רויס גרייסי

רויס גרייסי

לוחמים ומאמנים יקרים כמידי שנה יגיע בתחילת יולי רויס גרייסי לסמינר בן יומיים. הסמינר מתאים לכל הרמות וביומו הראשון אין צורך בחליפה למעונינים בחווית מפגש מרתק ואימון מאלף דוד בנימין 0522695035

ב י ש ו ף

New member
אוקיי מדהים מדהים מדהים!

אמ...... בריתוקים הבן אדם ניטרל חיות! יש בזה ג'ודו וראיתי גם כמה קרטה אבל אני מניח שמדובר בג'וג'יטסו (תקנו אותי אם טעיתי) בכל מקרה באמת אחלה לבחור שהביא את השירשור מגוגל אני אשמח אם תתן עוד כמה המלצות כאלה. (משהו על נינג'יטסו יפני יכול להיות אחלה)

eladי

New member
זה ג'וג'וטסו ברזילאי

זהו סגנון ג'וג'וטסו מאד עשיר בעבודת קרקע, בריחים וריתוקים. זה מסוג הדברים שכל אמן לחימה צריך ללמוד (בלי קשר לסגנון המדובר, רויס גרייסי הוא לוחם מדהים בפני עצמו).

ב י ש ו ף

New member
הוא קטנצ'יק

והוא פירק מפלצות חחחחחחחחחחחחחחח מאוד מרשים ניסיתי לחפש דרך אותו קישור קרבות של נינג'יטסו. בזירות כאלה, למרות שזה לא נראה לי נפוץ

eladי

New member
לא חושב שתמצא את רויס גרייסי

בנינג'וטסו... על אף בין ג'וג'וטסו ונינג'וטסו. חפש Royce Gracie בכל אתרי הסרטים - יש שם מלא סרטונים של קרבות שלו (vale tudo). מאד יפה ומומלץ (BJJ ללא ספק עוד הוכחה שטכניקה חשובה לא פחות מנתונים פיזיים).

ננדין

New member
אם אתה מחפש קרבות של אנשי נינג'יטסו

בזירות ללא חוקים ומגבלות כמו UFC (לפחות הראשונים היו ככה) אז לא תמצא... איש הנינג'יטסו היחיד שהתחרה ובהצלחה בזירות MMA היה סטיב ג'נום שניצח (במזל די גדול) שני קרבות ואח"כ הפסיד שלושה... צירפתי את אחד הקרבות שלו: http://rapidshare.de/files/2722595/UFC.04.Revenge.of.the.Warriors_JENNUM_VS_BOWEN.avi.html כל זה לא אומר שנינג'יטסו לא שיטה אפקטיבית או טובה לרחוב אלה פשוט שהיא לא מתאימה לזירות כאלו (MMA) אגב, כיום יש הרבה מורים לנינג'יטסו בעולם שמשלבים טכניקות מג'יו ג'יטסו ברזילאי (מה שרויס גרייסי משתמש...) ובארץ יש את אקב"ן שעושים את זה ואף מביאים את המורים הטובים בעולם בתחום לסמינרים בארץ...

קטריס

New member
מה עם קרבות של אמני נינג'יטסו נגד

אמני נינג'יטסו אחרים? או כנגד כל אמן לחימה אחר שלא מערב עבודת קרקע רצינית (גוג'יטסואיסט, קראטיסט, קיקבוקסר, whatever)? למישהו יש סרטונים שכאלו?

fantomex

New member
תיכנסו בבקשה

כמעת בכל הקרבות שראיתי באינטרנט עד היום כל פעם שאומן גיוגיסטו ברזילאי נלחם נגד כל אחד אחר שהוא מתאמן באמנות לחימה שהיא בעיקר עמידה, אומן הגיוגיסטו מנצח. אני רוצה לדעת מה הסיבה ששיטה זו מנצחת כל קרב.. למה מישהו שלומד קראטה לא יכול לנצח נגד גיוגיסטו? בכל אופן יש לי גם הרגשה שמכות הקראטה לא אפקטיביות או לא יעילות במידה אני מצפה מהם להיות.. אנחנו לומדים שאגרוף לאזור הבטן (מפתח הלב) אמור לסיים את הקרב אך בכל הסרטונים שראיתי אגרופים אלה לא כל כך משפיעים בקרב. אני יודה לכם מאוד אם תענו על שאלותי זה יעזור לי מאוד.

