רוחניות

sofist

New member
רוחניות

במסגרת הנטייה של אנשים למיין,לקרוא בשם,ליצור קבוצות,הרוחניות נתפסת בידי האדם הממוצע כעוד זרם חברתי מסוג כלשהוא... דוגמא מעולה לכך ניתנה לי בידי מכר שלי דבר שאמר כבדיחה: העולם משתנה אמר לי,פעם היו סטייליסטים,פריקים,ארסים-היום נוצרו קבוצות חדשות:הרוחניים,הזורמים וכן הלאה.... לדעתי הרוחניות היא במובן צר ומסוים חוויה עם תחושה מאוד ייחודית. נדמה לי שכל אחד מאתנו או לפחות רובנו ברגע זה או אחר בחיינו חווינו את אותו רגע יוצא דופן מזהיר ומשונה.כזה שלא ניתן לחזור עליו,הבלחה פתאומית עם משך חפוז,ו...נעלם כשם שבא. אתן דוגמא מחיי שלי למען הבהירות: כשהייתי ילד נסענו מדי פעם לאחותו של אבי במושב,שם היו להם סוסים,פרות, מרחבים פתוחים. הלכתי לי לבדי תרתי בנוף...לפתע במכה אחת שנדמתה לי כמו פיצוץ אדיר, האיתנים השתלבו יחד לתת לי מופע שלא ישכח לעולם; מן האורווה פרצו ברעש גדול עשרות יונים,רעש חזק של משק כנפיים,ומשהבטתי שמש הצהריים זרחה דרך הגופים הקטנים שלהם כמו מבליטה את פלא מעופם,מבעד לעננים,דרך העצים..אור ..ואני מאוחד איתם ,משותק, זרח ליבי מבפנים וידעתי זה רגע מיוחד,היום אני מזהה אותו כרגע רוחני... ומעבר למובן הצר של חוויה "רוחנית" קיימת הדרך הרוחנית: אנו נולדים נטולים מכל יכולת :הגנה עצמית,הזנה עצמית,נעדרי יכולת דיבור, הליכה,חשיבה (אם זה מתבצעת בתינוק אז לזו אין שום גילוי חיצוני או מעשי עד שלבים מאוחרים יותר)וכן הלאה יכולות שלבוגר נראות מובנות מאליהן... הדרך הזו שבה אנו צומחים ומצמחים תנועה,רוכשים מיומנויות שרידה,ביטוי עצמי,דרכי חשיבה וכל שהוא מנת האדם...זו הדרך הטבעית לא מפסיקה לעולם ולא נעצרת לעולם,כמו שלעץ השמיים הם הגבול,לאמר,אין שום גבול,כך לאדם שנעצר לרוב אחריי שרכש מיומניות בסיסיות,חברתיות,מקצועיות ושם זה הסוף מעגל לידה,מוסדות חינוך,פרנסה,גידול ילדים ומוות... כך מחנכים אותנו להאמין אלו הם החיים אין עוד... זה לא נכון בהחלט!!! קיימת הדרך,במסגרת המיון המחשבתי זו נקראת רוחנית,שמורה לאלו שמאסו במוסכמות... למעשה דרך זו היא ההמשך הטבעי של הצמיחה האנושית,פיתוח העצמי,דרך הכרת עצמו,יכולותיו הכמוסות ,מתנת הבורא אליו=ייעודו,תפקידו בעולם,הכרת מקומו ביחס לשלם ,ועד איפה שרואה ושוקלת נפשי שלי היום ההתמזגות עימו,ביטוי של אהבה... אם כך רוחניות היא צמיחה אינסוף... הדרך אל הרוחני הקצה הנגדי למקום שבו נולדנו ,נטולי כל ובעליי פוטנציאל אל דרך השם מימוש כל מה שנבראנו בשמו ולמענו זו דעתי שלי וכך אני יודע בנפשי.

למעלה