רוח צפונית

• פותח הנושא jaky
  • פורסם בתאריך

jaky

New member
רוח צפונית

כמה שברור שהיא תגיע תמיד תפתיע אותנו בבואה, הסימן הברור לבוא האביב הוא הרוח הצפונית, אז אתמול זה קרה בעוצמה רבה כ עשרים קשרים בשיאה גלישה מדהימה וים יורד עד שהיום הוא שטוח ללא הכר.

zerez

New member
אל תיגמרו את כל הרוח ../images/Emo8.gif

תשאירו לנו משהו ליום שישי

Alex33

New member
ואכן נשארה...קצת../images/Emo13.gif

ב1330 ביציאה, (שכבר די צרה עכשיו)מהמרינה באשדוד, חיכו לנו בפתח 15 קשרים צפוניים צפופים , עמידתם העיקשת וראשם המורם בהתרסה לא השאירה ספק לכוונותיהם..גם להקהת הברבורים שהתישבה על הגלים הקטנים עד האופק,רוחשת-לוחשת באי שקט מסויים, שלח אותנו לקבינה להביא את המעילים בציפיה דרוכה לבאות ,למרות השמש המעודדת מעל.. לא רע להפלגה בלמת"ית ( בלתי מתוכננת) חשבתי לעצמי, משאיר בידי הצוות את ההגה לכיוון מערב ומגלגל את המפרשים החוצה. לא יותר מחצי שעה של דהרה יפה ולהקת הברבורים החלה להתפזר לה לאיטה, עזבת אותנו בשקט לחסדי הרוח שירדה בינתיים ל 9-12 קשר.. עדיין סביר חשבתי , מתיישב בפינה עם כוס תה ירוק מהביל ותופין טרי. כתחליף חלקי לרמקולים בקוקפיט שלא עבדו במפתיע, פתחתי סמינר השתלמות למחצית הצוות חסר תעודה( ה"מחצית השניה" העדיפה לעצום עיניים בין הכריות) על הפלגה בקידמיות,תגובה לנכונה ומהירה לשינוי הרוח המדומה וגם כמובן תשובה/הסבר לשאלה הנצחית..איך זה שאנחנו מפליגים בקידמית גם ל"שם" וגם חזרה..? לאחר חצי שעה לקחנו פסק זמן לנגיסה קלה והחלטנו לדחות את המשך הסמינר למועד עתידי בלתי מוגדר.. שמחנו בכל זאת ביצר התחרות שהתעורר לעקוף 3 אניות ,שני סטילים ומסוק שריחף מעליהם,גם לא הפריע לנו שהם לא ממש זזו ( למעט המסוק). בחזרה למרינה בסביבות 1630 הרוח ירדה עוד קצת..ולאחר מילוי מים במיכלים ושטיפה קלה "התפזרנו" לדרכינו היבשתיות.. בכל זאת לא התאפקתי וצילמתי עוד תמונה שמלצית של שקיעה לפני שירדתי מהסירה, אולי יצא משהו...Well ..יצא ..לא יותר ממשהו..

zina71955

New member
חזרתי לפני כמה זמן מחיפה, היום

יצאנו בבוקר ברוח צפונית מערבית ערה למדי שהשתנתה מידי פעם לצפונית. הצוות שמע לשרון (וקסלר) ובא לבוש אביבית. היה לו קר. הרוח הערה לא ירדה וטיילה לה בין 16 ל 20 קשר. הג'ורג'רה כרגיל מאחורינו ושוב ה Score בינינו לבין הדגים בזמן האחרון הוא 4/0 לטובתם. אינטיאס רציני לקח לנו את החכה בעומק של 6 מטר על יד כיף שיקמונה לתוך סלע ואמר לנו שלום יחד עם החכה. הדרך חזרה היתה בצד וגבית , עם קצת גלים של מטר במפרץ. בסך הכל יום נחמד. ליום שישי עוד חזון למועד.

ובאותן שעות בת"א - רק טיזר בינתיים

פגשנו כריש!!! פטיש!!! במקרה הבאתי הפעם מצלמה, ובמקרה היא גם היתה עלי בשלוף - ויש הוכחות! אצרף תמונה מדהימה שלו יותר מאוחר. הארוע דווח לאביעד ממחמל"י.

zina71955

New member
כזה דבר עלה לי פעם בחכה במפרץ

חיפה והיתה לי איתו מלחמה שלמה לילה שלם, עד שבכלל נוכחתי לדעת שזה כריש פטיש. מחכה לראות את הצמונות.

תמונה ראשונה

רוני בדיוק אמר שעכשיו הזמן למצוא משהו במים ורן אמר "הנה" וכולנו זיהינו בהתרגשות כריש.

araviv

New member
נילה לא רצית להשאר עם כריש אחד?