Tonjin

New member
כנס גבר..

זה בגלל שבג'וג'וטסו יש את השוט ואת הדאבל-לג-טייקדאון שהם נשק יום הדין של עולם אמנויות-הלחימה.. (מי שאין לו אותם בארסנל הוא למעשה מת-מהלך ורק עוד לא יודע את זה...)

NewAdido

New member
חלק מהסיבות ש

שאתה רואה בסירטונים שקרטיסטים מפסידים לגיאוגיטסו הם : 1.הקרטיסטים שאתה רואה בזירות האלה נלחמים בקרטה ספורטיבי כלאמר הם לא מביאים מכות כמו "ניקיטה" לגרון "הייטו" לרכה וכן הלאה . 2. קרטיסט שיש לו ניסיון בלחימה רק עם אנשי קרטה ואין לא ניסיון בלחימה ,קרטה מול אומנות אחרת , לא ידע להתמודד עם אומנות אחרת מפני שהוא התרגל רק לדפוס מסויים של לחימה ופתאום הוא צריך להתמודד עם זוויות שונות של מכות מרחקים שונים ודרכים שונות לצמצומם המרחק . 3.לגיאוגטסו הברזילאי יש את אחת השיטות היעילות ביותר להורדה לקרקע ולקרטה אין "תשובה" לעבודת קרקע . 4.בקשר לשאלתך בנושא אגרוף למפתח הלב - לקרטה יש אגרוף בעוצמה אדירה וכאשר נותנים אגרוף נכון עם תזמון נכון למפתח הלב זה "מקפל" אנשים למיטב ידיעתי זה יכול להגיע עד מוות . כל מה שאמרתי זה רק דעתי בלבד ומנסיון שלי בקרבות .

bicep slicer

New member
עוד הסבר

מעבר לטכניקות של השוטינג שתיארו כאן באופן נכון, יש עוד הסבר ששמעתי ואני די מסכים איתו. כשאתה עומד ומישהו נניח מרים רגל לאשכים שלך הגוף מתוך אינסטינקט מתכווץ, כנ"ל העיניים נסגרות כשמהו עף לכיוונן והידיים עולות לגובה הפנים כשמשהו מתקרב לפנים שלך. בקרקע אין את זה - אין אינסטנקטים, אין לברוח בריצה מהיריב, כמעט ואין לאלתר. כמו כן, כל ילד יודע לתת כאפה או אפילו בעיטה סבירה או יודע איך נראה אגרוף. מי שלא למד איך עושים בריח כמו שצריך יכול לבזבז את כל הכוח שלו בלי לעשת כלום. המסקנה שרציתי להביא בפוסט הזה היא שעל הקרקע אם אתה לא בעל ידע מוקדם אז: א. כשתגיע לקרקע אתה מת. ב. יהיה לך כמעט בלתי אפשרי למנוע הורדה לקרקע כי אתה פשוט לא יודע מה הולך לקרות לך כשאתה עומד. עכשיו - אני לחלוטין לא מבטל את העובדה שמי שלמד זמן סביר של סטרייקינג יודע שכשהיריב מגן מפני אגרוף לפנים זה זמן מצויין לתת אגרוף למפתח הלב או שאפשר ליזום הטעייה וכו' וכו' (אני מכיר את התחום די טוב). אני גם לא מזלזל בכך שבסין יש מאסטרים בני 80 שיכולים להוריד אותי במכה בלי שאני אספיק לנשום. (זה לא נאמר מתוך זלזול אלא מהבנה שזה באמת קיים). אבל,אחרי 12 שנים של אימונים בסטרייקינג ואימון של שנה וקצת ב-BJJ אני יכול לומר לך שהיכולת שלך כgrappler להוריד יריב מתחום העמידה לקרקע באופן יחסית פשוט ואז לנצח אותו שם בזמן קצת מאוד היא גדולה. הפוסט ארוך מספיק ואני מקווה שלא משעמם אותך (סתם...) אבל אני רוצה לציין מה שכבר אמרו פה בכמה הזדמנויות שהיום יש מעט מאוד לוחמים "טהורים" וכל מי שמתחרה בפרייד/UFC/KOTC וכו' יודע את שני התחומים. כחלק מאימוני ה-BJJ אני מתאמן גם באימוני ולה טודו (FREEFIGHT) ושם כשאין GI, עם מכות לפנים וכולך שלולית זיעה אחרי שניה של קרב אתה רואה באמת מה עובד ומה לא (תתפלא כמה דברים לא עובדים גם בסטרייקינג וגם בקרקע...:) ). יום טוב.

