רומן רוסי/ מאיר שליו

surfboy

New member
רומן רוסי/ מאיר שליו

התחלתי בקריאת הספר ובהתחלה מאד נהניתי ממנו אך עם ההתקדמות לא עזבה אותי התחושה שזה מאה שנים של בדידות בגרסה הישראלית. לצערי יש לי רגשות מאד חזקים למאה שנים של בדידות וקשה לי להאמין שאני ימצא הרבה ספרים שיעבירו בי את ההתרגשות ואת הצמרמורות שקיבלתי ממאה שנים. ולכן בצער רב עשיתי מעשה שאני לא עושה בדרך כלל ונטשתי את הספר, כי לא הייתי מסוגל לקרוא את הספר ולרכוש עליו דעה בצורה הוגנת כשבמשך כל הקריאה אני רק חושב ומשווה אותו למאה שנים של בדידות. שאלתי היא, האם פעלתי נכונה או שכדאי להשקיע ולסיים את הספר?

קשה לי להגיד לך, כי לא קראתי את

"מאה שנים של בדידות". מה שאני זוכרת מרומן רוסי זה כמה הוא הצחיק אותי וכמה הוא תפס אותי. אצלי לא היתה אפילו אופציה להניח את הספר מידיי. אבל אני אחת מהמעריצות הגדולות של שלו, אז אולי כדי שתקבל עוד כמה דעות.

Chatulim

New member
סיימתי את הספר לפני כמה שבועות

ומאוד נהניתי ממנו, וזאת על אף שאת ספריו המוצלחים (לדעתי) בהרבה של שלו קראתי לפני כן (עשו, פונטנלה). לדעתי - תן לו צ'אנס.

זויברג

New member
נצל"ש - עשיו/מאיר שלו

השאלתי לפני שבוע את הספר מהספריה, ובינתיים קראתי רק את הפתיחה של הספר. פשוט קשה לי להתחיל לקרוא אותו, כל פעם אני נתקע בעמוד הראשון או השני. אני פשוט מאבד בו עניין מהר מאוד. מישהו יכול להמליץ לי, האם הספר הזה הוא ספר ששוה בשבילו לעשות את המאמץ ולנסות להמשיך לקרוא אותו?

Mנטה

New member
לי קרה בדיוק אותו דבר אתו

אבל יש אנשים שנשבעים בו. אז אולי כדאי שתנסה עוד קצת.

Ayelet S

New member
Mנטה, אני מניחה שכוונתך הייתה

"נישבים" בו , נכון ?

Chatulim

New member
הספר הכי טוב של שלו

ולדעתי אחד הטובים שנכתבו בישראל. אין ספק שהפתיחה קשה, אבל תזרום איתו. תאמין לי, זה יהיה שווה את זה. ספר נפלא!

מילי33

New member
שלו בלי י'

שלו כותבים בלי האות יוד וזה חשוב למאיר שכתב פעם בידיעות מדור שלם על ההבדל בין שלו לשליו וצחק על אלה שעיברתו את שמם לשם של עוף במקום לשלווה.

Ayelet S

New member
תראה, בתור אוהבת מושבעת של יצירותיו

של שלו, אשר העברית המשכרת שעוברת כחוט השני בין כולן שבתה את ליבי, אני לא יכולה להיות אובייקטיבית. "רומן רוסי" היה ספרו הראשון של שלו שקראתי והוקסמתי ממנו. וגם מהבאים אחריו, חרף כל הטיעונים שכאילו הוא חוזר על עצמו, שהכל זה בעצם "אותה הגברת בשינוי אדרת" וכו'..... המלצתי אליך היא בהחלט להמשיך ולתת לו צ'אנס. וחוץ מזה, מע רע כל כך בקיום "מאה שנים של בדידות" מתוצרת כחול-לבן כזה ?

דוסטו

New member
ההשוואה מופרכת

100 שנים של בדידות של מארקס עולה על ספרי מ.שלו (איזה שלא תבחרי) מאה מונים. אם איזה ספר ישראלי דומה בסגנון וברמה לספר הזה זה לא ספר של מ.שלו. זה "מוצרט לא היה יהודי" של ג.אביגור-רותם (כך גם כינה אותו אחד המבקרים, ובצדק). זה לא אומר שמ.שלו פסול. מ.שלו כותב קריא ועם הומור ובעברית עשירה ונהדרת. הבעיה העיקרית שלו היא שהוא חוזר על עצמו ולא מצליח או לא מעז לקחת דמות ולבנות אותה ואת העלילה סביבה. מה שלא הפריע לי לקרוא בחיוך את כל ספריו. ובסוף להתאכזב.

rigoletto111

New member
הספר הטוב ביותר של שלו

כדאי לדעתי לסיים אותו כי הוא נותן נקודת מבט מעניינת על ההתישבות העובדת בארץ ושברונה - דבר שמארקס, מן הסתם, לא ייתן.

בוכניק

New member
פונטנלה

אני, משום מה קראתי דווקא את האחרון של שלו, פונטנלה, ולמרות שאהבתי מאוד גם לי עלתה ההרגשה שהספר מאוד דומה ברעיון הכללי שלו למאה שנים של בדידות. חשבתי שרק אני חושב ככה, ואז ראיתי את ההודעה הזאת.

r_yuvali

New member
מארקס הישראלי

ביום שישי האחרון היתה כתבה באחד העיתונים (הארץ או כל העיר הירושלמי) אודות גבריאל גרסיה מארקס. מסתבר שהדעה שמאיר שלו הוא מארקס הישראלי היא מקובלת מאוד. אני אישית מאוד אוהב את מאיר שלו, על אף שגם אני שותף למחשבה שהוא חוזר על עצמו כל פעם מחדש (וריאציות על משפחה, איש עם מקצוע והרבה שנים). מכל מקום, יש דברים שגם כשהם חוזרים, הם עדיין חוויייה...

למעלה