רוכבת עצורה

יש לי איזו מחשבה למה פסקו השופטים כפי שפסקו

בתקנת התעבורה 164 שצוטטה, כתוב: "לענין חלק זה, מי שמסיע רכב בכוח גופו דינו כדין נוהג רכב.", כאשר חלק זה הוא חלק ב', שכותרתו "הדרך והתנועה בה". כלומר בפירוש רק לענין חלק ב'. אבל חלק ב' של התקנות לא עוסק כלל בנושא הרשיונות, ואילו השאלה שעמדה בפני בית המשפט (כפי שעולה מן הכתבות) היתה האם צריך רשיון תקף לצורך פעולת הדחיפה. על פי הכתבות הם לא הואשמו בעבירה על תקנת תעבורה כלשהי מחלק ב' של התקנות, אלא על נהיגה ללא רשיון. לכן, אולי (לא ראיתי את פסקי הדין, זו רק השערה), זו הסיבה שתקנה 164 לא רלבנטית לאשמה ולמקרים האלו.

gray

New member
לפי החוק-הובלת רכב נחשבת נהיגה בו

אפילו חייבים לחבש קסדה. טכנית החברה החכמים ממוטו דיל היו כבר מזמן חייבים להגדיר את תחום המוסך והתצוגה שלהם כשטח תיפעולי וכך חלים עליו כללים אחרים, העניין עם הילדה העצורה הוא רק חלק קטן מאוד מהצרות שזה יכול לחסוך להם.

עומר TT

New member
זה דורש אישורים מרשויות התכנון

אתה לא יכול סתם להכריז על חתיכת שטח כשטח תפעולי, והרבה פעמים תדרש גם לגדר אותו וכו' משהו שלא בהכרח יאושר להם לביצוע. בכל מקרה גם בשטח תפעולי אסור למי שבשלילה לנהוג ברכב הדורש רשיון, ודחיפת אופנוע עדיין שווה נהיגה. אני לא מכיר את הסיפור ולא את הנפשות הפועלות, אבל בהתבסס על מה שאני קורא פה בפורום סביב הסיפור הזה, היום ובפעמים הקודמות, התגובה הראשונה שלי היא שמי שחמור אוכל קש.

gray

New member
שטח המוסך חייב להיות שטח תיפעולי

עד כמה שאני יודע. גם בתצוגה לא צריכה להיות בעיה, המדרכה זה באמת יותר מורכב. בעיניין הרגלי התזונה של הבהמות שהזכרת-כל ילד בגן כבר אמור להכיר את זה, לא?

redrider

New member
אני סתם הייתי ציני על זה שכתבת לי תשובה

של מילה אחת. אבל סחטיין על ההשקעה אחרי זה
יום נעים ונקווה שישחררו אותה

mv100

New member
ישחררו אותה בודאות

איך כרגע לשום שופט אינטרס לדחוף עוד בחורה לנווה תירצה ,שנמצא בתפוסה מלאה.

stoli

New member
כן ולא

זכור לי שאכן זה הפרוש של לשון החוק. מצד שני (ואני לא יודע מה היו פרטי המקרה שהבאתי למעלה), על פניו, בית משפט מחוזי קבע אחרת: "יש לציין, כי נקבע פה אחד, שדחיפתו של אופנוע בכוח הגוף, כשמנועו אינו מופעל, אין בכך בכדי להוות פעולת נהיגה".

מעניין. מאיפה אספת את הידיעה הזו?

כי תקנות התעבורה קובעות ש"מי שמסיע רכב בכוח גופו דינו כדין נוהג רכב". עכשיו יכולה אולי לעלות השאלה מהו "רכב", אבל למה דווקא אופניים?

Elia4

New member
חשבתי שכבר תפסו אותה

היא לא הייתה ה"אופנוענית הברחנית" שהמשטרה חיפשה?

מיצו

New member
כן והרושם הוא שיש מי שחיפש אותה וידע גם

איפה למצוא. יצר הנקמנות של אנשים מסויימים במשטרה לא יודע שובע.

מיצו

New member
וזה, אגב, מתחבר לפוסט של סהר דוד

שבו הוא מסביר שכשאזרח הולך מול שוטר הוא הולך מול כל המשטרה.

Elia4

New member
ןהכי עצוב זה

שהשוטרים הללו, ממש מרגישים טוב עם מה שהם עושים. הם באמת מאמינים שזה לטובתנו, שהם עושים את הדבר הנכון... יש מקום למועדון האופנועים להתערב? יש מקום לנו כקבוצה להתערב ולנסות לעזור לה? בכלל, יש משהו שאנחנו יכולים לעשות בעניין? כואב הלב על הבחורה...אם היא תגיע למאסר....