roy33itc

New member
הדברים שלך קצת לא מדוייקים

לוחם קראטה יכול בהחלט לנצח לוחם ג'וג'יטסו (כן,גם ברזילאי) ראיתי לא מעט קרבות שהסתיימו או בברכייה מתוזמנת היטב כשלוחם הקרקע ניסה לצלול לרגליים או בבעיטה גבוהה חזקה לראש שגרמה ל"כיבוי אורות" במקום. תלוי איפה,נגד מי,מתי. יש כל כך הרבה משתנים בקרב שלהגיד "איקס תמיד ינצח את וואי" לדעתי זה נובע מחוסר הבנה.

הכי חשוב לדעתי זה לא להתעלם

מזה שיש בקרב (קרב בידיים ריקות) גם מכות מרחוק בעמידה, גם מצבי חביקה שונים עם מכות אחרות והורדות לקרקע, ומצבים שונים על הקרקע. התעלמות מאחד הגורמים הנ"ל (התעלמות = אי אימון על התחום) תביא לכך שזו תהיה החוליה החלשה אצלך, ורוב הסיכויים שתפסיד קרב בגלל זה. זה נכון לגבי איש קרטה שלא התנסה בעבודה מול הורדות לקרקע ועבודת קרקע, וזה נכון לגבי מתאבק שלא יודע להוציא מכות, או להתייחס אליהם ולהתאים את העבודה שלו לכזו שתגן עליו מפני הסכנה שבקבלת מכות. ואם כבר מדברים על לא להתעלם מתחומים מסויימים, אז כדאי לזכור שברחוב יש סיכוי לא רע שבהיתקלות עם מצב אלים, יהיו מעורבים שם גם כלי נשק קרים (ולהביים)
.

IshMaElf

New member
עם הכשרה נכונה יכול אבל רוב הפעמים

הוא לא ינצח ואתה לא בוחן היטב את הסיכויים ואת היחס, אתה צריך ליראות קרבות של לוחמים מהטופ כי לא חסרים היום קרבות של כל מני cans ולוחמים לא מוכשרים ככה שהיום כימעט הכל קורה ב mma וזה תלוי במאטץ' אפים, הלוחמים שבאמת משקפים מה עובד ומה לא בצורה הטובה ביותר הם לוחמים בטופ של הספורט ולכן אם תיראה קרבות שלהם תבין שזה לא כל כך פשוט כמו שניראה לך.

roy33itc

New member
"בטופ של ה..."אמרת את התשובה

בעצמך. ומי אמר שזה פשוט?,להיפך כמו שרן אמר ואני אוסיף ברחוב ובכל קרב אמיתי יש כאוס מוחלט.

