רוחניות או שיגעון?

lia300

New member
רוחניות או שיגעון?

שלום לכם. חדשה פה ומעוניינת קצת לפרוק דברים שיושבים לי בלב כבר המון זמן. אני לא יודעת מאיפה להתחיל... אולי אתחיל מהסוף. אני חושבת שאמא שלי משתגעת... קצת רקע: אמא שלי עברה חיים לא קלים בכלל, החל מילדות קשה עם אמא נוקשה שלא מראה חום ואהבה, נישואים אומללים עם בעל מכה ובוגדני, גידול 2 ילדים לבד ללא עזרה והתמודדות עם עוני קשה ומחסור נוראי בכסף. אבל תמיד תמיד עבדה קשה כדי להראות לנו שיש בשביל מה לחיות, ומעולם לא היה חסר לנו דבר, גם אם זה אומר שהיא עצמה תלך עם בגדים קרועים ותאכל שאריות, העיקר שלילדים שלה לא יחסר כלום. אמא שלי תמיד היתה מחוברת לעולם הרוחני, תמיד האמינה שיש עולם שלם מעבר לחיים הגשמיים שכולנו מכירים, אבל ניהלה חיים שגרתיים ולא נתנה לרוחניות הזו משקל בחיים היומיומיים שלה יותר מידי. בשנים האחרונות היא נכנסה לזה יותר. התחילה ללמוד את כל תחום הרפואה המשלימה- עיסויים, רייקי, הילינג, תקשור וכדומה. התחילה להאמין ולדבר יותר ויותר על אנרגיות וכל מה שנוגע בזה. אני עצמי לא מתחברת לעולם הזה. אני גם לא שוללת את זה בכל תוקף ואני מנסה לכבד את דעותיה כשהיא מדברת ונלהבת לגבי זה. לאחרונה אמא שלי עברה סדנא לשחזור גליגולים שבמהלכה היא הגיעה למסקנה שלפני בערך 1000 שנה היא היתה דמות שטיפלה באנשים. חלק מהאנשים לפני 1000 שנה ראו בה כקדושה, וחלק ראו בה כמכשפה וסופה היה שתלו אותה. אני לא צוקחת כלל, היא מדברת על זה בשיא הרצינות, והיא גם הגיעה למסקנה שאני היא ואחי הכרנו גם בגלגולים קודמים ויש לנו קשר של אלפי שנים. עכשיו, אני מאוד משתלדת לא לצחוק עליה או לזלזל בה, ומנסה לכבד את דעותיה ורעיונותיה אבל אני לא יכולה שלא לשים לב שהיא פשוט נסחפת לעולם הזוי ומדברת שטויות בכמויות. ובכלל, היא לא מדברת על זה רק איתנו, אלא גם עם אנשים אחרים, ואני פוחדת שלא יתחילו להסתכל ולהתייחס אליה כאל משוגעת. זה מאוד מאוד מדאיג אותי, אני לא יכולה שלא להתחיל לדמיין אותה משתגעת מרגע לרגע. מה אני אמורה לעשות במצב הזה? אחי משתף איתה פעולה לחלוטין, גם עליו עובר איזה משהו הזוי. האם המשפחה שלי משוגעת? איך מתמודדים עם דבר כזה???

אופירA

New member
מנהל
רוחניות ושיגעון

התהליך שהיא עוברת אומנם נותן לה תחושת משמעות, אבל הוא בהחלט מסוכן, וזה מתבטא בהתנהגותה. הוא בהחלט עשוי להביא לשיגעון. העולם הרוחני קיים וידוע ומפורסם, וצריך לדעת לעבוד את העבודה הרוחנית נכון, בלי להזניח את הנפש, ולגרום להתפרקותה. שחזור גלגולים זה דבר מסוכן ולא אחראי בכלל. תפקידנו להיות בעולם הזה, הארצי, ולעשות שם את עבודתנו, ע"י כלים של דרך ארץ, כלים של רכישת מידות טובות, לחשוב על הזולת ולהעניק לו, ולחפש את הדרך לאלוקים שברא אותנו וציווה עלינו לעבוד אותו, ולא את הדרך לכל מיני מידע שאינו נכון עבורנו רק מסעיר את רגשותנו ומטעה ומשגה אותנו בדרך לעשות את רצונו של אלוקים. לדבר על הדברים הללו עם אנשים אחרים, שאינם מחוברים לנושא הזה, זה כבר להיתלש מהמציאות ולא להרגיש למי מתאים לשמוע מה. את לא יכולה לעזור לה ולטפל בה. את יכולה לנסות לחבר אותה לקרקע - להציע לה ללכת להליכה, לטיול בטבע, לחוג לריקודי עם, לשבת ולבשל ביחד - לחבר אותה למעשים ארציים ולהתנהגות נורמלית. את גם יכולה להסביר לה בסבלנות, בשיחה גלויה ומכבדת, שלדבר על דברים לא מקובלים זה לא מתאים עם כל אחד. ושעם כל הכבוד למציאות הרוחנית העליונה - לא עלינו לעסוק בה ולא עלינו לחשוף אותה, אלא בדרכים הנכונות לבני אדם, בדרך של מעשים טובים, התנדבות למען הזולת, והשקעה בחיבור טוב בין בני המשפחה (הקשר שלה עם הצאצאים שלה), במטרה להגיע לשמחת חיים והגשמה עצמית. אין לה מה להתעסק עם המידע מהגלגולים. זה משנה ששרפו אותה כמכשפה? זה משנה שידוע שכל קרובי המשפחה קשורים זה בזה לאורך כל הגלגולים השונים? לא משנה דבר. המכשפה כבר מתה מזמן. מה שמשנה זה מה אני עושה כרגע. להתעסק עם מידע מהעבר שאינו רלוונטי כלל לחיים שלי כרגע זה טעות. לעשות מעשים טובים ולהיטיב עם בני אדם - ובפרט עם נפשם של הצאצאים - זה מה שחשוב ונכון לאדם החי.