כאשר חזרת לחוף ונזכרת בכרישים בעיר לא חשבת למה אני לא נשארת עם כריש נחמד אחד בים? כרישי מים עמוקים: כרישים אלה הם הטורפים והגדולים מבין סוגי הכרישים, הם חיים לרוב בים הפתוח, ורק לעיתים רחוקות מגיעים לחוף. כריש לוויתן כריש טיגריסי עמלץ כחול עמלץ לבן (מלתעות) ביבליוגרפיה: http://www.oceanstar.com/shark/ ברנס,א. ודרום,ד.(1980),הכריש,מסדה, מפעלי הדפוס פלאי בע"מ, גבעתיים מחלקת הדרכה, מצפה תת ימי, אילת http://www.newmex.com/platinum/data/light/species/jsspeciesmenu.html http://www.elasmo-research.org/education/topics/de_ecomorphotypes.htm http://www.geocities.com/Yosemite/Geyser/8691/requin/espece/squ_squ.html כריש לימון פטישן (כריש פטיש) פטישן (כריש פטיש): כריש זה קיבל את שמו בגלל הראש המיוחד שלו שדומה לצורה של פטיש. הפטישן מגיע לאורך של 6 מטרים ושוחה עם עוד הרבה כרישים (בלהקה). ניזון מכרישים קטנים, דגים וסרטנים. חי באוקיינוס ההודי, באוקיינוס השקט ובים סוף. כריש זה מסוכן לאדם.

מעדיפה את הכריש הפרטי שלי ../images/Emo19.gif

פעם שחיתי עם שנורקל בים סוף וראיתי כריש קטן בערך בגודל שלי וזו כנראה היתה השחיה הכי מהירה בחיי... החוצה. מהיאכטה זה מראה מרגש. הוא שחה לבדו ובאמת היה איטי באופן מדאיג. אביעד אמר לי שזה ארוע נדיר אבל קורה. ואיתן כמובן אומר שהמחיר כפול להפלגה עם כרישים

כריש../images/Emo88.gif

תמונות מדהימות.מישהוא יודע מה יהיה מצבנו אם ניתקל בו תוך כדי שחייה?

dark spy

New member
היי...

עד כמה שאני יודע (והידע שלי דיי מועט בקשר אליו) כנראה שמצבכם לא היה טוב... מצד שני אולי הוא באמת היה פצוע ובגלל זה נשאר לידכם ואז מצבכם היה פחות טוב כי החברים שלו יגיעו אחרי ריח הדם... ואם הוא עצר לידכם כי הוא התעניין בסירה אז היית במצב הכי רע בגלל שהוא כנראה היה מתעניין גם בדברים קטנים ורכים שנופלים מהסירה
בכל מקרה כמו שאמרתי אני לא בטוח שכרישי פטיש הם תוקפניים, זה רק מה שאני זוכר.... (נ.ב... למי שתהה מי אני- באתי בעקבות קישור מפורום צלילה, כל קשר ביני לבין שייט מסתכם בהפלגת תענוגות אחת ושתי הפלגות כשהייתי קטנטן... ובאהבה לים... וזהו
)

הקרפיון

New member
אולי להרגע

אני מלא קינאה על המזל הנדיר והמרגש שנפטון סידר לכם. אני מכיר כמה וכמה אנשים שהיו מוכנים לצאת עכשיו, באמצע הלילה, ולסוע עד אילת לפחות אם יגידו שהם שיש סיכוי טוב לראות אחד כזה. כרישים כמעט ואינם תוקפים אנשים, ובבדאי לא תוקפים סירות. כמעט כל תקיפות הכרשים הידועות קרו או למי ששהו במים עם דגים מדממים ופצועים או לשחינים שהכרישים חשבו אותם לכלבי ים (ועפ"ר ירקו אחרי ביס אחד). כרישים מספיק גדולים עלולים להתיחס ליצורי אנוש כאל טרף פוטנציאלי - אנחנו חייבים לזכור שבים אנחנו לא בראש שרשרת המזון. בגדול - יש לפחות מין אחד של כריש פטיש שעלול לתקוף אנשים - וזה המין הגדול ביותר שלהם שיכול להגיע (מזיכרון) לכמה מטרים טובים. כרישים יותר קטנים מעדיפים טרף יותר קטן. אם הייתי על הסיפון עם ציוד צלילה, סביר שהייתי נכנס למים (או לפחות שוקל את האפשרות - אם הכריש לא גדול מדי). כי כולנו מתים בסוף, אבל מעטי מעטים זוכים לראות כריש פטיש בים התיכון

dark spy

New member
אני פשוט זוכר שהוא מהזנים

שתוקפים בני אדם (קרי העמלץ לבן, כחול, טיגריסי שורי וכו') אבל אמרתי שאני לא בטוח... טוב, צריך לזוז לבי"ס, עוד שלוש שעות חוזר הבייתה
יום נפלא שיאל

למעלה