IshMaElf

New member
זה הכל יחסי, גם מבחינת הפשטות -

הלוחמים שבטופ, זה לא אומר שהם פנומנים חוץ מאולי כמה מאוד מיוחדים. אתה פשוט רואה את הרמה הגבוה ביותר של טייקדאון לעומת הרמה הגבוה ביותר של ספרול והגנה מטייקדאון ואתה מבין שזה פשוט לא מספיק והקרבות עדיין מגיעים לקרקע, אתה חייב אבל חייב לדעת היום קרקע בשביל להיות לוחם טוב וזה הוכח אין ספור פעמים אין פה אפס! אתה לא צריך להיות תותח רציני ב bjj אבל אתה כן צריך את טכניקות הבסיס ואת הידע שייתן לך לשרוד כי להכות כל אחד כבר יודע מגיל אפס וברחוב אף אחד לא יעמוד מולך ויעשה מולך קרב סטרייקינג טהור וכו', מה גם שלהכות עם ידיים חשופות ולא חבושות זה הרבה פעמים מוריד משמעותית מעוצמת המכה וגורם לשברים ביד (אפילו טייסון שבר את היד שהוא הכה מישהו ברחוב פעם), בגלל הכאוס הזה שבקרב חשוב לדעת איך לתפוס את היריב ולהישתלט עליו, וזה הרבה יותר בטוח מאשר להתחיל להחליף איתו מהלומות שזה הדבר האחרון שאני יעשה בקרב רחוב, כמובן שאני גם ישלב לקרב מכות אסטרטגיות אבל בנוסף לחביקה של היריב וההורדה שלו לקרקע. מה גם שאל תשכח הבדלים של משקל וגובה שיכולים להיות קטלניים במקרים כאלו של קרבות רחוב, לכן אתה חייב להיות מוכן למצב שבו תגיע לקרקע גם אם אתה לא יזמת את ההורדה אלא יריבך! אתה לא יכול להשיג בחיים הגנה מושלמת מפני טייקדאון והתשובה היא פשוט לנסות להיות מוכן להכל כמה שיותר, נגיד ואתה מיתמחה בסטרייקינג זו תהיה טיפשות מצידך לחשוב שתוכל להימנע מקרקע כל הזמן כי המציאות שונה מאוד, עדיף לך לקבל את ההכשרה שתעזור לך ותכין אותך למצב הזה שתהיה על הריצפה ולא תיראה כמו דג מפרפר מחוץ למים, גם אם שליטה וההורדה לקרקע לא תהיה הנשק העיקרי שלך היא יכולה להיות הנשק העיקרי של יריבך ועל כן עליך לקבל את האפשרות שברכיה נחמדה לא תעזור במיוחד אם יש לו ראש קשה מאבן וסנטר מגרניט כמו כמה לוחמים בספורט הזה שקבלת 200 מכות בקרב זה דבר אליו הם מורגלים. והדוגמאות שאני מביא לך מהספורט זה לא אומר שבחיים זה שונה כל כך, הכל יחסי וישנם אנשים שאתה עלול לפגוש והמכות שלך לא כל כך יזיזו להם תאמין לי, במיוחד בגלל האינטסיביות, הכח, המהירות והאדרנלין שבקרב רחוב, מה גם שעלול להיות להם ראש קשה ויכולת ספיגה כבר מבחינה גנטית, זה כמו שאתה רואה מיתאגרפים שמקבלים 200 power shots בקרב לראש ולא נופלים לקרשים או פצצה מדויקת ללסת שגם כן לא מורידה אותם. סנטר טוב וראש חזק לראש זה לא נירכש זה מולד ובד"כ מי שיש לו סנטר מזכוכית לא יכול לשנות את זה והוא ייפול מהר אפילו ממכה חלשה וגם מיתאגרפים כאלו קיימים והם בד"כ הטכניים יותר, מן הסתם.

סכתיין עליך, ישמעאל

מעניין לקרוא את ההודעות שלך. קצת נוגעות לנושא אחד בלבד, אבל בכל זאת טובות

למעלה