מה זה "משוגע"?

זה שאדם מאמין בדבר כזה או אחר, הזוי ככל שיהיה, זה עדיין לא הופך אותו למשוגע. מי בכלל קובע מה זה משוגע? גם אני מאמינה בגלגול נשמות כך שאני אולי אוכל להגיד שעצם האמונה הזאת היא לא שיגעון (אם כי אני לא בטוחה שבאמת אפשר לשחזר גלגולים ולמרות האמונה בדבר עצמו, כלומר בגלגול נשמות, אני די סקפטית לגבי כל מיני סדנאות וקורסים שכביכול משחזרים גלגולים) אבל יוצא לי לפעמים לשמוע על אמונות של אנשים שנראות לי הזויות לחלוטין. רק כאן בתפוז יש כל מיני פורומים שנראים לי לגמרי הזויים: תקשור עם חוצונים וישויות אור, מאגיה שחורה וכו'. לי זה נראה מופרך אבל אני מכבדת את מי שכן מאמין בזה. ובכלל אף אחד לא יכול לדעת מהי האמת המוחלטת אז מי אנחנו שנשים תווית של "משוגע" על מישהו רק כי הוא מאמין בבאבא סאלי או בתחיית המתים... מה שכן, הייתי ממליצה לאימך לדבר על אמונותיה רק עם מי שבאמת מוכן לשמוע. גם לי יש כל מיני אמונות רוחניות ובתחילת דרכי, כשעוד הייתי די נלהבת מהעניין דיברתי על זה עם כל מיני אנשים שלא ממש התחברו לזה ו"זכיתי" לתגובות של עוינות ושל לעג. דבר נוסף הוא, בשאלה מה המניע של אימך לדבר על אמונותיה עם כל אחד. אם היא רק רוצה לשתף מתוך התלהבות, אין עם זה בעיה לדעתי. אם זה כדי לשכנע או לכפות את אמונותיה על אחרים זה כבר באמת בעייתי.

Im Mrs DarkSide

New member
אני לא הייתי קוראת לזה משוגעת..

אני דווקא בן אדם מאד רוחני, למרות שאני בחורה ריאלית לחלוטין ועם שתי רגליים על הקרקע.. במקום העבודה הקודם שלי התחלתי לעשות קריאות בקלפים לחברים שביקשו וידעו על התחביב, וזה עבר מפה לאוזן ומצאתי את עצמי פותחת בקלפים להמון אנשים, עם המון דיעות שונות על עולם המיסטיקה. גם ביקשו ממני לא פעם ולא פעמיים ללמד ולהסביר ולהכניס אנשים לתוך התחום. אני מספרת לך את זה כי יצא לי לפגוש מגוון די רחב של אנשים עם דיעות שונות ואופי שונה שהגיבו תגובה מסויימת לעולם המיסטיקה, והתגובות הן מגוונות. יש הרבה אנשים (כמו אמא שלך) שמוצאים את התחום הזה מרתק, ורוצים להיכנס לתוכו. לרב זה קורה לא רק מתוך עניין בתחום, אלא מתוך איזשהו צורך רגשי, איזשהו צורך למלא חלל כזה או אחר בחיים. יש הרבה אנשים שרואים במיסטיקה, וביחוד בקלפים, כוכבים, מספרים, ובכל תחום "ניבוי העתיד" כמשהו גדול מהם שמכיל אותם, ובעצם משהו שעוזר להם להעביר את האחריות על החיים שלהם למישהו אחר, או למשהו אחר ויותר גדול מהם.. לכן הרבה אנשים נמשכים לתחום הזה ומפתחים איזשהי אובססיה לגביו- זה עוזר להתמודד עם החיים- לאו דווקא הפרקטיקה עצמה אלא העיסוק במשהו מסתורי וגדול ממך. אני מבינה שיש אנשים שרואים את התחום הזה כקשקוש ולא מאמינים, כמוך, וזה גם בסדר.. התשובה נמצאת איפושהו באמצע, לפחות לדעתי- רפואה אלטרנטיבית לא מחליפה רפואה מודרנית, קלפים/קפה/תקשור לא מחליפים פסיכולוג טוב.. אלה רק עוד כלים להתמודד. אני מאמינה שכל אחד צריך לעשות מה שטוב לו, ולהתמודד עם הקשיים בחיים בדרך שמתאימה לו.. ואני בטוחה שאת לא חולקת עלי בנושא הזה. תני לאמא שלך "להתמכר" למשהו, לפתח תשוקה למשהו בחיים, להשקיע במשהו שמעניין אותה, וכך בעצמה.. כל אלה דברים חיוביים, נכון? לך ולעוד הרבה אנשים זה נראה כאילו היא משתגעת כשבעצם, לדעתי, היא משתקמת.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo24.gif

התמודדות לא קלה בכלל-מצד אחד לקבל ולהכיל את אמך, ומצד שני-לא להאמין באמונה שלה. לא חושבת שמדובר בשגעון, פשוט תחום עניין שמעניין והיא מפתחת אותו לכיוונים שונים ולדעתי חשוב שתעודדו זאת אבל חשוב להבהיר שזה עד למקום שזה פוגע בכם, במשפחה, ביומיום...

למעלה