רויס גרייסי

IshMaElf

New member
../images/Emo6.gif תודה, ובקשר לנושא הכתיבה -

שלא תחשוב שזה בגלל שאני משוחד או משהו כזה... טוב נו אולי קצת...

IshMaElf

New member
חחח הרגת אותי עם הקטע של -

"כן, גם ברזילאי!", אף אחד פה לא חושב שלוחם ג'יוג'יטסו ברזילאי הוא בלתי מנוצח, אבל פשוט תבין את הסיכויים ואת היחס של מה קשה יותר ומה קל, הרבה יותר קל לחבק מישהו וליפול איתו לקרקע ולהפוך את הטייקדאון לדבר מאוד מאוד אפקטיבי על כל צורותיה מאשר להגיע לשלמות בהגנה מפני טייקדאון, בסופו של דבר אתה זה שבמגננה והגנה מפני טייקדאון זה בעיקר עולם של גרפלרים ומיתאבקים כך שבין כה וכה אתה צריך לדעת איך לעשות ספרול כמו מיתאבק בשביל לשלוח את הברכיות הללו אחרי שהשוט של היריב נכשל. תיראה לדוגמא קרבות איגרוף ואיגרוף תאילנדי, ברגע שאחד הלוחמים לא יכול עוד לעמוד בפני המכות של יריבו ורוצה הפוגה או שהוא עייף או בסכנה וכדומה הוא נכנס לקלינץ'/חיבוק והשופט נאלץ להפריד. ממצב של חיבוק קשה יותר לשלוח מכות אפקטיביות אלא אם אתה מכוון לביצים או נושך את האוזן, שזה לא דורש יותר מדי סקיל לתת ברכיה לביצים או לנשוך את האוזן ככה שאני לא רואה איפה היתרון פה לסטרייקר.

ננדין

New member
לfantomex

תן לי להתחיל בזה שאני כן מאמין שאיש קראטה יכול לנצח איש ג'יו ג'טסו ברזילאי (BJJ) פשוט לדעתי הסיכוי שזה יקרה הוא מאוד קטן אבל הכל אפשרי... הבעיה היא שאנשי ג'יו ג'יטסו ברזילאי מאוד מאומנים בטכניקות הורדה לקרקע לעומת אנשי קראטה שמאומנים בטכניקות סטרייקינג (הכאה) ומאוד קשה עד בלתי אפשרי להימנע מלרדת לקרקע ובמיוחד כאשר אתה לא יודע כיצד לעשות את זה... אנשי קראטה לא מתאמנים בטכניקות נגד תוקף שמנסה לקחת אותך לקרקע ובלהט הקרב מול יריב שמסתער עלייך מאוד קשה לפגוע בנק' תורפה עדינות וקטנות כמו מפתח הלב... איש BJJ מתאמן בטכניקות שמתאימות מול יריב שמנסה להכות אותך וגם מול יריב שמנסה להוריד אותך לקרקע, החור של איש BJJ זה החלק של הסטרייקינג ולכן בזירות האלו כולם היום מתאמנים בכל האלמנטים של הקרב רק שכל לוחם בוחר את המינון שלו ואת האסטרטגיה שלו... ברגע שאנשי קראטה יתחיל להתאמן נגד הטלות והורדות יהיה להם יותר סיכוי להצליח בזירות האלו (ויש כאלו שעושים את זה...) כמו כן בגלל שבזירות האלו אין חוקים ומגבלות הם צריכים גם ללמוד קרקע וכיצד להתגונן נגד טכניקות קרקע ולהתחיל לעבוד פנים כי בזירות האלו מותר אגרופים לפנים... כל זה לא אומר שקראטה היא לא שיטה יעילה אלה שבזירות האלו מול לוחמים שיודעים לעבוד בכל הטווחים של הקרב החופשי ומותר להם לעשות את זה השיטה לא מתאימה... העניין שגם ברחוב אין חוקים אבל לחימת רחוב זה נושא מסובך וטחון עד דק לדיון...

IshMaElf

New member
אני פשוט יהפוך את זה לחתימה שלי

זה כל כך רלוונטי לפורום הזה

RoyceGracie

New member
אז אולי כדאי שתראה קצת קרבות

של מירקו קרוקופ (CROCOP). הוא לוחם עמידה מצויין ונחשב לאחד הטובים בזירות MMA (בהן משתתפים אמני ג'ו ג'יטסו ברזילאי רבים). אתה מוזמן לחפש ערבי קרבות שאורגנו ע"י ליגת ה K-1 שבהן לוחמי הקיקבוקס נלחמו בלוחמי ג'ו ג'יטסו ברזילאי וקרקע בכלל.

ננדין

New member
אין על מה (גם אני מעריץ של רויס...)

אשמח לתשובה על מחיר הסמינר...

למעלה