זה הכל יחסי, גם מבחינת הפשטות -
הלוחמים שבטופ, זה לא אומר שהם פנומנים חוץ מאולי כמה מאוד מיוחדים. אתה פשוט רואה את הרמה הגבוה ביותר של טייקדאון לעומת הרמה הגבוה ביותר של ספרול והגנה מטייקדאון ואתה מבין שזה פשוט לא מספיק והקרבות עדיין מגיעים לקרקע, אתה חייב אבל חייב לדעת היום קרקע בשביל להיות לוחם טוב וזה הוכח אין ספור פעמים אין פה אפס! אתה לא צריך להיות תותח רציני ב bjj אבל אתה כן צריך את טכניקות הבסיס ואת הידע שייתן לך לשרוד כי להכות כל אחד כבר יודע מגיל אפס וברחוב אף אחד לא יעמוד מולך ויעשה מולך קרב סטרייקינג טהור וכו', מה גם שלהכות עם ידיים חשופות ולא חבושות זה הרבה פעמים מוריד משמעותית מעוצמת המכה וגורם לשברים ביד (אפילו טייסון שבר את היד שהוא הכה מישהו ברחוב פעם), בגלל הכאוס הזה שבקרב חשוב לדעת איך לתפוס את היריב ולהישתלט עליו, וזה הרבה יותר בטוח מאשר להתחיל להחליף איתו מהלומות שזה הדבר האחרון שאני יעשה בקרב רחוב, כמובן שאני גם ישלב לקרב מכות אסטרטגיות אבל בנוסף לחביקה של היריב וההורדה שלו לקרקע. מה גם שאל תשכח הבדלים של משקל וגובה שיכולים להיות קטלניים במקרים כאלו של קרבות רחוב, לכן אתה חייב להיות מוכן למצב שבו תגיע לקרקע גם אם אתה לא יזמת את ההורדה אלא יריבך! אתה לא יכול להשיג בחיים הגנה מושלמת מפני טייקדאון והתשובה היא פשוט לנסות להיות מוכן להכל כמה שיותר, נגיד ואתה מיתמחה בסטרייקינג זו תהיה טיפשות מצידך לחשוב שתוכל להימנע מקרקע כל הזמן כי המציאות שונה מאוד, עדיף לך לקבל את ההכשרה שתעזור לך ותכין אותך למצב הזה שתהיה על הריצפה ולא תיראה כמו דג מפרפר מחוץ למים, גם אם שליטה וההורדה לקרקע לא תהיה הנשק העיקרי שלך היא יכולה להיות הנשק העיקרי של יריבך ועל כן עליך לקבל את האפשרות שברכיה נחמדה לא תעזור במיוחד אם יש לו ראש קשה מאבן וסנטר מגרניט כמו כמה לוחמים בספורט הזה שקבלת 200 מכות בקרב זה דבר אליו הם מורגלים. והדוגמאות שאני מביא לך מהספורט זה לא אומר שבחיים זה שונה כל כך, הכל יחסי וישנם אנשים שאתה עלול לפגוש והמכות שלך לא כל כך יזיזו להם תאמין לי, במיוחד בגלל האינטסיביות, הכח, המהירות והאדרנלין שבקרב רחוב, מה גם שעלול להיות להם ראש קשה ויכולת ספיגה כבר מבחינה גנטית, זה כמו שאתה רואה מיתאגרפים שמקבלים 200 power shots בקרב לראש ולא נופלים לקרשים או פצצה מדויקת ללסת שגם כן לא מורידה אותם. סנטר טוב וראש חזק לראש זה לא נירכש זה מולד ובד"כ מי שיש לו סנטר מזכוכית לא יכול לשנות את זה והוא ייפול מהר אפילו ממכה חלשה וגם מיתאגרפים כאלו קיימים והם בד"כ הטכניים יותר, מן הסתם.