רומנטיקה?!

L i z a r d

New member
רומנטיקה?!

אני חושב שהגיע הזמן לעשות פה איזו דיון זוגיות להתעדכנות
חשבתי על זה עכשיו, ואפשר לומר בעצם שמערכות היחסים שלנו וזוגיות במיוחד הן מעין מדד למצב התפתחותנו. זוגיות זה מצב כל כך מורכב. אורבות סכנות בכל מקום (לאדם ה"אמיתי" שוחר החופש, הלוחם), שאני יכול רק לנסות להתחיל ולמנות אותן. הזדקקות, התמכרות, מצב של מעין "הסכם" - אתה תאהב אותי ובתמורה אני אוהב אותך ("אני ארגיש טוב עם עצמי ואתה תרגיש טוב עם עצמך" - "אני אאדיר לך את את האגו ואתה תעשה זאת לי בתמורה" וכדומה). מאבקי כוחות ושאר שטויות. יש למישהו עוד סכנות שהוא יכול להאיר אותי, את כולנו לגביהן? יש לזכור שמודעות היא הצעד והכלי הראשון להתמודדות עם חיינו. וכמובן נשאלת השאלה - זוגיות, לשם מה?

L i z a r d

New member
לשם מה?!?

באמת. למהות הזוגיות בין גבר לאישה אין כל מטרה. היא שם.

L i z a r d

New member
כשיש אהבה לא צריך שם שום דבר אחר

כל סיבה שמישהו ימצא לאהבה היא מזויפת, היא אשליה. רוב הסיבות יהיו כמו הסכנות שציינתי קודם, כמו להרגיש יותר טוב וחשוב וכדומה, אם בגדול יותר ואם בקטן יותר. אהבה היא אהבה. מהות. מה שיבוא יבוא לבד. כמו מבט לאינסוף

IC4

New member
אי פעם טסת לחו"ל?

נסעת למקום אחר מקסים יפה שלא נמצאים בו כל יום ואף פעם לא היית בו בעצם כל הטיסה לשם כמה שהמטוס התרומם כך גם המצב רוח המתרגש שלך
כשהגעת אתה נהנת רק מלהיות שם רק מללמוד להכיר את המקום החדש הזה מלהיות חלק ממנו למרות שידעת ברמת מודעות מסוימת שלך שמתישהו זה ייגמר ואכן אחרי כמה זמן (בין אם מוגדר מראש או לא) אתה חזרת כפי שידעת שתחזור באחד מהימים והלב עדיין נמצא באותו מקום עדיין זוכר את החוויה שעברת אתה אמנם כבר לא שם , אבל "שם" לתמיד יישאר חלק ממך, לרע ולטוב (בוא ננסה להאמין שבעיקר וכמעט ורק ל"טוב"
) אז ... מישהו רוצה לקנות אשליה?? עכשיו במבצע, בחור מצחיק שאוהב סרטים ולא מרגיש עדיין קשור יותר מדי לעולם, נפרד מחברה שלו לפני מעט זמן ולא יתנגד לתמיכה נפשית
[אני אוהב לשעשע את עצמי]

פחות או יותר....

אבל אני חושב שיש סיבה.... (כמובן שיש דרכים אחרות, אבל.... ) אתה מסכים אם זה שכדאי לחיות באהבה תמידית כלפי כולם? אם כך כדי לדעת אהבה מהי... ואני חושב שצריך להיתנסות באחת.
(וכמובן. להיתנסות לנצח....)

עוצמתית

New member
הסכמי זוגיות

-אני אתן לך מין ובתמורה אתה תתן לי מין ותהיה/תהיי בלעדי אלי -אתה תהיה מחוייב להיות איתי במצבים X ואני אהיה מחוייבת להיות איתך במצבים Y -אני אשאר חברה שלך, למרות שכבר משעמם לי, ואני אשאר חבר שלך למרות שכבר משעמם לי, כי התרגלנו לחברות הזאת. -אני אוותר על דברים שאני רוצה למען עצמי ואתעל אנרגיות זמינות למענך, כי אני רוצה שנהיה מאושרים ולסיום, הסכם עצמי אישי: אני אחיה בתוך אינרציה מסויימת של שיגרה.....

