רוח מקררת?

londont

New member
רוח מקררת?

היי חבר'ה מה המצב? שכבתי לי השבוע במיטה בשיא החום כך שהחלטתי להדליק את המאוורר. מיד כשהפעלתי אותו, רוח פגעה בי וחשתי שגופי אט אט מצטנן ומתקרר. חשבתי לי: למה??? אני יודע שזה לא רק שאנחנו "חשים" בקור אלא שבאמת אוויר נע, מכשפגע בחפץ, מקרר אותו (כמו מאווררים של מעבדים במחשב). למה? הרי אוויר נע אמור להיות חם יותר כי הוא יותר אנרגטי (תנועה וזה...) אולי למישהו פה תהיה תשובה. תודה רבה....

טל ר

New member
רוח לא מקררת

אבל אויר עומד מחמם... כשהאויר עומד, שכבת האויר הנוגעת בגוף מתחממת, וכך הטמפרטורה שלה עולה על טמפרטורת האויר בסביבה. בנוסף לכך, אם הלחות גבוהה, התאדות הזיעה מעלה את הלחות סביב הגוף עוד יותר. רוח מביאה אלינו אויר טרי וחדש. טל.

moofious

New member
אני אנסה לענות...

לפי דעתי ברוח "מעיפה" את האוויר החם שנוצר ליד המעבד, או הגוף שלך, וגורמת לכך שאויר קריר יותר יכנס במקומו, אבל זאת סתם פירוש הגיוני בטוח יש הסבר מדעי....

joeher

New member
שני דברים שונים

1. מאוורר על המעבד גורם לכך שאויר חם מוחלף באויר קר יותר וכך טמפרטורת המעבד נשארת נמוכה יחסית (הוא עדיין חם הרבה יותר מהסביבה) החום עובר לאויר ע"י הסעה 2. אתה מרגיד קור כי אתה מזיע הרוח גורמת לזיעה שלך להתאדות והאידוי לוקח באמת חום מהעור שלךץ

Moridin

New member
אני חושב שכולם התעלמו פה

מהפרשי הלחצים. כידוע כשאוויר נע הלחץ שלו יותר נמוך, ובלחץ יותר נמוך מים מתאדים הרבה יותר מהר. זה כמובן בנוסף לכך שהאוויר לעולם לא מגיע לרוויה מבחינת אחוזי לחות, כי כל הזמן מגיע אוויר חדש.

netzach

New member
לא לבד - כחלק ממנגנון ההזעה

כשחם לנו, הגוף מפריש מים. בצאתם מן הגוף הם סופגים אנרגיה תרמית. כל עוד המים נמצאים על הגוף, לא נרגיש בקירור ולמעשה לא השגנו דבר. כדי שנרגיש את הקירור יש צורף לנדף את המים האלו וכך הגוף מפסיד אנרגיה וכתוצאה מכך מתקרר. רוח יבשה מסוגלת לספוח מים רבים וכך לסייע למנגנון ההזעה של הגוף. אוויר רווי לחות, כמו באזור החוף, אינו מסוגל לספוח מים רבים ולכן לאלו מאתנו שגרים שם כל-כך נעים בקיץ
כלבים מקררים את עצמם על-ידי הוצאת הלשון. דם חם שעובר בוורידים בלשון מחמם את מולקולות הרוק ואלו מתנדפות לסביבה תוך כדי שהן לוקחות אתן אנרגיה.

יניב ריז

New member
בנוגע לאימרה הנחמדה

שרוח מקררת... ניסית פעם להכניס את הראש לתנור חם שעובד על תורבו ?? האוויר יבש ויש רוח, אבל היא רחוקה מלקרר.... יש ימים כאילו בקיץ שבהם אפילו שהאוויר יבש ויש רוח היא כל כך חמה שמרגישים כאילו אנחנו בתוך תנור, אפילו בצל !

netzach

New member
גם שם לא הרוח מחממת

דווקא האוויר שעומד בסמוך לעור הוא זה המעביר לו אנרגיה. אילו לא היה חיכוך בין האוויר והעור אני מסופק עד כמה היינו חשים בחום הזה.

למעלה