נדות אחרות, וגם לגבי סתם כתיבה ספרותית חסרת אג'נדה לחלוטין. אני נגד הטעייה. אני חושבת שלסופר יש אחריות להבהיר לקורא שלו שהמציאות עשויה להיות שונה מאיך שהוא תיאר אותה, מתוך הגינות כלפי הבניית המציאות של הקורא.