רומן גרי

tamar29

New member
רומן גרי

שלום חברים וחברות !! הגעתי לשלב שבו התחלתי לקרוא ספרים בצרפתית כחלק מלימודי השפה החובבניים שלי . בה בעת , התרשמתי מדברים שנכתבו בפורום זה אודות הסופר הצרפתי ( אני מניח שהוא צרפתי ולא בלגי/פלמי ) רומן גרי . הקיצר , מצאתי בביקורי בליטא חנות ספרים שבה יש ארבעה ספרים של רומן גרי בצרפתית . הספרים במחיר נמוך נמוך ( 20 שקל בממוצע ) ורציתי לשאול איזה אחד או שניים מבין הארבעה שהופיעו לקנות ( התרגום מילולי ): Les racines du ciel ( שורשים מהשמים ) , Dominique Bona , Les oiseaux vont mourir au Perou ( העופות/הציפורים מתות בפרו ) Europa ( אירופה ) . נ.ב : אם זכרוני אינו מטעני , הומלץ פה גם על הספר "אדום ושחור " של סנטדהל ( נדמה לי ) . אלף תודות .

Rivendell

New member
היי

לגבי גארי - לא קראתי את אלה שאת מזכירה (אלא אם כן פשוט שינו להם את השם בתרגום) אבל גארי באופן כללי פשוט נהדר, ואני חושבת שאפשר לסמוך עליו שלא יאכזב באף ספר.

גרומיט

New member
שורשי השמים

הפתיע אותי לרעה, ולו רק בכך שהוא אחד הספרים הבודדים של גארי שלא נהניתי לקרוא. ידיד שלי שאוהב מאוד כל מה שקשור באפריקה דוקא התלהב. הממממ...

roni64

New member
דומיניק בונה

זה לא שם של ספר, אלא של מי שכתבה את הביוגרפיה של גארי. הציפורים מתות בפרו לא תורגם לעברית. שורשי השמים מאוד שונה מסגנונו הרגיל, ובהחלט אינו מייצג אותו. אירופה לא מוכר לי, אולי חינוך אירופי? אם כן - התחל בזה.

pugis

New member
שורשי השמים - ספר מופלא

המלומדים יגדירו אותו כרומן אקולוגי... ספר על אידיאליזים על תמימות על ניצול ציני של שתי התכונות האלה על נקיטת עמדה ומאבק על מה שחשוב לך והכל תחת עט האומן המופלא- האיש היחיד שגורם לי להצטער על בורותי בצרפתית

למעלה