מיצו

New member
בואי אשאל שאלה אחרת, רק כדי לנסות להציג

את הזווית האחרת. מה לגבי המעקבים היזומים אחרי עברייני תנועה שנשלל רשיונם ויש חשד לגביהם שהם נוהגים בפסילה? כשמדובר בכאלה אני/אנחנו שמחים מאוד לשמוע שאיזה חלאה נתפסה בעת שהוא נהג ושקפצו עליו בלשים של הימ"ר או לא יודע איזו יחידה ותפסו לו את הרכב ותקעו לו את הצינור. אבל, למרות כל האמור לעיל, ברור לי לפחות שבמקרה הזה מדובר בבחורה צעירה שעשתה, לפי מה שקראתי בזמנו, בית ספר להרבה מאוד שוטרים שלקחו את העניין אישית וכנראה גמרו אומר בינם לבין עצמם ללמד אותה לקח, ומה שנקרא לחכות לה בפינה. לעצור בנאדם עד תום ההליכים רק בגלל שלכאורה הוא דחף אופנוע בעת שהיה בפסילה? מסריח. ואם האופנוע היה מונע והיא רק העלתה אותו ברמפה ההיא שיש להם שם מול החנות? יאללה, עברה עבירה. אז עכשיו הופה לנווה תרצה? ואז אני מעיר לעצמי הערה למען ההגינות ונזכר שאת המעצר עד תום היא לא קיבלה בגלל הדחיפה, אלא בגלל שהופעל עונש מאסר על תנאי שלפי מה שפורסם בפייסבוק היה עומד וקיים נגדה. אז רגע, זה לא שבגלל הדחיפה היא נעצרה עד תום, אלמלא היה עומד עונש המאסר על תנאי יש מצב שהיא היתה נגיד רק חוטפת על הראש ומקבלת עוד שלילה (בהנחה שבאמת חיפשו אותה). אבל פה בגלל האלמנט של ה"על תנאי" היא בעצם קיבלה את כל הקומפוט, קומפלט, בפנים. ואללה לא יודע. אני ניזון מהמידע שמופיע בפייסבוק וטרם ביררתי את הנושא לעומקו.

mv100

New member
אם הבנתי נכון עניין דחיפת האופנוע שולי,

מה שבאמת הקפיץ אותם (שוב לא מכירה אישית את המקרה) הן תמונות שלה רוכבת בשלילה, ומשתתפת במרוץ מוטוקרוס.

h a j b i

New member
בעניין ידיעת הפרטים - כמוני כמוך

הבעיה שגם כשאנחנו כבר שומעים על מעקב כזה שמסתיים בהצלחה, הנהג לרוב משוחרר לביתו, במקרה הטוב מוגש נגדו כתב אישום שלרוב יסתיים בעוד שלילה או לכל הגרוע - עבודות שירות. בכלל, מה הקשר בין המאסר על תנאי למעצר עד תום ההליכים? האם יש פה חשש לבריחה מהארץ? האם יש פה מסוכנות לציבור? האם יש סיכון לשיבוש הליכי חקירה? מעצר עד תום ההליכים הוא צעד קיצוני ביותר כי הוא למעשה מהווה ענישה ללא משפט. לא חסרים מקרים של עבריינים מסוכנים באמת, לפעמים מבכירי העולם התחתון (שאגב, סוחבים איתם לרוב מאסרים על תנאי מפה ועד הודעה חדשה) שמשוחררים למעצר בית כיוון שהפרקליטות לא הצליחה להוכיח את הצורך במעצר עד תום ההליכים. משום מה נראה לא נראה לי שהמקרה הנ"ל חמור יותר וסביר להניח שזה נובע משילוב של נקמנות + חוסר ביצוג משפטי טוב מספיק. ובכלל, אם רוצים להפעיל את המאסר על תנאי, אז יש להגיש כתב אישום ולציין זאת במשפט ואז השופט יחליט האם העבירה השניה שבוצעה מצדיקה את הפעלת העונש על תנאי או לא. כפי שכתבתי, אני לא מכיר את הפרטים ויכול להיות שזה מה שצריך לעשות אבל בטח לא בצורה הזו.

אהוד א1

New member
אף אחד לא יודע את הפרטים אבל כל אחד כותב פוסט

אם היתה מתפרסמת כאן ידיעה על נהג פחית שנהג ללא רשיון נהיגה וביטוח, ניהל מרדפים עם המשטרה, נתפס ובכל זאת המשיך לנהוג - כולם כאן היו צולבים אותו. אין לי את פרטי המקרה האחרון אבל הבחורה מתאימה לרוב השורה הראשונה שלי. רק מה? היא רוכבת אז במקום לצלוב פתאום כולם כאן עורכי דין ומדברים על המשטרע וחוקי חופש התחת. היית מדבר אחרת אם חלילה היא היתה פוגעת בבן משפחה שלך? כי כן, מבחינתי רוכב/נהג ללא רשיון שנתפס וממשיך לנהוג צריך לשבת בתא עד סיום ההליכים נגדו. מבחינתי (וגם מבחינתך) הוא מסוכן לציבור. אתם לא יודעים את כל הפרטים, עד שתדעו - שחררו.

למעלה