L i z a r d

New member
כן

הסכמים כאלו הם מאוד בעייתיים, במיוחד במקרה של זוגיות. הם נוטלים מהאהבה והאיחוד את המהות, ומותירים אותנו נזקקים וחסרי אונים. אבל כמובן שאפשר ללחום בזה. ברגע שמושגת המודעות לתהליכים האלו ולמכניקות מהסוג הזה, אפשר לשים לב לזה שהם מתרחשים ואז להמנע מהם ("ייקוש", בעצם), ולמצוא את הדרך האמיתית.

עוצמתית

New member
Britney Spears:You Drive Me Crazy

אפשרי להיות עם בן/בת זוג, פשוט לא באופן הרגיל שרוב בני האדם מיישמים את זה. ייקוש....מודעות....ועוד...................... ואז זה כבר לא נקרא זוגיות. לא?

L i z a r d

New member
מה זה משנה איך זה נקרא?

אני חושב מצב כזה יהיה זוגיות אמיתית - זאת המהות האמיתית של הזוגיות.

עוצמתית

New member
אני רוצה להבין שהבנתי אותך..

אז אפשר שלכל אחד יהיה זוגיות עם כמה אנשים. כן?

L i z a r d

New member
לא, זאת לא הכוונה

לדעתי זוגיות נועדה להיות בלעדית בין שני אנשים, ויש דרך לקיים את זה בצורה אמיתית. זאת המהות של הזוגיות. זהו קוד אנרגטי - ואפשר לראות את זה גם לפי הטבע, שמראה שאנחנו בני האדם צריכים מסגרת משפחתית כזו בשביל לגדול ולהתפתח כראוי. ההיסטוריה מראה שתרבויות ששגו וניסו אחרת, ללא מסגרת משפחתית קבועה של אבא-אמא, כשלו.

עוצמתית

New member
מעניין...

אולי כשאמצא את הבן זוג המתאים אוכל להרגיש אהבה זוגית שלא תחסום אותי.

האביר על הסוס הלבן....

לא יבוא.... ואם כן אז תגלי שהוא לא באמת מה שהוא נראה.... לדעתי כדאי "להתחיל" אם מישהו שמוצא חן בעיניך ולא להירתה מהפחד. פשוט לזרום אם הרצון. מקסימום זה לא ילך.... ואם כן אז אפשר להפסיק... אבל מה שהכי חשוב: לא לפחד להיתאהב!

IC4

New member
אההההה

אין איזה תרבות אינדיאנית שהיא קיבוצית שכזאת ובה כל תינוק בעצם חי עם כולם וככה יוצא שההורים הם הורים של כל אחד מהNEWBORNS לא רק של התינוק הביולוגי שלהם זה כמובן לא תרבויות ששולטות בחברות מסיביות בערים גדולות אלא שמורות מסכנות וקטנות וסגורות אבל עדיין אני לא יודע עד כמה ההיסטוריה יכולה לשנות את העתיד או עד כמה אנחנו יכולים לדעת על אותה היסטוריה והקונספט של רומנטיקה מעבר לשני אנשים אני גם מנסה לחשוב אם הוא יכול להתקיים אני חושב שזה פשוט קל ונכון יותר להיות אם מישהי אחת מסוימת בשבילך ואתה בשבילה כלומר נכון מהמובן שאתם יודעים שאתם מתאימים אחד לשני, כמו שהקיטשיות אומרת - משלימים אחד את השניה ולכן כבר לא קיים הטעם והמרחב הרומנטי שאפשר בכלל לספק לעוד יצור מחוץ למעגל שניכם

עוצמתית

New member
אבן נייר ומספרים, מ-3 יוצא 1

"וכמובן נשאלת השאלה - זוגיות, לשם מה?" לשם הנוחות, הקביעות, הסדר והביטחון? בא לי מידי פעם חבר, ואז המחשבה חולפת כמו שהיא באה

למעלה